Σκύλος δάγκωσε ταχυδρόμο – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια του ζώου
Όλγα Μαρκογιαννάκη
αστυνομια, συλληψη
Γιώργος Αμανατίδης: «Κατά συρροή ψέματα ή έχει άγνοια» ο κ. Κασαπίδης;
Ξεκίνησε το FORESTIVAL 2026 στο χώρο του Fiesta Voio.  Φωτογραφίες
ΣΥΝΤΑΞΗ
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης
Βέττα Καλλιόπη
Tρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Συνοριακού Φύλακα Ιωάννη Παμπουκίδη
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο «AI Εργαλεία για το Σύγχρονο Εμπόριο»

Σοκολάτα: Όσο πιο «μαύρη», τόσο πιο υγιεινή

Είναι πιο πικρή από τη σοκολάτα γάλακτος, πιο σκούρα στο χρώμα, δεν έχει γάλα και εκείνοι που την αγαπούν ξέρουν να εκτιμούν την πραγματική γεύση. Νέα έρευνα έρχεται να υπογραμμίσει την θαυματουργή συμβολή της στο μυαλό και την καρδιά μας. Μήπως ήρθε η ώρα να της δώσουμε μια ευκαιρία;

Πληθώρα ερευνών έχει αποφανθεί ότι η μαύρη σοκολάτα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, την υγεία της καρδιάς και τη μνήμη μας, ωστόσο η νέα έρευνα με επικεφαλής τον δρ. Λι Μπερκ από το Πανεπιστήμιο Λόμα Λίντα της Καλιφόρνια, είναι η πρώτη που εξετάζει την επίδραση των ποσοστών του κακάο στον οργανισμό μας.

Εδώ και χρόνια εξετάζαμε την επίδραση της μαύρης σοκολάτας στις νευρολογικές λειτουργίες από την άποψη της περιεκτικότητας σε ζάχαρη – όσο περισσότερη ζάχαρη, τόσο μεγαλύτερη η… ευτυχία μας. Αυτή είναι η πρώτη φορά που εξετάσαμε την επίδραση του κακάο σε μεγάλες ποσότητες, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, και τα ευρήματά μας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά», εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης.

«Η μελέτη μας διαπιστώνει ότι όσο αυξάνονται τα ποσοστά του κακάο στην σοκολάτα τόσο πιο θετική είναι η επίδρασή της στην υγεία μας. Αυτές που περιέχουν περισσότερο από 70% κακάο κάνουν θαύματα στη γνωστική λειτουργία, τη μνήμη, τη διάθεση, την ανοσία», προσθέτει ο δρ. Λι Μπερκ.

Πηγή:vita.gr
Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα σχόλια