Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
Φιλοζωικό Μπαζάρ του Συλλόγου Σιάτιστας «Η ΕΥΘΥΝΗ» στην Πλατεία Γεράνειας
Συμπτύξεις τμημάτων: Σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης  η ακολουθούμενη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»
Φλώρινα: Μηχανόβιοι απατεώνες, δήθεν λογιστές, άρπαξαν χρυσαφικά!!
Μεγάλη φωτιά στο παλιό “Κουτούκι” στην οδό Ναυαρίνου στην Κοζάνη – Άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής. Βίντεο
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  Δημοπρατήθηκε το Φράγμα Νεστορίου
Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2026» ­- Ξεκινά ένα πλούσιο καλοκαίρι πολιτισμού, δημιουργίας και συμμετοχής
Marseaux Live στα Γρεβενά:  Παρασκευή 7 Αυγούστου στις 21:00
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
1η έκθεση τοπικών προϊόντων στη Νεάπολη! Δηλώσεις συμμετοχής

Σοκολάτα: Όσο πιο «μαύρη», τόσο πιο υγιεινή

Είναι πιο πικρή από τη σοκολάτα γάλακτος, πιο σκούρα στο χρώμα, δεν έχει γάλα και εκείνοι που την αγαπούν ξέρουν να εκτιμούν την πραγματική γεύση. Νέα έρευνα έρχεται να υπογραμμίσει την θαυματουργή συμβολή της στο μυαλό και την καρδιά μας. Μήπως ήρθε η ώρα να της δώσουμε μια ευκαιρία;

Πληθώρα ερευνών έχει αποφανθεί ότι η μαύρη σοκολάτα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, την υγεία της καρδιάς και τη μνήμη μας, ωστόσο η νέα έρευνα με επικεφαλής τον δρ. Λι Μπερκ από το Πανεπιστήμιο Λόμα Λίντα της Καλιφόρνια, είναι η πρώτη που εξετάζει την επίδραση των ποσοστών του κακάο στον οργανισμό μας.

Εδώ και χρόνια εξετάζαμε την επίδραση της μαύρης σοκολάτας στις νευρολογικές λειτουργίες από την άποψη της περιεκτικότητας σε ζάχαρη – όσο περισσότερη ζάχαρη, τόσο μεγαλύτερη η… ευτυχία μας. Αυτή είναι η πρώτη φορά που εξετάσαμε την επίδραση του κακάο σε μεγάλες ποσότητες, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, και τα ευρήματά μας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά», εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης.

«Η μελέτη μας διαπιστώνει ότι όσο αυξάνονται τα ποσοστά του κακάο στην σοκολάτα τόσο πιο θετική είναι η επίδρασή της στην υγεία μας. Αυτές που περιέχουν περισσότερο από 70% κακάο κάνουν θαύματα στη γνωστική λειτουργία, τη μνήμη, τη διάθεση, την ανοσία», προσθέτει ο δρ. Λι Μπερκ.

Πηγή:vita.gr
Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *