• Latest
ΣΥΝΟΡΑ, ΤΕΛΩΝΕΙΟ, Προμαχώνας

Στα ελληνικά σύνορα τοποθετούνται «ανιχνευτές ψεύδους»

5 Νοεμβρίου 2018
Συμμετοχή του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου Δήμου Βοΐου στο Θερινό Καλλιτεχνικό Σχολείο Βοΐου

Συμμετοχή του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου Δήμου Βοΐου στο Θερινό Καλλιτεχνικό Σχολείο Βοΐου

8 Αυγούστου 2025

Στο επίκεντρο του ορεινού τουρισμού τον Δεκαπενταύγουστο η Σιάτιστα – Έθιμα, Αρχιτεκτονική και πλούσια φύση

8 Αυγούστου 2025
«Ευχαριστήρια επιστολή» του Γυμνασίου Σιάτιστας

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Διεθνές δι-ιδρυματικό μεταπτυχιακό για τον ποιοτικό έλεγχο τροφίμων σε συνεργασία με το UFT Βουλγαρίας

8 Αυγούστου 2025
Π. Κουκουλόπουλος: «Πληθωρισμός με την υπογραφή του καθεστώτος Μητσοτάκη»

Π. Κουκουλόπουλος: «Πληθωρισμός με την υπογραφή του καθεστώτος Μητσοτάκη»

8 Αυγούστου 2025
Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»

Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»

8 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 55χρονο που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα(βίντεο)

Πρωτοφανές περιστατικό στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης-Εφημερεύων ειδικός γιατρός φέρεται να αρνείται να εξετάσει γυναίκα-ασθενή αν και αυτό κρίθηκε αναγκαίο άμεσα από την παθολόγο-Εξετάζει και μήνυση ο σύζυγός της

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Σερβίων: Υπογραφή σύμβασης για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην Δ.Κ. Τρανοβάλτου

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Στάθη Χατζηιωαννίδη

8 Αυγούστου 2025
Ο Γιώργος Κασαπίδης στη σήραγγα Κλεισούρας

Ο Γιώργος Κασαπίδης στη σήραγγα Κλεισούρας

8 Αυγούστου 2025
Την Κυριακή, 18 Αυγούστου, στο Ύψωμα Αννίτσα, η Ετήσια Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

Στις 17 Αυγούστου στο Ύψωμα Αννίτσα η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Κυριακή 10 Αυγούστου

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Σάββατο 09 Αυγούστου

8 Αυγούστου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Φτωχότερη η οικογένεια του Σπάρτακου. Καλό ταξίδι φίλε Χάρη

8 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 9 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στα ελληνικά σύνορα τοποθετούνται «ανιχνευτές ψεύδους»

sierafm by sierafm
5 Νοεμβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΣΥΝΟΡΑ, ΤΕΛΩΝΕΙΟ, Προμαχώνας
3
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Στην Ουγγαρία, την Ελλάδα και τη Λετονία θα δοκιμαστεί πιλοτικά η τεχνητή νοημοσύνη του συστήμτος iBorderCTRL, που θα μπορεί να αναλύσει τις “μικρο-εκφράσεις” των ταξιδιωτών και να χρησιμοποιηθεί ως ανιχνευτής ψεύδους σε διάφορες ερωτήσεις», γράφει η γαλλική εφημερίδα Les Echos.

To σύστημα “iBorderCtrl” θα ελέγχει όλες τις εισόδους προς την ΕΕ και το πιλοτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει έξι μήνες με προϋπολογισμό 4,5 εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ, στο πλαίσιο του προγράμματός Horizon 2020, που έχει στόχο «να επισπεύσει την κυκλοφορία στα σύνορα» και «να αυξήσει την ασφάλεια», γράφει η γαλλική εφημερίδα.

Πριν την άφιξή τους στα σημεία ελέγχου οι ταξιδιώτες θα πρέπει να απαντούν σε μια σειρά ερωτήσεις μπροστά από μια web κάμερα, σχετικές με την κατάσταση, την ταυτότητά τους και τους λόγους μετακίνηση… Ερωτήσεις που γενικά τίθενται από τους συνοριακούς φορείς ελέγχου… μόνο που το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης θα αναλύει καθεμιά από τις απαντήσεις ώστε να ανιχνεύει αν το άτομο απαντάει με ειλικρίνεια.

Πολλοί αναλυτές θεωρούν πάντως ότι στην πορεία το σύστημα «θα μάθει τους ανθρώπους να ψεύδονται ….διαφορετικά», εκτιμά η Les Echos.

Πώς θα λειτουργούν οι ανιχνευτές ψεύδους

Το IBORDERCTRL αποσκοπεί στο να καταστήσει περισσότερο αποτελεσματικές και ασφαλείς τις διαβάσεις των χερσαίων συνόρων και να εξυπηρετήσει το προσωπικό, καθιστώντας ευκολότερο τον εντοπισμό των παράτυπων μεταναστών και να συμβάλει στην παρεμπόδιση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν.

Το αυτόματο σύστημα έχει φτιαχτεί έτσι ώστε οι ταξιδιώτες να χρησιμοποιούν μια online εφαρμογή όπου θα ανεβάζουν τις φωτογραφίες του διαβατηρίου τους, την βίζα και τα αποδεικτικά πόρων, και ύστερα, με την χρήση κάμερας, θα απαντούν σε έναν ηλεκτρονικό συνοριοφύλακα. Οι ερωτήσεις θα είναι προσωποποιημένες με κριτήριο το φύλο, την εθνικότητα και την γλώσσα του ταξιδιώτη.

Η μοναδική προσέγγιση της «ανίχνευσης εξαπάτησης» αναλύει τις μικροεκφράσεις των ταξιδιωτών για να διαπιστώσει εάν ο ερωτώμενος ψεύδεται. Κατά το πρώτο στάδιο, πριν την διέλευση των συνόρων, το σύστημα πληροφορεί τους ταξιδιώτες για τα δικαιώματά τους και τις ταξιδιωτικές διαδικασίες, και παρέχει συμβουλές και προειδοποιήσεις για να αποτρέψει τις παράνομες δράσεις.

Κατά το δεύτερο στάδιο, που λαμβάνει χώρα στη συνοριακή γραμμή, οι πληροφορίες των ταξιδιωτών που έχουν χαρακτηριστεί ως «χαμηλού ρίσκου» κατά το προηγούμενο στάδιο, θα προ-αξιολογούνται βραχέως, ενώ οι πληροφορίες των «υψηλότερου ρίσκου» επιβατών θα περνούν από έναν περισσότερο ενδελεχή έλεγχο.

«Επιστρατεύουμε σύγχρονες και δοκιμασμένες τεχνολογίες, όπως επίσης και νέες, για να διευκολυνθούν οι συνοριοφύλακες στην αύξηση της ακρίβειας και της αποτελεσματικότητας των συνοριακών ελέγχων» δήλωσε ο Γιώργος Μπουλταδάκης της European Dynamics στο Λουξεμβούργο. «Το σύστημα IBORDERCTRL θα συλλέγει δεδομένα περνώντας από τα βιομετρικά στοιχεία στους βιοδείκτες της εξαπάτησης».

Σύμφωνα με την Κομισιόν, οι συνοριοφύλακες θα χρησιμοποιούν μια συσκευή χειρός για την αυτόματη διασταύρωση των πληροφοριών, όπου θα συγκρίνονται οι εικόνες του προσώπου που πάρθηκαν με αυτές των διαβατηρίων και φωτογραφίες από άλλες διελεύσεις των συνόρων.

Μετά από επανεκτιμήσεις, ο δυνητικός κίνδυνος θα υπολογίζεται εκ νέου και μόνο τότε ένας συνοριοφύλακας θα αναλαμβάνει τον έλεγχο αντικαθιστώντας το αυτοματοποιημένο σύστημα. Κατά πρώτα στάδια της δημιουργίας του IBORDERCTRL, οι ερευνητές διέθεσαν αρκετό χρόνο για να μάθουν περισσότερα για την διέλευση των συνόρων από τους ίδιους τους μεθοριακούς υπαλλήλους, πραγματοποιώντας συνεντεύξεις, διοργανώνοντας εργαστήρια, κάνοντας επιτόπιες έρευνες και παρακολουθώντας τους να δουλεύουν, αναφέρει η Κομισιόν.

Πηγή:iefimerida.gr
Tags: ΣΥΝΟΡΑ
Previous Post

Ο Κασαπίδης για τη γούνα και επενδύσεις κινέζων στη Δυτική Μακεδονία

Next Post

Ελπίδα: Κυβέρνηση- Περιφερειάρχης εμπαίζουν 4 χρόνια τους κατοίκους της Ακρινής. Η πρόταση μας για να προχωρήσει η Μετεγκατάσταση.

Next Post
συνδυασμος ελπιδα ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ

Ελπίδα: Κυβέρνηση- Περιφερειάρχης εμπαίζουν 4 χρόνια τους κατοίκους της Ακρινής. Η πρόταση μας για να προχωρήσει η Μετεγκατάσταση.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συμμετοχή του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου Δήμου Βοΐου στο Θερινό Καλλιτεχνικό Σχολείο Βοΐου
  • Στο επίκεντρο του ορεινού τουρισμού τον Δεκαπενταύγουστο η Σιάτιστα – Έθιμα, Αρχιτεκτονική και πλούσια φύση
  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Διεθνές δι-ιδρυματικό μεταπτυχιακό για τον ποιοτικό έλεγχο τροφίμων σε συνεργασία με το UFT Βουλγαρίας
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Πληθωρισμός με την υπογραφή του καθεστώτος Μητσοτάκη»
  • Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr