• Latest
ΣΥΝΟΡΑ, ΤΕΛΩΝΕΙΟ, Προμαχώνας

Στα ελληνικά σύνορα τοποθετούνται «ανιχνευτές ψεύδους»

5 Νοεμβρίου 2018
ΚΑΦΕΣ

Σταματήστε να κάνετε αυτά τα 5 πράγματα όταν πίνετε καφέ

5 Σεπτεμβρίου 2026
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025

«Γολγοθάς» η φοιτητική στέγη -Εμφανίστηκαν και… απάτες

5 Σεπτεμβρίου 2026
καταστήματα

«Αλλάζω συσκευή»: Έως 30/09 η υποβολή αιτήσεων – Αφορά τουλάχιστον 1.400 επιχειρήσεις

5 Σεπτεμβρίου 2026
«Quishing»: Η νέα απάτη μέσω QR code που παρακάμπτει τα φίλτρα ασφαλείας

Εντόπισαν τον άντρα που έβριζε και συκοφαντούσε γνωστό Έλληνα διαιτητή

5 Σεπτεμβρίου 2026
ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΥΝΟΡΑ

Έβρος: Η επέκταση του φράχτη στα 75 χιλιόμετρα και τα επτά σημεία για τα οποία «φωνάζει» η Τουρκία

5 Σεπτεμβρίου 2026
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Την έπεισε με AI βίντεο ότι είναι ο Ρονάλντο και της πήρε χρήματα: Πώς έπεσε θύμα απάτης μία γυναίκα

5 Σεπτεμβρίου 2026
«Quishing»: Η νέα απάτη μέσω QR code που παρακάμπτει τα φίλτρα ασφαλείας

«Quishing»: Η νέα απάτη μέσω QR code που παρακάμπτει τα φίλτρα ασφαλείας

5 Σεπτεμβρίου 2026
ΜΑΧΑΙΡΙ, ΕΠΙΘΕΣΗ,

Άντρας εισέβαλε στο Aστυνομικό Τμήμα Μάνδρας και επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικούς – Αξιωματικός τον πυροβόλησε στην κοιλιά

5 Σεπτεμβρίου 2026
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2026

4 Σεπτεμβρίου 2026
Δυτική Μακεδονία: Επιχορηγείται η εγκατάσταση αντλιών θερμότητας για θέρμανση και ψύξη κατοικιών

Δυτική Μακεδονία: Επιδότηση έως 100% για την εγκατάσταση αντλιών θερμότητας – Αιτήσεις από 28 Σεπτεμβρίου έως 23 Νοεμβρίου 2026

4 Σεπτεμβρίου 2026
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Τραβάω Ζόρι»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Τραβάω Ζόρι»

4 Σεπτεμβρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Γιώργου Αμανατίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Κώτσηρα και φορείς του μεταφορικού κλάδου. Βίντεο

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Γιώργου Αμανατίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Κώτσηρα και φορείς του μεταφορικού κλάδου. Βίντεο

4 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στα ελληνικά σύνορα τοποθετούνται «ανιχνευτές ψεύδους»

sierafm by sierafm
5 Νοεμβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΣΥΝΟΡΑ, ΤΕΛΩΝΕΙΟ, Προμαχώνας
3
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Στην Ουγγαρία, την Ελλάδα και τη Λετονία θα δοκιμαστεί πιλοτικά η τεχνητή νοημοσύνη του συστήμτος iBorderCTRL, που θα μπορεί να αναλύσει τις “μικρο-εκφράσεις” των ταξιδιωτών και να χρησιμοποιηθεί ως ανιχνευτής ψεύδους σε διάφορες ερωτήσεις», γράφει η γαλλική εφημερίδα Les Echos.

To σύστημα “iBorderCtrl” θα ελέγχει όλες τις εισόδους προς την ΕΕ και το πιλοτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει έξι μήνες με προϋπολογισμό 4,5 εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ, στο πλαίσιο του προγράμματός Horizon 2020, που έχει στόχο «να επισπεύσει την κυκλοφορία στα σύνορα» και «να αυξήσει την ασφάλεια», γράφει η γαλλική εφημερίδα.

Πριν την άφιξή τους στα σημεία ελέγχου οι ταξιδιώτες θα πρέπει να απαντούν σε μια σειρά ερωτήσεις μπροστά από μια web κάμερα, σχετικές με την κατάσταση, την ταυτότητά τους και τους λόγους μετακίνηση… Ερωτήσεις που γενικά τίθενται από τους συνοριακούς φορείς ελέγχου… μόνο που το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης θα αναλύει καθεμιά από τις απαντήσεις ώστε να ανιχνεύει αν το άτομο απαντάει με ειλικρίνεια.

Πολλοί αναλυτές θεωρούν πάντως ότι στην πορεία το σύστημα «θα μάθει τους ανθρώπους να ψεύδονται ….διαφορετικά», εκτιμά η Les Echos.

Πώς θα λειτουργούν οι ανιχνευτές ψεύδους

Το IBORDERCTRL αποσκοπεί στο να καταστήσει περισσότερο αποτελεσματικές και ασφαλείς τις διαβάσεις των χερσαίων συνόρων και να εξυπηρετήσει το προσωπικό, καθιστώντας ευκολότερο τον εντοπισμό των παράτυπων μεταναστών και να συμβάλει στην παρεμπόδιση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν.

Το αυτόματο σύστημα έχει φτιαχτεί έτσι ώστε οι ταξιδιώτες να χρησιμοποιούν μια online εφαρμογή όπου θα ανεβάζουν τις φωτογραφίες του διαβατηρίου τους, την βίζα και τα αποδεικτικά πόρων, και ύστερα, με την χρήση κάμερας, θα απαντούν σε έναν ηλεκτρονικό συνοριοφύλακα. Οι ερωτήσεις θα είναι προσωποποιημένες με κριτήριο το φύλο, την εθνικότητα και την γλώσσα του ταξιδιώτη.

Η μοναδική προσέγγιση της «ανίχνευσης εξαπάτησης» αναλύει τις μικροεκφράσεις των ταξιδιωτών για να διαπιστώσει εάν ο ερωτώμενος ψεύδεται. Κατά το πρώτο στάδιο, πριν την διέλευση των συνόρων, το σύστημα πληροφορεί τους ταξιδιώτες για τα δικαιώματά τους και τις ταξιδιωτικές διαδικασίες, και παρέχει συμβουλές και προειδοποιήσεις για να αποτρέψει τις παράνομες δράσεις.

Κατά το δεύτερο στάδιο, που λαμβάνει χώρα στη συνοριακή γραμμή, οι πληροφορίες των ταξιδιωτών που έχουν χαρακτηριστεί ως «χαμηλού ρίσκου» κατά το προηγούμενο στάδιο, θα προ-αξιολογούνται βραχέως, ενώ οι πληροφορίες των «υψηλότερου ρίσκου» επιβατών θα περνούν από έναν περισσότερο ενδελεχή έλεγχο.

«Επιστρατεύουμε σύγχρονες και δοκιμασμένες τεχνολογίες, όπως επίσης και νέες, για να διευκολυνθούν οι συνοριοφύλακες στην αύξηση της ακρίβειας και της αποτελεσματικότητας των συνοριακών ελέγχων» δήλωσε ο Γιώργος Μπουλταδάκης της European Dynamics στο Λουξεμβούργο. «Το σύστημα IBORDERCTRL θα συλλέγει δεδομένα περνώντας από τα βιομετρικά στοιχεία στους βιοδείκτες της εξαπάτησης».

Σύμφωνα με την Κομισιόν, οι συνοριοφύλακες θα χρησιμοποιούν μια συσκευή χειρός για την αυτόματη διασταύρωση των πληροφοριών, όπου θα συγκρίνονται οι εικόνες του προσώπου που πάρθηκαν με αυτές των διαβατηρίων και φωτογραφίες από άλλες διελεύσεις των συνόρων.

Μετά από επανεκτιμήσεις, ο δυνητικός κίνδυνος θα υπολογίζεται εκ νέου και μόνο τότε ένας συνοριοφύλακας θα αναλαμβάνει τον έλεγχο αντικαθιστώντας το αυτοματοποιημένο σύστημα. Κατά πρώτα στάδια της δημιουργίας του IBORDERCTRL, οι ερευνητές διέθεσαν αρκετό χρόνο για να μάθουν περισσότερα για την διέλευση των συνόρων από τους ίδιους τους μεθοριακούς υπαλλήλους, πραγματοποιώντας συνεντεύξεις, διοργανώνοντας εργαστήρια, κάνοντας επιτόπιες έρευνες και παρακολουθώντας τους να δουλεύουν, αναφέρει η Κομισιόν.

Πηγή:iefimerida.gr
Tags: ΣΥΝΟΡΑ
Previous Post

Ο Κασαπίδης για τη γούνα και επενδύσεις κινέζων στη Δυτική Μακεδονία

Next Post

Ελπίδα: Κυβέρνηση- Περιφερειάρχης εμπαίζουν 4 χρόνια τους κατοίκους της Ακρινής. Η πρόταση μας για να προχωρήσει η Μετεγκατάσταση.

Next Post
συνδυασμος ελπιδα ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ

Ελπίδα: Κυβέρνηση- Περιφερειάρχης εμπαίζουν 4 χρόνια τους κατοίκους της Ακρινής. Η πρόταση μας για να προχωρήσει η Μετεγκατάσταση.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σταματήστε να κάνετε αυτά τα 5 πράγματα όταν πίνετε καφέ
  • «Γολγοθάς» η φοιτητική στέγη -Εμφανίστηκαν και… απάτες
  • «Αλλάζω συσκευή»: Έως 30/09 η υποβολή αιτήσεων – Αφορά τουλάχιστον 1.400 επιχειρήσεις
  • Εντόπισαν τον άντρα που έβριζε και συκοφαντούσε γνωστό Έλληνα διαιτητή
  • Έβρος: Η επέκταση του φράχτη στα 75 χιλιόμετρα και τα επτά σημεία για τα οποία «φωνάζει» η Τουρκία

Πρόσφατα σχόλια

  1. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  2. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  3. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  4. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  5. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr