• Latest
ΣΥΝΟΡΑ, ΤΕΛΩΝΕΙΟ, Προμαχώνας

Στα ελληνικά σύνορα τοποθετούνται «ανιχνευτές ψεύδους»

5 Νοεμβρίου 2018
ηλικιωμενος συνταξιουχοι ΣΥΝΤΑΞΗαπατη τριτη ηλικια

Ψεύτικοι χρηματιστές άρπαξαν 197.000 ευρώ – Πώς παγίδευσαν 63χρονο στα Σέρβια Κοζάνης

1 Μαΐου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Διαφάνεια για τις αιτήσεις που σε μια μέρα εξάντλησαν τον προϋπολογισμό προγράμματος της ΔΥΠΑ για τη Δυτική Μακεδονία»

1 Μαΐου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Που πήγαν τα 7,5 δις και οι μεγάλες επενδύσεις που τάξατε στην περιοχή; Τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι, μόνιμοι, συμβασιούχοι και εργολαβικοί, με το κλείσιμο των μονάδων;»

1 Μαΐου 2026
Ή τα κέρδη τους ή η ζωή μας! Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης: Όλες και όλοι στις 10:30 στον Πεζόδρομο Κοζάνης, στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή συγκέντρωση

1 Μαΐου 2026
Με τον Δ’ Αντιπρόεδρο της Βουλής, Βουλευτή Π.Ε Κοζάνης κ. Πάρι Κουκουλόπουλο συναντήθηκε ο Σπάρτακος

Με τον Δ’ Αντιπρόεδρο της Βουλής, Βουλευτή Π.Ε Κοζάνης κ. Πάρι Κουκουλόπουλο συναντήθηκε ο Σπάρτακος

30 Απριλίου 2026
απατη

Συμβουλές της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας προς τους πολίτες για την αποφυγή περιστατικών εξαπάτησης

30 Απριλίου 2026
Σχολικός Τουρισμός – School Hopping», στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Σχολικός Τουρισμός – School Hopping», στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

30 Απριλίου 2026
Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητή 15ου ΣΠ στον Δήμαρχο Καστοριάς

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητή 15ου ΣΠ στον Δήμαρχο Καστοριάς

30 Απριλίου 2026
Όταν οι στίχοι του Καβάφη «πλημμυρίζουν» με μουσική τα Σέρβια

Όταν οι στίχοι του Καβάφη «πλημμυρίζουν» με μουσική τα Σέρβια

30 Απριλίου 2026
Σύλληψη 7 ατόμων σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, όπλων και αλλοδαπών

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Εορδαίας, 49χρονος για κατοχή ναρκωτικών

30 Απριλίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Γρεβενά: Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω 33χρονος αλλοδαπός απατεώνας

30 Απριλίου 2026
Σύλληψη 7 ατόμων σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, όπλων και αλλοδαπών

Σύλληψη 7 ατόμων σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, όπλων και αλλοδαπών

30 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 1 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στα ελληνικά σύνορα τοποθετούνται «ανιχνευτές ψεύδους»

sierafm by sierafm
5 Νοεμβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΣΥΝΟΡΑ, ΤΕΛΩΝΕΙΟ, Προμαχώνας
3
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Στην Ουγγαρία, την Ελλάδα και τη Λετονία θα δοκιμαστεί πιλοτικά η τεχνητή νοημοσύνη του συστήμτος iBorderCTRL, που θα μπορεί να αναλύσει τις “μικρο-εκφράσεις” των ταξιδιωτών και να χρησιμοποιηθεί ως ανιχνευτής ψεύδους σε διάφορες ερωτήσεις», γράφει η γαλλική εφημερίδα Les Echos.

To σύστημα “iBorderCtrl” θα ελέγχει όλες τις εισόδους προς την ΕΕ και το πιλοτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει έξι μήνες με προϋπολογισμό 4,5 εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ, στο πλαίσιο του προγράμματός Horizon 2020, που έχει στόχο «να επισπεύσει την κυκλοφορία στα σύνορα» και «να αυξήσει την ασφάλεια», γράφει η γαλλική εφημερίδα.

Πριν την άφιξή τους στα σημεία ελέγχου οι ταξιδιώτες θα πρέπει να απαντούν σε μια σειρά ερωτήσεις μπροστά από μια web κάμερα, σχετικές με την κατάσταση, την ταυτότητά τους και τους λόγους μετακίνηση… Ερωτήσεις που γενικά τίθενται από τους συνοριακούς φορείς ελέγχου… μόνο που το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης θα αναλύει καθεμιά από τις απαντήσεις ώστε να ανιχνεύει αν το άτομο απαντάει με ειλικρίνεια.

Πολλοί αναλυτές θεωρούν πάντως ότι στην πορεία το σύστημα «θα μάθει τους ανθρώπους να ψεύδονται ….διαφορετικά», εκτιμά η Les Echos.

Πώς θα λειτουργούν οι ανιχνευτές ψεύδους

Το IBORDERCTRL αποσκοπεί στο να καταστήσει περισσότερο αποτελεσματικές και ασφαλείς τις διαβάσεις των χερσαίων συνόρων και να εξυπηρετήσει το προσωπικό, καθιστώντας ευκολότερο τον εντοπισμό των παράτυπων μεταναστών και να συμβάλει στην παρεμπόδιση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν.

Το αυτόματο σύστημα έχει φτιαχτεί έτσι ώστε οι ταξιδιώτες να χρησιμοποιούν μια online εφαρμογή όπου θα ανεβάζουν τις φωτογραφίες του διαβατηρίου τους, την βίζα και τα αποδεικτικά πόρων, και ύστερα, με την χρήση κάμερας, θα απαντούν σε έναν ηλεκτρονικό συνοριοφύλακα. Οι ερωτήσεις θα είναι προσωποποιημένες με κριτήριο το φύλο, την εθνικότητα και την γλώσσα του ταξιδιώτη.

Η μοναδική προσέγγιση της «ανίχνευσης εξαπάτησης» αναλύει τις μικροεκφράσεις των ταξιδιωτών για να διαπιστώσει εάν ο ερωτώμενος ψεύδεται. Κατά το πρώτο στάδιο, πριν την διέλευση των συνόρων, το σύστημα πληροφορεί τους ταξιδιώτες για τα δικαιώματά τους και τις ταξιδιωτικές διαδικασίες, και παρέχει συμβουλές και προειδοποιήσεις για να αποτρέψει τις παράνομες δράσεις.

Κατά το δεύτερο στάδιο, που λαμβάνει χώρα στη συνοριακή γραμμή, οι πληροφορίες των ταξιδιωτών που έχουν χαρακτηριστεί ως «χαμηλού ρίσκου» κατά το προηγούμενο στάδιο, θα προ-αξιολογούνται βραχέως, ενώ οι πληροφορίες των «υψηλότερου ρίσκου» επιβατών θα περνούν από έναν περισσότερο ενδελεχή έλεγχο.

«Επιστρατεύουμε σύγχρονες και δοκιμασμένες τεχνολογίες, όπως επίσης και νέες, για να διευκολυνθούν οι συνοριοφύλακες στην αύξηση της ακρίβειας και της αποτελεσματικότητας των συνοριακών ελέγχων» δήλωσε ο Γιώργος Μπουλταδάκης της European Dynamics στο Λουξεμβούργο. «Το σύστημα IBORDERCTRL θα συλλέγει δεδομένα περνώντας από τα βιομετρικά στοιχεία στους βιοδείκτες της εξαπάτησης».

Σύμφωνα με την Κομισιόν, οι συνοριοφύλακες θα χρησιμοποιούν μια συσκευή χειρός για την αυτόματη διασταύρωση των πληροφοριών, όπου θα συγκρίνονται οι εικόνες του προσώπου που πάρθηκαν με αυτές των διαβατηρίων και φωτογραφίες από άλλες διελεύσεις των συνόρων.

Μετά από επανεκτιμήσεις, ο δυνητικός κίνδυνος θα υπολογίζεται εκ νέου και μόνο τότε ένας συνοριοφύλακας θα αναλαμβάνει τον έλεγχο αντικαθιστώντας το αυτοματοποιημένο σύστημα. Κατά πρώτα στάδια της δημιουργίας του IBORDERCTRL, οι ερευνητές διέθεσαν αρκετό χρόνο για να μάθουν περισσότερα για την διέλευση των συνόρων από τους ίδιους τους μεθοριακούς υπαλλήλους, πραγματοποιώντας συνεντεύξεις, διοργανώνοντας εργαστήρια, κάνοντας επιτόπιες έρευνες και παρακολουθώντας τους να δουλεύουν, αναφέρει η Κομισιόν.

Πηγή:iefimerida.gr
Tags: ΣΥΝΟΡΑ
Previous Post

Ο Κασαπίδης για τη γούνα και επενδύσεις κινέζων στη Δυτική Μακεδονία

Next Post

Ελπίδα: Κυβέρνηση- Περιφερειάρχης εμπαίζουν 4 χρόνια τους κατοίκους της Ακρινής. Η πρόταση μας για να προχωρήσει η Μετεγκατάσταση.

Next Post
συνδυασμος ελπιδα ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ

Ελπίδα: Κυβέρνηση- Περιφερειάρχης εμπαίζουν 4 χρόνια τους κατοίκους της Ακρινής. Η πρόταση μας για να προχωρήσει η Μετεγκατάσταση.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ψεύτικοι χρηματιστές άρπαξαν 197.000 ευρώ – Πώς παγίδευσαν 63χρονο στα Σέρβια Κοζάνης
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Διαφάνεια για τις αιτήσεις που σε μια μέρα εξάντλησαν τον προϋπολογισμό προγράμματος της ΔΥΠΑ για τη Δυτική Μακεδονία»
  • Καλλιόπη Βέττα: «Που πήγαν τα 7,5 δις και οι μεγάλες επενδύσεις που τάξατε στην περιοχή; Τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι, μόνιμοι, συμβασιούχοι και εργολαβικοί, με το κλείσιμο των μονάδων;»
  • Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης: Όλες και όλοι στις 10:30 στον Πεζόδρομο Κοζάνης, στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή συγκέντρωση
  • Με τον Δ’ Αντιπρόεδρο της Βουλής, Βουλευτή Π.Ε Κοζάνης κ. Πάρι Κουκουλόπουλο συναντήθηκε ο Σπάρτακος

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  2. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  3. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  4. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  5. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr