ΔΙΟΔΙΑ
φαρδυκαμπος
ΑΡΚΟΥΔΑ
Δήμος Κοζάνης: Καθημερινές δράσεις υπέρ των δημοτών σε πόλη και χωριά (Φωτογραφίες)
μαρκιδες πουλιου
Σιάτιστα: Χειροβομβίδα στην Παλιά Αστυνομία!!
ΦΣ Κοζάνης
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
καλοριφερ, θερμανση
Κλιμάκιο του Δήμου Σερβίων και της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας  στην Τ.Κ. Τριγωνικού

Στα χέρια του Μητσοτάκη την Παρασκευή το σχέδιο εξόδου – Οι εισηγήσεις και τα σενάρια για τα σχολεία

Με πυρετό συσκέψεων κλειδώνει ο οδικός χάρτης άρσης των περιορισμών που θα είναι ως το τέλος της εβδομάδας στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γρίφος τα σχολεία, για τα οποία η κυβέρνηση επεξεργάζεται αρκετά σενάρια.

Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου για την κατάρτιση του «σχεδίου εξόδου»,το οποίο αναμένεται να περιγράψει με τηλεοπτικό του μήνυμα τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Προς τούτο δε,χθες έλαβε χώρα μια μαραθώνια συνεδρίαση και της επιτροπής των λοιμωξιολόγων υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα,η οποία συζήτησε όλες τις λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου κα του ανοίγματος των σχολείων που αποτελεί καιτο μεγάλο αγκάθιτου σχεδίου για την επόμενη μέρα.

Χθες,οι λοιμωξιολόγοι συζήτησαν για πάνω από τέσσερις ώρες,ολοκληρώνοντας την τηλεδιάσκεψή τους μετά τις 19:00 και την ενημέρωση των Τσιόδρα και Χαρδαλιά χωρίς, όμως να υπάρξει τελική εισήγηση για το θέμα. Σήμερα κατά πληροφορίες, θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση της ομάδας των ειδικών με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως να παραπέμπεισε χθεσινή συνέντευξή της (ΣΚΑΪ) στις κατευθυντήριες γραμμές των ειδικών.Τόσο μεταξύ των λοιμωξιολόγων και εντός του κυβερνητικού επιτελείου,για το θέμα υπάρχουν διαφορετικές εισηγήσεις βεβαίως ακόμα και για το αν πρέπει να ανοίξουν ή όχι όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες ιδίως τα δημοτικά καιτα νηπιαγωγεία. Μάλιστα, σήμερα ο πρωθυπουργός θα έχει και συζήτηση επί του θέματος με την ηγεσία του υπουργείου.

Σε κάθε περίπτωση εφόσον προκριθεί η γραμμή του ανοίγματος όλων των βαθμίδων που εκφράζουν και κεντρικά κυβερνητικά στελέχη, αυτό θα γίνει προοδευτικά, αρχής γενομένης από την Γ’ Λυκείου κατά πάσα πιθανότητα, στις 11 Μαΐου. Θα ακολουθήσουν, στη συνέχεια, τις επόμενες εβδομάδες και οι άλλες τάξεις Λυκείου και Γυμνασίου ενώ τις τελευταίες μέρες του Μαΐου θα μπορούσαν να μπουν στις τάξεις και τα μικρότερα παιδιά. Άλλωστε, ο κ.Τσιόδρας εμφανίστηκε χθες κατά την καθιερωμένη ενημέρωση καθησυχαστικός ως προς το πόσο εύκολα τα μικρά παιδιά μεταδίδουντονιό,απαντώντας έτσι σε μια κεντρική ανησυχία που απασχολεί τη δημόσια συζήτηση. Αν, εν τέλει,προκριθεί η γραμμή του ανοίγματος όλων των βαθμίδων, είναι ανοιχτή και η παράταση του σχολικού έτους ως το τέλος Ιουνίου.

Ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας, δε έσπευσε χθες να θέσει ένα σαφές χρονικό όριο λέγοντας ότι θα υπάρχει εισήγηση εντός των επόμενων 48 ωρών. Υπό αυτό το πρίσμα θεωρείται σαφές ότι ως την Παρασκευή ο κ. Μητσοτάκης θα έχει στα χέρια του το τελικό σχέδιο, προκειμένου να βάλει ο ίδιος κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου τις δικές του πινελιές. Μάλιστα, από σήμερα ο πρωθυπουργός θα αρχίσει και τις επαφές του με υπουργούς που εμπλέκονται στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας προκειμένου να γίνει και μια παραμετροποίηση του σχεδίου ως προς τους επιμέρους κλάδους και να ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες.

Κατά τα λοιπά το χρονοδιάγραμμα του οδικού χάρτη «ανοίγματος» της χώρας υπάρχει ως βασικός σκελετός. Εκτός από τα μικρά εμπορικά καταστήματα που θα ανοίξουν από τις 4 Μαΐου μετά τις 20 Μαΐου θα ανοίξουν τα μεγαλύτερα εμπορικά καταστήματα ενώ προς το τέλος Μαϊου-αρχές Ιουνίου προγραμματίζεται το άνοιγμα και των καταστημάτων εστίασης με αυστηρούς περιορισμούς. Ως τελευταίο βήμα θα ανοίξουν και τα ξενοδοχεία και οι αερομεταφορές, με τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας να ανοίγουν τις πόρτες τους κατά πληροφορίες, μετά τις 15 Ιουνίου καιτη σεζόν για τα εποχιακά ξενοδοχεία να ξεκινά κατά τις ίδιες πληροφορίες μετά τις 30 Ιουνίου. Μένει να φανεί βεβαίως πόσα ξενοδοχεία εν τέλει,θα επιλέξουν να ανοίξουν και πόσο θα διαρκέσει η σεζόν.

Το θέμα της κοινής στρατηγικής για τον τουρισμό,δε,επιδιώκει να θέσει σε κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης,καθώς έχει συζητήσει καιμε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκό Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Πηγή:Reader.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako