Δημαρχείο Σιάτιστας
Τηλεφωνικη, απατη,
Δήμος Βοΐου: Ας προστατεύουμε το δάσος μας
Βόιο: Δεντροφυτεύσεις σε Νεάπολη και Τσοτύλι.  Φωτογραφίες
Δημοπρατείται το μεγάλο έργο τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη – Πώς θα συνδεθεί με το δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας
Κινηματογράφος Σινεμά
καφε, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Νερό
ΔΕΥΑΚ
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
τιμολόγια ρεύματος
ψευτικος, ανθρωπος, ψεμματα, μασκα

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν συγγενείς θυμάτων κορωνοϊού που έμειναν εκτός ΜΕΘ

Την προσφυγή στη Δικαιοσύνη εξετάζουν συγγενείς ασθενών που απεβίωσαν, σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της Βόρειας Ελλάδας, από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, γνωστό δικηγορικό γραφείο της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας έχει ήδη δεχθεί κρούσεις από συγγενείς ασθενών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε απλούς θαλάμους covid πριν προλάβουν να εισαχθούν σε ΜΕΘ προκειμένου να διασωληνωθούν.

Οι συγγενείς, παρότι αναγνωρίζουν ότι τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα, βρίσκονται “σε κατάσταση πολέμου”, δεν μπορούν να δεχθούν ότι οι άνθρωποί τους πιθανόν να κατέληξαν επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ.

Αυτό που τους προκαλεί πολλά ερωτηματικά είναι το γεγονός ότι- όπως αποκαλύφθηκε σε δημοσιευμένες συνεντεύξεις- στα μέσα Νοεμβρίου, οπότε η κατάσταση στο ΕΣΥ είχε ξεφύγει, κάποιοι γιατροί παραδέχθηκαν ότι βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να κάνουν επιλογή των ασθενών που θα διασωληνωθούν με ηλικιακά κριτήρια.

Για το λόγο αυτό συγγενείς των ασθενών που απεβίωσαν από κορoνοϊό εκτός ΜΕΘ ζήτησαν από τους έμπειρους δικηγόρους να κινήσουν ενέργειες ώστε να διερευνηθούν τα αίτια και οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου των ανθρώπων τους και να διαπιστωθεί αν πράγματι προκύπτουν είτε παραλείψεις είτε επιλεκτική θεραπευτική αντιμετώπιση.

Οι ίδιοι, όπως ανέφεραν στους δικηγόρους τους, δεν επιθυμούν να επιρρίψουν ευθύνες στους γιατρούς οι οποίοι δίνουν -συχνά με αυτοθυσία- μία άνιση μάχη με τον αόρατο εχθρό, ωστόσο θέλουν να ξέρουν εάν οι συγγενείς τους έφυγαν χωρίς την κατάλληλη περίθαλψη. Ο προβληματισμός που διατυπώνουν είναι εάν για το θάνατο των ανθρώπων τους ευθύνεται η ανεπάρκεια του συστήματος, η μη έγκαιρη θωράκιση και εξοπλισμός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας για το 2ο κύμα της πανδημίας που όλοι ήξεραν ότι θα έρθει ή άλλοι λόγοι.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, ανέθεσαν στους δικηγόρους τους να ξεκινήσουν την έρευνα για να διερευνηθεί αν όντως οι συγγενείς τους υπήρξαν οι άτυχοι που, παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής τους, έμειναν εκτός ΜΕΘ γιατί δεν…πληρούσαν τα ηλικιακά κριτήρια εάν και όταν τέθηκε ζήτημα επιλογής.

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako