• Latest
υπουργικο συμβουλιο

Στις 11 το πρώτο υπουργικό της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Θα ζητήσει ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

10 Ιουλίου 2019
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπές ρεύματος Δευτέρα και Τρίτη 29 και 30 Ιουνίου

25 Ιουνίου 2026
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η παράσταση «Το όνομά μου είναι… Γυναίκα» αναβάλλεται

25 Ιουνίου 2026
Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» με χαρά ανακοινώνει την έγκριση του νέου προγράμματος Erasmus+

Συγχαρητήριο Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας για τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών 2026

25 Ιουνίου 2026
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2026

25 Ιουνίου 2026
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΑΤΑ

Το φροντιστήριο Μ.Ε. «Κουκουλιάτα Θεοδώρα» συγχαίρει τους μαθητές και τις μαθήτριές του για τις υψηλές επιδόσεις

25 Ιουνίου 2026
ΠΡΟΟΔΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

Φροντιστήρια Πρόοδος – Γιώργος Καραμάνης: Συγχαρητήρια στους μαθητές μας που πλέον είναι φοιτητές!

25 Ιουνίου 2026
Το Φροντιστήριο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ανακοινώνει τους βαθμούς των μαθητών του με την υψηλότερη βαθμολογία. Συγχαρητήρια!!

Φροντιστήριο Μ.Ε. Δημήτρης Εμμανουήλ: Οι υψηλότερες βαθμολογίες στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα

25 Ιουνίου 2026
ΑΓΡΟΒΟΪΟ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών εκπαιδευτή ιππασίας και θεραπευτικής ιππασίας

25 Ιουνίου 2026
Ένα όνειρο καρδιάς. Επίσκεψη στο Ιατρείο Μυοκαρδιοπαθειών της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Ένα όνειρο καρδιάς. Επίσκεψη στο Ιατρείο Μυοκαρδιοπαθειών της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

25 Ιουνίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα της κοινωνίας, εκείνοι που τα προκάλεσαν και αυτοί που τα συντηρούν»

25 Ιουνίου 2026
Ορκωμοσία δύο νέων μόνιμων υπαλλήλων στον Δήμο Καστοριάς

Ορκωμοσία δύο νέων μόνιμων υπαλλήλων στον Δήμο Καστοριάς

25 Ιουνίου 2026
Σωκράτης Μάλαμας – Ιουλία Καραπατάκη στη Νεάπολη Κοζάνης: Διοργανώνονται Εκδρομές από Κοζάνη και Γρεβενά!

Δήμος Βοΐου: Την Κυριακή 28/6 Σωκράτης Mάλαμα – Iουλία Καραπατάκη στη Νεάπολη

25 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στις 11 το πρώτο υπουργικό της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Θα ζητήσει ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

sierafm by sierafm
10 Ιουλίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
υπουργικο συμβουλιο
2
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στις 11 το πρωί, όταν οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη καθίσουν στις θέσεις τους για να ξεκινήσει το υπουργικό συμβούλιο, θα πάρουν στα χέρια τους έναν φάκελο στον οποίο θα περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν στον τομέα ευθύνης τους μέχρι το Δεκέμβριο και ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να αλλάξει πλήρως τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και να θέσει αυστηρούς κανόνες στους υπουργούς του. Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης θα αναλάβει, μόλις ολοκληρώσει την ομιλία του ο Πρωθυπουργός, να παρουσιάσει στα υπόλοιπα μέλη του υπουργικού συμβουλίου το νέο πλαίσιο και του κανόνες που θα τεθούν. Στις εντολές Μητσοτάκη περιλαμβάνεται η απαγόρευση πρόσληψης συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού, ενώ απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβαση με το δημόσιο θα έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την ομιλία του ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει ταχύτητα και αποτελεσματικότητα ώστε οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση προς τους πολίτες να γίνουν πολύ γρήγορα πράξη. Αναμένεται να τονίσει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου καθώς υπάρχει μια σειρά από ακανθώδη θέματα που χρίζουν άμεσης επίλυσης.

Η διάσωση της ΔΕΗ επί τάπητος

Πολύ ψηλά στην ατζέντα του Πρωθυπουργού βρίσκεται η διάσωση της ΔΕΗ. Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη σύσκεψη που έγινε χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν με τον υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη. Σε αυτήν τέθηκε επί τάπητος η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η επιχείρηση, καθώς θεωρείται επί της ουσίας ότι είναι στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες νάρκες που αφήνει πίσω της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το σχέδιο που θα εκπονηθεί για την διάσωση της αποτελεί μια πολυπαραγοντική εξίσωση που θα διασφαλίζει τόσο τους εργαζόμενους της επιχείρησης όσο και τους καταναλωτές. Προς το παρόν γίνεται αποτίμηση των προβλημάτων που εντοπίζονται και αφορούν την οικονομική κατάσταση, την υποστελέχωση σε μονάδες λειτουργίας της και το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει.

«Η ΔΕΗ δεν είναι περίπτερο για να λυθεί το θέμα σε μια σύσκεψη» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δίνοντας τη διάσταση του προβλήματος. Ωστόσο δεν αποκλείεται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, να υπάρξει η παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διάσωσης εντός του καλοκαιριού. Αναμένεται να υπάρξει διαπραγμάτευση και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ η ανάληψη μέρους της ζημιάς από τον κρατικό προϋπολογισμό θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση καθώς θα θεωρηθεί κρατική ενίσχυση και θα προσκρούσει στην επιτροπή ανταγωνισμού.

Δεδομένο είναι ότι κάθε μέρα που περνάει επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο η κατάσταση και θα απαιτηθούν, όπως τονίζουν πηγές, αστραπιαίες και ριζικές λύσεις μόλις γίνει από την κυβέρνηση η επιβεβαίωση των δεδομένων της επιχείρησης. Η πρώτη εικόνα για την κατεύθυνση που θα κινηθεί το υπουργείο Ενέργειας αναμένεται στις προγραμματικές δηλώσεις που θα διεξαχθούν το τριήμερο 20-22 Αυγούστου.
Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Previous Post

Ποιοι και πότε πρέπει να υποβάλουν το έντυπο Ε9

Next Post

Γιατί πεινάς συνέχεια ενώ μόλις έφαγες -Οι 8 λόγοι που αποκαλύπτουν ειδικο

Next Post
ΦΑΓΗΤΟ

Γιατί πεινάς συνέχεια ενώ μόλις έφαγες -Οι 8 λόγοι που αποκαλύπτουν ειδικο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Διακοπές ρεύματος Δευτέρα και Τρίτη 29 και 30 Ιουνίου
  • Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η παράσταση «Το όνομά μου είναι… Γυναίκα» αναβάλλεται
  • Συγχαρητήριο Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας για τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών 2026
  • Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2026
  • Το φροντιστήριο Μ.Ε. «Κουκουλιάτα Θεοδώρα» συγχαίρει τους μαθητές και τις μαθήτριές του για τις υψηλές επιδόσεις

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr