• Latest
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Στις 13:00 στο ΥΠΟΙΚ οι ανακοινώσεις των μέτρων: Αύξηση 1.292 ευρώ το χρόνο στο Δημόσιο, νέο market pass, youth pass

11 Ιουλίου 2023
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Κουκουλόπουλος: Η ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας επιτάσσει τη διατήρηση του εγχώριου λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα της Χώρας

20 Απριλίου 2026
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”

Ο Σωτήρης Βόσδου για την τοποθέτηση της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, κας Πολυτίμης Φαρμάκη

20 Απριλίου 2026
Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος στην  51η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος στην 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς

19 Απριλίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

ΕΠΣ Κοζάνης: Συνεχίζεται η μάχη για την πρώτη θέση και για την παραμονή

19 Απριλίου 2026
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Kastra Mountain Trail στα Σέρβια

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Kastra Mountain Trail στα Σέρβια

19 Απριλίου 2026
Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο και φωτογραφίες

19 Απριλίου 2026
Κοζάνη: Ξάφρισαν 11 Ναούς και 2 αποθήκες

Κοζάνη: Ξάφρισαν 11 Ναούς και 2 αποθήκες

19 Απριλίου 2026
Τροχαίο ατύχημα στη Εγνατία Οδό, εντός τούνελ, στο ύψος των Γρεβενών

Κοζάνη: Ήπιε και καρφώθηκε στις μπάρες στην Εγνατία!!

19 Απριλίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Τρεις συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο για κατοχή ναρκωτικών στην Κοζάνη, στην Πτολεμαΐδα και στην Φλώρινα

19 Απριλίου 2026
ΔΙΑΙΤΑ, ΖΥΓΑΡΙΑ

12 συνηθισμένα λάθη που σας εμποδίζουν να χάσετε βάρος σύμφωνα με διαιτολόγους

19 Απριλίου 2026
παιδι

Στο νοσοκομείο 2χρονος που ήπιε χλωρίνη – Συνελήφθη ο παππούς του

19 Απριλίου 2026
Στην 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας στην Καστοριά ο Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης

Στην 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας στην Καστοριά ο Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης

19 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 20 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στις 13:00 στο ΥΠΟΙΚ οι ανακοινώσεις των μέτρων: Αύξηση 1.292 ευρώ το χρόνο στο Δημόσιο, νέο market pass, youth pass

sierafm by sierafm
11 Ιουλίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
0
SHARES
60
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στις 13:00 αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για το νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση και θα περιλαμβάνει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ.

«Με το οικονομικό νομοσχέδιο που παρουσιάζεται σήμερα (13:00), κάνουμε πράξη το 50% του προεκλογικού μας προγράμματος», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ 100,3.
«Θα παρουσιάσουμε το νομοσχέδιο για την στήριξη του εισοδήματος, που είναι οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Χωρίς να υπερβαίνουμε τις αντοχές της οικονομίας, χωρίς να γινόμαστε άγιοι βασίληδες, κάνουμε πράξη το 50% του προεκλογικού μας προγράμματος» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις το οικονομικό νομοσχέδιο θα δοθεί προς διαβούλευση, ενώ αναμένεται να πάει στη Βουλή και να ψηφιστεί πριν το κλείσιμο του Κοινοβουλίου για τις θερινές διακοπές.

Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μέτρα όπως το Market Pass, το Youth Pass, το αφορολόγητο, το πέναλτι στις συντάξεις, οι αυξήσεις σε μισθούς του Δημοσίου, η μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Ενδεικτικά, τα κυριότερα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο είναι:

Market Pass: Επέκταση του μέτρου για τρεις ακόμη μήνες (Αύγουστος, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος), με στόχο να αμβλυνθούν οι συνέπειες από τη συνέχιση της ακρίβειας.

Youth Pass: Τον Σεπτέμβριο θα χορηγηθεί για πρώτη φορά το Youth Pass σε όσους συμπληρώνουν φέτος τα 18 τους χρόνια. Θα πιστωθεί στο ψηφιακό τους πορτοφόλι ή στον τραπεζικό τους λογαριασμό επίδομα 150 ευρώ.

Αύξηση αφορολόγητου: Η αύξηση αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες με παιδιά θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Από τα 810 ευρώ στα 900 ευρώ για τον φορολογούμενο με 1 εξαρτώμενο τέκνο, κι αυτό ισοδυναμεί με αφορολόγητο 10.000 ευρώ.
Από τα 900 ευρώ στα 1.120 για 2 εξαρτώμενα τέκνα, άρα αφορολόγητο 11.000 ευρώ.
Από τα 1.120 ευρώ στα 1.340 ευρώ για 3 εξαρτώμενα τέκνα, άρα αφορολόγητο 12.000 ευρώ.
Από τα 1.340 ευρώ στα 1.580 ευρώ για 4 εξαρτώμενα τέκνα (εδώ, λόγω στρέβλωσης της κλίμακας, η αύξηση της έκπτωσης φόρου θα είναι 240 αντί 220 ευρώ), άρα αφορολόγητο 13.000 ευρώ.
Για κάθε επιπλέον εξαρτώμενο τέκνο μετά το τέταρτο, η μείωση του φόρου αυξάνεται κατά 220 ευρώ για κάθε επόμενο τέκνο, αυξάνοντας έτσι και το έμμεσο αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ.

Πέναλτι στις συντάξεις: Αναμένεται άμεσα η κατάργηση του «πέναλτι» αφαίρεσης του 30% των συντάξιμων αποδοχών για εργαζόμενους συνταξιούχους και η αντικατάστασή της από κλιμακωτή εισφορά επί των αποδοχών εργασίας.

Επιπλέον, με νομοθετική διάταξη θα καταβληθεί επίδομα προσωπικής διαφοράς, όπως συνέβη τον Απρίλιο. Με άλλη νομοθετική διάταξη, που πιθανότατα δεν θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο-σκούπα αλλά σε νομοσχέδιο του Σεπτεμβρίου, θα έρθει και η αλλαγή του συστήματος παρακράτησης σε συνταξιούχους που εργάζονται. Αντί του οριζόντιου 30% στις συντάξεις, θα παρακρατείται 10%-20% επί του συμπληρωματικού εισοδήματος, κάτι που θα ωφελήσει κυρίως τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο: Καθιέρωση νέου μισθολογίου δημοσίων υπαλλήλων με ουσιαστικές αυξήσεις σε οικογενειακά επιδόματα και επιδόματα θέσης ευθύνης αλλά και τον εισαγωγικό μισθό δημοσίου υπαλλήλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης να αυξάνεται από τα 780 ευρώ σήμερα σε περίπου 840 ευρώ. Ουσιαστικά, ο μέσος δημόσιος υπάλληλος θα έχει όφελος που θα ανέρχεται σε 1.292 ευρώ μεικτά τον χρόνο.
Αν συνυπολογιστούν και οι επιπλέον αυξήσεις ή απαλλαγές που εφαρμόζονται από το 2023 (κατάργηση ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, κατάργηση ειδικής εισφοράς 1% υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων κ.λπ.), τότε το όφελος (κατά μέσον όρο) για τους υπαλλήλους του Δημοσίου αυξάνεται σε 2.084 ευρώ μεικτά τον χρόνο.

Με βάση την εξαγγελία για αύξηση 70€ σε όλους τους υπαλλήλους, οι νέοι εισαγωγικοί μισθοί στο Δημόσιο, για νεοπροσλαμβανόμενους χωρίς παιδί, διαμορφώνονται ως εξής:

Εκπαίδευση 2024 2023 Διαφορά
Υποχρεωτικής 850€ 780€ +840/έτος
Δευτεροβάθμιας 928€ 858€ +840/έτος
Τεχνολογικής 2.007€ 1.037€ +840/έτος
Πανεπιστημιακής 1.162€ 1.092€ +840/έτος

Μεγαλύτερο όφελος θα έχουν οι υπάλληλοι με παιδιά, λόγω αύξησης του οικογενειακού επιδόματος. Με επιπλέον 240 ή 600 ευρώ τον χρόνο, αναλόγως εάν έχουν 1 ή 2 και περισσότερα παιδιά, ένας χαμηλόμισθος υπάλληλος κερδίζει τουλάχιστον έως και έναν 14ο μισθό.

Μείωση ΕΝΦΙΑ: Μειώνεται κατά 10% το 2024 για όσους έχουν ασφαλίσει ή θα ασφαλίσουν έως το τέλος του έτους τα σπίτια τους.

Επίδομα μητρότητας για μη μισθωτούς -ελεύθερους επαγγελματίες- και αγρότες: Αυξάνεται στο ύψος του κατώτατου μισθού από 150-200 ευρώ σήμερα. Για 9 μήνες μετά τη γέννηση (αντί για 4 που ισχύει ως τώρα) θα λαμβάνουν 780 ευρώ ή περίπου 4.700-6.200 ευρώ επιπλέον, με βάση τα σημερινά δεδομένα. Στην πράξη το όφελος το 2024 θα είναι και μεγαλύτερο όσο θα αυξάνεται ο κατώτατος μισθός (σε περίπου 800 ευρώ το 2024 και έως τα 950 ως το 2027) για κάθε παιδί που θα αποκτά στο εξής η οικογένεια.

Διπλασιασμός του ποσού για το «Σπίτι μου» και η ανάσα στους συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται, οι οποίοι θα δουν άμεσα τις συντάξιμες αποδοχές τους να αυξάνονται κατά το ισόποσο του 30% που σήμερα χάνουν επειδή δουλεύουν έστω και μία ημέρα.

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
Previous Post

Έμφραγμα: Μπορεί να προκληθεί από τις έντονες προπονήσεις;

Next Post

Την Κυριακή ο 15ος Ποδηλατικός γύρος λίμνης Πολυφύτου “Πράσσος Γεώργιος”

Next Post
Την Κυριακή ο 15ος Ποδηλατικός γύρος λίμνης Πολυφύτου “Πράσσος Γεώργιος”

Την Κυριακή ο 15ος Ποδηλατικός γύρος λίμνης Πολυφύτου "Πράσσος Γεώργιος"

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κουκουλόπουλος: Η ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας επιτάσσει τη διατήρηση του εγχώριου λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα της Χώρας
  • Ο Σωτήρης Βόσδου για την τοποθέτηση της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, κας Πολυτίμης Φαρμάκη
  • Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος στην 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Συνεχίζεται η μάχη για την πρώτη θέση και για την παραμονή
  • Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Kastra Mountain Trail στα Σέρβια

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  2. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  3. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  4. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  5. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr