• Latest
ΒΟΥΛΗ

Στον εισαγγελέα ο βουλευτής για τον άγριο ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αντιμέτωπος με ποινή 10 χρόνων

25 Απριλίου 2024
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Την υλοποίηση προγράμματος στήριξης των εργαζόμενων στη λιγνιτικές μονάδες και την επιτάχυνση του επενδυτικού σχεδίου της ΔΕΗ ζητάει με παρέμβασή του ο βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης.

30 Απριλίου 2026
κινητο, τηλεφωνο, ιντερνετ

Τέλος η ανωνυμία στα social media – Νόμος για την ταυτοποίηση χρηστών στην Ελλάδα

30 Απριλίου 2026
Χόρτα καθαρισμός

Δήμος Καστοριάς: Αποψίλωση-καθαρισμός  οικοπέδων για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς

30 Απριλίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

ΔΥΠΑ Βέροιας – Ζευγάρι τα έκανε «λαμπόγυαλο» για μια πληρωμή

30 Απριλίου 2026
ΒΕΝΖΙΝΗ

Ψηφιακή παρακολούθηση των τιμών στα βενζινάδικα

30 Απριλίου 2026
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025

Τριπλή επιστροφή ενοικίου για 50.000 υπαλλήλους – Οι προϋποθέσεις και τα 3 SOS για να τα πάρετε

30 Απριλίου 2026
αστυνομια, συλληψη

Συνελήφθη στην πόλη της Φλώρινας 38χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης

30 Απριλίου 2026
Οριστικά αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού 2025: Πού τα βλέπετε

Κοινωνικός τουρισμός 2026: Ξεκινούν οι αιτήσεις για συνταξιούχους

30 Απριλίου 2026
ΤΡΑΠΕΖΑ

Ξέθαψε την αδερφή του και την πήγε στην τράπεζα για να αποδείξει ότι είναι νεκρή!

30 Απριλίου 2026
Νεκρός 13χρονος που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Νεκρός 13χρονος που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

30 Απριλίου 2026
Οριστικά αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού 2025: Πού τα βλέπετε

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Πώς να διορθώσετε την αίτηση – Η διαδικασία βήμα προς βήμα

30 Απριλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ξεκίνησε η λειτουργία του νέου Βιολογικού της ΔΕΥΑΚ στην Αιανή

Δήμος Κοζάνης: Ξεκίνησε η λειτουργία του νέου Βιολογικού της ΔΕΥΑΚ στην Αιανή

30 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 30 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στον εισαγγελέα ο βουλευτής για τον άγριο ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αντιμέτωπος με ποινή 10 χρόνων

sierafm by sierafm
25 Απριλίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΒΟΥΛΗ
0
SHARES
15
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 10 χρόνια είναι ο πρώην βουλευτής Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος μετά το γρονθοκόπημα στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου.

Η Εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ), με τον ίδιο να ζητά προθεσμία για να απολογηθεί και μέχρι τότε να παραμένει στη ΓΑΔΑ, καθώς συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Βουλή: Αθλιος καβγάς με βρισιές και ξύλο

Ακροδεξιά κοινοβουλευτική κτηνωδία με λαβές, γρονθοκόπημα και ανταλλαγή ακραίων χυδαίων ύβρεων μεταξύ του ανεξάρτητου (πρώην «Σπαρτιάτη») Κωνσταντίνου Φλώρου και του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου αμαύρωσε το βωμό της Δημοκρατίας, τη Βουλή των Ελλήνων! Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, με λαβή και μετά με γροθιά, ξάπλωσε στα μάρμαρα του Περιστυλίου, έξω από την Αίθουσα της Ολομέλειας, τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο, που μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο ιατρείο της Βουλής. Λίγη ώρα αργότερα, ο Κ. Φλώρος μεταφέρθηκε από αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ για κακουργηματική πράξη με τη διαδικασία του Αυτοφώρου.

Το απεχθές για τα μεταπολιτευτικά χρονικά επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του αιτήματος άρσης ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης σχετικά με τη μήνυση που του έχει καταθέσει ο Ευστάθιος Φλώρος, που ήταν παλιά στέλεχος της Ελληνικής Λύσης και είναι πατέρας του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου, ισχυριζόμενος ότι πίσω από ανώνυμους λογαριασμούς που τον καθύβριζαν είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Το πρωτοφανές επεισόδιο ξεκίνησε μέσα από την Ολομέλεια, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, τοποθετούμενος βάσει του ΚτΒ επί του αιτήματος της άρσης ασυλίας, είπε ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας του και απέρριψε ως ψευδή τα όσα αναγράφονται στη μήνυση. Τότε ο Κωνσταντίνος Φλώρος πετάχτηκε από τα έδρανα φωνάζοντας «αυτό δεν θα το κρίνεις εσύ, αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο».

Στο σημείο εκείνο υπήρξε από εδράνου παρέμβαση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου. Στα Αδιόρθωτα Πρακτικά της Βουλής που εκδόθηκαν δεν έχει καταγραφεί εάν και τι ειπώθηκε μεταξύ των δύο βουλευτών.

https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2024/04/vouli-ksulo-jpg.webp

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, υποστήριξε ότι ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Γραμμένος εξύβρισε όχι μόνο τον ίδιο αλλά και τη μητέρα του. Μάλιστα ο ίδιος απέδωσε το διάλογο που είχαν ως εξής:

Κ. Φλώρος σε Κ. Χήτα: Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές… (εάν είναι ψευδής ή όχι η μήνυση).

Β. Γραμμένος: Βούλωσέ το εσύ, σκουπίδι…

Κ. Φλώρος: Αντε και…

Β. Γραμμένος: Γ@@ τη μάνα σου…

Κ. Φλώρος: Τι είπες;

Β. Γραμμένος: Τη μανούλα σου θα τη γα@@@… Εσένα θα σε πάω με βραχιολάκια μέσα… Να το θυμάσαι αυτό παλιόπ@@…

Κ. Φλώρος: Βγες έξω να μου τα πεις αυτά…

«Οταν βγήκαμε από την Ολομέλεια», υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Φλώρος σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, «του ζήτησα να τα πει αυτά εδώ, μπροστά στον αστυνομικό, και όταν έκανε να φύγει, τον έπιασα από το σακάκι και το λαιμό και τον έριξα κάτω… Γιατί είχα τρελαθεί με αυτά που είπε για τη μητέρα μου…».

Από την πλευρά της Ελληνικής Λύσης, ο Κυριάκος Βελόπουλος, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αλλά και με ανακοίνωση που εξέδωσε, διάψευσε ως αναληθές το ότι ο Βασίλης Γραμμένος εξύβρισε τη μητέρα του βουλευτή Φλώρου, αλλά και τους διαλόγους που μετέφερε ο ίδιος στους δημοσιογράφους. Κάλεσε μάλιστα τα ΜΜΕ «να απέχουν από την αναπαραγωγή τους» προειδοποιώντας ότι «σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη».

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, σχετικά με το τι ειπώθηκε εντός της Ολομέλειας αλλά και στο πλατύσκαλο του Περιστυλίου μεταξύ των δύο βουλευτών, είπε ότι, εκτός από αυτά που έχουν καταγραφεί, θα αναζητηθούν και καταθέσεις μαρτυριών από παρόντες βουλευτές, αλλά και από τους αστυνομικούς της Φρουράς που ήταν στο σημείο και όλα θα σταλούν στη Δικαιοσύνη.

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι η επίθεση που εξαπέλυσε ο Κωνσταντίνος Φλώρος στον βουλευτή του ήταν απρόκλητη, προσχεδιασμένη και σε καμία περίπτωση ο Βασίλης Γραμμένος δεν τον εξύβρισε, πολύ δε περισσότερο δεν εξύβρισε τη μητέρα του, συμπληρώνοντας ότι «αν ο Γραμμένος είχε βρίσει μάνα, που είναι ό,τι το ιερότερο υπάρχει, θα του είχα “πάρει το κεφάλι” εγώ ο ίδιος».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ

«Κτηνώδης συμπεριφορά»

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, στηλίτευσε τις κακουργηματικές πράξεις του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου. Ζήτησε από τη Φρουρά την άμεση προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ και την παραπομπή του με την αυτόφωρη διαδικασία στη Δικαιοσύνη για το κακούργημα του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα, που προβλέπει ότι όποιος βιαιοπραγεί εναντίον μέλους της Βουλής ή της κυβέρνησης τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών.

Ο κ. Τασούλας, ανακοινώνοντας την απόφασή του στο Σώμα της Ολομέλειας, επεσήμανε ότι «η ασυλία βουλευτή καλύπτει πλημμελήματα, αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, και έτσι «μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη αυτής της χυδαίας και βάρβαρης επίθεσης για αυτόφωρο κακούργημα».

Ο Πρόεδρος της Βουλής μάλιστα απευθύνθηκε στον βουλευτή Φλώρο, που παρέμενε στην Αίθουσα της Ολομέλειας μέχρι την προσαγωγή του, λέγοντάς του ότι «δεν έχετε καταλάβει τι απαράδεκτη συμπεριφορά έχετε» και πρόσθεσε: «Δυστυχώς ο Κανονισμός δεν προβλέπει αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά, γι’ αυτό και τολμώ να πω είναι αρκετά επιεικής, γιατί όταν τον φτιάχναμε τον ΚτΒ νομίζαμε ότι απευθυνόμαστε σε στοιχειωδώς λογικούς ανθρώπους. Το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω στον βουλευτή ο οποίος χειροδίκησε έναντι συναδέλφου αυτή τη στιγμή, βάσει του Κανονισμού, είναι να τον απομακρύνω με τη Φρουρά για δεκαπέντε μέρες από τις διαδικασίες του Σώματος. Αυτό όμως είναι ένα “χάδι” έναντι της χυδαιότητας και της κτηνωδίας της συμπεριφοράς του. Θα δούμε όμως εν συνεχεία τι άλλο θα πρέπει να κάνουμε. Προφανώς θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας και θα υπάρξει άρση ασυλίας, και θα αντιμετωπίσει και δικαστικά τις συνέπειες αυτής της κτηνώδους συμπεριφοράς του. Ζητώ συγγνώμη ως Πρόεδρος της Βουλής γι’ αυτό το περιστατικό. Αισθάνομαι ότι με αφορά και εμένα και θα φροντίσουμε ώστε οι συνέπειες αυτής της πράξης να είναι όσο το δυνατόν πιο βαριές».

Λίγο αργότερα, ο κ. Τασούλας επανήλθε στην Ολομέλεια και αφού επανέλαβε ότι «δυστυχώς το “οπλοστάσιο” του Κανονισμού της Βουλής δεν είχε τη φαντασία να σκεφθεί ότι μπορεί να έρθει εδώ εκλεγμένο από τον κυρίαρχο λαό μέλος της Βουλής που θα γρονθοκοπήσει άλλο μέλος. Ωστόσο, ο Ποινικός Κώδικας είναι πολύ πιο προνοητικός. Υπάρχει το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα που κάνει λόγο για εγκλήματα κατά πολιτειακών και πολιτικών οργάνων. Αυτό σημαίνει ότι επειδή η ασυλία καλύπτει πλημμελήματα, αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη αυτής της χυδαίας και βάρβαρης επίθεσης για αυτόφωρο κακούργημα, επειδή προβλέπεται κάθειρξη. Στο πλαίσιο αυτό, έδωσα εντολή στη Φρουρά της Βουλής ο βουλευτής να οδηγηθεί ενώπιον των Αρχών και να εξηγηθεί με βάση τα πραγματικά περιστατικά ότι στοιχειοθετείται η βιαιοπραγία εναντίον μέλους του Κοινοβουλίου κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ώστε να μη θεωρηθεί ότι προστατεύεται από την ασυλία, η οποία προστατεύει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα βάσει του άρθρου 62 του Συντάγματος».

Την ομόθυμη αποδοκιμασία και καταδίκη τους εξέφρασαν όλα τα κόμματα για το θλιβερό και πρωτόγνωρο επεισόδιο.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Tags: ΒΟΥΛΕΥΤΕΣΒΟΥΛΗΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ
Previous Post

Τα 11 SOS στις φετινές φορολογικές δηλώσεις

Next Post

«Θα σε πλακώσω στο ξύλο, θα σε σκοτώσω» – 59χρονος απείλησε τον αδελφό του

Next Post
bullying, βια, ξυλο, σχολειο, ξυλοδαρμος

«Θα σε πλακώσω στο ξύλο, θα σε σκοτώσω» – 59χρονος απείλησε τον αδελφό του

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Την υλοποίηση προγράμματος στήριξης των εργαζόμενων στη λιγνιτικές μονάδες και την επιτάχυνση του επενδυτικού σχεδίου της ΔΕΗ ζητάει με παρέμβασή του ο βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης.
  • Τέλος η ανωνυμία στα social media – Νόμος για την ταυτοποίηση χρηστών στην Ελλάδα
  • Δήμος Καστοριάς: Αποψίλωση-καθαρισμός  οικοπέδων για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς
  • ΔΥΠΑ Βέροιας – Ζευγάρι τα έκανε «λαμπόγυαλο» για μια πληρωμή
  • Ψηφιακή παρακολούθηση των τιμών στα βενζινάδικα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  2. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  3. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  4. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  5. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr