• Latest
πλειστηριασμοί, σπιτια, σπιτι

Στο σφυρί και πάλι τα ακίνητα – Ξεκινούν σήμερα οι πλειστηριασμοί

4 Σεπτεμβρίου 2019
Παραδόθηκε ο Ε65 – Μητσοτάκης: «Ο Ε65 είναι η απάντηση στην ερώτηση που πηγαίνουν τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης»

Κοζάνη: Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη την Παρασκευή

25 Αυγούστου 2026
Η Αναστασία Μουτσάτσου στα Μουσικά Κορέστεια

Η Αναστασία Μουτσάτσου στα Μουσικά Κορέστεια

25 Αυγούστου 2026
Stand up comedy: “Τραβάω Ζόρι”. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

Stand up comedy: “Τραβάω Ζόρι”. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

25 Αυγούστου 2026
ΔΕΗ: Με περισσότερα από 100 καταστήματα νέας γενιάς επαναπροσδιορίζει την εμπειρία εξυπηρέτησης

ΔΕΗ: Με περισσότερα από 100 καταστήματα νέας γενιάς επαναπροσδιορίζει την εμπειρία εξυπηρέτησης

25 Αυγούστου 2026
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη 27-08-2026

25 Αυγούστου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πει την τελευταία του λέξη»

25 Αυγούστου 2026
Σιάτιστα: Έκλεβαν το παγκάρι με πατέντα συλλογής των χρημάτων!!! Φωτογραφίες

Ιερές Ακολουθίες στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Σιάτιστας

25 Αυγούστου 2026
Σιάτιστα: Το έργο της ανάπλασης των περιηγητικών διαδρομών

Σιάτιστα: Το έργο της ανάπλασης των περιηγητικών διαδρομών

25 Αυγούστου 2026
Αγριογούρουνο τραυμάτισε στο πόδι 65χρονο κυνηγό σε περιοχή ανάμεσα σε Σκαφίδι και Βατερό

Μηχανάκι συγκρούστηκε με αγριογούρουνο – Στο νοσοκομείο ο οδηγός

25 Αυγούστου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Γιατρός και καπετάνιος για τη διάσωση τουρίστα και τα 79 λεπτά με ΚΑΡΠΑ

25 Αυγούστου 2026
ΛΑΔΙ ΕΛΑΙΟ

Ελαιόλαδο: Τα οφέλη κατά της χοληστερόλης και του διαβήτη

25 Αυγούστου 2026
υπολογιστης

Νέα πλατφόρμα επιτρέπει σε χρήστες να στοιχηματίζουν σε livestreams

25 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 25 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στο σφυρί και πάλι τα ακίνητα – Ξεκινούν σήμερα οι πλειστηριασμοί

sierafm by sierafm
4 Σεπτεμβρίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
πλειστηριασμοί, σπιτια, σπιτι
1
SHARES
17
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αρχίζουν και πάλι οι πλειστηριασμοί ακινήτων, οι οποίοι είχαν σταματήσει για τέσσερις ολόκληρους μήνες λόγω των εκλογών και της διακοπής του Αυγούστου.

Σήμερα (4/9) θα ξεκινήσουν εκ νέου οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Συγκεκριμένα, για την Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί 505 πλειστηριασμοί εκ των οποίων οι 471 αφορούν ακίνητα. Οι κατοικίες που θα βγουν στο σφυρί ανέρχονται σε 140 ενώ μέχρι το τέλους του έτους έχουν δρομολογηθεί 6.638 πλειστηριασμοί.

Σημειώνεται πως συνολικά έχουν γίνει 7.500 πλειστηριασμοί εκ των οποίων οι 4.500 κηρύχθηκαν γόνιμοι. Στην εν λόγω λίστα των πλειστηριασμών περιλαμβάνονται πλέον μικρά και μεσαία διαμερίσματα, χωρίς όριο αφού η πρώτη κατοικία προστατεύεται πλέον μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που λειτουργεί η Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους.

Οι ιθύνοντες των τραπεζών φαίνεται πως έχουν ξεκαθαρίσει ότι τα τραπεζικά ιδρύματα πρόκειται να εξαντλήσουν τα αυστηρά τους μέτρα για όσους οφειλέτες στεγαστικών δανείων αγνοούν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις. Συνεχίζεται, δε, η πρακτική των τραπεζών να αγοράζουν οι ίδιες τα ακίνητα που βγάζουν στον πλειστηριασμό, προσπαθώντας να πείσουν τους δανειολήπτες που έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τα δάνειά τους.

Αυτό μάλιστα είναι κάτι που φαίνεται να αποδίδει καθώς η αξία των ακινήτων ανεβαίνει και οι προοπτικές αξιοποίησης τους είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Ειδική πλατφόρμα για την πρώτη κατοικία – Πιο απλές οι διαδικασίες

Η κυβέρνηση φαίνεται, ωστόσο, πως προχώρησε σε ένα σημαντικό βήμα ανακούφισης των ευάλωτων νοικοκυριών καθώς απλοποίησε τις διαδικασίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Η απλοποίηση των διαδικασιών έγινε προκειμένου χιλιάδες πολίτες να διευκολυνθούν και να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση για επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων. Αυτό γίνεται μέσα από τη σχετική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) www.keyd.gov.gr. Ωστόσο η διαδικασία αποδείχθηκε προβληματική λόγω των πολλών γραφειοκρατικών εμποδίων. Αυτό που προβλέπεται είναι: η ηλεκτρονική διαβίβαση της αίτησης στις εμπλεκόμενες τράπεζες, οι οποίες εντός 1 μήνα παρέχουν μια πρόταση ρύθμισης, με τους ακόλουθους ευνοϊκούς όρους:

• διαγραφή οφειλής, εφόσον το ανεξόφλητο υπόλοιπο του δανείου ξεπερνά το 120% της εμπορικής αξίας της 1ης κατοικίας (π.χ. αν κάποιος χρωστάει 100 χιλ. €, ενώ το σπίτι του αξίζει 50 χιλ. €, τότε θα γίνει «κούρεμα» 40 χιλ. €)
• αποπληρωμή σε 25 έτη, έτσι ώστε να προκύπτουν χαμηλές μηνιαίες δόσεις. Εάν ο οφειλέτης υπερβαίνει το 80ο έτος της ηλικίας του, τότε είτε μειώνονται αντίστοιχα τα έτη ρύθμισης ή μπορεί να συμβληθεί κάποιος άλλος νεότερης ηλικίας ως εγγυητής του δανείου (π.χ. τέκνο που θα κληρονομήσει το ακίνητο)
• χαμηλός τοκισμός με επιτόκιο 2%, προσαυξημένο με το Euribor τριμήνου.

Επιπρόσθετα το Κράτος επιδοτεί την πληρωμή των ανωτέρω μηνιαίων δόσεων του δανείου σε ποσοστό από 20% έως 50%.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, στους πρώτους δύο μήνες λειτουργίας της πλατφόρμας έχουν εισέλθει 85.628 χρήστες, ενώ 17.925 χρήστες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία προετοιμασίας της αίτησης. Όμως τα σημαντικά γραφειοκρατικά εμπόδια, που αφορούσαν στην υποχρέωση προσκόμισης του “πιστοποιητικού βαρών” δημιουργούσαν στρεβλώσεις στην παραπάνω διαδικασία, με αποτέλεσμα να αργεί η διεκπεραίωση των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί. Ενδεικτικά από τις χιλιάδες αυτές αιτήσεις, μόνο 32 είχαν υποβληθεί και διαβιβαστεί στις τράπεζες, οι οποίες από την πλευρά τους είχαν δώσει δύο προτάσεις ρύθμισης, αναμένοντας την αποδοχή τους από τη μεριά των δανειοληπτών.

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση αίρεται η συγκεκριμένη υποχρέωση προσκόμισης του πιστοποιητικού βαρών από τα υποθηκοφυλακεία κατά την αίτηση προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους ενδιαφερομένους. Έτσι, η εν λόγω ΚΥΑ μειώνει το γραφειοκρατικό κόστος και δημιουργεί τις συνθήκες επιτάχυνσης της αξιολόγησης των εκκρεμών αιτήσεων των ευάλωτων νοικοκυριών. Επομένως διευκολύνεται άμεσα και η ρύθμιση τέτοιων στεγαστικών δανείων από τις τράπεζες.

Οι δύο πρώτες ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν δύο πραγματικά ευάλωτα νοικοκυριά περιλαμβάνουν: Η πρώτη, την εξόφληση του δανείου σε 24 έτη, με επιτόκιο 2% και επιπλέον 40% επιδότηση της μηνιαίας δόσης του δανείου από το κράτος. Η δεύτερη, την εξόφληση του δανείου σε 25 έτη, με επιτόκιο 2% κι επιπλέον 50% επιδότηση της μηνιαίας δόσης του δανείου από το κράτος.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Tags: ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
Previous Post

Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης: ώρα αναχώρησης των λεωφορείων για το συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη.

Next Post

ΔΕΗ: Οι μεγάλοι χαμένοι από τις αυξήσεις «φωτιά» στο ρεύμα

Next Post
ΔΕΗ

ΔΕΗ: Οι μεγάλοι χαμένοι από τις αυξήσεις «φωτιά» στο ρεύμα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κοζάνη: Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη την Παρασκευή
  • Η Αναστασία Μουτσάτσου στα Μουσικά Κορέστεια
  • Stand up comedy: “Τραβάω Ζόρι”. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής
  • ΔΕΗ: Με περισσότερα από 100 καταστήματα νέας γενιάς επαναπροσδιορίζει την εμπειρία εξυπηρέτησης
  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη 27-08-2026

Πρόσφατα σχόλια

  1. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  2. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  3. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  4. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  5. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr