• Latest
ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

Στο «τραπέζι» αντίποινα της Εκκλησίας για το γάμο ομοφύλων, την Τρίτη οι αποφάσεις της Ιεραρχίας

3 Μαρτίου 2024
ΑΡΚΟΥΔΑ

Άρδασσα: Μεγαλόσωμη αρκούδα εμφανίστηκε σε πλατεία. Βίντεο

7 Ιουνίου 2026
Αστυνομικοί ντύθηκαν εργάτες και «έκοψαν» 967 κλήσεις σε οδηγούς!

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Θ. Λιμπανίας

7 Ιουνίου 2026

Σιάτιστα: Ιερά Αγρυπνία στη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Κριμαίας

7 Ιουνίου 2026
Εκδήλωση πρώτων βοηθειών στο Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Τσοτυλίου διοργάνωσε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων

Εκδήλωση πρώτων βοηθειών στο Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Τσοτυλίου διοργάνωσε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων

7 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων «ΠΕΛΕΚΟΝ 2026» στη Σιάτιστα – Τιμήθηκε ο Παύλος Γερουλάνος ως απόγονος της οικογένειας Μανούση

Η ιστορία του Αρχοντικού Μανούση ως εργαλείο ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σιάτιστας. Βίντεο ( του Λαζάρου Κώτσικα)

7 Ιουνίου 2026
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 17ος Ποδηλατικός Γύρος Λίμνης Πολυφύτου «Γεώργιος Πράσσος»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 17ος Ποδηλατικός Γύρος Λίμνης Πολυφύτου «Γεώργιος Πράσσος»

7 Ιουνίου 2026
Ο Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων  της Ελληνικής Αστυνομίας». Φωτογραφίες

Ο Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων  της Ελληνικής Αστυνομίας». Φωτογραφίες

7 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: Έναρξη εργασιών επέκτασης δικτύου φυσικού αερίου στη Γαλατινή

Πώς θα εξελιχθεί η διανομή φυσικού αερίου σε Βόιο, Σέρβια, Βελβεντό και Δεσκάτη

7 Ιουνίου 2026
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση Marc: Σταθερά πρώτη η ΝΔ, δεύτερη η ΕΛΑΣ του Τσίπρα – Στην 4η θέση το ΠΑΣΟΚ

7 Ιουνίου 2026
Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Οσφυαλγία – Πότε χρειάζεται ο νευροχειρουργός;”

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Οσφυαλγία – Πότε χρειάζεται ο νευροχειρουργός;”

7 Ιουνίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διαφθοράς σε πολεοδομικές υπηρεσίες – Έξι συλλήψεις

7 Ιουνίου 2026
Δημόσιο: Παρουσιάστηκε το politis.gov.gr για την πορεία αιτήσεων -Πώς λειτουργεί

Δημόσιο: Παρουσιάστηκε το politis.gov.gr για την πορεία αιτήσεων -Πώς λειτουργεί

7 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 7 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στο «τραπέζι» αντίποινα της Εκκλησίας για το γάμο ομοφύλων, την Τρίτη οι αποφάσεις της Ιεραρχίας

sierafm by sierafm
3 Μαρτίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
0
SHARES
31
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στο τραπέζι και η πρόταση να μην προσκληθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας την Κυριακή της Ορθοδοξίας και να αναβληθεί η λαμπρή τελετή για το γάμο ομοφύλων, καθώς και να μην παραστούν Αρχιεπίσκοπος και Μητροπολίτες στις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου!

Διαστάσεις λαμβάνει η σύγκρουση της Εκκλησίας με την Πολιτεία για το γάμο των ομοφύλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία! «Η Ιεραρχία δεν το βάζει κάτω: Ετοιμάζει νέα επίθεση στην κυβέρνηση για το γάμο των ομοφύλων», έγραφε (ΕΔΩ) η στήλη την 1η Μαρτίου.

Οι αποφάσεις, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, θα ληφθούν στην Ιεραρχία την προσεχή Τρίτη. Στο τραπέζι αναμένεται να πέσουν και οι προτάσεις να μην προσκληθεί φέτος η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Κυριακή της Ορθοδοξίας και, συνεπώς, να μην πραγματοποιηθεί (για πρώτη φορά) ο λαμπρός εορτασμός της συγκεκριμένης μεγάλης θρησκευτικής εορτής!

Ταυτόχρονα, στο τραπέζι βρίσκεται πάντα η πρόταση να μην παραστούν την επομένη ημέρα (η Κυριακή της Ορθοδοξίας πέφτει φέτος την 24η Μαρτίου) ο Αρχιεπίσκοπος και οι Μητροπολίτες στις παρελάσεις για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, κάτι που επίσης δεν θυμόμαστε να έχει προηγούμενο στην ιστορία της χώρας.

Η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί, ωστόσο θεωρείται βέβαιον ότι η αντίδραση της Εκκλησίας στην κυβέρνηση για το γάμο των ομοφύλων και την τεκνοθεσία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Αυτή τη φορά, άλλωστε, δεν είναι μόνο οι πιέσεις των «σκληρών Μητροπολιτών», αλλά είναι και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος που θεωρεί πως στο συγκεκριμένο θέμα εξαπατήθηκε από το μέγαρο Μαξίμου. Και μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος, «ήπιος εκ χαρακτήρος», να απέρριψε πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο των ομοφύλων τις εισηγήσεις για …λαοσυνάξεις και για συγκέντρωση των υπογραφών, τώρα όμως είναι ο ίδιος που πιστεύει ότι η Εκκλησία θα πρέπει να αποστείλει ένα σαφές μήνυμα εναντίον του γάμου των ομοφύλων και της τεκνοθεσίας, αλλά και εναντίον της αγνόησής της από την Πολιτεία!

Το μήνυμα της Εκκλησίας αναμένεται να επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα του γάμου των ομοφύλων, κάτι που η κυβέρνηση ουδόλως επιθυμεί ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, καθώς εκτιμάται ότι θα ενταθούν οι απώλειες στα δεξιά της, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, με νέα ενίσχυση της Νίκης του Νατσιού, αλλά και της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι ανιχνεύεται πλέον στις δημοσκοπήσεις και το κόμμα… Λατινοπούλου!

Στο παρασκήνιο, πάντως, εντείνονται οι ζυμώσεις ώστε είτε οι αποφάσεις της Ιεραρχίας να είναι «απαλές», είτε να αφορούν το… σύνολο του πολιτικού χώρου, ώστε να μη θιγεί πρωτίστως η κυβέρνηση!

Ωστόσο το θέμα για την Εκκλησία είναι -όπως τονίζουν αρμόδιες εκκλησιαστικές πηγές- «ταυτοτικό» και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρξει ούτε διαπραγμάτευση, ούτε κάποια «συναλλαγή» με την πολιτεία, όπως θα επιθυμούσε το Μαξίμου.

Εν αναμονή λοιπόν των αποφάσεων της Ιεραρχίας!

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΓΑΜΟΣΕΚΚΛΗΣΙΑΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ
Previous Post

Νέα κακοκαιρία από Δευτέρα: Βροχή… τουλούμι και ενδείξεις για πολικό ψύχος!

Next Post

Ο Δένδιας ανακοίνωσε ριζικές αλλαγές στο στράτευμα – Οι γυναίκες στα «χακί»

Next Post
ΣΤΡΑΤΟΣ

Ο Δένδιας ανακοίνωσε ριζικές αλλαγές στο στράτευμα – Οι γυναίκες στα «χακί»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Άρδασσα: Μεγαλόσωμη αρκούδα εμφανίστηκε σε πλατεία. Βίντεο
  • Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Θ. Λιμπανίας
  • Σιάτιστα: Ιερά Αγρυπνία στη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Κριμαίας
  • Εκδήλωση πρώτων βοηθειών στο Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Τσοτυλίου διοργάνωσε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων
  • Η ιστορία του Αρχοντικού Μανούση ως εργαλείο ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σιάτιστας. Βίντεο ( του Λαζάρου Κώτσικα)

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr