• Latest
ΣΤΡΑΤΟΣ

Στρατός: Επανέρχεται η 12μηνη θητεία, αναμονή για την υποχρεωτική στράτευση στα 18

14 Σεπτεμβρίου 2020
Δήμος Κοζάνης: «Φεστιβάλ Τεχνολογίας» την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026 στην κεντρική πλατεία Νίκης της Κοζάνης στις 19:00 το απόγευμα στο πλαίσιο των 44ων Λασσανείων

Δήμος Κοζάνης: «Φεστιβάλ Τεχνολογίας» την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026 στην κεντρική πλατεία Νίκης της Κοζάνης στις 19:00 το απόγευμα στο πλαίσιο των 44ων Λασσανείων

11 Ιουλίου 2026
Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην ΔΕΘ από το συνδικάτο οικοδόμων Κοζάνης

Ανακοίνωση – καταγγελία για “εργατικό ατύχημα”

11 Ιουλίου 2026
Σιάτιστα: Φωτογραφία μιας άλλης εποχής

Σιάτιστα: Φωτογραφία μιας άλλης εποχής

11 Ιουλίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

65χρονος πέθανε μπροστά στην οικογένειά του σε ξενοδοχείο

11 Ιουλίου 2026
αστυνομια, ασθενοφορο

Νεκρή 15χρονη από τη σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

11 Ιουλίου 2026
υπολογιστης

Πάνω από 42.000 αρχεία παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης εντοπίστηκαν σε ιστοσελίδα

11 Ιουλίου 2026
φορολογια

Ξεκινά η ρύθμιση των 72 δόσεων -Ποιοι μπορούν να ενταχθούν

11 Ιουλίου 2026
φορολογια

Δόθηκε παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

11 Ιουλίου 2026
ΕΓΝΑΤΙΑ

Εγνατία Οδός: Τρία αυτοκίνητα πήγαιναν ανάποδα

11 Ιουλίου 2026
ΚΑΡΔΙΑ

Καρδιακές παθήσεις και ψυχικές διαταραχές: Ένας φαύλος κύκλος…

11 Ιουλίου 2026
Δήμος Γρεβενών: Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων και μέτρα προστασίας από τον καύσωνα

«Κλειδώνει» καύσωνας στην Ελλάδα – Πότε έρχεται ραγδαία άνοδος της θερμοκρασίας

11 Ιουλίου 2026
Ryanair: Η συγκλονιστική μαρτυρία της συζύγου του 60χρονου για το θρίλερ στον αέρα – «Το μισό του σώμα ήταν εκτός παραθύρου»

Ryanair: Η συγκλονιστική μαρτυρία της συζύγου του 60χρονου για το θρίλερ στον αέρα – «Το μισό του σώμα ήταν εκτός παραθύρου»

11 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στρατός: Επανέρχεται η 12μηνη θητεία, αναμονή για την υποχρεωτική στράτευση στα 18

sierafm by sierafm
14 Σεπτεμβρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΣΤΡΑΤΟΣ
0
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ ανακοίνωσε αλλαγές στον στρατό ξηράς, με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους δώδεκα μήνες να θεωρείται δεδομένη.

Είναι η πρώτη αλλαγή που ετοιμάζεται να προωθήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της επαναξιολόγησης της θητείας και της εκπαίδευσης στις Ενοπλες Δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή η θητεία είναι στους 9 μήνες, σε αντίθεση με την αεροπορία και το ναυτικό που ήδη είναι στους 12.
Τι οδήγησε στην απόφαση αύξησης της στρατιωτικής θητείας

Το θέμα δεν τέθηκε για πρώτη φορά από τη στρατιωτική ηγεσία, καθώς σχετικές εισηγήσεις είχαν γίνει και προς την προηγούμενη κυβέρνηση. Τα γεγονότα στον Εβρο και η ένταση τους τελευταίους δύο μήνες στο Αιγαίο κατέστησαν επιτακτική τη συζήτηση και την ανάγκη να ληφθούν αποφάσεις. Τις προηγούμενες εβδομάδες ο πρωθυπουργός μελέτησε τα στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και έκανε διεξοδικές συζητήσεις με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους στενούς συνεργάτες του για να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 15% ο αριθμός όσων υπηρετούν στον στρατό ξηράς με την αύξηση της θητείας από τους 9 στους 12 μήνες. Το προσωπικό αυτό κρίνεται απαραίτητο, σύμφωνα με πηγές, για την καλύτερη επάνδρωση των μονάδων στα σύνορα και τα νησιά. Οταν ρωτήθηκε, χθες, στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Μητσοτάκης φωτογράφισε την πρόθεση της κυβέρνησης και διαβεβαίωσε ότι δεν θα ξεπεράσει η θητεία τους 12 μήνες για κανένα σώμα, καθώς, όπως είπε: «Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητος ότι δεν πρόκειται η θητεία να αυξηθεί πέραν των 12 μηνών. Αυτό το θεωρώ απολύτως δεδομένο».
Ολα ανοιχτά για την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στα 18 χρόνια

Αρκετά διαφορετικά είναι τα πράγματα για την υποχρεωτική στράτευση στα 18, θέμα που επίσης άνοιξε ο πρωθυπουργός. Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, όχι μόνο για πολιτικούς λόγους, αλλά και για μια σειρά άλλων παραμέτρων που έχουν να κάνουν με τις ίδιες τις ένοπλες δυνάμεις και τις δεξιότητες όσων κατατάσσονται, που πολλές φορές είναι απαραίτητες για να στελεχωθούν μονάδες όπως το υγειονομικό ή το μηχανικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική επεξεργασία από τα Επιτελεία είναι σε εξέλιξη και οι τελικές εισηγήσεις προς το Μέγαρο Μαξίμου θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης «δεν έχουμε πάρει κάποια οριστική απόφαση, πρέπει να το ζυγίσουμε και να δούμε πόσο ωφέλιμη είναι τελικά η υποχρεωτική στράτευση στα 18», συμπληρώνοντας ότι περιμένει να πειστεί πως μια τέτοια αλλαγή «θα έχει σημαντική προστιθέμενη αξία».

Σε πρώτη φάση στόχος της κυβέρνησης ήταν να τεθεί το θέμα στον δημόσιο διάλογο και να ξεκινήσει η σχετική ζύμωση τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και στην ίδια την κοινωνία. Ως προς τα θετικά μιας τέτοιας σημαντικής αλλαγής ο πρωθυπουργός ανέφερε τη διευκόλυνση του προγραμματισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ, όπως είπε, «δημιουργεί ένα καθεστώς ισότητας για όλους, μπαίνουν όλοι στην ίδια ηλικία. Αν κάποιος έχει περάσει στο Πανεπιστήμιο, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες, στο Ισραήλ, στην Κύπρο, θα μεταθέσει απλά την είσοδό του στο Πανεπιστήμιο για έναν χρόνο, και θα υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία στα 18».
Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΣΤΡΑΤΟΣ
Previous Post

Μητέρα κατσαδιάζει το παιδί της για να μη βάλει μάσκα: «Αυτό το μπ@@λο δεν το θέλω»

Next Post

Σχολεία: Γονείς αντιδρούν για τις μάσκες – Τι λέει η υφυπουργός Παιδείας

Next Post
μασκα

Σχολεία: Γονείς αντιδρούν για τις μάσκες - Τι λέει η υφυπουργός Παιδείας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: «Φεστιβάλ Τεχνολογίας» την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026 στην κεντρική πλατεία Νίκης της Κοζάνης στις 19:00 το απόγευμα στο πλαίσιο των 44ων Λασσανείων
  • Ανακοίνωση – καταγγελία για “εργατικό ατύχημα”
  • Σιάτιστα: Φωτογραφία μιας άλλης εποχής
  • 65χρονος πέθανε μπροστά στην οικογένειά του σε ξενοδοχείο
  • Νεκρή 15χρονη από τη σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr