• Latest
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

Συλλαλητήριο διοργανώνει το ΣΕΕΕΝ την Παρασκευή 15 Νοέμβρη

15 Νοεμβρίου 2019
Η Saga Furs παρουσίασε τις νέες τάσεις και τις δημιουργικές δυνατότητες της γούνας στο «Fur Vision 2026»

Η Saga Furs παρουσίασε τις νέες τάσεις και τις δημιουργικές δυνατότητες της γούνας στο «Fur Vision 2026»

26 Οκτωβρίου 2026
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην έκθεση «ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2026» στην Αθήνα

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην έκθεση «ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2026» στην Αθήνα

26 Οκτωβρίου 2026
Παρουσίαση του βιβλίου «Ο ιστορικός καθ’ ημάς Πόντος» στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων

Παρουσίαση του βιβλίου «Ο ιστορικός καθ’ ημάς Πόντος» στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων

26 Οκτωβρίου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

«Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους» : 238- τροχονομικοί έλεγχοι στη Δυτική Μακεδονία

26 Οκτωβρίου 2026
Το μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την πρεμιέρα του έργου «Η αγάπη άργησε μια μέρα» που ανεβαίνει την Παρασκευή 15/11

Γιάννης Κοκκαλιάρης: Διεκδικήσαμε και πετύχαμε άλλα 9,4 εκατομμύρια ευρώ για τον Δήμο Κοζάνης και συνεχίζουμε

26 Οκτωβρίου 2026
Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας το 3ο Network Meeting των Κέντρων για τα Δικαιώματα του Παιδιού της UNICEF

Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας το 3ο Network Meeting των Κέντρων για τα Δικαιώματα του Παιδιού της UNICEF

26 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Με λαμπρότητα τιμήθηκε ο Πολιούχος Άγιος Δημήτριος στη Σιάτιστα

Δήμος Βοΐου: Με λαμπρότητα τιμήθηκε ο Πολιούχος Άγιος Δημήτριος στη Σιάτιστα

26 Οκτωβρίου 2026
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της μελέτης για το νέο Data Center

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της μελέτης για το νέο Data Center

26 Οκτωβρίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: Δώστε παράταση στις δηλώσεις ΟΣΔΕ – Σεβαστείτε την αγωνία των αγροτών

26 Οκτωβρίου 2026
3ο «Talk about Tech» – Μια ξεχωριστή εκπαιδευτική εμπειρία για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την παραπληροφόρηση

3ο «Talk about Tech» – Μια ξεχωριστή εκπαιδευτική εμπειρία για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την παραπληροφόρηση

26 Οκτωβρίου 2026
ΑΠΟΓΡΑΦΗ και ανάρτηση δικαιολογητικών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.) στο Ο.Π.Σ. – Α.Δ.Ε.

Δήμος Γρεβενών: Ομόφωνο κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο για τη θέρμανση την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου

26 Οκτωβρίου 2026
αρκουδακι

Ενημερωτική εκδήλωση στη Μηλιά Μετσόβου για την καφέ αρκούδα και τη συνύπαρξη

26 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συλλαλητήριο διοργανώνει το ΣΕΕΕΝ την Παρασκευή 15 Νοέμβρη

sierafm by sierafm
15 Νοεμβρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια
2
SHARES
16
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το ΣΕΕΕΝ καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρών:

  • Στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει την Παρασκευή 15 Νοέμβρη στις 7:00μμ στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Η αδίστακτη κυβέρνηση της ΝΔ ύστερα και από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου έκτρωμα που έδωσε «γη και ύδωρ» στο μεγάλο κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς ομίλους και διέπραξε ακόμα ένα έγκλημα σε βάρος των συνδικαλιστικών και κεκτημένων των εργαζομένων, έρχεται τώρα να βάλει στο στόχαστρο για ακόμη μια φορά τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΔΕΗ Α.Ε με πρόσχημα την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό!

Τα 10 σημεία του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος βάζουν στον στόχαστρο αποκλειστικά τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ΔΕΗ Α.Ε, αξιοποιώντας και νέους εκβιασμούς για νέες ανατιμήσεις στα τιμολόγια. Η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ Α.Ε με το σμπαράλιασμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην ΔΕΗ Α.Ε πήγαινε χέρι – χέρι. Μόνο να δει κανείς την τελευταία 15ετία μπορεί να αναληφθεί ότι οι αυξήσεις 150% στην τιμή του ρεύματος συνοδεύτηκαν και με ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων με φουσκωμένα  από κέρδη την ΔΕΗ Α.Ε.

Στο όνομα της ευελιξίας και της ανταγωνιστικότητας της ΔΕΗ Α.Ε η κυβέρνηση και το κεφάλαιο επιδιώκει:

  • Να καταργήσει την μόνιμη εργασία στην ΔΕΗ Α.Ε, καθώς καταργείται στους νεοπροσλαμβανόμενους εργαζόμενους η μονιμότητα και έτσι σε λίγα χρόνια μέσα και από τις συνταξιοδοτήσεις και τις απολύσεις θα καταργηθεί πλήρως η μόνιμη εργασία.
  • Να ισοπεδώσει την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στην ΔΕΗ Α.Ε αφού καταργεί με το έτσι θέλω το μέτρο που περιλάμβανε η ΣΣΕ για μειωμένο τιμολόγιο για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της επιχείρησης.
  • Με «εθελούσιες» και απολύσεις, και ένα «σύστημα κινητικότητας» να μειώσει δραματικά τους εργαζόμενους στην επιχείρηση.
  • Τον καθορισμό από μια «επιτροπή αμοιβών και προσλήψεων» το ύψος του μισθού και των δικαιωμάτων των νεοπροσλαμβανόμενων εργαζομένων και όχι από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ
  • Την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και του δουλεμπορίου των εργολαβιών.
  • Στήριξη με διάφορους τρόπους και άλλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Το κλείσιμό ή πώληση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ορυχείων όπως σχεδιάζεται και επιβάλλεται από τους ανταγωνισμούς και τα κέρδη των μονοπωλίων θα φέρουν και νέα δεινά για το λαό και τους εργαζόμενος συνολικά στην Δυτική Μακεδονία. Από τις εξελίξεις πλέον και ο κάθε καλοπροαίρετος μπορεί να αντιληφθεί πως η ανάπτυξη που μας αναγγέλλουν προϋποθέτει την δική μας ισοπέδωση, το τσάκισμα μας για να βγάζουν αυτοί ακόμα περισσότερα κέρδη.

Το σωματείο μας καλεί κάθε εργαζόμενο στην ΔΕΗ Α.Ε να σηκώσει το ανάστημα του, να οργανώσει την πάλη και τον αγώνα του μαζί με τους συναδέλφους του, να δείξει την δύναμη του μέσα από την οργάνωση Γενικών Συνελεύσεων στους χώρους δουλειάς και μέσα από την συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που επιβάλλεται να αναπτυχθούν.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

–           Να μην κλείσει – Να μην πωληθεί καμία μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ορυχείο. Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε, στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ

–           Καμία απόλυση εργαζόμενου στην ΔΕΗ Α.Ε- Όχι στις εθελούσιες εξόδους.

–           Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Μονιμοποίηση όλου του έκτακτου προσωπικού στην ΔΕΗ Α.Ε (8μηνα-2μηνα, εργαζόμενοι σε εργολάβους). Κατάργηση του δουλεμπορίου των εργολαβιών. 7ωρο-5νθημερο-35ωρο. Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

–           Κάτω τα χέρια από την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στην ΔΕΗ Α.Ε. Καμία μείωση μισθού.

–           Καμία αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος, να γίνει διαγραφεί των συσσωρευμένων χρεών νοικοκυριών, ανέργων, άπορων, χαμηλόμισθων. Καμία διακοπή ρεύματος σε εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Previous Post

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 18-11-2019 έως 24-11-2019)

Next Post

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τιμά την επέτειο του Πολυτεχνείου και συμμετέχει στις εκδηλώσεις εορτασμού της ηρωικής εξέγερσης.

Next Post
Σπάρτακος

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τιμά την επέτειο του Πολυτεχνείου και συμμετέχει στις εκδηλώσεις εορτασμού της ηρωικής εξέγερσης.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Η Saga Furs παρουσίασε τις νέες τάσεις και τις δημιουργικές δυνατότητες της γούνας στο «Fur Vision 2026»
  • Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην έκθεση «ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2026» στην Αθήνα
  • Παρουσίαση του βιβλίου «Ο ιστορικός καθ’ ημάς Πόντος» στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων
  • «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους» : 238- τροχονομικοί έλεγχοι στη Δυτική Μακεδονία
  • Γιάννης Κοκκαλιάρης: Διεκδικήσαμε και πετύχαμε άλλα 9,4 εκατομμύρια ευρώ για τον Δήμο Κοζάνης και συνεχίζουμε

Πρόσφατα σχόλια

  1. R-G στο Η Σιάτιστα γιορτάζει τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο. Ο Εσπερινός και η περιφορά της Εικόνας. Βίντεο και φωτογραφίες
  2. Xris στο Fiesta Voio 2026: Στα 95.000 – 98.000 ευρώ το κόστος για τον Δήμο Βοΐου – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση λογοδοσίας.  Βίντεο
  3. LYROGIANNIMARINA στο ΔΥΠΑ -Πρόγραμμα 55+: Ανοιχτές 8.000 θέσεις -Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
  4. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  5. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr