• Latest
Δήμος Κοζάνης

Συνάντηση της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων με το δήμαρχο Κοζάνης: Προς ψήφιση στο Δ.Σ. το «Σχέδιο Δράσης για την ένταξη της ισότητας των φύλων στο Δήμο Κοζάνης»

25 Ιουνίου 2021
Δήμος Βοΐου:  Θερινό Σινεμά στη Νεάπολη – Σύλλογος Εθελοντών Νέων Νεάπολης

Δήμος Βοΐου:  Θερινό Σινεμά στη Νεάπολη – Σύλλογος Εθελοντών Νέων Νεάπολης

21 Ιουλίου 2026
Σε Νυμφαίο και Λέχοβο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμαρχος Αμυνταίου

Σε Νυμφαίο και Λέχοβο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμαρχος Αμυνταίου

21 Ιουλίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Δήμο Βοΐου την Τετάρτη 22.07.2026

21 Ιουλίου 2026
Δήμος Γρεβενών: Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων και μέτρα προστασίας από τον καύσωνα

10 απλές οδηγίες για προστασία από τον καύσωνα

21 Ιουλίου 2026
ΚΑΦΕΣ

Ασφαλής για την καρδιά η κατανάλωση έως και πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα

21 Ιουλίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Νεκρή 71χρονη μετά από παράσυρση από τουριστικό λεωφορείο

21 Ιουλίου 2026
Πυροσβέστες απεγκλώβισαν 12χρονη από φρεάτιο

Πυροσβέστες απεγκλώβισαν 12χρονη από φρεάτιο

21 Ιουλίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Νεκρή 16χρονη μετά από κατανάλωση αλκοόλ

21 Ιουλίου 2026
πισινα

Στην «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ: Δήλωνε άστεγη αλλά έμενε σε…. βίλα με πισίνα!

21 Ιουλίου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Μια μόνο αίτηση για όλα τα επιδόματα & προγράμματα

21 Ιουλίου 2026
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑ

Δείτε πόσο καθαρή είναι η παραλία που κάνετε μπάνιο: Η πλατφόρμα με όλες τις επίσημες μετρήσεις

21 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

ΕΕΤΑΑ: Ποιοι παίρνουν τα περισσότερο μόρια για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

21 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων με το δήμαρχο Κοζάνης: Προς ψήφιση στο Δ.Σ. το «Σχέδιο Δράσης για την ένταξη της ισότητας των φύλων στο Δήμο Κοζάνης»

sierafm by sierafm
25 Ιουνίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Δήμος Κοζάνης
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ζητήματα πολιτικών Ισότητας των Φύλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους  η γενική γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Γιάννα Χορμόβα,  με το  δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα, την Πέμπτη 24 Ιουνίου, στο Δημαρχείο.

Στη συζήτηση παρέστησαν η πρόεδρος του Δ.Σ. Κοζάνης & πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Νούλα Τουμπουλίδου, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας Γρηγόρης Τζουμερκιώτης, καθώς και καθώς και ο υπεύθυνος του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κοζάνης, Δημήτρης Λεούδης.

Στο περιθώριο της συνάντησης η κ. Χορμόβα αναφέρθηκε στους βασικούς πυλώνες του Eθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων, που περιλαμβάνει ενιαία πρωτόκολλα αντιμετώπισης της κακοποίησης, αλλά και δράσεις ανάδειξης του MeToo Greece.

Επιπλέον, η γενική γραμματέας αναφέρθηκε στην προώθηση της συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων με σεμινάρια ενδυνάμωσης και κατάρριψης των στερεοτύπων για άνδρες και γυναίκες, ενώ επεσήμανε και τη δημιουργία  Ψηφιακού Χάρτη Ισότητας, όπου θα αναρτώνται οι  εκδηλώσεις των δήμων, ώστε να υπάρχει κοινή δεξαμενή γνώσης.

Ο κ. Μαλούτας αναγνώρισε την αξία της δημιουργίας του Ψηφιακού Χάρτη, ενώ υπογράμμισε τη σημασία υλοποίησης ενεργειών στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης των γυναικών στην αγορά εργασίας. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα υψηλά ποσοστά ανεργίας της περιοχής, καθώς και στο χαμηλό ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας και τη βαρύτητα της δράσης ένταξης, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της μετάβασης στην απολιγνιτοποίηση.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, παρουσιάστηκε στη Γενική Γραμματέα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των   Φύλων, το προσχέδιο του «Σχεδίου Δράσης για την ένταξη της ισότητας των φύλων στο Δήμο Κοζάνης», το οποίο προετοιμάστηκε από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κοζάνης και μέσω της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας θα προταθεί προς ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης.

Το Σχέδιο Δράσης, που απορρέει ως μια δέσμευση του Δήμου Κοζάνης από την υπογραφή της «Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες», καθορίζει τις προτεραιότητες, τις ενέργειες και τα μέσα που θα υιοθετηθούν για την επίτευξη της συμπερίληψης της διάστασης του φύλου στην πολιτική και στη λειτουργία του Δήμου Κοζάνης, προωθώντας τη βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων για την επίτευξη της πραγματικής ισότητας στην πράξη.

 

Tags: ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Κοζάνη: Συνεχίζεται η δίκη για τον θάνατο του 5χρονου Στάθη από επίθεση σκύλων

Next Post

Κοινωνικός Τουρισμός: Εως την Τρίτη οι αιτήσεις για τους παρόχους

Next Post
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑ

Κοινωνικός Τουρισμός: Εως την Τρίτη οι αιτήσεις για τους παρόχους

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Βοΐου:  Θερινό Σινεμά στη Νεάπολη – Σύλλογος Εθελοντών Νέων Νεάπολης
  • Σε Νυμφαίο και Λέχοβο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμαρχος Αμυνταίου
  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Δήμο Βοΐου την Τετάρτη 22.07.2026
  • 10 απλές οδηγίες για προστασία από τον καύσωνα
  • Ασφαλής για την καρδιά η κατανάλωση έως και πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr