• Latest

Συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΜ με τη Βουλευτή Ν.Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, κα Καλλιόπη Βέττα

15 Ιανουαρίου 2021
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Πώς η 41χρονη δηλητηρίαζε τον εν διαστάσει σύζυγό της με ατροπίνη – Την έπιασε στα πράσα από την κάμερα σε εστιατόριο

13 Οκτωβρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Νεκρός 38χρονος από κοκαΐνη που κατάπιε για να την… κρύψει όταν είδε περιπολικό!

13 Οκτωβρίου 2026
kardia, καρδια, εμφραγμα

Καρδιακή προσβολή: Οι τρεις μικρές αλλαγές που μπορούν να μειώσουν ουσιαστικά τον κίνδυνο

13 Οκτωβρίου 2026
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Εορδαίας σχετικά με την δίωξη του Δόκιμου Έφεδρου Αξιωματικού Μπέικου Γιώργου.

Σύσκεψη των κτηνοτρόφων στο Αμύνταιο την Τετάρτη 14/10

13 Οκτωβρίου 2026
Διαγνωστικό Κέντρο «Ιπποκράτης»: Νέα εποχή για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού στη Δυτική Μακεδονία

Επανεκκινεί σήμερα το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για δωρεάν μαστογραφίες

13 Οκτωβρίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Θα αφήσετε 10η από τις 13 περιφέρειες της Χώρας τη Δυτική Μακεδονία στην κατανομή του ΠΔΕ για το 2027;» 

13 Οκτωβρίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΚ: Αναγκαίες διευκρινίσεις για τις παλαιές οφειλές, μετά τις δηλώσεις για τις ρυθμίσεις

13 Οκτωβρίου 2026
Καύσιμα: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης- Πόσο θα κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Επίδομα Θέρμανσης: Νωρίτερα η αυξημένη καταβολή του -Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις

13 Οκτωβρίου 2026
παιδι

Γονείς καταγγέλλουν σεξουαλική κακοποίηση 4χρονης σε δημοτικό παιδικό σταθμό

13 Οκτωβρίου 2026
γιατρος

«Έκρηξη» καταγγελιών για γιατρούς και ιατρικές πράξεις στην Κοζάνη

13 Οκτωβρίου 2026
Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης 2026, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει με δράση γνωριμίας του κοινού και της εκπαιδευτικής κοινότητας με το έργο των συντηρητών.

13 Οκτωβρίου 2026
Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης 2026

Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης 2026

13 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΜ με τη Βουλευτή Ν.Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, κα Καλλιόπη Βέττα

sierafm by sierafm
15 Ιανουαρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΜ με τη Βουλευτή Ν.Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, κα Καλλιόπη Βέττα»

Στον χώρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Κοζάνης, υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Τμήματος Στέργιος Κιάνας, την Βουλευτή Ν. Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, κα Καλλιόπη Βέττα. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η τροπολογία που ψηφίστηκε προ ολίγων ημερών στη Βουλή, με πρωτοβουλία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κας Κεραμέως και αφορά στη διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων Κολεγίων και των ξένων Πανεπιστημίων με αυτά των ελληνικών Πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με την εν λόγω τροπολογία, αρμόδια αρχή για να χορηγεί ή να δέχεται τα προβλεπόμενα έγγραφα και να λαμβάνει τις αποφάσεις χορήγησης άδειας άσκησης επαγγέλματος αρχιτέκτονα, καθώς και να παράσχει τις αναγκαίες πληροφορίες, ορίζεται το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Επιπλέον, με την τροπολογία αυτή, αντικαθίστανται και εκχωρούνται πλέον οι αρμοδιότητες του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) στο Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ).

Εξομοιώνεται με αυτόν τον τρόπο το επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων των Διπλωματούχων των Πολυτεχνείων, με αυτό των αποφοίτων Κολεγίων, χωρίς την απαραίτητη διαβάθμιση τεχνικής ευθύνης κατά την άσκηση του επαγγέλματος. Αυτό εγείρει σημαντικά θέματα αντισυνταγματικότητας αλλά και απαξίωσης της Δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ – Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, Στέργιος Κιάνας, ενημέρωσε την κα Βέττα για την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε εκ μέρους της Διοικούσας Επιστολής του Τμήματος στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι  με γνώμονα την τεχνική ευθύνη και το δημόσιο συμφέρον, το ΤΕΕ/ΤΔΜ αντιτάσσεται στην απαξίωση των Διπλωμάτων των ενιαίων 5ετών αδιάσπαστων προγραμμάτων σπουδών των Πολυτεχνείων και Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας και καλεί την Υπουργό να αποσύρει την κατάπτυστη αυτή τροπολογία. Διαφορετικά, ο φορέας θα ασκήσει με κάθε πρόσφορο τρόπο τον θεσμικό, επιστημονικό και κοινωνικό του ρόλο, ώστε η πολιτική της νομοθετικής εξίσωσης διαφορετικών επιπέδων επιστημονικής γνώσης, να καταργηθεί στην πράξη.

Η Βουλευτής κα Βέττα εξέφρασε την πρόθεσή της να αναδείξει το φλέγον αυτό θέμα και γι’ αυτό άλλωστε ζήτησε να ενημερωθεί κατ’ ιδίαν από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΔΜ, καθώς το θεωρεί άδικο για τους αποφοίτους των ελληνικών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων πενταετούς φοίτησης και αντισυνταγματικό, μιας και προσκρούει στο άρθρο 16 του Συντάγματος για τη δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επίσης η κα Βέττα τόνισε ότι υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης στις ακαδημαϊκές γνώσεις των αποφοίτων των κολεγίων και ευχήθηκε το ΤΕΕ να επιδείξει πυγμή και να μην επιτρέψει την εγγραφή αποφοίτων τριτοετούς φοίτησης στο μητρώο των μελών του.

Ακολούθησε διάλογος και για άλλα σοβαρά θέματα της περιοχής, όπως η απολιγνιτοποίηση, η δυνατότητα αναβάθμισης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με την προσθήκη νέων τμημάτων, η λειτουργία των εργαλείων χρηματοδότησης, όπως το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», κα.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι απέναντι σε κοινά προβλήματα δε χωράνε κομματικές αντιπαλότητες και ότι πρέπει όλοι μαζί να αγωνίζονται από κοινού για το καλό της κοινωνίας και της περιοχής και εξέφρασαν την πρόθεσή τους για περαιτέρω συνεργασία.

 

Previous Post

Υπουργείο παιδείας: Σε αυτά τα σχολεία κλείνουν τμήματα λόγω κρουσμάτων (Άργος Ορεστικό & Κοζάνη)

Next Post

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 18-01-2021 έως 24-01-2021)

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 18-01-2021 έως 24-01-2021)

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πώς η 41χρονη δηλητηρίαζε τον εν διαστάσει σύζυγό της με ατροπίνη – Την έπιασε στα πράσα από την κάμερα σε εστιατόριο
  • Νεκρός 38χρονος από κοκαΐνη που κατάπιε για να την… κρύψει όταν είδε περιπολικό!
  • Καρδιακή προσβολή: Οι τρεις μικρές αλλαγές που μπορούν να μειώσουν ουσιαστικά τον κίνδυνο
  • Σύσκεψη των κτηνοτρόφων στο Αμύνταιο την Τετάρτη 14/10
  • Επανεκκινεί σήμερα το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για δωρεάν μαστογραφίες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  2. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  3. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  4. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  5. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr