• Latest
Συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΜ Συλλίρη Νίκου με Κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης

Συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΜ Συλλίρη Νίκου με Κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης

13 Νοεμβρίου 2024
Τσοτύλι: Αργυρό μετάλλιο στη διοργάνωση SPECIAL OLYMPICS για τον Λευτέρη-Ραφαήλ Ζιμπιλίδη

Τσοτύλι: Αργυρό μετάλλιο στη διοργάνωση SPECIAL OLYMPICS για τον Λευτέρη-Ραφαήλ Ζιμπιλίδη

14 Μαΐου 2026
Άρθρο του βουλευτή Ν Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για την 88η ΔΕΘ

Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής ΠΕ Κοζάνης: Τροπολογία για την επίλυση του προβλήματος στην καταβολή των ενισχύσεων στους αγρότες λόγω του σφάλματος με κωδικό 54350

13 Μαΐου 2026
Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: Ποικιλία μουσικών στην Εαρινή Συναυλία. Βίντεο

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: Ποικιλία μουσικών στην Εαρινή Συναυλία. Βίντεο

13 Μαΐου 2026
ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Το θεραπευτικό μπαχαρικό που αδυνατίζει και ρίχνει τη χοληστερόλη – 3 γρ. αρκούν

13 Μαΐου 2026
Άγριος καυγάς οδηγού ταξί με ηλικιωμένο στην Κοζάνη-Μετά από έντονη λογομαχία ο ταξιτζής φέρεται να τον έσπρωξε-Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Ταξιτζής είχε διπλή ταρίφα στο ταξίμετρο για διαδρομές μέρα μεσημέρι

13 Μαΐου 2026
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έξι παιδιά ζούσαν μέσα σε ακαθαρσίες και σκουπίδια μαζί με τους γονείς τους – Συνελήφθησαν οι γονείς

13 Μαΐου 2026
Απόφαση σταθμός για τη μηνιαία χρέωση 0,80 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς

Απόφαση σταθμός για τη μηνιαία χρέωση 0,80 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς

13 Μαΐου 2026
Το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας

Διεθνές Summer School για την ενέργεια, το κλίμα και τη δίκαιη μετάβαση από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Columbia University

13 Μαΐου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθησαν μία 36χρονη και ένας 30χρονος μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνται στις τηλεφωνικές απάτες, έχοντας το ρόλο του εισπράκτορα, στη Φλώρινα

13 Μαΐου 2026
Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ι.Ν Αγίας Γλυκερίας στη Βάρη για τη διάσωση των Γρεβενών από τον καταστροφικό σεισμό του 1995, ο Δήμαρχος Γρεβενών.

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης: Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2026

13 Μαΐου 2026
Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ι.Ν Αγίας Γλυκερίας στη Βάρη για τη διάσωση των Γρεβενών από τον καταστροφικό σεισμό του 1995, ο Δήμαρχος Γρεβενών.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ι.Ν Αγίας Γλυκερίας στη Βάρη για τη διάσωση των Γρεβενών από τον καταστροφικό σεισμό του 1995, ο Δήμαρχος Γρεβενών.

13 Μαΐου 2026
Επιτροπής Ειρήνης Εορδαίας εεδυε

Επιτροπή Ειρήνης ΠΕ Κοζάνης: Όλοι και όλες στις πορείες Ειρήνης την Κυριακή 17/5

13 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 14 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΜ Συλλίρη Νίκου με Κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης

sierafm by sierafm
13 Νοεμβρίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΜ Συλλίρη Νίκου με Κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης
0
SHARES
15
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΜ Συλλίρη Νίκου με Κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Αδάμ Ελευθέριο και από τον Γενικό Γραμματέα Μάρου Στυλιανό στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΤΕΕ/ΤΔΜ, προκειμένου να συζητήσουν θέματα της επικαιρότητας τα οποία απασχολούν την Δυτική Μακεδονία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η Χριστοπούλου Παρασκευή, Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ, ο Τσολάκης Αλέξης, Γεν. Γραμματέας του ΤΕΕ/ΤΔΜ και ο Κιάνας Στέργιος, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΔΜ.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου για τις τηλεθερμάνσεις και τη βιωσιμότητά τους, αναφέροντας ότι προσφάτως έγινε ένα πρώτο θετικό βήμα με την συμφωνία που επετεύχθη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση (πρώτου και δεύτερου βαθμού) με το Υπουργείο και τη ΔΕΗ ΑΕ. Γεννιούνται όμως πολλά ερωτηματικά για την περαιτέρω διασφάλιση της λειτουργίας των τηλεθερμάνσεων, αφού αυτή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το μέλλον των λιγνιτικών μονάδων.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ υποστήριξε πως προκειμένου να αποφευχθούν έκρυθμες καταστάσεις, θα πρέπει η λειτουργία του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου να παραταθεί τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση της λειτουργίας της ΣΗΘΥΑ στο χώρο του π. ΑΗΣ Καρδιάς αλλά και μέχρι να ολοκληρωθεί ο αγωγός διασύνδεσης της μονάδας με την Τ/Θ Κοζάνης. Προαπαιτούμενο που συνηγορεί υπέρ της διερεύνησης της αναθεώρησης των περιβαλλοντικών όρων των τριών μονάδων (ΙΙΙ-IV &V)

Στη συζήτηση τέθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στη διασφάλιση της ηλεκτροπαραγωγής της χώρας από το εθνικό καύσιμο της χώρας και όλα τα μέλη συμφώνησαν πως αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με την λειτουργική επιμήκυνση της υπερσύγχρονης και αντιρρυπαντικής λιγνιτικής μονάδας της Πτολεμαΐδας V πέραν του 2028 και έως ότου αντικατασταθεί ο λιγνίτης από κάποιο άλλο καύσιμο βάσης, που να εξορύσσεται ή να παράγεται στον Ελλαδικό χώρο.

Έγινε εκτενής αναφορά στις αποκαταστάσεις εδαφών των ορυχείων που οφείλει να ολοκληρώσει η ίδια η ΔΕΗ και επισημάνθηκε πως θα προκύψει μεγάλη δραστηριότητα στο χώρο των ορυχείων με πολλές νέες θέσεις εργασίας, που τις χρειάζεται άμεσα η περιοχή μας.

Η αναφορά στην καθυστέρηση της εφαρμογής του προγράμματος της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης ήταν κοινή διαπίστωση όλων των παρευρισκόμενων οι οποίοι εστίασαν τον προβληματισμό τους στους τρόπους πίεσης για την επίσπευσή του. Οι δύο φορείς θεώρησαν πως μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Βουλευτές πρέπει να συμπορευτούν σ’ αυτή τη διεκδίκηση, ούτως ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Επιπλέον υπογραμμίσθηκε ότι η σύνδεση της συζήτησής με το χωροταξικό και της διαβούλευσης με επιτακτικό αίτημα την τροποποίηση του, περνάει μέσα από την εξέλιξη της απολιγνιτοποίησης και την έλξη νέων επενδύσεων με στόχο την αναπλήρωση των χαμένων θέσεων εργασίας.

Η Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ αναφέρθηκε στην επιτακτική σιδηροδρομική σύνδεση της περιοχής με την Δυτική και Ανατολική Ευρώπη και τόνισε την ανάγκη συγκρότησης Ομάδας Εργασίας από το ΤΕΕ /ΤΔΜ.

Ο Γεν. Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου αναφέρθηκε στο πρόβλημα της πληθυσμιακής μείωσης της περιοχής, σε ποσοστό 10,20 % τη δεκαετία 2011-2022, που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με αυξητική τάση, χωρίς δυστυχώς να υπάρχουν προϋποθέσεις συγκράτησης του ενεργού πληθυσμού στην περιφέρειά μας, αλλά και δημιουργίας ευνοϊκών συνθηκών επιστροφής κάποιων νέων που ήδη μετανάστευσαν.

Τέλος ο Γεν. Γραμματέας του ΤΕΕ/ΤΔΜ με αφορμή τα αιτήματα των εργαζομένων της 24ωρης γενικής απεργίας της 20ης Νοέμβρη πρόβαλλε το αίτημα για αξιοπρεπείς μισθούς, ως τη μόνη λύση για την αύξηση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, σε μια Ελλάδα που είναι τρίτη από το τέλος στην Ευρώπη .

Οι δύο φορείς συμφώνησαν και δεσμεύτηκαν να επανέλθουν με συγκεκριμένες προτάσεις για τα θέματα που συζητήθηκαν και να συναντηθούν εκ νέου στο χώρο της Πτολεμαΐδας V εντός του τρέχοντος μηνός.

Το ΤΕΕ/ΤΔΜ σταθερά υποστηρίζει κάθε προσπάθεια της Πολιτείας, των φορέων του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, των τοπικών κοινωνιών για ανάπτυξη, εκσυγχρονισμό και υλοποίηση στόχων με θετικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία και κοινωνία.

Για τη Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Συλλίρης

 

Tags: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣΤΕΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Έναρξη Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων από την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στον Ι.Ν. Αγίου Μηνά Σιατίστης

Next Post

Α´ Θεολογικὸ Σεμινάριο Καστοριᾶς

Next Post
Α´ Θεολογικὸ Σεμινάριο Καστοριᾶς

Α´ Θεολογικὸ Σεμινάριο Καστοριᾶς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τσοτύλι: Αργυρό μετάλλιο στη διοργάνωση SPECIAL OLYMPICS για τον Λευτέρη-Ραφαήλ Ζιμπιλίδη
  • Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής ΠΕ Κοζάνης: Τροπολογία για την επίλυση του προβλήματος στην καταβολή των ενισχύσεων στους αγρότες λόγω του σφάλματος με κωδικό 54350
  • Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: Ποικιλία μουσικών στην Εαρινή Συναυλία. Βίντεο
  • Το θεραπευτικό μπαχαρικό που αδυνατίζει και ρίχνει τη χοληστερόλη – 3 γρ. αρκούν
  • Ταξιτζής είχε διπλή ταρίφα στο ταξίμετρο για διαδρομές μέρα μεσημέρι

Πρόσφατα σχόλια

  1. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  2. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  3. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  4. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  5. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr