• Latest
ΔΙΑΔΥΜΑ

Συνάντηση των εταίρων του έργου SYMBIOSIS στα Μπίτολα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας

2 Ιουλίου 2018
Χόρτα καθαρισμός

Ακαθάριστα οικόπεδα: Λήγει η υποβολή στο akatharista.apps.gov.gr – Τα βαριά πρόστιμα

4 Ιουνίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

55χρονος πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο και κατέληξε ο ίδιος

4 Ιουνίου 2026
αρκουδακι

Αρκουδάκι σε χωριό των Γρεβενών: Έκανε βόλτες ανάμεσα στα σπίτια

4 Ιουνίου 2026
Δύο τραυματίες από τροχαίο λόγω παραβίασης STOP στην Καστοριά

Δύο τραυματίες από τροχαίο λόγω παραβίασης STOP στην Καστοριά

4 Ιουνίου 2026
Μεγάλο Τουρνουά Ποδοσφαίρου από την Ακαδημία Σιάτιστας με την συμμετοχή του ΠΑΟΚ

Μεγάλο Τουρνουά Ποδοσφαίρου από την Ακαδημία Σιάτιστας με την συμμετοχή του ΠΑΟΚ

4 Ιουνίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Ισπανία – Ιράκ: Το όνειρο του δεύτερου αστεριού

4 Ιουνίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Δήμος Βοΐου: Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026

4 Ιουνίου 2026
Γρεβενά: Με ενδιαφέρον η ημερίδα ενημέρωσης για τα δημόσια έργα του LEADER

Γρεβενά: Με ενδιαφέρον η ημερίδα ενημέρωσης για τα δημόσια έργα του LEADER

4 Ιουνίου 2026
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθμιας Εκπαίδευσης:  Ανακοίνωση  για την έναρξη της  νέας σχολικής  χρονιάς

Αίτημα λήψης άμεσων μεταβατικών μέτρων στήριξης, για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης

4 Ιουνίου 2026
ΓΙΑΓΙΑ ΠΑΠΠΟΥΣ ΠΑΙΔΙ

Νταντάδες της γειτονιάς: Άνοιξε η πλατφόρμα ntantades.gov.gr – Εδώ η αίτηση για voucher

4 Ιουνίου 2026
Νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω» 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ

«Ανακαίνιση Κατοικίας»: Πώς θα λάβετε έως 36.000 ευρώ για επισκευές και αναβαθμίσεις

4 Ιουνίου 2026
Επιστολή

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό από θεσης ευθύνης στο Δ.Σ.

4 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση των εταίρων του έργου SYMBIOSIS στα Μπίτολα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας

sierafm by sierafm
2 Ιουλίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΔΙΑΔΥΜΑ
1
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε., στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «SYMBIOSIS» (SYMbiotic networks of BIO-waste Sustainable management) του Προγράμματος Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme “Greece-The former Yugoslav Republic of Macedonia 2014-2020”, συμμετείχε με επιτυχία στην εναρκτήρια συνάντηση των εμπλεκομένων εταίρων που πραγματοποιήθηκε στα Μπίτολα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στις 28 και 29 Ιουνίου 2018.

Το πρόγραμμα SYMBIOSIS προωθεί την βιομηχανική συμβίωση μεταξύ διαφορετικών βιομηχανικών κλάδων για την καλύτερη αξιοποίηση των οργανικών αποβλήτων. Ο όρος ‘οργανικά απόβλητα’ δεν αναφέρεται μόνο στο οργανικό κλάσμα των Αστικών Απορριμμάτων αλλά κυρίως στα υπολείμματα γεωργικών καλλιεργειών, κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, βιομηχανικών/ βιοτεχνικών οργανικών αποβλήτων κ.α. τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις μπορούν να αξιοποιηθούν παραγωγικά και να αποτελέσουν πρώτη ύλη για την παραγωγή άλλων προϊόντων της εφοδιαστικής αλυσίδας ή για την παραγωγή ενέργειας και οργανικού λιπάσματος ως λύση στο τέλος του χρόνου ζωής ενός προϊόντος (end of life solution).

Ο κύριος στόχος του έργου είναι να καταγράψει το ανεκμετάλλευτο δυναμικό του οργανικού υλικού από τη μία και τις ανάγκες της βιομηχανίας για οργανικό υλικό από την άλλη, ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί το υλικό αυτό για τις ανάγκες της βιομηχανίας και την καλύτερη αξιοποίηση των οργανικών υλών είτε ως πρώτη ύλη ή ως καύσιμο.
Στόχος του έργου είναι να αναπτύξει μία πλατφόρμα βιομηχανικής συμβίωσης η οποία θα χρησιμοποιείται για την σύζευξη της προσφοράς με την ζήτηση για διαθέσιμη οργανική ύλη. Επιπλέον θα γίνουν χρηματοοικονομικές και περιβαλλοντικές μελέτες για τον υπολογισμό του οικονομικού μεγέθους καθώς και των περιβαλλοντικών οφελών από την αξιοποίηση του οργανικού αυτού υλικού, σχέδια δράσης για την αξιοποίηση του οργανικού υλικού από πόρους των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων καθώς και ευρείας κλίμακας πιλοτικές εφαρμογές με την χρήση bio-containers και καφέ κάδων για την προώθηση της ανακύκλωσης του οργανικού κλάσματος των Αστικών Αποβλήτων.
Οι εταίροι του προγράμματος SYMBIOSIS είναι:
• Δημόσια Επιχείρηση Kommunalec Bitola (Π.Γ.Δ.Μ.)
• ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. (ΕΛΛΑΔΑ)
• Δημόσια Επιχείρηση δημοτικών έργων Kommunalna Higiena Novaci (Π.Γ.Δ.Μ.)
• Innopolis (ΕΛΛΑΔΑ)
• Κίνηση για το Περιβάλλον – Molika Dom Bitola (Π.Γ.Δ.Μ.)
• Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΛΛΑΔΑ)
Τα αναμενόμενα αποτελέσματα του έργου είναι:
(1) Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον τομέα των οργανικών αποβλήτων. Σύμφωνα με διεθνή πρότυπα μέτρησης των επιπτώσεων στην απασχόληση στον τομέα των οργανικών αποβλήτων, τουλάχιστον μία (1) θέση απασχόλησης θα δημιουργείται για την εκτέλεση της συμφωνίας μεταξύ ενός παραγωγού βιο-αποβλήτων και ένας χρήστης αυτών. Επομένως, εάν το έργο επιτύχει 10 τέτοιες συμφωνίες στην διασυνοριακή περιοχή του Έργου, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 10 νέων θέσεων εργασίας.
(2) Δημιουργία στρατηγικών εφαρμογής σε επίπεδο λήψης αποφάσεων. Λόγω της ανάπτυξης του Σχεδίου Δράσης για την εκμετάλλευση των οργανικών πόρων στις Περιφέρειες στόχου, η προώθηση της αξιοποίησης των οργανικών υλών θα ακμάσει δημιουργώντας οφέλη για τις τοπικές επιχειρήσεις και τις τοπικές κοινότητες συνδέοντας τα Τοπικά Σχέδια Δράσης με το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων.
(3) Μείωση της ανεξέλεγκτης διάθεσης των βιο-αποβλήτων. Οι οργανικές ύλες δεν θα απορρίπτονται αλλά θα αξιοποιούνται.

Ως εκ τούτου, μέσω της εφαρμογής των πιλοτικών δράσεων, οι συνολικές ποσότητες των οργανικών αποβλήτων, που δεν χρησιμοποιούνται θα μειωθούν.
4) Δημιουργία οικονομικής δραστηριότητας με τη χρήση της πλατφόρμας για την βιομηχανική συμβίωση ως ένα ισχυρό εργαλείο δικτύωσης.

Μέσω της πλατφόρμας SYMBIOSIS, κάθε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην περιοχή θα έχει τη δυνατότητα να διερευνεί επιχειρηματικές ευκαιρίες που υπάρχουν με την εξεύρεση και εξασφάλιση φθηνής πρώτης ύλη για την επιχείρηση.

Εκτός από τις πληροφορίες για την διάθεση οργανικής ύλης, στοιχεία για το κόστος της μεταφοράς, της διαχείρισης και ενδεχόμενης επεξεργασίας θα είναι διαθέσιμες.
(5) Μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

Για κάθε τόνο οργανικών αποβλήτων που δεν οδηγούνται σε χώρο υγειονομικής ταφής ή δεν καίγονται, υπάρχει μια μείωση των αέριων του θερμοκηπίου που εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα. Βάση του στόχου για καλύτερη διαχείριση/αξιοποίηση 10.000 τόνων ετησίως στην διασυνοριακή περιοχή αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μείωση κατά 300 τόνοι των εκπομπών μεθανίου.

Tags: ΔΙΑΔΥΜΑ
Previous Post

Ο εορτασμός της Αγίας Κυριακής στο Καλονέρι

Next Post

Πτολεμαΐδα: Έσπασε τη τζαμαρία και έκλεψε την ταμειακή

Next Post
κλοπη

Πτολεμαΐδα: Έσπασε τη τζαμαρία και έκλεψε την ταμειακή

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ακαθάριστα οικόπεδα: Λήγει η υποβολή στο akatharista.apps.gov.gr – Τα βαριά πρόστιμα
  • 55χρονος πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο και κατέληξε ο ίδιος
  • Αρκουδάκι σε χωριό των Γρεβενών: Έκανε βόλτες ανάμεσα στα σπίτια
  • Δύο τραυματίες από τροχαίο λόγω παραβίασης STOP στην Καστοριά
  • Μεγάλο Τουρνουά Ποδοσφαίρου από την Ακαδημία Σιάτιστας με την συμμετοχή του ΠΑΟΚ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr