• Latest

Συνέντευξη του Υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου στην ΕΡΤ1

22 Μαρτίου 2023
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Αλλαγή ώρας για το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου 2026 – Στις 6 το απόγευμα η έναρξη της συνεδρίασης

7 Σεπτεμβρίου 2026
Όμιλος ΔΕΗ: Προχωρά η κατασκευή μονάδας ΣΗΘΥΑ για τις ανάγκες τηλεθέρμανσης της Δ. Μακεδονίας

Επίκαιρη Ερώτηση Π. Κουκουλόπουλου: Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες των επιλογών της για την τηλεθέρμανση

7 Σεπτεμβρίου 2026
Το έργο των “δήθεν” φιλόζωων, που άφησε πίσω του μια οικονομική και οικολογική καταστροφή

Το έργο των “δήθεν” φιλόζωων, που άφησε πίσω του μια οικονομική και οικολογική καταστροφή

7 Σεπτεμβρίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Κοζάνη: Στα… αζήτητα το νεκρό σώμα που βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη

7 Σεπτεμβρίου 2026
απατη

Θύμα τηλεφωνικής απάτης 15χρονος: Έβαλε κοσμήματα και χρήματα και τ’ άφησε σε στύλο της ΔΕΗ – Στα 5.000 ευρώ η λεία

7 Σεπτεμβρίου 2026
Νεκρός 13χρονος που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με ηλεκτρικό πατίνι – Σε σοβαρή κατάσταση 16χρονος που παρασύρθηκε από ΙΧ

7 Σεπτεμβρίου 2026
kardia, καρδια, εμφραγμα

Τα 4 σημαντικότερα σημάδια μέχρι και ένα μήνα πριν το έμφραγμα – Το σώμα προειδοποιεί, μην το αγνοείτε

7 Σεπτεμβρίου 2026
ΣΥΝΤΑΞΗ

Επίδομα 400 ευρώ σε συνταξιούχους: Πότε πληρώνεται

7 Σεπτεμβρίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Αστυνομικοί «ντύθηκαν» τουρίστες και έπιασαν στα «πράσα» παράνομο παρκαδόρο

7 Σεπτεμβρίου 2026
Πρώτη νύχτα γάμου στο… νοσοκομείο!

Υπέκυψε ο 27χρονος που είχε ξυλοκοπηθεί στα Γιαννιτσά

7 Σεπτεμβρίου 2026
Φρικτός θάνατος για 17χρονο – Θάφτηκε στην άμμο και πέθανε από ασφυξία

2χρονη ανασύρθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από τη θάλασσα

7 Σεπτεμβρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Πυροβολισμοί: Στο νοσοκομείο 55χρονος

7 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Συνέντευξη του Υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου στην ΕΡΤ1

sierafm by sierafm
22 Μαρτίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συνέντευξη με αφορμή την επανεκκίνηση του Σιδηρόδρομου παραχώρησε σήμερα, 22 Μαρτίου 2023, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1 και στους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο.   

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε τα εξής:

«Εκφράζω για ακόμη μια φορά την οδύνη μου για το δυστύχημα των Τεμπών και τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων.  

Λόγω της Καθαράς Δευτέρας ήμουν στον Νομό μου, στη Κοζάνη και μετακινήθηκα άμεσα, στη 01:20 ήμουν στον τόπο του δυστυχήματος όπου, δυστυχώς, η κατάσταση ήταν τραγική. Συγκαλέσαμε το Συντονιστικό με τη συνδρομή του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, του Στρατού του ΕΚΑΒ και τους διασώστες. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους, δημοσίως, για την αυτοθυσία και τον επαγγελματισμό με τον οποίο εργάστηκαν.

Έχω παιδιά νεαρά της ηλικίας αυτής. Τα παιδιά μου αισθάνθηκα ότι είναι μέσα στο τρένο και ο καθένας, όλοι μας, όλη η ελληνική κοινωνία έκανε αυτή τη σκέψη.

Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός πήρε θέση από την πρώτη στιγμή και μίλησε για τις παθογένειες χωρίς συμψηφισμούς. Όλοι θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια για το τι συνέβη, χωρίς καμία συγκάλυψη.

Η δικαιοσύνη έχει αναλάβει να διερευνήσει τις αιτίες του δυστυχήματος και η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων έχει ξεκινήσει το δικό της έργο.

Εμείς είμαστε στην κυβέρνηση, η οποία παίρνει την ευθύνη που της αναλογεί, αλλά παίρνει και το βάρος όλων αυτών οι οποίοι τη διαχειρίστηκαν τα τελευταία, ή θα έλεγα, όλα τα χρόνια.

Η κριτική της κοινωνίας είναι σεβαστή και δεκτή, αλλά πρέπει να την αντιλαμβανόμαστε ξεχωριστά από τη υποκριτική κάποιων πολιτικών. Γιατί το δεύτερο σενάριο έχει παίξει πάρα πολύ τις τελευταίες 20 μέρες.

Επέλεξα, λοιπόν, να καθυστερήσω να μιλήσω για δύο λόγους. Ο πρώτος γιατί ήθελα να μιλήσω με σοβαρότητα και με τεκμηριωμένα στοιχεία και ο δεύτερος, γιατί έπρεπε να προηγηθεί ο πρώην Υπουργός Μεταφορών ο Κώστας ο Καραμανλής, ο οποίος με μεγάλη αξιοπρέπεια, κατά την άποψη μου, παραιτήθηκε, αλλά να μιλήσει και ο Υπουργός ο Γιώργος Γεραπετρίτης.» 

Σε ερώτηση σχετικά με την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Μεταφορών τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στο σταθμαρχείο της Λάρισας, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε:  

«Τηλεδιοίκηση σημαίνει ότι μπορώ να χειρίζομαι κάτι εξ αποστάσεως. Σήμερα στη Λάρισα υπάρχει στο σταθμαρχείο ο πίνακας χειρισμού, ο οποίος έχει τη δυνατότητα  οπτικού ελέγχου και αυτόματης χάραξης.

Αυτό λοιπόν αποτελεί ένα υποσύνολο της κεντρικής τηλεδιοίκησης, για την οποία δεν είπαμε ποτέ ότι υπάρχει και λειτουργεί. Αυτό που έχουμε πει είναι ότι η κεντρική τηλεδιοίκηση θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του ’23, το έχουμε πει δημόσια.

Ο πίνακας αυτός, λοιπόν,  βλέπει το σήμα που βρίσκεται το τρένο και το διευκρινίζω για να μην παρεξηγηθώ, για 5,5 και 3 χιλιόμετρα μόνο.

Αυτό λοιπόν εάν λειτουργούσε και αν κάποιος το παρακολουθούσε θα είχε καταλάβει τα πρώτα λεπτά ποιο λάθος είχε κάνει. 

Στη Λάρισα πήγα γιατί οι πληροφορίες που έρχονται η μία αντικρούει την άλλη. Η πρόκληση ήταν πολύ σημαντική όταν εμφανίστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα «γιαπί», το οποίο προετοιμάζεται να γίνει το κεντρικό σημείο της τηλεδιοίκησης.

Δεν θα υποδείξω εγώ στον κύριο Τσίπρα τι θα κάνει. Nα πάει στο «γιαπί» και να πει ότι αυτό είναι το «γιαπί» το οποίο ετοιμάζεται και μας είπανε ότι θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο, αλλά να πάει και στο τοπικό σύστημα στο σταθμαρχείο.

Αυτό θα ήταν σωστό και το ειλικρινές και όχι να δημιουργήσουμε εντυπώσεις και μόνον.»

Όσον αφορά στο ζήτημα της επανεκκίνησης του σιδηρόδρομου ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο ήταν τιμή που ο Πρωθυπουργός και ο κύριος Γεραπετρίτης μου ανέθεσαν τον χειρισμό όλων των θεμάτων  του τομέα Μεταφορών, που δεν είχα μέχρι σήμερα.

Σκοπός μου είναι την επόμενη μέρα να τηρήσουμε το «ποτέ ξανά», να διασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις για να μη γίνει τίποτα παρόμοιο και να δημιουργήσουμε ένα αίσθημα ασφάλειας στον κόσμο να ταξιδεύει με τον προαστιακό, με το τρένο, να δουλέψουν οι εμπορικές αμαξοστοιχίες.

Είπαμε ότι θα επανεκκινήσουμε τα τρένα με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια μέχρι να ολοκληρωθούν τα συστήματα αυτά που θα προσφέρουν την απόλυτη ασφάλεια. Αλλά να μην ξεχνάμε ότι οτιδήποτε πιο σύγχρονο υπάρχει σαν σύστημα, πάντα ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει σημαντικό ρόλο. Γιατί ένα «off» στον διακόπτη βγάζει το σύστημα έξω.

Τα συστήματα αυτά, τα πρώτα θα παραδοθούν τον Ιούνιο και τα επόμενα τον Σεπτέμβριο. Θεωρώ ότι ξεκινάμε σήμερα με ασφάλεια και θα μπω εγώ στο τρένο για να πείσω από τη θέση μου τους συμπολίτες μου.»

Σχετικά με τη στελέχωση του ΟΣΕ, ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε σε περίπου 200 προσλήψεις και έχει δρομολογήσει άλλες 217 θέσεις για το 2022 και το 2023, συνολικά 417 θέσεις έναντι μόλις 24 προσλήψεων την περίοδο 2015 – 2019.

Σε ερώτηση για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων στην Κοζάνη, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε:      

«Η διακοπή της κυκλοφορίας στη Γέφυρα Σερβίων δεν είναι ένα τοπικό ζήτημα, αλλά ένα εθνικό θέμα. Συγκάλεσα μια σύσκεψη στο Υπουργείο ως μέλος της Κυβέρνησης και ως βουλευτής του νομού Κοζάνης, με τη συμμετοχή και του αρμόδιου Υφυπουργού Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, προκειμένου να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε την Περιφέρεια, στην οποία ανήκει η αρμοδιότητα για τις γέφυρες.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, με τη συνδρομή του Υπουργείου έκανε μια μελέτη, όπου διαπιστώθηκε ότι η γέφυρα έχει κατασκευαστικό πρόβλημα από το 1975 που κατασκευάστηκε.

Η παρέμβαση που γίνεται τώρα στη γέφυρα θα ολοκληρωθεί σε δύο μήνες περίπου και προσπαθούμε να μειώσουμε αυτό το διάστημα. Το Υπουργείο, λοιπόν, θα χρηματοδοτήσει μια επιπλέον μελέτη, γιατί πρέπει να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και στις υπόλοιπες κολώνες, ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών με απόλυτη ασφάλεια.»

Μίλησα, επίσης με τον Διοικητή του ΕΚΑΒ και τον ευχαριστώ γιατί είπαμε να ενισχύσουμε την περιοχή με ασθενοφόρο, καθώς και με τους επικεφαλής της ΔΕΗ και του ΤΕΕ ώστε να εκτιμηθεί η δυνατότητα χρήσης της οδού του φράγματος Πολυφύτου από τα ΙΧ.


Βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με την Περιφέρεια σχετικά και με τα άλλα ζητήματα που έχουν ανακύψει και απαιτείται η συνδρομή και άλλων Υπουργείων ώστε να αντιμετωπιστούν.»

Tags: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

“Ελπίδα” – Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Μετά την απαγόρευση, τι; Βίντεο

Next Post

Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς προτάσεις εταιρικού δώρου

Next Post

Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς προτάσεις εταιρικού δώρου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Αλλαγή ώρας για το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου 2026 – Στις 6 το απόγευμα η έναρξη της συνεδρίασης
  • Επίκαιρη Ερώτηση Π. Κουκουλόπουλου: Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες των επιλογών της για την τηλεθέρμανση
  • Το έργο των “δήθεν” φιλόζωων, που άφησε πίσω του μια οικονομική και οικολογική καταστροφή
  • Κοζάνη: Στα… αζήτητα το νεκρό σώμα που βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη
  • Θύμα τηλεφωνικής απάτης 15χρονος: Έβαλε κοσμήματα και χρήματα και τ’ άφησε σε στύλο της ΔΕΗ – Στα 5.000 ευρώ η λεία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  2. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  3. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  4. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  5. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr