• Latest
Γιώργος Αμανατίδης: «Κατά συρροή ψέματα ή έχει άγνοια» ο κ. Κασαπίδης;

Συνέντευξη Τύπου Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για τον ορισμό νέων Αντιπεριφερειαρχών

2 Ιουλίου 2026
Γαλατινιώτικα 2026 – Το πρόγραμμα

Γαλατινιώτικα 2026 – Το πρόγραμμα

22 Ιουλίου 2026
Η ΕΥΔΑΜ στη Δυτική Μακεδονία: Νέος κύκλος δράσεων επιχειρηματικότητας 140 εκατ. ευρώ με πρώτους σταθμούς τα Γρεβενά και την Καστοριά

Η ΕΥΔΑΜ στη Δυτική Μακεδονία: Νέος κύκλος δράσεων επιχειρηματικότητας 140 εκατ. ευρώ με πρώτους σταθμούς τα Γρεβενά και την Καστοριά

22 Ιουλίου 2026
Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας. Βίντεο

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας. Βίντεο

22 Ιουλίου 2026
Νέο μηχάνημα Bobcat στη μάχη της καθημερινότητας για τον Δήμο Σερβίων

Νέο μηχάνημα Bobcat στη μάχη της καθημερινότητας για τον Δήμο Σερβίων

22 Ιουλίου 2026
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”

Γ. Ζεμπιλιάδου: Η Δυτική Μακεδονία δεν μπορεί να γίνει ο αποτεφρωτήρας της χώρας

22 Ιουλίου 2026
Δήμος Γρεβενών: Συντονισμένες παρεμβάσεις στην Αθήνα για τον πρωτογενή τομέα και την αναπτυξιακή προοπτική των Γρεβενών

Δήμος Γρεβενών: Συντονισμένες παρεμβάσεις στην Αθήνα για τον πρωτογενή τομέα και την αναπτυξιακή προοπτική των Γρεβενών

22 Ιουλίου 2026
κινητο, τηλεφωνο, ιντερνετ

Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών Βοΐου: Προσοχή στα παραπλανητικά ηλεκτρονικά μηνύματα (emails)

22 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Προπώληση εισιτηρίων Fiesta Voio για τους Δημότες του Δήμου Βοΐου σε προνομιακή τιμή

Το Fiesta Voio 2026 ανοίγει τις πύλες του – Όλα έτοιμα για το μεγαλύτερο μουσικό ραντεβού του καλοκαιριού

22 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: 44α Λασσάνεια/Τροχιά 26 – Σινεμά στη Βιβλιοθήκη «Η Λογοτεχνία στον Κινηματογράφο»

Δήμος Κοζάνης: 44α Λασσάνεια/Τροχιά 26 – Σινεμά στη Βιβλιοθήκη «Η Λογοτεχνία στον Κινηματογράφο»

22 Ιουλίου 2026
Αναδιαμορφώνοντας τον κόσμο με την βοήθεια του AI

Πρόσκληση για συμμετοχή στο ‘7ο Θερινό Σχολείο Επιστήμης και Τεχνολογίας’ στην Εράτυρα Κοζάνης, 28/7-19/8/2026

22 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Αναγκαία η δημιουργία ζωνών με άροση από τους καλλιεργητές σε αγροτεμάχια που συνορεύουν με δασικές εκτάσεις

Δήμος Κοζάνης: Αναγκαία η δημιουργία ζωνών με άροση από τους καλλιεργητές σε αγροτεμάχια που συνορεύουν με δασικές εκτάσεις

22 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Κλειστή η πισίνα του Λιάπειου λόγω έκτακτης τεχνικής βλάβης

Δήμος Κοζάνης: Ολοκληρώνεται το Σάββατο 25 Ιουλίου η φετινή κολυμβητική σεζόν για το Λιάπειο Κολυμβητήριο

22 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνέντευξη Τύπου Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για τον ορισμό νέων Αντιπεριφερειαρχών

sierafm by sierafm
2 Ιουλίου 2026
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Γιώργος Αμανατίδης: «Κατά συρροή ψέματα ή έχει άγνοια» ο κ. Κασαπίδης;
0
SHARES
22
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τη μερική ανανέωση του Διοικητικού Σχήματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με τον ορισμό Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειαρχών και Άμισθων Αντιπεριφερειαρχών, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, με αφορμή τη συμπλήρωση των πρώτων τριάντα μηνών της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου.

Όπως τόνισε ο κ. Αμανατίδης , οι αλλαγές εντάσσονται στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών, την επιτάχυνση του παραγόμενου έργου και την καλύτερη ανταπόκριση στις ανάγκες των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη το νέο θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώνεται με τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Ακολουθεί η δήλωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας:

 

«Με τη συμπλήρωση των πρώτων τριάντα μηνών της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου, ανακοινώνω σήμερα το νέο διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η σημερινή ανακοίνωση συμπίπτει χρονικά με την ψήφιση του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος εισάγει ένα σημαντικό σύνολο νέων διατάξεων, πολλές από τις οποίες τίθενται άμεσα σε εφαρμογή και λήφθηκαν υπόψη. (πχ. ΠΣΔΜ, αρμοδιότητες κλπ.)

Μέσα σε αυτό το νέο θεσμικό περιβάλλον, προχωρούμε στην μερική ανανέωση και ενίσχυση της διοικητικής μας ομάδας, με μοναδικό γνώμονα την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών με την επιτάχυνση του έργου της Περιφέρειας.

Η επιλογή των Περιφερειακών Συμβούλων που αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης στη διοίκηση της Περιφέρειας βασίζεται στις ίδιες αρχές που καθοδήγησαν και στη συγκρότηση του αρχικού διοικητικού σχήματος πριν από δυόμισι χρόνια:

  • στην ενεργό συμμετοχή όλων,
  • στην αξιοποίηση των γνώσεων και των δυνατοτήτων κάθε συνεργάτη,
  • στις ίσες ευκαιρίες,
  • στη σύνθεση,
  • στη συλλογικότητα,
  • στον σεβασμό της λαϊκής εντολής και, πάνω απ’ όλα,
  • στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας

Η απόφαση αυτή δεν ελήφθη βιαστικά.

Προηγήθηκε ένας ουσιαστικός κύκλος  προσωπικών συζητήσεων με όλους τους συνεργάτες μου, κατά τον οποίο αξιολογήσαμε τη μέχρι σήμερα πορεία μας, ανταλλάξαμε απόψεις και διαμορφώσαμε από κοινού τις καλύτερες δυνατές επιλογές για τη συνέχεια.

Με έμπειρα πρόσωπα αλλά και νέα που, ασφαλώς, θα αποτυπώσουν τη δυναμική τους. Στόχος μας δεν ήταν απλώς να αλλάξουμε πρόσωπα ή αρμοδιότητες αλλά να συνεχίσουμε με την ίδια συνοχή, αποτελεσματικότητα και δυναμική.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης στις 28/05/2026 δήλωσα στους συνεργάτες μου ότι, γενικά, είμαι ικανοποιημένος από την πορεία και το έργο μας. Τόνισα πως οι προσπάθειές μας θα πρέπει να εξυπηρετούν τους στόχους των πολιτών, που είναι και οι εντολοδόχοι μας.

Ότι η προσπάθεια και το έργο θα πρέπει να είναι ορατά στους πολίτες.

Ότι η σχέση με την Αυτοδιοίκηση α’ βαθμού θα  πρέπει και  είναι αγαστή, συνεργατική και η δράση μας συμπληρωματική

Ότι η δεύτερη περίοδος – το δεύτερο μισό της θητείας μας δεν είναι η συνέχεια της πρώτης αλλά μία νέα αρχή

Είναι μία νέα φάση με στόχους και αποτελέσματα πέρα από τους τίτλους που ασφαλώς δεν είναι δεδομένοι.

Τόνισα ότι, οι αλλαγές δεν σημαίνουν υποβάθμιση αλλά επιλογή για καλύτερη αξιοποίηση της ομάδας με βάση τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά της περιόδου, με συνοχή και στόχευση.

Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου που ολοκληρώνουν τη θητεία τους και να τους συγχαρώ για την προσπάθεια, τη συνέπεια και το έργο που παρήγαγαν.

Ο κάθε ένας συνέβαλε ουσιαστικά στην κοινή μας προσπάθεια και δικαίωσε την εμπιστοσύνη μας. Η συμβολή τους στην πρόοδο της Περιφέρειας είναι σημαντική και αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τη συνέχεια. Μία συνέχεια με ρόλους για όλους.

Από την πρώτη ημέρα της θητείας μας είχα δεσμευθεί ότι, μέσα στην πενταετία, θα δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους εκλεγμένους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξής μας να αναλάβουν θέσεις ευθύνης και να προσφέρουν από θέσεις διοίκησης.

Η δέσμευση αυτή υλοποιείται σήμερα με συνέπεια και απόλυτο σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους που οι πολίτες εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους.

Θέλω επίσης να είμαι απολύτως ξεκάθαρος σε ένα σημείο.

Στο δικό μας διοικητικό σχήμα δεν υπάρχουν συνεργάτες δύο ταχυτήτων. Δεν υπάρχει καμία διάκριση ανάμεσα στους έμμισθους και στους άμισθους Αντιπεριφερειάρχες.

Ανάμεσα στους κατά τόπον  (πρώην χωρικοί) και στους καθ’ ύλην (πρώην θεματικοί.) Όλοι αποτελούν ισότιμα μέλη της διοικητικής ομάδας, με συγκεκριμένες αρμοδιότητες, ευθύνες και ενεργό συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων και στην παραγωγή έργου.

Η προσφορά δεν μετριέται από την αντιμισθία, αλλά από την ευθύνη, τη δουλειά και το αποτέλεσμα.

Κανείς δεν περισσεύει. Αντίθετα, όλοι είναι απαραίτητοι. Είμαι βέβαιος ότι όσοι ολοκληρώνουν σήμερα τη θητεία τους στις θέσεις ευθύνης θα συνεχίσουν να αποτελούν πολύτιμους συνεργάτες μεταφέροντας την εμπειρία τους, στηρίζοντας τα νέα πρόσωπα και συμβάλλοντας ενεργά στη συλλογική προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής.

Στους νέους Αντιπεριφερειάρχες εύχομαι καλή δύναμη και κάθε επιτυχία. Αναλαμβάνουν καθήκοντα σε μια κρίσιμη περίοδο για τη Δυτική Μακεδονία, με μεγάλες προκλήσεις αλλά και σημαντικές ευκαιρίες.

Τους καλώ να εργαστούν μεθοδικά, υπεύθυνα, με πνεύμα συνεργασίας, με προσήλωση στο σχεδιασμό μας και με μοναδικό γνώμονα την παραγωγή ουσιαστικού αποτελέσματος για τον τόπο.

Με συνοχή, με συνεργασία και συμπληρωματικότητα, με τις πόρτες ανοιχτές, με αντανακλαστικά, με πράξεις που θέτουν στο επίκεντρο τον τόπο και του πολίτες τους – τους συμπολίτες μας.

Η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται σε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών. Απέναντι στις προκλήσεις αυτές απαντάμε με ενότητα, συνεργασία και συλλογική ευθύνη. Η ομάδα μας, μετά από αυτή τη διαδικασία, θα συνεχίσει να είναι ισχυρή, συνεκτική και πιο αποφασισμένη να συνεχίσει το έργο της.

Αυτό περιμένουν από εμάς οι πολίτες και αυτό έχουμε υποχρέωση να υπηρετήσουμε.

Συνεχίζουμε με την ίδια ορμή, την ίδια συνέπεια και την ίδια πίστη στις δυνατότητες του τόπου μας.

Μαζί με το στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας, μαζί με τους Περιφερειακούς Συμβούλους μας, μαζί με την αντιπολίτευση,  μαζί με τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, συνεχίζουμε την προσπάθεια να πάμε τον τόπο μας μπροστά.»

 

Το νέο σχήμα Διοίκησης της Περιφέρειας, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης διαμορφώνεται ως εξής:

 

  • Λάζαρος Γκερεχτές του Παναγιώτη: Ορίζεται ως Αναπληρωτής Περιφερειάρχης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και επιπροσθέτως αποφασίστηκε η ανάθεση σε αυτόν του τομέα αρμοδιότητας των Τεχνικών ‘Έργων Έδρας.

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης προτάσσεται των Αντιπεριφερειαρχών στην αναπλήρωση του Περιφερειάρχη.

 

Ως Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ορίστηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:

  1. Κωνσταντίνος Βύζας του Βασιλείου, με κατά τόπο αρμοδιότητα την Π.Ε. Κοζάνης, πλην του τομέα αρμοδιότητας Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κοζάνης.
  2. Δημήτριος Σαββόπουλος του Ευαγγέλου, με κατά τόπο αρμοδιότητα την Π.Ε. Καστοριάς.
  3. Αθανάσιος Τάσκας του Αναστασίου, με κατά τόπο αρμοδιότητα την Π.Ε. Φλώρινας.
  4. Ιωάννης Παναγιωτίδης του Χαραλάμπους, με κατά τόπο αρμοδιότητα την Π.Ε. Γρεβενών.
  5. Λύσσανδρος Μεταξάς του Κωνσταντίνου, με καθ΄ ύλην τομέα αρμοδιότητας Διοίκησης, Οικονομικών και Νομικών Προσώπων.
  6. Πολυτίμη Φαρμάκη του Μιχαήλ, με καθ΄ ύλην τομέα αρμοδιότητας Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.
  7. Νικόλαος Λυσσαρίδης του Χρήστου, με καθ’ ύλην τομέα αρμοδιότητας Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών.
  8. Θεοφύλακτος Ζυμπίδης του Παναγιώτη, με καθ΄ ύλην τομέα αρμοδιότητας Αγροτικής Ανάπτυξης.
  9. Αναστάσιος Φούντογλου του Χρήστου, με καθ’ ύλην τομέα αρμοδιότητας Υγείας και Κοινωνικής Συνοχής.
  10. Αναστάσιος Ραφαηλίδης του Ηλία, με καθ΄ ύλην τομέα αρμοδιότητας Διαφάνειας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ψηφιακού Μετασχηματισμού.
  11. Όλγα Πουταχίδου του Πέτρου, με καθ’ ύλην τομέα αρμοδιότητας Παιδείας και Αθλητισμού.
  12. Χαρίσιος Γκοβεδάρος του Ιωάννη, με  καθ’ ύλην τομέα αρμοδιότητας Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κοζάνης

 

Ως άμισθοι Αντιπεριφερειαρχες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ορίστηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:

  1. Όλγα Τράσια του Ευαγγέλου, με καθ΄ ύλην τομέα αρμοδιότητας στον κλάδο της γούνας
  2. Ιωάννης Κιοσές του Αθανασίου, με καθ΄ ύλην τομέα αρμοδιότητας Πολιτικής Προστασίας, Κλιματικής Κρίσης και Π.ΑΜ.-Π.Σ.Ε.Α.

Η θητεία των ανωτέρω ισχύει από τη ανάρτηση της παρούσας στον ιστότοπο του προγράμματος «Διαύγεια»  έως και 31/12/2028.

Tags: ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Previous Post

Μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών, Κυριάκου Ταταρίδη για τον ορισμό του νέου Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών

Next Post

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης – Καλοκαιρινό Μουσικό Ξεκίνημα: Μαρία Παπαγεωργίου – 3 in loop

Next Post
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης – Καλοκαιρινό Μουσικό Ξεκίνημα: Μαρία Παπαγεωργίου – 3 in loop

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης - Καλοκαιρινό Μουσικό Ξεκίνημα: Μαρία Παπαγεωργίου - 3 in loop

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γαλατινιώτικα 2026 – Το πρόγραμμα
  • Η ΕΥΔΑΜ στη Δυτική Μακεδονία: Νέος κύκλος δράσεων επιχειρηματικότητας 140 εκατ. ευρώ με πρώτους σταθμούς τα Γρεβενά και την Καστοριά
  • Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας. Βίντεο
  • Νέο μηχάνημα Bobcat στη μάχη της καθημερινότητας για τον Δήμο Σερβίων
  • Γ. Ζεμπιλιάδου: Η Δυτική Μακεδονία δεν μπορεί να γίνει ο αποτεφρωτήρας της χώρας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr