• Latest
ΚΟΥΝΟΥΠΙ

Συναγερμός από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό του Δ. Νείλου, μετά τον δεύτερο θάνατο ηλικιωμένης

4 Αυγούστου 2017
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

17 Μαρτίου 2026
Η πολιτιστική κληρονομιά των Σερβίων σε μια σύγχρονη ψηφιακή πύλη

Η πολιτιστική κληρονομιά των Σερβίων σε μια σύγχρονη ψηφιακή πύλη

17 Μαρτίου 2026
Ή τα κέρδη τους ή η ζωή μας! Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!

Ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής για τις αρχαιρεσίες του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζανης

17 Μαρτίου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

ΠΑΣΟΚ: Εμπαιγμός δίχως τέλος: Η Κυβέρνηση “ξέχασε” τις απαλλαγές ΕΝΦΙΑ στη Δυτική Μακεδονία

17 Μαρτίου 2026
Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Χριστίνα Τζώνου: Αποτελέσματα ESB PROFICIENCY Δεκεμβρίου 2025

Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Χριστίνα Τζώνου: Εξαιρετικές επιτυχίες των μαθητών μου στο επίπεδο C2 Proficiency /LRN

17 Μαρτίου 2026
Εράτυρα: Το Γυμνάσιο ξεχώρισε στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης: Alan Turing»

Εράτυρα: Το Γυμνάσιο ξεχώρισε στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης: Alan Turing»

17 Μαρτίου 2026
Στο επίκεντρο τα Σχέδια Βελτίωσης και τα επενδυτικά προγράμματα για τα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων – Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Στο επίκεντρο τα Σχέδια Βελτίωσης και τα επενδυτικά προγράμματα για τα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων – Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

17 Μαρτίου 2026
Ζαγκουντίνος Δημήτριος: Το μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά

Δημήτρης Ο Ζαγκουντίνος: Ο ρόλος ενός αντιδημάρχου δεν είναι να βρίσκεται σε δημόσιους χώρους για το θεαθήναι

17 Μαρτίου 2026
Ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η απόφαση του Δ.Σ. Βοΐου για εκμίσθωση τμήματος 50 τ.μ. της πλατείας στην Κοινότητα Ροδοχωρίου

Ροδοχώρι: Ένας υβριδικός και άνισος πόλεμος εν’ ονόματι του πολιτισμού!!

17 Μαρτίου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Επιμελείται ο Γιώργος Ζιμπιλίδης, ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος

Τσοτύλι: Την Τρίτη 17/03/2026 θα δέχεται ο Ιατρός Ελευθεριάδης Νικόλαος Ειδικός Γαστρεντερολόγος

17 Μαρτίου 2026
Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: Διακρίσεις στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: Διακρίσεις στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης

15 Μαρτίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

ΕΠΣ Κοζάνης: 7σφαιρος Αλιάκμων Βοΐου

15 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 17 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό του Δ. Νείλου, μετά τον δεύτερο θάνατο ηλικιωμένης

sierafm by sierafm
4 Αυγούστου 2017
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΚΟΥΝΟΥΠΙ
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για ακόμα έναν θάνατο γυναίκας άνω των 80 ετών, ο οποίος αποδίδεται σε επιπλοκές από τη νόσο του Δυτικού Νείλου που μεταδίδεται από τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών, ενημερώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το νέο θύμα διέμενε στον ίδιο νομό όπου έχασε τη ζωή της πριν από αρκετές ημέρες και μια άλλη 90χρονη γυναίκα, η οποία μετά από τσίμπημα κουνουπιού εμφάνισε εγκεφαλίτιδα και κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιβεβαίωση της μόλυνσης που προκάλεσε την εγκεφαλίτιδα και το θάνατο της άτυχης γυναίκας, η οποία ας σημειωθεί είχε επιβαρυμένη υγεία, έφτασε στο ΚΕΕΛΠΝΟ τις τελευταίες 20 ημέρες.

Τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του Κέντρου που αναρτήθηκαν χθες στην ιστοσελίδα του αναφέρουν πως άλλοι δύο ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, από τους οποίους ο ένας με εγκεφαλίτιδα, σε ΜΕΘ.

Συνολικά, φέτος 12 άτομα έχουν μολυνθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου και έχουν νοσήσει. Από αυτούς 8 με εκδήλωσαν βαριά συμπτώματα, από το κεντρικό νευρικό σύστημα (μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα και οξεία χαλαρή παράλυση) και 4 εμφάνισαν ηπιότερα συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της γρίπης.

Ευρεία σύσκεψη στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τα νοσήματα που μεταδίδονται από τα κουνούπια. Τι συστήνουν οι ειδικοί.

Τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια, αποτελούν το σημαντικότερο μέτρο πρόληψης από τη νόσο που προκαλεί η λοίμωξη με τον ιό του Δυτικού Νείλου, αυτή την περίοδο, τόνισαν οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ μετά από ευρεία σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη στο Κέντρο.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι δράσεις δημόσιας υγείας σχετικά με τα σποραδικά κρούσματα ελονοσίας με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης καθώς και τα πρόσφατα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Τονίστηκε ότι στην εποχή της παγκόσμιας μετακίνησης τα νοσήματα που μεταδίδονται με διαβιβαστές αποτελούν σημαντική πρόκληση για τη Δημόσια Υγεία τόσο των ανθρώπων όσο και των ζώων στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Με αφορμή τα μέχρι τώρα κρούσματα ελονοσίας και λοίμωξης του Ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα διαπιστώθηκε ετοιμότητα και καλή συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων.

Όπως έγινε γνωστό, το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και όλους τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς, έχει ενημερώσει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό σχετικά με τη διάγνωση της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου και παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της νόσου στην Ελλάδα.

Ενημέρωση σχετικά με την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση (κάθε Τετάρτη απόγευμα) μέσω της ιστοσελίδας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., στην οποία και αναφέρονται αναλυτικές οδηγίες για την νόσο και τα μέτρα πρόληψης (www.keelpno.gr).

Τι είναι και πως μεταδίδεται ο ιός του Δυτικού Νείλου

Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως μέσω του τσιμπήματος μολυσμένων «κοινών» κουνουπιών.

Η βασική δεξαμενή του ιού στη φύση είναι τα άγρια πτηνά, από όπου μολύνονται τα κουνούπια, ενώ οι άνθρωποι δεν μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι ασθενείς παραμένουν ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτωματολογία, ενώ οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις της νόσου, όπως π.χ. εγκεφαλίτιδα, αφορούν συνήθως σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα.

Κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους και ζώα είχαν καταγραφεί τα έτη 2010-2014, κατά τους θερινούς μήνες, σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, ενώ κυκλοφορία του ιού είχε καταγραφεί σε όλες σχεδόν τις Περιφέρειες.

Αν και τα έτη 2015-2016 δεν καταγράφηκαν κρούσματα της λοίμωξης σε ανθρώπους στην Ελλάδα, λόγω της σύνθετης επιδημιολογίας και της απρόβλεπτης κυκλοφορίας του ιού, θεωρούνταν πιθανή και αναμενόμενη από τους επιστήμονες, η επανεμφάνιση περιστατικών λοίμωξης από τον ιό στη χώρα μας.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμά πως οι περιοχές κυκλοφορίας του ιού κατά την τρέχουσα περίοδο δεν μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια, καθώς η επιδημιολογία του ιού καθορίζεται από πολλούς παράγοντες. “Ως εκ τούτου, συνιστούμε να λαμβάνονται συστηματικά μέτρα ατομικής προστασίας από κουνούπια, σε όλη την επικράτεια”, αναφέρει.

Τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια περιλαμβάνουν τη χρήση εγκεκριμένων δραστικών εντομοαπωθητικών ουσιών σώματος και περιβάλλοντος, σητών, κουνουπιέρων, κλιματιστικών κλπ, καθώς και την αποφυγή δημιουργίας λιμναζόντων νερών σε αυλές και μπαλκόνια.

Πηγή:Real.gr

Tags: ΚΟΥΝΟΥΠΙ
Previous Post

Μικρές συμβουλές για να μην γυαλίζει το πρόσωπό σας

Next Post

Νέα χαλάρωση των capital controls – Ολόκληρη η απόφαση

Next Post
ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΜ

Νέα χαλάρωση των capital controls - Ολόκληρη η απόφαση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • (χωρίς τίτλο)
  • Η πολιτιστική κληρονομιά των Σερβίων σε μια σύγχρονη ψηφιακή πύλη
  • Ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής για τις αρχαιρεσίες του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζανης
  • ΠΑΣΟΚ: Εμπαιγμός δίχως τέλος: Η Κυβέρνηση “ξέχασε” τις απαλλαγές ΕΝΦΙΑ στη Δυτική Μακεδονία
  • Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Χριστίνα Τζώνου: Εξαιρετικές επιτυχίες των μαθητών μου στο επίπεδο C2 Proficiency /LRN

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr