• Latest
gov.gr, υπολογιστης

Συναινετικό διαζύγιο ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr – Η διαδικασία

3 Φεβρουαρίου 2022
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025

Πώς θα βγουν στο φως τα «μαύρα» ενοίκια – Ολο το σχέδιο

5 Μαρτίου 2026
Ισχυρό αποτύπωμα της ΕΥΔΑΜ στην Κοζάνη: Ευρεία αποδοχή της νέας δράσης για την ενδυνάμωση των τοπικών ΜμΕ

Ισχυρό αποτύπωμα της ΕΥΔΑΜ στην Κοζάνη: Ευρεία αποδοχή της νέας δράσης για την ενδυνάμωση των τοπικών ΜμΕ

5 Μαρτίου 2026
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας μαζί με τον Αντιπρόεδρο του ΕΦΕΤ στις εγκαταστάσεις όπου θα στεγαστεί το Παράρτημα του ΕΦΕΤ

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας μαζί με τον Αντιπρόεδρο του ΕΦΕΤ στις εγκαταστάσεις όπου θα στεγαστεί το Παράρτημα του ΕΦΕΤ

5 Μαρτίου 2026
κτηνοτροφια προβατα

Καταδικάστηκε γιατί έβοσκε πρόβατα έξω από μαντρί

5 Μαρτίου 2026
ΣΥΡΙΖΑ

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Ακόμα μία επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στην Κοζάνη. Ακόμα μία φορά τα ίδια.

5 Μαρτίου 2026
κρυφη κάμερα

Είχε βάλει κρυφή κάμερα σε γυναικεία τουαλέτα – Βρήκαν και υλικό παιδικής πορνογραφίας

5 Μαρτίου 2026
ΔΕΗ myHotel SmartRate: Νέο προϊόν ενέργειας ειδικά σχεδιασμένο για ξενοδοχεία

Όμιλος ΔΕΗ και METLEN Energy & Metals συμπράττουν για την ανάπτυξη έργων αποθήκευσης έως 1.500MW σε τρεις χώρες

5 Μαρτίου 2026
ΔΥΠΑ

Voucher 750 ευρώ: Βγήκε το ΦΕΚ – Ξεκινούν οι νέες αιτήσεις

5 Μαρτίου 2026
σκυλος αδεσποτα

Πρόστιμο 65.300 ευρώ σε 62χρονο που εγκατέλειψε κουτάβια

5 Μαρτίου 2026
Συμμετοχή του 3ου Νηπιαγωγείου Σιάτιστας στην Πανελλήνια Σχολική Δράση: «Μπαίνω στη θέση του άλλου και λέω όχι στη βία και στον εκφοβισμό»

Συμμετοχή του 3ου Νηπιαγωγείου Σιάτιστας στην Πανελλήνια Σχολική Δράση: «Μπαίνω στη θέση του άλλου και λέω όχι στη βία και στον εκφοβισμό»

5 Μαρτίου 2026
Προειδοποίηση του αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Προειδοποίηση του αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

4 Μαρτίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: «Η επίσκεψη των κυβερνητικών στελεχών στην Κοζάνη συνοψίζεται σε μια φράση: Μην αφήνεις την πραγματικότητα να σου χαλάει μια ωραία ιστορία»

4 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 5 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Συναινετικό διαζύγιο ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr – Η διαδικασία

sierafm by sierafm
3 Φεβρουαρίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
gov.gr, υπολογιστης
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr μπορεί πλέον να υλοποιηθεί η έκδοση συναινετικού διαζυγίου. Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, (ΦΕΚ Β΄6390/31.12.2021), ο γάμος μπορεί να λύεται χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία των πολιτών σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας, και χωρίς την ανάγκη για έκδοση ειδικού πληρεξουσίου ή βεβαίωσης γνησίου υπογραφής. Η ΚΥΑ εκδόθηκε στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών (ΕΠΑΔ) της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών.

Η δράση εντάσσεται στην Προγραμματική Συμφωνία μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιου για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών Γιώργου Γεωργαντά καθώς και στο αντίστοιχο Μνημόνιο Συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι Γενικοί Γραμματείς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος και Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Πάνος Αλεξανδρής.

Στόχος είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Δικαιοσύνης, η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων δημοσίων υπηρεσιών, η αποσυμφόρηση των Δικαστηρίων και των ληξιαρχείων και η μείωση των γραφειοκρατικών επιβαρύνσεων για πολίτες, δικηγόρους και συμβολαιογράφους. Όλες οι διασυνδέσεις μεταξύ της πλατφόρμας και των μητρώων του Ελληνικού Δημοσίου πραγματοποιούνται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληκτρολογήσουν https://www.gov.gr/ipiresies/oikogeneia/diazugio/aulo-sunainetiko-diazugio, ή να αναζητήσουν την υπηρεσία στο gov.gr και στην κατηγορία «Οικογένεια». Ο τρόπος σύνδεσης γίνεται ανάλογα με την ιδιότητά τους, δικηγόρος, συμβολαιογράφος ή αντισυμβαλλόμενο μέρος.

Τη διαδικασία εκκινεί ο ένας εκ των δύο δικηγόρων των ενδιαφερομένων, ο οποίος συνδέεται στην εφαρμογή μέσω κωδικών «Portal Olomeleia» και καταχωρεί τον αριθμό της ληξιαρχικής πράξης γάμου, τον τόμο, το έτος, τον κωδικό Ληξιαρχείου που την εξέδωσε και το επώνυμο ενός εκ των δύο συζύγων.

Η εφαρμογή ανακτά αυτόματα μέσω διαλειτουργικότητας από το Μητρώο Πολιτών τα στοιχεία κάθε συζύγου, το είδος του γάμου, τον αριθμό τέκνων εάν υπάρχουν και τα στοιχεία αυτών. Σε περίπτωση που η ανάκτηση δεν είναι επιτυχής, η διαδικασία δεν μπορεί να ξεκινήσει. Ο δικηγόρος που εκκινεί τη διαδικασία εισάγει επίσης το κείμενο του συμφωνητικού, τα στοιχεία του συμβολαιογράφου που θα συντάξει το συναινετικό διαζύγιο, επιλέγοντας από σχετική λίστα, και τα στοιχεία του αντισυμβαλλόμενου δικηγόρου ενώ η εφαρμογή ανακτά αυτόματα τα στοιχεία επικοινωνίας των δύο δικηγόρων, μέσω διαλειτουργικότητας με την πλατφόρμα της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων.

Σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, οι δικηγόροι, οι σύζυγοι και ο συμβολαιογράφος λαμβάνουν ενημερώσεις για την πορεία της έκδοσης του συναινετικού διαζυγίου ενώ οι σύζυγοι λαμβάνουν και ξεχωριστή ηλεκτρονική ενημέρωση για να συνδεθούν ώστε να εγκρίνουν το σχέδιο του ιδιωτικού συμφωνητικού που έχει συνταχθεί από τους δικηγόρους τους και να εκκινήσουν το ορισμένο από το νόμο δεκαήμερο αναμονής.

Με το πέρας του δεκαημέρου, η εφαρμογή δημιουργεί τη συμβολαιογραφική πράξη την οποία κατεβάζει ο συμβολαιογράφος σε μορφή pdf και οι σύζυγοι υπογράφουν εκτός εφαρμογής ψηφιακά. Στις περιπτώσεις που οι πολίτες δεν διαθέτουν ή δεν επιθυμούν να εκδώσουν ψηφιακή υπογραφή υπάρχει η δυνατότητα της φυσικής υπογραφής του συμβολαιογραφικού εγγράφου.

Εν συνεχεία, ο συμβολαιογράφος οριστικοποιεί εντός της εφαρμογής το διαζύγιο. Αυτόματα, η συμβολαιογραφική πράξη αποστέλλεται στις θυρίδες των δύο συζύγων στο gov.gr και παράλληλα ενημερώνεται το Μητρώο Πολιτών, ώστε υπάλληλος του αρμόδιου ληξιαρχείου να προβεί σε ενέργειες καταχώρισης της λύσης στη Ληξιαρχική Πράξη Γάμου. Σε περίπτωση θρησκευτικού γάμου, ο συμβολαιογράφος εισάγει στην εφαρμογή και τα στοιχεία της πνευματικής λύσης γάμου που έχουν εκδώσει οι σύζυγοι με φυσικό τρόπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ακύρωση της διαδικασίας μπορεί να πραγματοποιηθεί σε διάφορα στάδια πριν από την τελική υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης, είτε από τους δικηγόρους, είτε από τους συζύγους, είτε από τον συμβολαιογράφο, με την εισαγωγή του λόγου ακύρωσης, για την οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι ενημερώνονται ηλεκτρονικά.

Στο τέλος της διαδικασίας οι σύζυγοι, οι δικηγόροι και ο συμβολαιογράφος ενημερώνονται ηλεκτρονικά για την ολοκλήρωση της, λαμβάνοντας έναν μοναδικό κωδικό/αναγνωριστικό.

Πηγή: Newsbeast.gr

Tags: GOV.GR
Previous Post

ΔΕΗ -Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Δείτε αν το δικαιούστε -Πότε οι αιτήσεις

Next Post

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες στελέχωσης του Αστυνομικού Σταθμού (Α.Σ) Βελβεντού

Next Post
ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ, Αμανατίδης

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες στελέχωσης του Αστυνομικού Σταθμού (Α.Σ) Βελβεντού

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πώς θα βγουν στο φως τα «μαύρα» ενοίκια – Ολο το σχέδιο
  • Ισχυρό αποτύπωμα της ΕΥΔΑΜ στην Κοζάνη: Ευρεία αποδοχή της νέας δράσης για την ενδυνάμωση των τοπικών ΜμΕ
  • Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας μαζί με τον Αντιπρόεδρο του ΕΦΕΤ στις εγκαταστάσεις όπου θα στεγαστεί το Παράρτημα του ΕΦΕΤ
  • Καταδικάστηκε γιατί έβοσκε πρόβατα έξω από μαντρί
  • Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Ακόμα μία επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στην Κοζάνη. Ακόμα μία φορά τα ίδια.

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr