• Latest
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Συνδικάτο οικοδόμων: Ανακοίνωση για τις ακραίες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στα εργοτάξια της ΠΕ Κοζάνης

12 Μαρτίου 2022
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Τουρνουά ποδοσφαίρου Μακεδονικού Σιάτιστας. Το υπόλοιπο πρόγραμμα

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Άνοιξε η Εγνατία. Απομακρύνθηκε η νταλίκα

18 Ιουλίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

18 Ιουλίου 2025
Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

18 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη

18 Ιουλίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου με την ενσωμάτωση ΣΔΟΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ στις υπερεξουσίες της ΑΑΔΕ»

18 Ιουλίου 2025
Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Οι Πρέσπες στο επίκεντρο των Διεθνών Περιπατητικών Τεχνών – Ολοκληρώθηκε το WAC 25

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

18 Ιουλίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

18 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης   και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης  και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 19 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνδικάτο οικοδόμων: Ανακοίνωση για τις ακραίες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στα εργοτάξια της ΠΕ Κοζάνης

sierafm by sierafm
12 Μαρτίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στο έλεος των ακραίων καιρικών συνθηκών είναι για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων στα εργοτάξια (κατασκευής φωτοβολταϊκών, ΑΗΣ Πτολεμαϊδας 5, ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου 5 κλπ) της ΠΕ Κοζάνης αφού δεν υπάρχει καμία απολύτως μέριμνα για την προστασία τους τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους μεγαλοεργοδότες.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην ΠΕ Κοζάνης τον χειμώνα καθιστούν την εργασία σε εξωτερικό χώρο δύσκολη και άκρως επικίνδυνη, όχι μόνο γιατί μπορεί να προκληθεί εργατικό ατύχημα καθώς  αυξάνονται οι πιθανότητες να συμβεί αυτό αλλά και γιατί επιβαρύνεται ο οργανισμός των εργαζομένων που δουλεύουν αρκετές ώρες σε συνθήκες παγετού. Πιο συγκεκριμένα τις ημέρες Πέμπτη 10 και Παρασκευή 11 Μαρτίου οι θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή που βρίσκονται τα 3 μεγάλα χαρακτηριστικά εργοτάξια, στις 7:00πμ ήταν από -16ο C   έως -12ο C  και η θερμοκρασία ακόμα και στις 3μμ, δεν είχε ξεπεράσει τους 0ο  C, ενώ προβλέπεται, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, να συνεχιστούν οι χαμηλές θερμοκρασίες  για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Επισημαίνουμε πως οι συνάδελφοι διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο για την ζωή τους δουλεύοντας σε τέτοιες ακραίες καιρικές συνθήκες. Είναι απαράδεκτο ότι ούτε η κυβέρνηση, ούτε οι κύριοι και ανάδοχοι των έργων, ούτε οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΣΕΠΕ δεν πήραν κάποιο μέτρο για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή. Είναι επίσης τραγικό, σήμερα, να μην υπάρχει νομοθετική ρύθμιση, που να προστατεύει τους εργαζόμενους σε εξωτερικούς χώρους εργασίας σε συνθήκες παγετού.

Η προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων δεν μπορεί να μην υπολογίζεται. Οι εργαζόμενοι  αν συνειδητοποιήσουν την δύναμη που έχουν μπορούν να πετύχουν πολλά οργανωμένοι και συσπειρωμένοι στο συνδικάτο αλλά και στα σωματεία τους. Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτώνται.

Για αυτό ως Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης απαιτούμε:

  • Την διακοπή των εργασιών σε εξωτερικούς χώρους όταν η θερμοκρασία δεν προβλέπεται με βάση τις μετεωρολογικές εκτιμήσεις να ξεπεράσει τους 3ο C. Με ευθύνη του κράτους να διασφαλίζεται το μεροκάματο και τα ασφαλιστικά δικαιώματα για όσες εργάσιμες μέρες διαρκούν αυτές οι συνθήκες.
  • Αναπροσαρμογή του ωραίου, μετάθεση της ώρας έναρξης των εργασιών λόγω του παγετού τις πρώτες πρωινές ώρες, αν και εφόσον μπορούν να γίνονται εξωτερικές εργασίες.
  • Πλήρη εφαρμογή της 7ωρης εργασίας σε ακραίες συνθήκες (χαμηλές θερμοκρασίες) που δεν απαιτείται η διακοπή εργασιών.
  • Συχνότερα και μεγαλύτερης διάρκειας διαλλείματα, διασφάλιση θερμαινόμενων χώρων για τα διαλλείματα των εργαζομένων.
  • Παροχή, με ευθύνη των εργοδοτών, δωρεάν όλα τα απαραίτητα και συγκεκριμένα ΜΑΠ για ακραίες καιρικές συνθήκες.

Οι εργαζόμενοι στις κατασκευές, οι οικοδόμοι μπορούν να στείλουν μήνυμα αγωνιστικής απάντησης με συμμετοχή στην πανοικοδομική απεργία την Τετάρτη στις 16 Μαρτίου, συμμετέχοντας στην συγκέντρωση στις 11πμ στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

Με τον απεργιακό μας αγώνα διεκδικούμε αποφασιστικά:

-Την Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς.

-Άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης των εργαζομένων, των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση.

-Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

-Εδώ και τώρα, η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να πάρουν μέτρα για να αντιμετωπιστεί το κλέψιμο της ασφάλισής μας. Κάθε μέρα δουλειάς και μέρα ασφάλισης.

-Ένταξη των συναφών ειδικοτήτων (γυψοσανιδάδες, ξυλουργοί κ.α.) στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Tags: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Previous Post

Νάματα Βοΐου: Ο Δήμαρχος ζωντανά στο OPEN. Βίντεο

Next Post

Αυξημένα τα κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης – Η εικόνα των κρουσμάτων το Σάββατο 12/3 στη Δυτική Μακεδονία – 19002 κρούσματα στη χώρα

Next Post
Δωρεάν rapid test

Αυξημένα τα κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης - Η εικόνα των κρουσμάτων το Σάββατο 12/3 στη Δυτική Μακεδονία - 19002 κρούσματα στη χώρα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τουρνουά ποδοσφαίρου Μακεδονικού Σιάτιστας. Το υπόλοιπο πρόγραμμα
  • Άνοιξε η Εγνατία. Απομακρύνθηκε η νταλίκα
  • Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν
  • Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr