• Latest
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης: Την Τετάρτη 6 Απριλίου απεργούμε Πανελλαδικά. Συγκέντρωση στις 10:30 στον πεζόδρομο Κοζάνης

24 Μαρτίου 2022
Πώς του άρπαξαν 100.000 ευρώ για δήθεν επενδύσεις!

Σιάτιστα: Ύποπτο τηλεφώνημα σε επιχείρηση εστίασης

30 Αυγούστου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: Δύο συλλήψεις για οδήγηση χωρίς δίπλωμα

30 Αυγούστου 2026
Η Αναστασία Μουτσάτσου στα Μουσικά Κορέστεια

Σήμερα η Αναστασία Μουτσάτσου στα Μουσικά Κορέστεια

30 Αυγούστου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Καστοριά: Σύλληψη 45χρονου για ηχορύπανση

30 Αυγούστου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Παρουσιάστηκε το ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν της Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Παρουσιάστηκε το ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν της Δυτικής Μακεδονίας

30 Αυγούστου 2026
ΥΠΝΟΣ

Ο κανόνας του οκτάωρου ύπνου είναι ξεπερασμένος – Πόσο πραγματικά χρειάζεστε, σύμφωνα με νέα μελέτη

30 Αυγούστου 2026
ειδικοι φρουροι

Συνελήφθη Ειδικός Φρουρός για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας 16χρονης

30 Αυγούστου 2026
Πρώτη νύχτα γάμου στο… νοσοκομείο!

Στη ΜΕΘ 30χρονος μετά από τσίμπημα αράχνης

30 Αυγούστου 2026
χρημα

Κατώτατος Μισθός: Νωρίτερα η αύξηση για ιδιωτικούς & δημοσίους υπαλλήλους

30 Αυγούστου 2026
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Θερινές εκπτώσεις: Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος τους – Οι «παγίδες» στις τιμές

30 Αυγούστου 2026
αυτοκινητο οδηγος

Έστησε κινηματογραφική απάτη με αυτοκίνητο για να μην πληρώνει τις δόσεις

30 Αυγούστου 2026
ΔΙΟΔΙΑ

«Καμπανάκι» για την κατάσταση στην Εγνατία & τις αυξήσεις διοδίων -Οι αντιδράσεις Δήμου

30 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 30 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης: Την Τετάρτη 6 Απριλίου απεργούμε Πανελλαδικά. Συγκέντρωση στις 10:30 στον πεζόδρομο Κοζάνης

sierafm by sierafm
24 Μαρτίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
0
SHARES
13
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 

Δίνουμε συνέχεια στον Αγώνα μας και διεκδικούμε:

  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) με αυξήσεις στα μεροκάματα & τους μισθούς.
  • Στήριξη του εισοδήματός μας από το τεράστιο κύμα ακρίβειας στο ρεύμα, τη θέρμανση, τα καύσιμα, τα βασικά προϊόντα κατανάλωσης.
  • Να απεμπλακεί η χώρα μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα, καμιά διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που βάζουν το λαό μπροστά σε νέους κινδύνους.

Συνάδελφοι Οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα,

Έχουμε πολλούς λόγους να αγωνιστούμε και να απεργήσουμε και ένας από αυτούς είναι ότι δεν ανεχόμαστε κάποιοι να παίζουν με τις ζωές μας. Ο αγώνας για μέτρα προστασίας και ασφάλειας στην εργασία, ο αγώνας ενάντια στην υπερεκμετάλλευση, ο αγώνας ενάντια στη εντατικοποίηση και την εργοδοτική ασυδοσία, είναι επιβεβλημένος. Το λέμε ξεκάθαρα μπορούμε με την οργάνωση , την ενότητα και τον αγώνα μας να προλάβουμε τα χειρότερα.

Μέσα σε αυτήν την άσχημη κατάσταση για τους εργαζόμενους θρηνούμε νεκρούς συναδέλφους καθώς η πλουτοκρατία δεν λογαριάζει τις ζωές μας. Η λίστα των εργοδοτικών θανατηφόρων εγκλημάτων αυξάνεται όσο μεγαλώνει η εκμετάλλευση και αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι ο φόρος αίματος που πληρώνει διαχρονικά η εργατική τάξη, όσο θα μπαίνει σε πρώτη μοίρα ο πλουτισμός των εργοδοτών σε βάρος των συμφερόντων και της ζωής των εργατών. Το νέο εργοδοτικό έγκλημα που συνέβη στους Αγαλαίους Γρεβενών, στο εργοστάσιο της Ελληνικής Τεχνολογίας Εκρηκτικών (ΕΛΤΕΚ) με 3 νεκρούς συναδέλφους επιβεβαιώνει το παραπάνω.

Συνάδελφοι Οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα,

Η αποφασιστική οργάνωση της πάλης μας είναι το μεγάλο μας όπλο για να μετρήσουμε αποτελέσματα, να έχουμε νέες κατακτήσεις. Έχουμε στο επίκεντρο τις ανάγκες και τα μεγάλα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και συνεχώς οξύνονται σε όλες τις πλευρές της ζωής μας,

Η επιτυχία της κλαδικής μας απεργίας στις 16 Μάρτη

βγάζει στην επιφάνεια νέες δυνατότητες. Απέδειξε ότι έχουμε καλύτερες προϋποθέσεις να πετύχουμε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο που θα ανοίξει το δρόμο για νέες επιτυχίες.

Γι΄ αυτό πρέπει να ενισχύσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.

Μαζικά, δυναμικά συμμετέχοντας στην απεργία στις 6 Απρίλη.

Οι εργοδότες, κάτω από την πίεση του αγώνα μας, προτείνουν αύξηση 18,2% στο κατώτερο μεροκάματο του εργάτη, 28,3% του βοηθού και 38,5% του τεχνίτη και αποδέχονται μια σειρά από επιδόματα πάνω στα κατώτερα μεροκάματα, όπως 10% γάμου, 10% επαγγελματικής εκπαίδευσης, 5% για κάθε τριετία και μέχρι 6 , 15% για εργασία σε μεγάλο ύψος και 5% για εργασία σε υπόγεια, θαλάσσια έργα.

Το ζήτημα της χρονικής ισχύος της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι υπό διευθέτηση στην επόμενη άμεση συνάντηση μαζί τους. Σε κάθε περίπτωση, μέσα σε αυτές τις ακόμα πιο δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται, η υπογραφή της θα μας βοηθήσει να πατήσουμε πιο γερά στα πόδια μας και να κλιμακώσουμε τον αγώνα σε όλο το εύρος των διεκδικήσεων μας.

Ο αγώνας μας για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι ενιαίος με τον αγώνα για στήριξη του εισοδήματός μας από την ακρίβεια, που έχει γιγαντωθεί και μας φέρνει μπροστά σε αδιέξοδα.

Η υπογραφή Σύμβασης θα είναι μια σημαντική εξέλιξη για να βελτιώσουμε ως ένα βαθμό τα μεροκάματα, για να μπει τέλος στο «παιχνίδι» των μεγαλοεργολάβων με τα ένσημα που δεν αντιστοιχούνται με αυτά που παίρνουμε ως μεροκάματο, για να ανέβει το δωρόσημο, τα επιδόματα και η σύνταξη μας.

Είναι εξοργιστικό να μην μπορούμε να ζεστάνουμε τις οικογένειές μας, να μην μπορούμε να βάλουμε βενζίνη για να πάμε στη δουλειά μας, να τρέμει το φυλλοκάρδι μας για να ανοίξουμε το διακόπτη για να μαγειρέψουμε, γιατί οι λογαριασμοί που μας έρχονται μοιάζουν με δόσεις αγοράς κατοικίας. Το μεροκάματο δε φτάνει ούτε για τα βασικά.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Στήριξη του εισοδήματός μας.
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα. Καμία διακοπή ρεύματος σε σπίτι εργατικής λαϊκής οικογένειας.
  • Κατάργηση των χαρατσιών στους λογαριασμούς ρεύματος.
  • Κυβέρνηση και πάροχοι να καλύψουν εξολοκλήρου τις ρήτρες αναπροσαρμογής που έχουν φτάσει τα τιμολόγια στο «θεό».
  • Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, ο ΕΝΦΙΑ.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι κοροϊδία, είναι σταγόνα στον ωκεανό, ιδιαίτερα όταν η εργασία είναι μακριά από τον τόπο κατοικίας, ενώ τα τιμολόγια του ρεύματος έχουν εκτοξευτεί τόσο που η πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών αδυνατεί να τα εξοφλήσει. Στην ουσία δε θέλει να θίξει τη δυνατότητα για στήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων, στο όνομα της «δημοσιονομικής ισορροπίας», αφήνοντας τον λαό άλλη μια φορά εκτεθειμένο.

Δε στοιχιζόμαστε πίσω από κανέναν ληστή που μακελεύει τους λαούς για τα φράγκα.

Συνάδελφοι, οι πλουτοκράτες στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο βγάζουν τα κανόνια για να λύσουν τις διαφορές τους και στην περίοδο της ειρήνης κάνουν μεταξύ τους συμφωνίες φορτώνοντάς μας με αντεργατικούς νόμους για να μην κινδυνέψουν τα κέρδη τους, για να μην αμφισβητηθεί ο μηχανισμός της εκμετάλλευσης του ιδρώτα μας, που όλα τα αρπαχτικά του κόσμου, μαζί με τις κυβερνήσεις τους, τον φυλάνε ως «ιερό».

Οι κυβερνήσεις ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα των λίγων και όχι για τις δικές μας ανάγκες. Γι΄ αυτό και στη χώρα μας συναγωνίζονται μεταξύ τους, δίνοντας τα διαπιστευτήριά τους στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τον ΣΕΒ. Γι΄ αυτό έχουμε γίνει ένα απέραντο αεροπλανοφόρο των ευρωΝΑΤΟϊκών δυνάμεων και ταυτόχρονα μαγνήτης αντιποίνων από άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, όπως σήμερα η Ρωσία.

Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους.

Μας ενώνουν τα ίδια βάσανα, τα ίδια προβλήματα, οι ίδιες αγωνίες και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και προσφυγιά.

Στηριζόμαστε στον αγώνα μας. Δεν περιμένουμε σωτήρες και μεσσίες. Τους γνωρίσαμε, ξέρουμε τι «καπνό φουμάρουν» και δεν ξεχνάμε τι μας έχουν φορτώσει στις πλάτες.

Δε διαλέγουμε ληστές του ιδρώτα μας.Τους έχουμε όλους απέναντί μας και τους πολεμάμε με τον αγώνα μας και την επιμονή μας να τον δυναμώσουμε για έχουμε αποτελέσματα που θα ανακουφίζουν τη ζωή μας. Έτσι χτίζουμε το σήμερα και το αύριο των αναγκών μας.

Σήμερα, έχουμε περισσότερα όπλα και αύριο θα έχουμε ακόμη περισσότερα και μεγαλύτερες δυνατότητες για να επιβάλλουμε αυτό που έχουμε ανάγκη, για να γίνει πραγματικότητα το δίκιο μας.

Tags: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης (18/3): Επισκέψεις σχολείων στις εγκαταστάσεις της ΔΙΑΔΥΜΑ

Next Post

ΟΑΕΔ: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν επίδομα & κάρτα ανεργίας

Next Post
οαεδ εργασια ανεργια

ΟΑΕΔ: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν επίδομα & κάρτα ανεργίας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Ύποπτο τηλεφώνημα σε επιχείρηση εστίασης
  • Κοζάνη: Δύο συλλήψεις για οδήγηση χωρίς δίπλωμα
  • Σήμερα η Αναστασία Μουτσάτσου στα Μουσικά Κορέστεια
  • Καστοριά: Σύλληψη 45χρονου για ηχορύπανση
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Παρουσιάστηκε το ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν της Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  2. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  3. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  4. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  5. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr