• Latest
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ

Συνειδητή απόκρυψη της υποχρέωσης δημόσιας διαβούλευσης του Περιφερειακού Χωροταξικού, από τον Περιφερειάρχη κ. Αμανατίδη

20 Σεπτεμβρίου 2024
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

17χρονη στον Βόλο καταγγέλλει τον 82χρονο παππού της για σεξουαλική κακοποίηση

15 Αυγούστου 2026
«Τσίμπησαν» σπείρα που εξαπατούσε με… δορυφορική εφορία!

Νέα απίστευτη τηλεφωνική απάτη από «μαϊμού» αστυνομικούς! Τι λένε στα υποψήφια θύματα τους

15 Αυγούστου 2026
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Δημόσιο: Έξτρα μισθός για 40.000 υπαλλήλους – Ποιοι & πότε θα πάρουν μπόνους

15 Αυγούστου 2026
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ

Κοινωνικό leasing: Ποιοι επιδοτούνται για IX με δόση από 50 ευρώ/μήνα

15 Αυγούστου 2026
Φρικτός θάνατος για 17χρονο – Θάφτηκε στην άμμο και πέθανε από ασφυξία

Προστασία από πνιγμό: Τι προτείνουν οι ειδικοί για ασφαλές μπάνιο στη θάλασσα

15 Αυγούστου 2026
συνταξιουχοι, συνταξη

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Μόνιμη αύξηση στη σύνταξη έως και 120 ευρώ μετά τη διακοπή της εργασίας

15 Αυγούστου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για 8.000 ανέργους άνω των 55

15 Αυγούστου 2026
Στον ΑΝΤ1 το Έθιμο των Καβαλάρηδων της Παναγίας στη Σιάτιστα.  Ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής στην πρωινή εκπομπή. Βίντεο

Στον ΑΝΤ1 το Έθιμο των Καβαλάρηδων της Παναγίας στη Σιάτιστα. Ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής στην πρωινή εκπομπή. Βίντεο

14 Αυγούστου 2026
Τσοτύλι: Αλλαγή ημέρας στη Λαϊκή βραδιά με τον Ζαφείρη Μελά και τη Σαμπρίνα

Τσοτύλι: Αλλαγή ημέρας στη Λαϊκή βραδιά με τον Ζαφείρη Μελά και τη Σαμπρίνα

14 Αυγούστου 2026
Δήμος Βοΐου: Δεκαπενταύγουστος στη Σιάτιστα – Η μεγάλη ημέρα των Καβαλάρηδων

Δήμος Βοΐου: Δεκαπενταύγουστος στη Σιάτιστα – Η μεγάλη ημέρα των Καβαλάρηδων

14 Αυγούστου 2026
Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 25χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 25χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

14 Αυγούστου 2026
Δήμος Βοΐου: 15 Αύγουστος στη Σιάτιστα – Έθιμο Καβαλάρηδων

Δήμος Βοΐου: Οι εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου

14 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνειδητή απόκρυψη της υποχρέωσης δημόσιας διαβούλευσης του Περιφερειακού Χωροταξικού, από τον Περιφερειάρχη κ. Αμανατίδη

sierafm by sierafm
20 Σεπτεμβρίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ
0
SHARES
36
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με το ΦΕΚ 398 στις 19 Ιουνίου 2024, δημοσιεύτηκε το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Δυτικής Μακεδονίας.

Προϊόν πολύχρονων προσπαθειών με υπεύθυνο και συντονιστή το Υπ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Το πρώτο Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (ΠΠΧΣΑΑ) εγκρίθηκε με την Υ.Α. 26295 το 2003.

Ακολούθησε μελέτη αξιολόγησης, αναθεώρησης και εξειδίκευσης του ΠΠΧΣΑΑ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 – 2013.

Επ’ αυτής γνωμοδότησε το Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας στις 04.03.2013 και απεστάλησαν οι παρατηρήσεις στη Δ/νση Χωροταξικού Σχεδιασμού, η οποία συνέταξε και ενέκρινε σχετική έκθεση υπ. Αρ. 39002/20.08.2013.

Κατόπιν ενδιάμεσων σταδίων, ακολουθεί η έναρξη της διαδικασίας διαβούλευσης της οικείας ΣΜΠΕ, υπό την αιγίδα της Δ/νσης Χωροταξικού Σχεδιασμού, με δημοσίευση της έναρξής της σε εφημερίδες πανελλήνιας εμβέλειας.

Γνωμοδοτεί επί της μελέτης αξιολόγησης και της ΣΜΠΕ το Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας, αποστέλλοντας τα σχετικά έγγραφα προς τη Δ/νση Χωροταξικού Σχεδιασμού.

Σε συνέχεια ενδιάμεσων σταδίων, η Γεν. Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Περιβάλλοντος αποφασίζει για την έγκριση της οριστικής παραλαβής της μελέτης αναθεώρησης και εξειδίκευσης του ΠΠΧΣΑΑ Δυτικής Μακεδονίας και η Δ/νση Περιφερειακή Αδειοδότηση του Υπ.ΕΝ. εισηγείται για την έγκριση της ΣΜΠΕ του ΠΠΧΣΑΑ Δυτικής Μακεδονίας.

Όμως η ηγεσία του Υπ.ΕΝ το 2018, δεν προχωρά στην έγκριση του νέου ΠΠΧΣΑΑ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και το θέμα θα απασχολήσει τη νέα Περιφερειακή Αρχή το 2019. Η νέα ηγεσία του Υπ.ΕΝ εκφράζει τη διάθεση έγκρισης του χωροταξικού σχεδίου, αφού προηγουμένως επικαιροποιήσει την αρχική μελέτη. Τα νέα δεδομένα για απολιγνιτοποίηση έως το 2028 δημιουργούν νέες εξελίξεις που όφειλαν να αποτυπωθούν στο υπό έγκριση ΠΠΧΣΑΑ.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συστήνει ομάδα εργασίας για να συνδράμει στο έργο του Υπουργείου. Ζητά από τους φορείς της περιοχής τις απόψεις τους για το Χωροταξικό με βάση τις νέες συνθήκες, για το μέλλον της περιοχής και αφού επεξεργάζεται το υλικό που συγκέντρωσε, αποστέλλει σχετικό υπόμνημα στο Υπουργείο.

Κατόπιν ολοκλήρωσης της επικαιροποίησης, η ΔΙ.Π.Α. διαβιβάζει με το υπ. Αρ. 89647/5929/01.09.2023 έγγραφό της προς τη Δημόσια Διοίκηση και τις αρμόδιες Δ/νσεις των συναρμόδιων Υπουργείων και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, ζητώντας έγγραφες παρατηρήσεις επί του Φακέλου Περιβαλλοντικού Προελέγχου για την προσαρμογή του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου Δυτικής Μακεδονίας, με βάση το σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. Το έγγραφο κοινοποιείται προς ενημέρωση και στο γραφείο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

Ακολουθεί νέο έγγραφο – απόφαση της ΔΙΠΑ (υπ. Αρ. 15512/1026/12.02.2024) που απορρίπτει την απαίτηση νέας Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης (ΣΠΕ) της τροποποίησης του Περιβαλλοντικού Χωροταξικού Πλαισίου (ΠΧΠ) Δυτικής Μακεδονίας με βάση το ΣΔΑΜ. Η αιτιολογία είναι ότι η Απολιγνιτοποίηση βάση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) δεν διαμορφώνει νέα δεδομένα περιβαλλοντικών επιπτώσεων ώστε να απαιτηθεί νέα εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ΠΧΠ δυτικής Μακεδονίας!!!

Με το έγγραφο, που κοινοποιείται στο γραφείο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και όφειλε να ελέγξει την εφαρμογή του, η ΔΙΠΑ καλούσε επίσης την αρμόδια Δ/νση Χωροταξικού Σχεδιασμού να προβεί εντός δέκα (10) ημερών σε κοινοποίηση της απόφασης στο Περιφερειακό Συμβούλιο (ΠΣ) Δυτικής Μακεδονίας για να λάβει γνώση και σε δημοσιοποίηση της στον τοπικό τύπο ή σε μία εφημερίδα ευρύτερης περιφερειακής ή εθνικής εμβέλειας για να λάβουν γνώση οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ΚΥΑ ΥΠΕΧΩΔΕ 107017/28.08.2006).

Η βασική αυτή πράξη της υποχρεωτικής ενημέρωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας και των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας για ένα κεφαλαιώδους σημασίας θέμα για το μέλλον της Περιφέρειάς μας, ουδέποτε έλαβε χώρα στο ανώτερο όργανο δημοκρατικού προγραμματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και στο ευρύ κοινό.

Χωρίς καμία δικαιοδοσία, ο Περιφερειάρχης κ. Αμανατίδης απέκρυψε συνειδητά την υποχρέωση αυτή για τη διαφάνεια και την ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου και των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας.

Επιδεικνύοντας αντιδημοκρατική συμπεριφορά προς το Περιφερειακό Συμβούλιο και τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας και αμέλεια για τις υποχρεώσεις του, ζημιώνει καίρια τα συμφέροντα της Δυτικής Μακεδονίας αποκλείοντας εκουσίως και εντελώς άδικα το νόμιμο δικαίωμα για διαβούλευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και την κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας του νέου Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας μας.

Ιδιαίτερα δε στην πιο κρίσιμη φάση της απολιγνιτοποίησης και εφαρμογής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, που ανατρέπει εκ βάθρων τα περιβαλλοντικά δεδομένα και δημιουργούνται τετελεσμένα εντελώς διαφορετικά από προβλέψεις παλαιότερων Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, εις βάρος των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας.

Καλούμε τον ίδιο και τους συμβούλους της συμπολίτευσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι των πολιτών και της ιστορίας της Δυτικής Μακεδονίας, δεδομένου ότι το νέο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο θα καθορίσει σημαντικά το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας για τα πολλά επόμενα χρόνια. Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συστρατευθούν μαζί μας και όχι απέναντι, στον αγώνα για την απόρριψη του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου για τη διαβούλευση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο και την κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας.

Στο ίδιο μέτωπο και με την Περιφερειακή Ένωση των Δήμων (ΠΕΔ) της Δυτικής Μακεδονίας με την ομόφωνη απόφασή της.

Χωρίς υπεκφυγές, να στηρίξουν την προσφυγή σύσσωμης της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού συμβουλίου, κατά του νέου Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Y.Γ. Επισυνάπτεται το υπ. Αρ. 15512/1026/12.02.2024 επίμαχο έγγραφο του Υπ.ΕΝ που ορίζει ξεκάθαρα την υποχρεωτική ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας και τη δημοσιοποίηση της απόφασης επί των νέων εξελίξεων για τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις για το νέο χωροταξικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ
Previous Post

Καστοριά: Κλοπή σε οικία στο Άργος Ορεστικό – Άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν χρυσαφικά και λίρες

Next Post

Αναβάλλεται η Γιορτή Καπνού στο Μικρόκαστρο λόγω των καιρικών συνθηκών

Next Post
Αναβάλλεται η Γιορτή Καπνού στο Μικρόκαστρο λόγω των καιρικών συνθηκών

Αναβάλλεται η Γιορτή Καπνού στο Μικρόκαστρο λόγω των καιρικών συνθηκών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • 17χρονη στον Βόλο καταγγέλλει τον 82χρονο παππού της για σεξουαλική κακοποίηση
  • Νέα απίστευτη τηλεφωνική απάτη από «μαϊμού» αστυνομικούς! Τι λένε στα υποψήφια θύματα τους
  • Δημόσιο: Έξτρα μισθός για 40.000 υπαλλήλους – Ποιοι & πότε θα πάρουν μπόνους
  • Κοινωνικό leasing: Ποιοι επιδοτούνται για IX με δόση από 50 ευρώ/μήνα
  • Προστασία από πνιγμό: Τι προτείνουν οι ειδικοί για ασφαλές μπάνιο στη θάλασσα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Magiz στο Αναγνωρίζετε αυτά τα 8 σημάδια; Τότε το σώμα σας είναι γεμάτο τοξίνες
  2. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  3. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  5. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr