• Latest
πανεπιστημιο

Συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με την πολυεθνική εταιρεία HUAWEI.

14 Δεκεμβρίου 2021
Με συγκίνηση και υπερηφάνεια τιμήθηκαν τα 114 χρόνια από την Απελευθέρωση των Σερβίων

Με συγκίνηση και υπερηφάνεια τιμήθηκαν τα 114 χρόνια από την Απελευθέρωση των Σερβίων

10 Οκτωβρίου 2026
Έρευνα λέει ότι τα κατοικίδια βελτιώνουν τη ζωή μας όσο και ένας σύντροφος – Κυριολεκτικά

Ημερίδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, για την προστασία και την ευζωία των ζώων με θέμα «Η Ζωή με τα Ζώα Συντροφιάς»

10 Οκτωβρίου 2026
ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την απελευθέρωση της Μακεδονίας

10 Οκτωβρίου 2026
Το Ξινό Νερό απειλείται: Φωτοβολταϊκό 60MW με μπαταρίες εντός της Ζώνης ΠΟΠ;

Μαζικό και δυναμικό ΟΧΙ των κατοίκων του Ξινού Νερού ενάντια στην εγκατάσταση Μεγα- Φωτοβολταϊκού Σταθμού στο χωριό τους

10 Οκτωβρίου 2026
Αδικαιολόγητες ανησυχίες για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αρχιτεκτονική για παιδιά» στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

10 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 οι εγγραφές σε Ωδείο, Πανδώρα, Εικαστικό και Φωτογραφικό Εργαστήρι

«Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης» στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

10 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Αγαπημένα και εμβληματικά τοπόσημα της Κοζάνης «μεταμορφώνονται» σε θεατρική σκηνή

Δήμος Κοζάνης: Αγαπημένα και εμβληματικά τοπόσημα της Κοζάνης «μεταμορφώνονται» σε θεατρική σκηνή

10 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Καστοριάς: Με πρωτοβουλία του Δημάρχου η συνάντηση με την εταιρεία «enaon EDA» – Απαίτηση για άμεση και πλήρη αποκατάσταση των ζημιών

Δήμος Καστοριάς: Με πρωτοβουλία του Δημάρχου η συνάντηση με την εταιρεία «enaon EDA» – Απαίτηση για άμεση και πλήρη αποκατάσταση των ζημιών

10 Οκτωβρίου 2026
Στις Πρέσπες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης για την πολιτιστική κληρονομιά

Στις Πρέσπες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης για την πολιτιστική κληρονομιά

10 Οκτωβρίου 2026
Στον τελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πυγμαχίας U17 η Δήμητρα Καρπόζηλου

Στον τελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πυγμαχίας U17 η Δήμητρα Καρπόζηλου

9 Οκτωβρίου 2026
ΑΠΟΓΡΑΦΗ και ανάρτηση δικαιολογητικών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.) στο Ο.Π.Σ. – Α.Δ.Ε.

Γρεβενά πόλη του μανιταριού. Να την ξαναβα στις ράγεςλουμε

9 Οκτωβρίου 2026
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στον ελληνογαλλικό διάλογο για την Ανώτατη Εκπαίδευση και την Έρευνα

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στον ελληνογαλλικό διάλογο για την Ανώτατη Εκπαίδευση και την Έρευνα

9 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με την πολυεθνική εταιρεία HUAWEI.

sierafm by sierafm
14 Δεκεμβρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
πανεπιστημιο
0
SHARES
7
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Υπεγράφη τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ), από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Θεοδουλίδη και τον Chen Qingwei, EVP της Huawei South Balkan Region, η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο διεθνές πρόγραμμα Huawei ICT Academy. Το εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιείται μέσω του Εργαστηρίου Δικτύων και Προηγμένων Υπηρεσιών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ), υπό την διεύθυνση της Αν. Καθηγήτριας Μαλαματής Λούτα.

Στο καλωσόρισμά του, ο Πρύτανης του ΠΔΜ σημείωσε ότι η υπογραφή του σημερινού μνημονίου είναι ένα αρχικό βήμα και το Πανεπιστήμιο προσβλέπει σε περαιτέρω συνεργασίες, όχι μόνο με τη Ηuawei, αλλά και με άλλες εταιρείες τεχνολογίας, προκειμένου να ενισχυθεί  η μεταφορά τεχνογνωσίας στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Chen αναφέρθηκε στις καινοτομίες που αναπτύσσονται στο ΠΔΜ, ενώ, κατά τη διάρκεια της σύντομης επίσκεψής του στην πόλη της Κοζάνης, διέκρινε πολλές δυνατότητες για περισσότερες συνεργασίες, όχι μόνο στο πλαίσιο της ICT Huawei Academy, αλλά και στο πεδίο της Πράσινης Ενέργειας και της Ζώνης Καινοτομίας. Σημείωσε δε, ότι η Huawei μαζί με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας μπορούν να γεφυρώσουν το κενό μεταξύ των φοιτητών και των αναγκών της βιομηχανίας. Επίσης, δήλωσε ότι η δημιουργία της ICT Academy είναι ένα σημαντικό πρώτο δείγμα της αποφασιστικότητας και της αφοσίωσης της Huawei στο στόχο της από κοινού καλλιέργειας ταλέντων στο χώρο των ICT μέσω συνεργασιών.

Η Huawei, παγκόσμιος ηγέτης και πάροχος υποδομών και έξυπνων συσκευών Τεχνολογίας Πληροφοριών & Επικοινωνιών (ICT)  παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις σε τέσσερις βασικούς τομείς: δίκτυα τηλεπικοινωνιών, τεχνολογία πληροφοριών, έξυπνες συσκευές και υπηρεσίες cloud. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, είναι ένα από τα πρώτα Ανώτατα Εκπαιδευτικά  Ιδρύματα στην Ελλάδα με τα οποία συνεργάζεται η Huawei, ενισχύοντας έτσι τη  διασύνδεσή του με τη βιομηχανία και την αγορά εργασίας.

Το Εργαστήριο Δικτύων και Προηγμένων Υπηρεσιών (TELNAS) του Τμήματος  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας επικεντρώνεται στην εισαγωγή ευφυίας, γνωσιακών λειτουργιών και δυνατοτήτων προσαρμοστικότητας σε δίκτυα επικοινωνιών και υπολογιστών και υπηρεσίες, καθώς και στην εξαγωγή γνώσης και στον μετασχηματισμό αυτής σε εξατομικευμένη πληροφορία παρέχοντας λύσεις σε πολύπλοκα προβλήματα σε διάφορους τομείς εφαρμογών.

Η πρωτοβουλία Huawei ICT Academy είναι μια μη κερδοσκοπική σύμπραξη της Huawei με εκπαιδευτικά ιδρύματα ανά τον κόσμο και έχει ως στόχο την παροχή γνώσεων, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την πιστοποίηση των φοιτητών, τα οποία έχουν άμεσο αντίκρισμα στη βιομηχανία και την αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα θεσμοθετήθηκε το 2015, καθοδηγείται από την Huawei και υλοποιείται μέσα από ένα εκτεταμένο διεθνές δίκτυο Ακαδημιών και καθηγητών – φοιτητών.

Μέσω της Ακαδημίας, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα, καθώς και να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες εξετάσεις πιστοποίησης. Η εκπαίδευση παρέχεται χωρίς κόστος και αφορά εξειδικευμένους και ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς που σχετίζονται με αντικείμενα σπουδών του Πανεπιστημίου, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), το Internet of Things (ΙοΤ), οι Υποδομές Cloud Computing, η Διαχείριση Big Data, τα Ασύρματα Δίκτυα (Wireless Networks), η Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων, οι Τεχνολογίες 5G, και οι Επικοινωνίες Δεδομένων (Data Communications, Routing and Switching).

Οι φοιτητές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε σύγχρονες τεχνολογίες, πρότυπο βιομηχανικό εξοπλισμό και εργαλεία προσομοίωσης της βιομηχανίας ICT και θα λάβουν εκτενή θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση με online – offline μαθήματα, καθώς και επιπλέον  εκπαιδευτικό υλικό. Για τη συμμετοχή τους σε εξετάσεις πιστοποίησης της Huawei στα διδαχθέντα αντικείμενα, θα δίδεται εκπτωτικό κουπόνι ή ακόμη και δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής.

Επιπλέον, μέσω της Ακαδημίας οι φοιτητές θα μπορούν να συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς, όπως είναι ο ICT Competition, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την εταιρεία Huawei, διεκδικώντας αντίστοιχες διακρίσεις. Ανάλογα με την επίδοσή τους, θα λαμβάνουν ευκαιρίες απασχόλησης ή / και υποτροφίες από τη Huawei.

Άλλος ένας στόχος της Huawei ICT Academy είναι ανάδειξη ταλαντούχων φοιτητών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. Μέσω της πρωτοβουλίας ICT Talent Alliance Job Fair, που διοργανώνεται μέσω του προγράμματος, επιτυγχάνεται η άμεση διασύνδεση φοιτητών και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ICT.

 

Tags: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Διανομή τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής στο Δήμο Σερβίων και Δήμο Βελβεντού στα πλαίσια του προγράμματος ΤΕΒΑ

Next Post

«Πράσινο» ενεργειακά το Δημαρχείο Καστοριάς, με παρεμβάσεις ύψους 1 εκ. ευρώ!

Next Post
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

«Πράσινο» ενεργειακά το Δημαρχείο Καστοριάς, με παρεμβάσεις ύψους 1 εκ. ευρώ!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Με συγκίνηση και υπερηφάνεια τιμήθηκαν τα 114 χρόνια από την Απελευθέρωση των Σερβίων
  • Ημερίδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, για την προστασία και την ευζωία των ζώων με θέμα «Η Ζωή με τα Ζώα Συντροφιάς»
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ για την απελευθέρωση της Μακεδονίας
  • Μαζικό και δυναμικό ΟΧΙ των κατοίκων του Ξινού Νερού ενάντια στην εγκατάσταση Μεγα- Φωτοβολταϊκού Σταθμού στο χωριό τους
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αρχιτεκτονική για παιδιά» στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  2. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  3. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  4. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  5. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr