• Latest
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Με την κοινωνία διαμορφώνουμε το Πρόγραμμα Υγείας

23 Απριλίου 2021
Το CluBE στο Final Event του έργου TEAMIT+ : Νέοι και νέες από τη Δυτική Μακεδονία διακρίθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Το CluBE στο Final Event του έργου TEAMIT+ : Νέοι και νέες από τη Δυτική Μακεδονία διακρίθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο

18 Ιουνίου 2026
Εθιμοτυπικές επισκέψεις στον Δήμαρχο Καστοριάς από τις νέες διοικήσεις του Ερυθρού Σταυρού και του Εμπορικού Συλλόγου

Εθιμοτυπικές επισκέψεις στον Δήμαρχο Καστοριάς από τις νέες διοικήσεις του Ερυθρού Σταυρού και του Εμπορικού Συλλόγου

18 Ιουνίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΚ: Παρασκευή 19 Ιουνίου, αρρυθμία και πιθανή διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Κλείτου λόγω εργασιών

18 Ιουνίου 2026
Βόιο: Η αναφορά σε αυτιστική συμπεριφορά της αντιπολίτευσης και η αντίδραση του Κώστα Ζήκου. Βίντεο

Δήμος Βοΐου: Ειδική συνεδρίαση για τον ισολογισμό

18 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: Δράση γνωριμίας με τίτλο, Αρωματικά, φαρμακευτικά και εδώδιμα φυτά της Εράτυρας

Δήμος Βοΐου: Δράση γνωριμίας με τίτλο, Αρωματικά, φαρμακευτικά και εδώδιμα φυτά της Εράτυρας

18 Ιουνίου 2026
ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2026: Αποτελέσματα και βαθμολογίες για την 1η αγωνιστική

18 Ιουνίου 2026
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Σερβίων για την απώλεια του Δημήτρη Τζιώνα

18 Ιουνίου 2026
Ενιαίο Κοινωνικό Δίκτυο   Δυτικής Μακεδονίας: Ημερίδα στη Σιάτιστα με θέμα «Ανθίζοντας μέσα από τις προκλήσεις»

Ενιαίο Κοινωνικό Δίκτυο  Δυτικής Μακεδονίας: Ημερίδα στη Σιάτιστα με θέμα «Ανθίζοντας μέσα από τις προκλήσεις»

18 Ιουνίου 2026
Aνάστατοι συγγενείς των ηλικιωμένων μετά την αποκάλυψη για κρούσματα ψώρας στο Τιάλειο Γηροκομείο Κοζάνης. Βίντεο

Κοζάνη: Στο επίκεντρο η λειτουργία του Τιάλειου Γηροκομείου μετά τα κρούσματα ψώρας – Νέοι έλεγχοι και ζητήματα αδειοδότησης

18 Ιουνίου 2026
Conference League: Εύκολος αντίπαλος για Παναθηναϊκό στον 2ο γύρο

Conference League: Εύκολος αντίπαλος για Παναθηναϊκό στον 2ο γύρο

18 Ιουνίου 2026
ΦΑΓΗΤΟ

Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα: Δεν είναι μόνο τι περιέχουν, αλλά και πώς παρασκευάζονται

18 Ιουνίου 2026
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε οικισμούς του Δήμου Βοΐου

18 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 18 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Με την κοινωνία διαμορφώνουμε το Πρόγραμμα Υγείας

sierafm by sierafm
23 Απριλίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΣΥΡΙΖΑ
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι Νομαρχιακές Επιτροπές Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών συνδιοργάνωσαν την Κυριακή 18 Απριλίου και ώρα 6.00 το απόγευμα, ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση, με εισηγητές τους:

         Ανδρέα Ξανθό, Βουλευτή, Τομεάρχη Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και πρώην Υπουργό Υγείας.

         Πάνο Καλαρά, Συντονιστή του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

         Γιώργο Γιαννόπουλο, Γιατρό του ΕΣΥ, πρώην Γ.Γ. Υπουργείου Υγείας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν μεταφέροντας την εικόνα και την πολύτιμη εμπειρία τους από τους χώρους που δραστηριοποιούνται, εκπρόσωποι των επαγγελματιών της υγείας, εκπρόσωποι των εργαζομένων και πολίτες.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Συντονιστής της Ν.Ε. Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Κώστας Πασσαλίδης, που καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους αναφέρθηκε στις δύσκολες μέρες που περνά ειδικά η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης που έκλεισε ήδη 6 μήνες με lockdown χωρίς να φαίνονται αισθητά αποτελέσματα, γεγονός που απαιτεί μια σαφή απάντηση από την επιστημονική κοινότητα. Την εκδήλωση τόνισε οργανώνουμε οι 4 Νομαρχιακές Επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ της Δυτικής Μακεδονίας, και είναι παρούσες και 3 βουλεύτριες της Περιφέρειας, Βέττα Καλλιόπη της Π.Ε. Κοζάνης, Πέρκα Πέτη της Π.Ε. Φλώρινας, Τελιγιορίδου Ολυμπία της Π.Ε. Καστοριάς, του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., ενώ έχουν κληθεί οι Ιατρικοί, Οδοντιατρικοί, Φαρμακευτικοί σύλλογοι της περιοχής, οι φορείς των καρκινοπαθών, των ΑΜΕΑ, εργαζόμενοι στην υγεία και λήπτες υπηρεσιών υγείας προκειμένου να συζητήσουν με το κόμμα το σχέδιο του για το νέο ΕΣΥ, το πρόγραμμά του για τη μετά-covid εποχή. Καλωσόρισε τους εισηγητές Ανδρέα Ξανθό, βουλευτή Π.Ε. Ρεθύμνου, τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Πάνο Καλαρά, συντονιστή του Τμήματος Υγείας και Γιώργο Γιαννόπουλο, γιατρό ΕΣΥ, πρώην ΓΓ Υπουργείου Υγείας και κάλεσε τον πρώην Υπουργό να ξεκινήσει την εισήγησή του.

Ο Ανδρέας Ξανθός τόνισε ότι ζούμε μια εξελισσόμενη τραγωδία με την πανδημία καθώς έχουμε φτάσει τους 841 διασωληνωμένους όταν στο pick του 2ου κύματος είχαμε φτάσει τους 630 και ακόμη είμαστε σε εξέλιξη. Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της έλλειψης βούλησης από την κυβέρνηση να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και έτσι χάθηκε η μάχη στην κοινότητα. Η προνοσοκομειακή αντιμετώπιση είναι ανύπαρκτη. Η ύπαρξη διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ είναι αποτέλεσμα της επιλογής της κυβέρνησης καθώς επιθυμεί να επιστρέψει στο αρχικό της σχέδιο στήριξης του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Το βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας σήκωσε το ΕΣΥ, ενώ ο ιδιωτικός τομέας έμεινε στο 5%. Με τα self test η κυβέρνηση επιθυμεί να μεταθέσει την ευθύνη στον πολίτη ενώ η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί συνεννόηση και κοινωνική συναίνεση.

Ανέλυσε τους άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που θα έρθει να καλύψει τα κενά του συστήματος υγείας που ανέδειξε η πανδημία και την ανάγκη συνολικής αναδιοργάνωσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Ένα νέο ΕΣΥ που χρειάζεται εκτός από εξορθολογισμό και επιπλέον πόρους, την εξάλειψη των ανισοτήτων στο σύστημα φροντίδας υγείας. Χρειαζόμαστε μια μεγάλη κοινωνική επένδυση που να μην επιδέχεται αμφισβητήσεις, όπως δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις η ανάγκη αμυντικής θωράκισης της χώρας, δεν πρέπει να επιδέχεται αμφισβητήσεις και η υγειονομική θωράκιση της.

Ο Πάνος Καλαράς επεσήμανε την αύξηση θνητότητας πέρα από τον covid και τόνισε ότι δεν φταίει μεν η κυβέρνηση για την πανδημία, φταίει όμως για τον τρόπο διαχείρισής της.

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. προβλέπει:

  • 000 μόνιμες προσλήψεις στο σύστημα τα 4 πρώτα χρόνια
  • την αναβάθμιση του ρόλου του οικογενειακού γιατρού
  • την έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος του κάθε κατοίκου

Από τους τοπικούς φορείς πρώτος πήρε το λόγο ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χάρης Τσεβεκίδης που επεσήμανε ότι οι ατέλειες μεγεθύνθηκαν στη διάρκεια της κρίσης. Περιμέναμε τι θα μας δώσει το κέντρο και δεν είχαμε πρωτοβουλία και ευθύνη. Έχουμε 5 Νοσοκομεία και δεν έχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες και αυτό απαιτεί ένα νέο σχεδιασμό. Η πρωτοβάθμια υγεία είναι η βάση του συστήματος.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γρεβενών Δημήτρης Ψευτογκάς τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων για να εξαλείψουμε τις αιτίες που γεννούν τις ασθένειες και συμπύκνωσε λέγοντας ότι Απαιτείται ένα Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο, το οποίο και περιέγραψε.

Ο γιατρός του Νοσοκομείου Καστοριάς Στέφανος Μπαλταγιάννης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε ότι δεν υπήρξε ιχνηλάτηση και περιοριστήκαμε σε αστυνομικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Η βουλευτής Φλώρινας Πέτη Πέρκα έβαλε τη διάσταση της διάρρηξης της σχέσης ανθρώπου – φύσης ως γενεσιουργού τέτοιων προβλημάτων, επεσήμανε την ανάγκη μιας υγειονομικής μελέτης για την περιοχή και στάθηκε στην ένταξη του ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου στο σύστημα.

Ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλογου Κοζάνης Νεράντζης Θεοφάνους, τόνισε την ανάγκη 3βάθμιας περίθαλψης στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και στο στόχο του 5% των δαπανών για την υγεία να αφορά την οδοντιατρική περίθαλψη, ενώ επεσήμανε ότι ο κλάδος δεν είχε καμία στήριξη από τα μέτρα του κράτους αλλά και της περιφέρειας. Αυτή η αδιαφορία έχει οδηγήσει πάνω από 1000 οδοντίατρους στη μετανάστευση

Ο Σωκράτης Κουρέλας Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Γρεβενών μίλησε για τη σημαντικότητα της αποτύπωσης των Φαρμακείων στο Χάρτη της Αβάθμιας Υγείας

Ο πρώην αναπληρωτής ΥΠΕάρχης Αγάπιος Γαβριηλίδης αναφέρθηκε στην έλλειψη Γβάθμιας Υγείας για τη Δυτική Μακεδονία και την ανάγκη για το 2ο μέρος του Σχεδίου που θα αφορά τις Περιφέρειες

Η Ολυμπία Τελιγιορίδου βουλευτής Καστοριάς αναφέρθηκε στο τεράστιο κόστος της πανδημίας για τη Δυτική Μακεδονία που το 1ο κύμα έπληξε με σφοδρότητα την Π.Ε. Καστοριάς, το 2ο κύμα την Π.Ε. Κοζάνης και το 3ο όλη την Περιφέρεια και κατέδειξε ότι το Δημόσιο σύστημα Υγείας είναι τελικά το αποκούμπι στις δυσκολίες καθώς η υγειονομική κρίση απέδειξε την αναγκαιότητα για την ολιστική προσπάθεια που πρέπει στο πλαίσιο του one health, δηλαδή την Ενιαία Υγεία ανθρώπου – ζώου – φύσης.

Ο Αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Φλώρινας και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Λιάσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας και επεσήμανε την προσπάθεια υφαρπαγής από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, των Ιαματικών πηγών που βρίσκεται σε εξέλιξη από την πλευρά της κυβέρνησης, στην κατασυκοφάντηση των φαρμακοποιών με στόχο τη είσοδο αλυσίδων φαρμακείων.

Η Καλλιόπη Βέττα, βουλευτής Κοζάνης ανέφερε ότι η προάσπιση της δημόσιας υγείας χρειάζεται συνεχή επαγρύπνιση και η αναγνώριση και το χειροκρότημα της δημόσιας υγείας πρέπει να μην είναι συγκυριακή αλλά να γίνει μονιμότητα.

Τοποθετήθηκαν επίσης η γιατρός του Νοσοκομείου της Φλώρινας Αλέκα Κεβρεκίδου, ο πρώην Διοικητής των Νοσοκομείων Κοζάνης – Πτολεμαΐδας – Φλώρινας Γιώργος Χιωτίδης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φλώρινας Χρήστος Παπούλκας, ο συντονιστής της Ν.Ε. Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδωρίδης Αβραάμ και ο Βασίλης Αντωνιάδης που αναφέρθηκαν σε τοπικά θέματα.

Στο κλείσιμο του ο Αντρέας Ξανθός ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για τη συμβολή τους στην εξειδίκευση των θέσεων και τις επισημάνσεις τους για την ανάγκη ολιστικών παρεμβάσεων για την άρση των ανισοτήτων, που οξύνονται με την πανδημία. Οι φτωχοί νοσούν βαρύτερα και οι συντελεστές θνητότητας είναι υψηλότεροι μας λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και όλα αυτά συγκλίνουν στο ότι χρειαζόμαστε μια Νέα Υγειονομική και Κοινωνική Πολιτική.

 

Ν.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

 

Tags: ΣΥΡΙΖΑ
Previous Post

V-ACT: 1643 βιογραφικά για τις ζητούμενες θέσεις εργασίας. Τι ακολουθεί

Next Post

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – «Η δουλειά μας πιάνει τόπο» . Βίντεο

Next Post

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας - «Η δουλειά μας πιάνει τόπο» . Βίντεο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Το CluBE στο Final Event του έργου TEAMIT+ : Νέοι και νέες από τη Δυτική Μακεδονία διακρίθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο
  • Εθιμοτυπικές επισκέψεις στον Δήμαρχο Καστοριάς από τις νέες διοικήσεις του Ερυθρού Σταυρού και του Εμπορικού Συλλόγου
  • ΔΕΥΑΚ: Παρασκευή 19 Ιουνίου, αρρυθμία και πιθανή διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Κλείτου λόγω εργασιών
  • Δήμος Βοΐου: Ειδική συνεδρίαση για τον ισολογισμό
  • Δήμος Βοΐου: Δράση γνωριμίας με τίτλο, Αρωματικά, φαρμακευτικά και εδώδιμα φυτά της Εράτυρας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr