• Latest
σχολειο

Σχολεία: Γρήγορα οι οριστικές αποφάσεις για άνοιγμα στις 10 Ιανουαρίου – Επί τάπητος τα rapid test σε όλους τους μαθητές

2 Ιανουαρίου 2022
ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ: Καταγγελία του ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για κατάργηση απόφασης του ΣτΕ

Ο σύλλογος αλληλεγγύης συνταξιούχων ΠΑ.Σ.Α.Σ Κοζάνης στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων

11 Φεβρουαρίου 2026
«Τς απουκράς ΜΑΝ΄ΤΑΡΑ». Οι Αποκριάτικές Εκδηλώσεις 2025 του Δήμου Γρεβενών – Αναλυτικό Πρόγραμμα

Οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2026 του Δήμου και της ΠΕ Γρεβενών

11 Φεβρουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Συνεχίζεται ο διοικητικός  παραλογισμός και στο Ε.Κ.Α.Β. Προσλήψεις χωρίς να προηγηθούν μεταθέσεις. Οικογένειες σε απόσταση, ασθενοφόρα χωρίς προσωπικό»

11 Φεβρουαρίου 2026

Στήριξη της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης στην απόφαση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου για συνέχιση της αποχής από τη λήψη και αποστολή DNA

11 Φεβρουαρίου 2026
19 νέες δίκυκλες μοτοσικλέτες σε Υπηρεσίες της Δυτικής Μακεδονίας

19 νέες δίκυκλες μοτοσικλέτες σε Υπηρεσίες της Δυτικής Μακεδονίας

11 Φεβρουαρίου 2026
Ο Γεν. Περιφ. Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Έξαρχος πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Διοικητή της 9η Ταξιαρχίας Μ.Π., Ταξίαρχο κ. Στέφανο Δοξάκη

Ο Γεν. Περιφ. Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Έξαρχος πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Διοικητή της 9η Ταξιαρχίας Μ.Π., Ταξίαρχο κ. Στέφανο Δοξάκη

11 Φεβρουαρίου 2026
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

ΔΕΥΑΚ: Στους 3.800 οι καταναλωτές τηλεθέρμανσης με ανεξόφλητες οφειλές 13,5 εκατ. ευρώ

11 Φεβρουαρίου 2026
ΑΡΣΙΣ

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Εγγραφές παιδιών στο Κέντρο Νέων

11 Φεβρουαρίου 2026
Χόρτα καθαρισμός

Ακαθάριστα οικόπεδα: Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 5.000 ευρώ και φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών

11 Φεβρουαρίου 2026
Ανάβει και φέτος ο Φανός του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Ανάβει και φέτος ο Φανός του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

11 Φεβρουαρίου 2026
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Εθνικό Απολυτήριο: Πώς θα γίνεται εισαγωγή στα Πανεπιστήμια -Μείωση μαθημάτων & ύλης

11 Φεβρουαρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (2-7 Σεπτεμβρίου 2024)

Ιόνια Οδός: Τρεις μήνες κλειστή προς Αντίρριο λόγω της κατολίσθησης

11 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σχολεία: Γρήγορα οι οριστικές αποφάσεις για άνοιγμα στις 10 Ιανουαρίου – Επί τάπητος τα rapid test σε όλους τους μαθητές

sierafm by sierafm
2 Ιανουαρίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
σχολειο
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Γρήγορα αναμένεται να παρθεί η οριστική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου ή όχι, με την επιτροπή των ειδικών να συνεδριάζει τις επόμενες ημέρες – Την ίδια ώρα τα δεδομένα δείχνουν πλήρη επικράτηση της μετάλλαξης Ομικρον σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Την ώρα που η μετάλλαξη Ομικρον «σαρώνει» τη χώρα μας, στο «μικροσκόπιο» των ειδικών τίθεται το ζήτημα των σχολείων και αν θα ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου ή αν θα υπάρξει μία παράταση για την ασφάλεια των μαθητών. Στις επόμενες ημέρες αναμένεται να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για τα σχολεία με την επιτροπή των ειδικών να αναμένεται να συνεδριάσει στη διάρκεια της εβδομάδας και να πάρει την οριστική απόφαση για την εισήγηση που θα κάνει στην κυβέρνηση. Η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας και των λοιπών στελεχών, όπως έχει εκφραστεί επανειλημμένα, είναι να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία στις 10 Ιανουαρίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, και να γίνουν προσαρμογές στα υγειονομικά πρωτόκολλα αν αυτό είναι αναγκαίο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως επί τάπητος βρίσκεται το ενδεχόμενο να κάνουν όλοι οι μαθητές rapid test πριν επιστρέψουν στο σχολείο, έτσι ώστε να ανιχνευτούν ασυμπτωματικά κρούσματα. Η επάρκεια των τεστ και η τυχόν υπερφόρτωση του συστήματος, όμως, αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στο να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Κυριακής, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επανέλαβε πως οι ειδικοί θα καθίσουν στο τραπέζι μέσα στην εβδομάδα προκειμένου να επανεξετάσουν τα πρωτόκολλα για το άνοιγμα τους με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα έχουν στα χέρια τους μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ό κ. Πλεύρης υπογράμμισε πως η βούληση της κυβέρνησης για το άνοιγμά τους είναι να υποδεχτούν τα παιδιά στις αίθουσες στις 10 Ιανουαρίου, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο για παρεμβάσεις των ειδικών σε πρωτόκολλα. Τόνισε δε στις σκέψεις της επιτροπής είναι και η επιστροφή των μαθητών με αυξημένο testing.

Τζανάκης: Αν ανοίξουν τώρα τα σχολεία, θα ξανακλείσουν σε 5-10 ημέρες

Οι φωνές της επιστημονικής κοινότητας, βέβαια, όπως και η ανησυχία γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών, διαρκώς αυξάνονται. Οι περισσότεροι επισημαίνουν πως θα πρέπει να δοθεί τουλάχιστον μια εβδομάδα παράταση στο άνοιγμα των σχολείων, ειδικότερα μετά την τεράστια αύξηση στα κρούσματα που παρατηρήθηκε στο φινάλε του 2021. Είναι ενδεικτικό πως την εβδομάδα κατά την οποία έκλεισαν τα σχολεία τα ενεργά κρούσματα ήταν πάνω από 10.000, ενώ τώρα αυτός ο αριθμός θα είναι αυξημένος σε τρομακτικό βαθμό, μετά τα απανωτά ρεκόρ μολύνσεων που έχουν καταγραφεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την άποψη πως αν ανοίξουν αυτή την περίοδο τα σχολεία θα κλείσουν έπειτα από 5 με 10 μέρες λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού εξέφρασε χθες, Πρωτοχρονιά, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ζητώντας παράταση μιας εβδομάδας στις διακοπές των μαθητών.

«Περίπου ένα στα επτά παιδιά αυτή τη στιγμή από 0 έως 20 ετών είναι ενεργό κρούσμα. Κάθε οικογένεια έχει ένα τουλάχιστον κρούσμα ενεργό… Είναι τόσο επιθετική και τόσο εκθετική αυτή (σ.σ: μετάλλαξη Όμικρον)… Προτιμούμε τους γονείς να είναι στο σπίτι με τα παιδιά τους υγιή; Ή να είναι στο σπίτι και να απέχουν από τη δουλειά τους με τα παιδιά τους άρρωστα;» διερωτήθηκε ο καθηγητής, Νίκος Τζανάκης. Ακόμη, τόνισε ότι δεν βλέπει σταθεροποίηση ή ύφεση των κρουσμάτων κορονοϊού πριν τις 15 με 20 Ιανουαρίου.

«Το δικό μας μοντέλο δείχνει αυτή τη στιγμή ότι θα πάμε στα 50.000 με 55.000 κρούσματα μέσους κινητούς όρους, που σημαίνει ότι θα δούμε πολύ παραπάνω. Η εβδομάδα θα κλείσει κατά πάσα πιθανότατα με 30.000 – 35.000 κρούσματα κινητό μέσο όρο», τόνισε ο κ. Τζανάκης. Υπογράμμισε ακόμη ότι «από 1 έως 26 του μήνα είχαμε 135.909 ενεργά κρούσματα. Μέσα σε πέντε μέρες είχαμε όσα κρούσματα είχαμε τον υπόλοιπο Δεκέμβριο… καταλαβαίνετε τι μάς περιμένει».

Ο κ. καθηγητής τόνισε πάντως πως «η Όμικρον όσο απότομα ανεβαίνει τόσο απότομα και καταστέλλεται».

Σε κάθε περίπτωση, πρόθεση όλων είναι να μην κλείσουν τα σχολεία, με το δεκαήμερο που μεσολαβεί μέχρι την ημερομηνία επιστροφής των μαθητών στις αίθουσες να είναι το πλέον κρίσιμο. Η κυβέρνηση και η επιστημονική κοινότητα αναμένεται να το αξιοποιήσουν έτσι ώστε να αξιολογήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα διαμορφωθούν, την ώρα που η μετάλλαξη Ομικρον έχει σχεδόν επικρατήσει σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, οι ειδικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο της διεξαγωγής τριών self test την εβδομάδα από τους μαθητές – από δυο που διεξάγονται τώρα – έτσι ώστε να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες. Σε ό,τι αφορά το υγειονομικό πρωτόκολλο σύμφωνα με το οποίο για να κλείσει ένα τμήμα θα πρέπει να είναι θετικό στον κορονοϊό το 50+1% των μαθητών, δεν έχει υπάρξει ακόμα πρόταση για αλλαγή. Οι επιστήμονες, ωστόσο, επισημαίνουν πως αυτός ο αριθμός θα πρέπει να μειωθεί.

Πηγή: Reader.gr

Tags: ΣΧΟΛΕΙΑ
Previous Post

Ιταλία: Αντιεμβολιαστής έδεσε με αιμοστατικό λάστιχο το χέρι του «για να μην μπει στο σώμα του το εμβόλιο»

Next Post

Πανελλήνιες 2022: Οι αλλαγές στην Ύλη, τα Μόρια, το Μηχανογραφικό και τις Σχολές

Next Post
εξετασεις, σχολειο

Πανελλήνιες 2022: Οι αλλαγές στην Ύλη, τα Μόρια, το Μηχανογραφικό και τις Σχολές

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο σύλλογος αλληλεγγύης συνταξιούχων ΠΑ.Σ.Α.Σ Κοζάνης στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων
  • Οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2026 του Δήμου και της ΠΕ Γρεβενών
  • Καλλιόπη Βέττα: «Συνεχίζεται ο διοικητικός  παραλογισμός και στο Ε.Κ.Α.Β. Προσλήψεις χωρίς να προηγηθούν μεταθέσεις. Οικογένειες σε απόσταση, ασθενοφόρα χωρίς προσωπικό»
  • Στήριξη της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης στην απόφαση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου για συνέχιση της αποχής από τη λήψη και αποστολή DNA
  • 19 νέες δίκυκλες μοτοσικλέτες σε Υπηρεσίες της Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr