• Latest
σχολειο

Σχολεία: Όλα τα σενάρια για επιστροφή των μαθητών πριν τις γιορτές και για Ιανουάριο

30 Νοεμβρίου 2020
πισινα

Καστοριά: Σε κρίσιμη κατάσταση 4χρονο παιδί μετά από πτώση σε πισίνα

13 Ιουλίου 2026

Μουντιάλ 2026: Οι ημέρες και οι ώρες των ημιτελικών

13 Ιουλίου 2026
Δήμος Καστοριάς: «Φεστιβάλ Αυλής 2026» – Πρόγραμμα

Το «Φεστιβάλ Αυλής 2026» του Δήμου Καστοριάς υποδέχεται τους TSARKA BALKANA

13 Ιουλίου 2026
Κινηματογράφος Σινεμά

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Θερινό σινεμά «Ασανσέρ για δολοφόνους» και «Καθρέφτες Στα Φτερά»

13 Ιουλίου 2026
ΑΔΕΔΥ

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κοζάνης: Στάση εργασίας ενάντια στη  Συνταγματική Αναθεώρηση

13 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Θέατρο Σκιών – «Οι Αρραβώνες του Καραγκιόζη»

Δήμος Βοΐου: Θέατρο Σκιών – «Οι Αρραβώνες του Καραγκιόζη»

13 Ιουλίου 2026
Καλοκαιρινή Εθελοντική Αιμοδοσία στην Π.Ε. Καστοριάς

Καλοκαιρινή Εθελοντική Αιμοδοσία στην Π.Ε. Καστοριάς

13 Ιουλίου 2026
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Δήμος Κοζάνης: Η νέα σύνθεση του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης και της Δημοτικής Επιτροπής για τη δεύτερη θητεία της αυτοδιοικητικής περιόδου (2024-2028)

13 Ιουλίου 2026
Το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

13 Ιουλίου 2026
ΕΥΔΑΜ:  Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τις νέες δράσεις ενίσχυσης μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων στις Ηπειρωτικές Περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

ΕΥΔΑΜ:  Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τις νέες δράσεις ενίσχυσης μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων στις Ηπειρωτικές Περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

13 Ιουλίου 2026
Αιχμηρή συνέντευξη του Προέδρου του Σπάρτακου στο radiome.gr

Video με την ομιλία του Προέδρου του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στο Συλλαλητήριο της 9ης Ιουλίου

13 Ιουλίου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Συνεχίζονται οι τροχονομικοί έλεγχοι για τη «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους», σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας -254- τροχονομικοί έλεγχοι

13 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σχολεία: Όλα τα σενάρια για επιστροφή των μαθητών πριν τις γιορτές και για Ιανουάριο

sierafm by sierafm
30 Νοεμβρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
σχολειο
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η άρση lockdown, αλλά και το άνοιγμα των σχολείων έχει γίνει «πονοκέφαλος» για κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους που αναμένεται να συνεδριάσουν εντός της εβδομάδας προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα για την έξοδο της καραντίνας.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία πριν τις γιορτές, με προτεραιότητα τα δημοτικά ενώ μετά θα ακολουθήσουν γυμνάσια και λύκεια. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε είχε τονίσει πως πρώτα θα ανοίξουν τα σχολεία και μετά το λιανεμπόριο και η εστίαση.

Ωστόσο όπως εξήγησε οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στο κοντινό μέλλον, ανάλογα με τα κρούσματα και την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο και ίσως στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης δώσει μια μικρή γεύση για το χρονοδιάγραμμα.

Παγώνη: Τα σχολεία να μην ανοίξουν πριν τον Ιανουάριο

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουμε 7 Δεκέμβρη». Αυτό δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά εξηγώντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων με κορονοϊό παραμένει υψηλός και σίγουρα ένα μέρος τους θα διασωληνωθεί.

Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας, είπε, «και σίγουρα 10 ημέρες».  Το ασφαλές θα είναι γύρω στα 500 κρούσματα και οι διασωληνωμένοι σε διψήφιο αριθμό.

Εξέφρασε την άποψη ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν τον Ιανουάριο μετά τις γιορτές σημειώνοντας ότι οι ημέρες είναι πολύ λίγες. Όπως είπε αν και τα παιδιά δεν μεταδίδουν το πρόβλημα εστιάζεται σε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες που θα κυκλοφορήσουν για να πάνε να πάρουν τα παιδιά από το σχολείο, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφευχθεί.

Τόνισε ότι με βάση τα στοιχεία των τελευταίων ημερών και όχι της Κυριακής όπου τα τεστ που έγιναν ήταν λιγότερα, υπάρχει μια μείωση μικρή και σταδιακή που πρέπει οι επιστήμονες να παρακολουθήσουν όλη την επόμενη εβδομάδα.

Τέλος η κ. Παγώνη είπε επίσης ότι και μετά το άνοιγμα της αγοράς χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί να δούμε τις επιπτώσεις το επόμενο 15νθήμερο.

Σύψας: Εκτιμώ πως δεν θα ανοίξει τίποτα στις 7 Δεκεμβρίου

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Νίκος Σύψας, περιέγραψε με μελανά χρώματα το αμέσως ερχόμενο διάστημα.

Και όσον αφορά τη λήξη του lockdown αλλά και την, σταδιακή έστω, επιστροφή σε μία μερική κανονικότητα. «Η εκτίμησή μου είναι πως δεν ανοίξει τίποτα στις 7 του μηνός. Ούτε τα σχολεία. Μακάρι να υπάρχει γρήγορη αποκλιμάκωση αλλά με τα τωρινά δεδομένα δεν το πιστεύω» είπε χαρακτηριστικά στον ANT1. Ο κ. Σύψας τόνισε πως τα κρούσματα παρουσιάζουν μία σημαντική μείωση το τελευταίο διάστημα, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους διασωληνωμένους και γι’ αυτό, θεωρεί, πως πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα.

«Χριστούγεννα θα κάνουμε και του χρόνου, δεν χάθηκε ο κόσμος. Υπάρχει μια διαφορά φάσης ανάμεσα στη πτώση κρουσμάτων και την αντίστοιχη σε διασωληνωμένους και θανάτους. Όταν θα υπάρχει κι εκεί μια ανάλογη πτώση, τότε θα μπορέσουμε να αρχίσουμε να μιλάμε για κάποια χαλάρωση των μέτρων», σημείωσε.

Για το λιανεμπόριο ο καθηγητής ανέφερε ότι όσο πιο αργά προς τις γιορτές ανοίξει, τόσο το καλύτερο. «Βλέπω ανέφικτο να ανοίξει το λιανεμπόριο άμεσα. Θα υπάρξει συνωστισμός και διασπορά που σε 15 μέρες θα δώσει πάλι κρούσματα. Όσο πιο κοντά στην γιορτινή περίοδο ανοίξουμε, τόσο το καλύτερο», είπε, ενώ τέλος, αναφερόμενος στην εστίαση, απάντησε πως τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα για να ανοίξουν τα μαγαζιά.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα στην εστίαση. Είναι σημείο υπερμετάδοσης και το είδαμε το καλοκαίρι στα νησιά ή σε γυμναστήρια. Θα είναι πάντως το τελευταίο βήμα που θα γίνει στο άνοιγμα, αν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες», ανέφερε ο κ. Σύψας.

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Μετά τις γιορτές το άνοιγμα σχολείων – Να γίνονται και τεστ

Τον Ιανουάριο προτείνει να ανοίξουν τα σχολεία, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, ενώ βασικό θα είναι να υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται και τεστ, όπως λέει.

Μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, είπε ότι ο Δεκέμβριος πρέπει να είναι ο μήνας που θα λυθούν όλα τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η τηλεκπαίδευση. Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, ο κ. Τσούχλος είπε ότι οι καθηγητές θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση μπροστά από το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας συνάντηση με την υπουργό, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας για τα κρούσματα που βρέθηκαν στην σχολική κοινότητα, είπε ότι έχουν καταγραφεί 5.000 κρούσματα, σε ηλικίες έως 17 ετών. Ενώ 1.000 σχολεία είχαν κλείσει λόγω κρούσματος. Μάλιστα, είναι πολλές οι απώλειες καθηγητών στη σχολική κοινότητα.

Παπαευαγγέλου: Τα δημοτικά πρέπει να ανοίξουν

Την άρση του lockdown σε δύο ταχύτητες στηρίζει η καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ προφανώς και πρέπει να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες, αλλά ακόμα δεν έχει αποφασιστεί πότε, καθώς αυτές τις ημέρες θα συνεδριάζει καθημερινά η Επιτροπή προκειμένου να καταλήξει στον «χάρτη» του ανοίγματος.

«Μέχρι μέσα της εβδομάδας θα έχει δημιουργηθεί η αίσθηση του χάρτη, δηλαδή τι θα ανοίξει και πότε και μέχρι τέλος της εβδομάδας θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις», επισήμανε η κ. Παπαευαγγέλου.

Η ίδια σημείωσε ότι τα Δημοτικά πρέπει να ανοίξουν, αλλά σε αυτή τη φάση η Επιτροπή επεξεργάζεται τα στοιχεία των σχολείων προκειμένου να δει τα πραγματικά κρούσματα που είχαν καταγραφεί σε αυτά πριν κλείσουν.

Πηγή:Newsbeast.gr

Tags: ΣΧΟΛΕΙΑ
Previous Post

Πανελλήνιες: Τελευταία ημέρα για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από τους μαθητές- Οδηγίες

Next Post

Επιστήμονες προειδοποιούν: Οι εμβολιασμοί δεν θα σταματήσουν την εξέλιξη του κορονοϊού

Next Post
κορονοιος εμβολιο

Επιστήμονες προειδοποιούν: Οι εμβολιασμοί δεν θα σταματήσουν την εξέλιξη του κορονοϊού

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Καστοριά: Σε κρίσιμη κατάσταση 4χρονο παιδί μετά από πτώση σε πισίνα
  • Μουντιάλ 2026: Οι ημέρες και οι ώρες των ημιτελικών
  • Το «Φεστιβάλ Αυλής 2026» του Δήμου Καστοριάς υποδέχεται τους TSARKA BALKANA
  • Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Θερινό σινεμά «Ασανσέρ για δολοφόνους» και «Καθρέφτες Στα Φτερά»
  • Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κοζάνης: Στάση εργασίας ενάντια στη  Συνταγματική Αναθεώρηση

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr