• Latest

Σύλλογος Φίλων Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα: «Σημαντικά βήματα για τη δημιουργία του Αστεροσκοπείου»

12 Νοεμβρίου 2018
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Φλώρινα: Δύο συλλήψεις για κλοπή σιδήρων από κατάστημα αξίας 4.500 ευρώ

6 Ιουνίου 2025
εξετασεις, σχολειο

Επεισόδιο σε εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες – Συνελήφθη διευθύντρια

6 Ιουνίου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Καταγγελία: Ρολόι με λάθος ώρα «μηδένισε» μαθητή στις Πανελλήνιες

6 Ιουνίου 2025
βαπτιση

Viral βίντεο με νονά που άρπαξαν τα μαλλιά της φωτιά από λαμπάδες – Κράτησε την ψυχραιμία της με το μωρό στην αγκαλιά

6 Ιουνίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Γυμνή 40χρονη γυναίκα στο κέντρο της Κοζάνης – Άμεση επέμβαση της Αστυνομίας

6 Ιουνίου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανελλαδικές: Μαθητής εξεταζόταν την ώρα που σκοτωνόταν ο πατέρας του

6 Ιουνίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Γιώργου Πουλιόπουλου

6 Ιουνίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Ο τιμωρητικός χαρακτήρας του νέου Κ.Ο.Κ. δεν θα οδηγήσει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας

6 Ιουνίου 2025
Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

6 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

6 Ιουνίου 2025
Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

6 Ιουνίου 2025
Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας.  Φωτογραφίες

Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας. Φωτογραφίες

6 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σύλλογος Φίλων Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα: «Σημαντικά βήματα για τη δημιουργία του Αστεροσκοπείου»

sierafm by sierafm
12 Νοεμβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
3
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στην φυσική του πλέον έδρα, αυτή στο κτήριο της Τοπικής Κοινότητας του Ζιάκα, στους πρόποδες του Όρλιακα συνεδρίασε για πρώτη φορά το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα (ΕΑΠΟ) Γρεβενών.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν: η πορεία υλοποίησης του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου του Όρλιακα, οι παρεμβάσεις του συλλόγου σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, προς την κατεύθυνση αυτή, η διεύρυνση του συλλόγου με νέα μέλη, αλλά και η καλύτερη αξιοποίηση της «Στέγης του Συλλόγου».

Σε ότι αφορά την πορεία υλοποίησης της δημιουργίας του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα, που εμπνεύστηκε και έθεσε και «ως στόχο της ζωής του» ο συντοπίτης μας αστροφυσικός, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σικάγο και συνεργάτης της ΝΑΣΑ, Θανάσης Οικονόμου, υπήρξε ενημέρωση και από τη μελετητική ομάδα για τον τρόπο και το  χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, ώστε αυτό να πάρει «σάρκα και οστά».

Τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα θετικά, καθώς φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν πάρα πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε να προετοιμαστεί ο πλήρης φάκελος του έργου, που πρόκειται να δώσει τεράστια ώθηση στην ανάπτυξη του τόπου μας μέσα από τους πολυσχιδείς ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς στόχους που πρόκειται να υπηρετήσει και αυτό να ενταχθεί στην τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο.

Υπολογίζεται ότι μέχρι τέλος του έτους θα βγει και η σχετική πρόσκληση για την κατάθεση της ολοκληρωμένης και αναθεωρημένης πλέον πρότασης, στην οποία θα συμπράξουν: το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), που είναι ο Φορέας Υλοποίησης του Έργου, η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και ο Δήμος Γρεβενών που θα εμπλακούν στην υλοποίηση της Κατασκευής.

Μάλιστα για το λόγο αυτό βρέθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 ο πρύτανης του Α.Π.Θ., Περικλής Μήτκας, ο οποίος συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη, Θεόδωρο Καρυπίδη, όπου συζήτησαν και όλες οι λεπτομέρειες.

Νωρίτερα (13/10/2018) ο κ. Θανάσης Οικονόμου και οι μελετητές συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Γρεβενών, ώστε να διευκρινιστεί και η εμπλοκή του Δήμου, στην υλοποίηση του έργου.

Ο Σύλλογος Φίλων του  Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα, που ιδρύθηκε με προτροπή του κ. Οικονόμου, με σεβασμό και πίστη στην αξία αυτού του έργου, αλλά και τις αρχές για τις οποίες δημιουργήθηκε, θα συνεχίσει τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες προκειμένου να βοηθήσει στην ολοκλήρωση του, σε στενή πάντα συνεργασία, τόσο με τους φορείς που εμπλέκονται στην υλοποίηση του όσο και με τους μελετητές του έργου.

Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς, μέχρι τον πρώτο μας τελικό στόχο, που είναι η δημιουργία του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα, αλλά τα θετικά μηνύματα που υπάρχουν μας κάνουν περισσότερο αισιόδοξους από κάθε άλλη φορά.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος μας καλεί όλες και όλους, που ασπάζονται το όραμα μας αυτό, να έρθουν κοντά μας και να εγγραφούν μέλη, ώστε να μας δώσουν τη δύναμη να ολοκληρώσουμε το ταχύτερο δυνατό τους ελπιδοφόρους στόχους που έχουμε θέσει. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν, προς το παρόν, περισσότερες πληροφορίες, με μήνυμα στο e-mail του συλλόγου: [email protected].

Παράλληλα το διάστημα αυτό, μέχρι και το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, που ορίστηκε για το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, στα γραφεία μας στο Ζιάκα Γρεβενών, θα διερευνήσει τους τρόπους, ώστε η «Στέγη του Συλλόγου» να γίνει το πρώτο σημείο αναφοράς του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα.

Τέλος το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα ευχαριστεί ιδιαίτερα: τον πρύτανη του Α.Π.Θ., Περικλή Μήτκα και τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη για την εμπιστοσύνη και τη θέρμη, που επέδειξαν, ώστε να ξεπεραστούν και τα τελευταία εμπόδια, όπως επίσης το δήμαρχο Γρεβενών, τους επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης και όλο το δημοτικό συμβούλιο Γρεβενών για την ομόφωνή τους απόφαση να παραχωρήσουν το χώρο για τη «Στέγη του Συλλόγου».

 

 

Tags: ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΓρεβενά
Previous Post

Μπάσκετ: Ήττες για παιδικό και ανδρικό στον Γυμναστικό

Next Post

46η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Next Post

46η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Φλώρινα: Δύο συλλήψεις για κλοπή σιδήρων από κατάστημα αξίας 4.500 ευρώ
  • Επεισόδιο σε εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες – Συνελήφθη διευθύντρια
  • Καταγγελία: Ρολόι με λάθος ώρα «μηδένισε» μαθητή στις Πανελλήνιες
  • Viral βίντεο με νονά που άρπαξαν τα μαλλιά της φωτιά από λαμπάδες – Κράτησε την ψυχραιμία της με το μωρό στην αγκαλιά
  • Γυμνή 40χρονη γυναίκα στο κέντρο της Κοζάνης – Άμεση επέμβαση της Αστυνομίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr