• Latest
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ

Σύνδεσμος επενδυτών φωτοβολταϊκών: Ανατρέπεται άρδην το ευνοϊκό καθεστώς αδειοτήσεων για χιλιάδες μικροεπενδυτές και τις Ενεργειακές Κοινότητες

21 Δεκεμβρίου 2020
Αστυνομικοί διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια, για την πρόληψη και αποτροπή περιστατικών εξαπάτησης των πολιτών

Αστυνομικοί διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια, για την πρόληψη και αποτροπή περιστατικών εξαπάτησης των πολιτών

23 Οκτωβρίου 2026
«Τσίμπησαν» σπείρα που εξαπατούσε με… δορυφορική εφορία!

Απάτες την εποχή της ΑΙ: Τα σημάδια που προδίδουν – Πώς να προστατεύσετε τα χρήματα και τα προσωπικά σας δεδομένα

23 Οκτωβρίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Ανανέωση 27 συμβάσεων σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ του Δήμου Βοΐου

23 Οκτωβρίου 2026
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Δήμος Σερβίων: Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

23 Οκτωβρίου 2026
ΚΚΕ

Παρεμβάσεις των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ για την επικίνδυνη κατάσταση της Εγνατίας Οδού

23 Οκτωβρίου 2026
χρημα

Ποιοι θα πάρουν τα 400 ευρώ -Η μοναδική προϋπόθεση για το επίδομα

23 Οκτωβρίου 2026
Παλαιοντολογικό κέντρο…. η θέση μου του Γιώργου Νούτσου

Ώρα για μια φωνή….. αυτή της Ελλάδας – Του Γιώργου Νούτσου

23 Οκτωβρίου 2026
«Βαρύ» πρόστιμο για τη σαβούρα που παράτησαν στο πεζοδρόμιο

Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε δημότη που πέταξε έπιπλα και στρώματα στον δρόμο

23 Οκτωβρίου 2026
καιρός

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό από την Κυριακή, με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

23 Οκτωβρίου 2026
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Προτάσεις και επισημάνσεις του συνδυασμού «Πορεία Δημιουργίας – Με πίστη στις ανθρώπινες αξίες» για το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα ΕΠΕΣ

23 Οκτωβρίου 2026
κινητο, τηλεφωνο, ιντερνετ

Social media: Τέλος η πρόσβαση για παιδιά κάτω των 15 – Τι αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου 2027 και πώς θα γίνεται ο έλεγχος ηλικίας

23 Οκτωβρίου 2026
Η θεσμική εκτροπή και η αδιαφάνεια δεν μπορούν να γίνουν η κανονικότητα στο ΤΕΕ/ΤΔΜ

Η θεσμική εκτροπή και η αδιαφάνεια δεν μπορούν να γίνουν η κανονικότητα στο ΤΕΕ/ΤΔΜ

23 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σύνδεσμος επενδυτών φωτοβολταϊκών: Ανατρέπεται άρδην το ευνοϊκό καθεστώς αδειοτήσεων για χιλιάδες μικροεπενδυτές και τις Ενεργειακές Κοινότητες

sierafm by sierafm
21 Δεκεμβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στον πρόσφατο Ν 4759/2020 (ΦΕΚ 245/Α/9-12-2020) του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας για το χωροταξικό, προστέθηκε  τροπολογία για τον κλάδο της ενέργειας, με την οποία επιβάλλονται νέες επιβαρύνσεις στους παλαιούς μικροπαραγωγούς ΑΠΕ και ανατρέπεται άρδην το ευνοϊκό καθεστώς αδειοτήσεων για χιλιάδες μικροεπενδυτές και τις Ενεργειακές Κοινότητες.

Μέσα από τα άρθρα της «ενεργειακής» τροπολογίας, το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού για τις ΑΠΕ (ΕΛΑΠΕ) αποδίδεται, χωρίς καμία μελέτη, στην πανδημία και επιβάλλεται και πάλι για 2η φορά, έκτακτη εισφορά 6% στις πλάτες των μικρομεσαίων επενδυτών, που έχουν ηλεκτροδοτήσει τα έργα τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, προστατεύονται οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, που αισχροκερδούν από την πτώση της Οριακής Τιμής Συστήματος, δηλαδή της χονδρεμπορικής τιμής, εξαιτίας της οποίας προκύπτει το έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ. Ταυτόχρονα με τις διαρθρωτικές ρυθμίσεις του νόμου των ΑΠΕ  και μέσα από ένα ασφυκτικά μικρό μεταβατικό χρονικό διάστημα, μπαίνει οριστικό τέλος στο καθεστώς αδειοδότησης εκτός ανταγωνιστικών διαδικασιών που ευνοούσε τους μικρούς επενδυτές και τις ενεργειακές κοινότητες.

Ωστόσο στα θετικά του νέου νόμου θεωρούμε την ευνοϊκή ρύθμιση όπου  στην παραγρ 3στ του άρθρου 160 προβλέπεται: “Ειδικά για φωτοβολταϊκούς σταθμούς που αναπτύσσονται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι προθεσμίες που αναγράφονται στις παρ. 3β, 3γ, 3δ και 3ε παρατείνονται κατά ένα (1) έτος.»

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα ασφυκτικά χρονικά όρια που τίθενται για την υπόλοιπη χώρα, μετατίθενται για ένα επιπλέον χρόνο για τους επενδυτές της Δυτ. Μακεδονίας.

Αποτελεί μια θετική εξέλιξη την οποία ο σύνδεσμός μας κατόρθωσε να πετυχει με συντονισμένες και μεθοδικές προσπάθειες και με την συμβολή των βουλευτών της περιοχής μας.

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι επικείμενες αλλαγές και μέχρι την ψήφιση τους από τη βουλή το διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου μας θεωρώντας ότι στα πλαίσια της απολιγνιτοποίησης χρειάζεται μια ειδική αντιμετώπιση της περιοχή μας, διαμόρφωσε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων και ξεκίνησε μια σειρά καθημερινών επαφών και ενημέρωσης όλων των πολιτικών εκπροσώπων. Ετσι διαμορφώθηκε  ένας δίαυλος επικοινωνίας με το υπουργείο ο οποίος έφερε ως αποτέλεσμα να επιτευχτεί ένα πιο ευνοϊκό καθεστώς για την περιοχή μας. Αποτελεί στην ουσία μια μικρή χρονική ανάσα για να μπορέσουν οι μικροπενδυτές να ολοκληρώσουν τα επενδυτικά τους σχέδια και ο σύνδεσμός μας να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα “Τοπικές Ενεργειακές Κοινότητες Δυτικής Μακεδονίας”. Η μικρή όμως αυτή ανάσα για να έχει  πρακτικό αποτέλεσμα πρέπει να συνοδευτεί και με αντίστοιχη παράταση ενός έτους  και των τιμών αναφοράς εκτός ανταγωνιστικών διαδικασιών που λήγουν στις 31-12-2021.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς  που στήριξαν τις προσπάθειες μας και ιδιαίτερα:

Το βουλευτή Κοζάνης κο Αμανατιδη Γιώργο που από την πρώτη στιγμή, μας άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας με το υπουργείο και προωθώντας τα αιτήματά μας μέχρι το τέλος,   συνέβαλε καθοριστικά  στην επίτευξη του θετικού για την περιοχή   αποτελέσματος.

Το βουλευτή Κοζάνης κο Κωνσταντινιδη Στάθη που στήριξε μαζί με τους συνεργάτες του τις προσπάθειες μας, με συνεχείς παρεμβάσεις προς το αρμόδιο υπουργείο

Την Βουλευτή Κοζάνης κα Βρυζίδου Παρασκευή για την σταθερή βοήθεια και συμβολή στην επίτευξη των στόχων μας

Τη βουλευτή Κοζάνης κα Καλιόπη Βετα που με τη δική της καθοριστική παρέμβαση στη βουλή βοήθησε στην προώθηση των αιτημάτων μας.

Το βουλευτή Φλωρινας κο Αντωνιάδη Γιάννη για την ουσιαστική του στήριξη και προώθηση των αιτημάτων μας.

Την Μαρία Αντωνίου επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη που με τον τρόπο της έδωσε το δικό της παρόν.

Ο αγώνας για την  ανάπτυξη των ΑΠΕ με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην εποχή της απολιγνιτοποίησης συνεχίζεται και σαυτόν τον αγώνα η τοπική κοινωνία οι φορείς και οι πολιτικοί εκπρόσωποι οφείλουμε να συγκροτήσουμε ενιαίο μέτωπο.

 

 

 

.

Ο στόχος μας  αποτελεί η στήριξη των πρωτοβουλιών του Συνδέσμου μας για την περαιτέρω ανάπτυξη του προγράμματος “ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ” αλλά και όλων των άλλων επενδυτικών πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται από τους μικροεπενδυτές κατοίκους ως μοναδικός τρόπος να εξασφαλιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα σταθερό εισόδημα για χιλιάδες κατοίκους που θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο παραμονής των νέων στον τόπο τους και τη δραστηριοποίηση τους στη συνέχεια και σε άλλους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Tags: ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ
Previous Post

Κορονοϊός: Που εντοπίζονται τα κρουσμάτα της Δευτέρας 21/12 στη Δυτική Μακεδονία

Next Post

Πανελλήνια Ένωση Δικηγόρων: Απολύτως αναγκαία η άμεση οικονομική ενίσχυση των δικηγόρων

Next Post
Δικαστήριο δικη

Πανελλήνια Ένωση Δικηγόρων: Απολύτως αναγκαία η άμεση οικονομική ενίσχυση των δικηγόρων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Αστυνομικοί διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια, για την πρόληψη και αποτροπή περιστατικών εξαπάτησης των πολιτών
  • Απάτες την εποχή της ΑΙ: Τα σημάδια που προδίδουν – Πώς να προστατεύσετε τα χρήματα και τα προσωπικά σας δεδομένα
  • Ανανέωση 27 συμβάσεων σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ του Δήμου Βοΐου
  • Δήμος Σερβίων: Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940
  • Παρεμβάσεις των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ για την επικίνδυνη κατάσταση της Εγνατίας Οδού

Πρόσφατα σχόλια

  1. LYROGIANNIMARINA στο ΔΥΠΑ -Πρόγραμμα 55+: Ανοιχτές 8.000 θέσεις -Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
  2. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  3. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  4. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  5. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr