• Latest
μασκα

Τέλος οι μάσκες για όλους, στους εξωτερικούς χώρους -Αποφασίζει η επιτροπή

23 Ιουνίου 2021
Αργυρό μετάλλιο για τον Αργύρη Ψιάνο στην Α φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κ16

Αργυρό μετάλλιο για τον Αργύρη Ψιάνο στην Α φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κ16

14 Ιουνίου 2026
Έφη Μιχελάκη

Η Έφη Μιχελάκη έφυγε από το κόμμα Κασσελάκη

14 Ιουνίου 2026
Γεμάτοι κάδοι και σωροί απορριμμάτων στο κέντρο της Κοζάνης – Απέχουν από την εργασία τους οι υπάλληλοι καθαριότητας

Γεμάτοι κάδοι και σωροί απορριμμάτων στο κέντρο της Κοζάνης – Απέχουν από την εργασία τους οι υπάλληλοι καθαριότητας

14 Ιουνίου 2026
Και δεύτερη νεκρή αρκούδα στη Δυτική Μακεδονία

Επικήρυξη 3.000 ευρώ για τις τρεις θανατώσεις αρκούδων στη Δυτική Μακεδονία – Συνεχίζεται η εμφάνιση άγριων ζώων εντός αστικού ιστού. Βίντεο

14 Ιουνίου 2026
Σπάρτακος- Αίμα: Το δώρο της ζωής. Αιμοδοσία

Σπάρτακος: Εθελοντές Αιμοδότες, οι Αιμοδότες της Ζωής

14 Ιουνίου 2026
Τροχαίο ατύχημα στη Εγνατία Οδό, εντός τούνελ, στο ύψος των Γρεβενών

Εγνατία: Φορτηγό τυλίχθηκε στις φλόγες – Κλειστό το ρεύμα προς Ιωάννινα

14 Ιουνίου 2026
Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Γεμάτη κόσμο η πλατεία στη Μουσική Βραδιά με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Γεμάτη κόσμο η πλατεία στη Μουσική Βραδιά με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

14 Ιουνίου 2026
Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σιάτιστας: Με μεγάλη επιτυχία το Τουρνουά

Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σιάτιστας: Με μεγάλη επιτυχία το Τουρνουά

14 Ιουνίου 2026
 «Το Δάσος μας μιλά».. Από το ΚΕΠΕΑ Σιάτιστας και το 3ο Νηπιαγωγείο

 «Το Δάσος μας μιλά».. Από το ΚΕΠΕΑ Σιάτιστας και το 3ο Νηπιαγωγείο

14 Ιουνίου 2026
πιεση

Υπέρταση: Οι τροφές που μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης

14 Ιουνίου 2026
ΚΑΥΣΙΜΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Απέλυσαν εργαζόμενο και αυτός χρέωσε την εταιρική κάρτα καυσίμων με πάνω από 32.000 ευρώ

14 Ιουνίου 2026
Ήρθαν για να μείνουν οι ρυθμίσεις στην Εγνατία- Μετά τις αυτοψίες το χρονοδιάγραμμα

Εγνατία Οδός: «Μυστική» σύσκεψη στα Γιάννενα – Έργα από το 2027 και νυχτερινά κομβόι για τα βυτιοφόρα

14 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 15 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος οι μάσκες για όλους, στους εξωτερικούς χώρους -Αποφασίζει η επιτροπή

sierafm by sierafm
23 Ιουνίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
μασκα
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

H σταθερή αποκλιμάκωση που παρουσίαζει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, η οποία αποτυπώνεται στα κρούσματα που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ, αλλά και η πορεία των εμβολιασμών ανοίγουν τον δρόμο για περαιτέρω χαλάρωση. Επόμενο βήμα, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Όπως έγραψε χθες το iefimerida.gr, την οριστική απόφαση αναμένεται να λάβει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασής της σήμερα. Μάλιστα, τα περισσότερα μέλη της επιτροπής εμφανίζονται θετικά στην άρση του μέτρου για τη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα τοποθετήθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. «Όλοι ελπίζουμε ότι είμαστε κοντά στο να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, δεδομένης και της επιδημιολογικής εικόνας. Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μία απόφαση την οποία θα πρέπει να λάβουν οι ειδικοί αξιολογώντας όλα τα στοιχεία. Εντός της εβδομάδας θα συζητηθεί το θέμα στην επιτροπή των ειδικών».

Σημειώνεται ότι σε αρκετές χώρες της ΕΕ έχει ξεκινήσει η συζήτηση για κατάργηση του μέτρου. Στην Ισπανία, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ έχει ήδη ανακοινώσει ότι από τις 26 Ιουνίου δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.
Γκίκας: Βγάζουμε τις μάσκες υπό προϋποθέσεις

Ερωτηθείς σχετικά ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Αχιλλέας Γκίκας, ξεκαθαρίζει μέσω του iefimerida.gr ότι «έφτασε η ώρα να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, υπό προϋποθέσεις»…

Η διάθεση αυτή, όπως λέει, καταγράφεται από το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων επιστημόνων και έγκειται στο γεγονός ότι πλέον τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας είναι σχεδόν μηδενικά και συνεχίζουν την πτωτική τάση. «Η κάμψη της επιδημίας μάς δίνει πλέον τη δυνατότητα να δώσουμε το πράσινο φως. Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν συνιστά εφησυχασμό των πολιτών», τονίζει ο κ. Γκίκας, καλώντας τους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν.
Πρέπει να επισπευσθούν οι εμβολιασμοί των πολιτών

«Είμαστε πίσω στους εμβολιασμούς. Θα πρέπει να σπεύσουμε και να εκμεταλλευτούμε το διάστημα του καλοκαιριού ώστε να είμαστε έτοιμοι για το φθινόπωρο», εξηγεί το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Σε δήλωσή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ακόμη ένα μέλος της επιτροπής, ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σημείωσε ότι «έως τις αρχές του 2022 τον κορωνοϊό θα τον αντιμετωπίζουμε σαν γρίπη» και ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως στις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, ο ίδιος συστήνει τη χρήση της μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός.

Όπως επεσήμανε, τα καλά νέα είναι πως φέτος έχουμε τους εμβολιασμούς που προχωρούν, καθώς και πιο πολλές διαγνωστικές δυνατότητες που είναι πιο εύκολες από πέρυσι (self test, rapid test), ενώ τα κακά νέα είναι οι παραλλαγές του ιού που τον καθιστούν πιο μεταδοτικό. Σημείωσε δε πως οι εμβολιασμένοι είναι καλυμμένοι σε αυτές, ωστόσο επικρατεί φόβος στο γεγονός ότι μέσα από τη δημιουργία μεταλλάξεων μπορεί να δημιουργηθούν μεταλλάξεις ανθεκτικές στα εμβόλια, όπως γίνεται με τα μικρόβια στα αντιβιοτικά.
Ποιους θα αφορά η κατάργηση της μάσκας- Τι θα γίνει στους εσωτερικούς χώρους

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κατάργηση της χρήσης της μάσκας θα αφορά όλους τους πολίτες κατά την παραμονή τους σε εξωτερικούς χώρους, ανεξάρτητα από το αν έχουν ολοκληρώσει ή όχι τον εμβολιασμό τους. Ωστόσο, σε εξωτερικούς χώρους όπου αναμένεται να υπάρχει συγχρωτισμός, όπως π.χ. σε μέσα μεταφοράς, γήπεδα, συναυλιακούς χώρους κ.α., οι ειδικοί θα προτείνουν, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η χρήση της μάσκας να είναι υποχρεωτική.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στους κλειστούς χώρους, οι επιστήμονες προτείνουν το μέτρο να συνεχιστεί καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είναι εύκολο να γίνεται επιτόπου ο έλεγχος και ο διαχωρισμός εμβολιασμένων ή μη κατά την είσοδο σε κλειστούς χώρους. Πάντως, η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για το πώς θα μπορούσε τεχνικά να υποστηριχθεί ένα τέτοιο εγχείρημα με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και τη διαπίστωση της γνησιότητάς του. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, από επιδημιολογικής και εμβολιαστικής πλευράς τα μέτρα μπορούν να χαλαρώσουν.

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΜΑΣΚΑ
Previous Post

«Βόμβα» Καλλιάνου για καύσωνα: Δεν είναι μόνο αυτό που σας λένε…

Next Post

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας καλεί τα μέλη και τους φίλους του για συμμετοχή στις εργασίες στο καταφύγιο στο Μπούρινο

Next Post
ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΜΠΟΥΡΙΝΟΣ

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας καλεί τα μέλη και τους φίλους του για συμμετοχή στις εργασίες στο καταφύγιο στο Μπούρινο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Αργυρό μετάλλιο για τον Αργύρη Ψιάνο στην Α φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κ16
  • Η Έφη Μιχελάκη έφυγε από το κόμμα Κασσελάκη
  • Γεμάτοι κάδοι και σωροί απορριμμάτων στο κέντρο της Κοζάνης – Απέχουν από την εργασία τους οι υπάλληλοι καθαριότητας
  • Επικήρυξη 3.000 ευρώ για τις τρεις θανατώσεις αρκούδων στη Δυτική Μακεδονία – Συνεχίζεται η εμφάνιση άγριων ζώων εντός αστικού ιστού. Βίντεο
  • Σπάρτακος: Εθελοντές Αιμοδότες, οι Αιμοδότες της Ζωής

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr