• Latest
ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Τέλος τα χάρτινα έγγραφα στο Δημόσιο, όλα τα κινητά στο gov.gr

11 Οκτωβρίου 2024
Μουντιάλ 2026: Ισπανία – Αργεντινή 1-0

Μουντιάλ 2026: Ισπανία – Αργεντινή 1-0

20 Ιουλίου 2026
“Λαμπάδιασε” αυτοκίνητο στο δρόμο Βέροιας-Κοζάνης, πριν την Παναγία Σουμελά-Σπίθες και φωτιά και στα δέντρα – Βίντεο και φωτογραφίες

“Λαμπάδιασε” αυτοκίνητο στο δρόμο Βέροιας-Κοζάνης, πριν την Παναγία Σουμελά-Σπίθες και φωτιά και στα δέντρα – Βίντεο και φωτογραφίες

19 Ιουλίου 2026
πυροσβεστικη

ΙΧ συγκρούστηκε με όχημα της Πυροσβεστικής – Tραυματίστηκε 20χρονος

19 Ιουλίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Πώς έγινε το τροχαίο με το ασθενοφόρο: Διασώστης έδινε μάχη για τη ζωή του 53χρονου

19 Ιουλίου 2026
Έρχονται νέα μέτρα για τα ηλεκτρικά πατίνια – Υποχρεωτική ασφάλιση και πλήρης απαγόρευση σε ανηλίκους

Ηλεκτρικά πατίνια: Απαγόρευση κάτω των 17 ετών, πρόστιμα έως 1.000 ευρώ και υποχρεωτική ασφάλιση

19 Ιουλίου 2026

Άργος Ορεστικό: Μεθυσμένος οδηγός «μπούκαρε» με το ΙΧ του σε στρατόπεδο – Παραλίγο να παρασύρει τα στελέχη της μονάδας

19 Ιουλίου 2026
Άργος Ορεστικό: Εκτροπή μοτοσικλέτας με δύο νεαρούς τραυματίες

Άργος Ορεστικό: Εκτροπή μοτοσικλέτας με δύο νεαρούς τραυματίες

19 Ιουλίου 2026
Σιάτιστα: Ολοκλήρωση Εργασιών Ανάπλασης Πλατείας Εμπορίου. Βίντεο

Νέα απάτη στη Σιάτιστα: Πήραν από ηλικιωμένη κοσμήματα 8.000 ευρώ

19 Ιουλίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Πτολεμαΐδα: Δύο συλλήψεις για κλοπή

19 Ιουλίου 2026
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η φετινή Εμποροπανήγυρη Τσοτυλίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η φετινή Εμποροπανήγυρη Τσοτυλίου

19 Ιουλίου 2026
Γαλλία – Αγγλία 4-6: Τρίτη η Αγγλία στο υπερθέαμα του Μαϊάμι, με χατ τρικ του Σάκα και σόου Μπέλιγχαμ, κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών Εμπαπέ

Γαλλία – Αγγλία 4-6: Τρίτη η Αγγλία στο υπερθέαμα του Μαϊάμι, με χατ τρικ του Σάκα και σόου Μπέλιγχαμ, κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών Εμπαπέ

19 Ιουλίου 2026
πιεση

5 φυτικές πρωτεΐνες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

19 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 20 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος τα χάρτινα έγγραφα στο Δημόσιο, όλα τα κινητά στο gov.gr

sierafm by sierafm
11 Οκτωβρίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
0
SHARES
31
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Την υποχρεωτική καταχώρηση του κινητού τηλεφώνου, της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), της διεύθυνσης κατοικίας ή της ταχυδρομικής διεύθυνσης επικοινωνίας όλων των πολιτών στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) δρομολογεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα, με στόχο να ενισχυθεί η λειτουργικότητα της ψηφιακής πύλης του Δημοσίου Gov.gr και να βελτιωθούν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές πολιτών και κράτους.

Παράλληλα, θα καταργηθούν εντελώς οι επιδόσεις «χάρτινων» εγγράφων στους πολίτες και όλες οι επικοινωνίες θα γίνονται πλέον ψηφιακά, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Επίσης, ψηφιακά θα αποστέλλονται στους πολίτες ακόμα και τα πρόστιμα από τις τροχαίες παραβάσεις! Ειδικότερα, το ΕΜΕΠ θα αποτελεί την κεντρική βάση μοναδικής καταχώρισης των στοιχείων επικοινωνίας όλων των πολιτών.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, στο εξής, όλα τα έγγραφα που θα πρέπει να αποστέλλονται από τις δημόσιες υπηρεσίες στους πολίτες, θα στέλνονται μόνο ηλεκτρονικά και θα θεωρείται ότι έχουν παραληφθεί από τον παραλήπτη τους. Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα διακινούνται «χάρτινα» έγγραφα μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Τι προβλέπει ο νόμος

Η υποχρεωτική καταχώριση των στοιχείων επικοινωνίας όλων των πολιτών στο ΕΜΕπ θεσπίστηκε με τον πρόσφατο νόμο 5142/2024 (ΦΕΚ Α’ 158/04.10.2024) για το Εθνικό Κτηματολόγιο.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχώρησε στο βήμα αυτό, λαμβάνοντας υπόψη:

Τη συνεχιζόμενη αύξηση των υπηρεσιών του Δημοσίου που είναι πλέον διαθέσιμες στους πολίτες με ηλεκτρονικά μέσα.

* Την ανάγκη ενίσχυσης του επιπέδου ασφαλείας τους, μέσω της χρήσης δεύτερου παράγοντα αυθεντικοποίησης. Τη θετική επίδραση του ψηφιακού μετασχηματισμού του Δημοσίου, τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο εξυπηρέτησης πολιτών. Ειδικότερα, με τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, οι φορείς του Δημοσίου θα διαθέτουν πλέον επιβεβαιωμένα και επικαιροποιημένα στοιχεία επικοινωνίας, προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφαλής και απρόσκοπτη επικοινωνία τους με τους πολίτες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», το εν λόγω μέτρο ενισχύει παράλληλα και την τήρηση των κανόνων προστασίας δεδομένων, με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, ιδίως σε ό,τι αφορά την ακρίβεια των στοιχείων, αλλά και την ελαχιστοποίησή τους. Ολα τα στοιχεία θα αποθηκεύονται μόνο σε μία βάση δεδομένων (ΕΤΕπ), από την οποία υποχρεωτικά θα πρέπει να τα αντλούν και οι λοιποί φορείς.

Επίσης, καθιερώνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα επίσημης διακίνησης δημοσίων εγγράφων με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Η διαδικασία αυτή θα επέχει θέση νόμιμης επίδοσης ή κοινοποίησης, στις περιπτώσεις που το έγγραφο εκδίδεται έπειτα από αίτηση του πολίτη ή εφόσον έχει επιλέξει την ηλεκτρονική επίδοση εγγράφων στο ΕΜΕπ. Ταυτόχρονα, εξυπηρετείται με βέλτιστο τρόπο και το δημόσιο συμφέρον, λόγω της επίσπευσης των διαδικασιών βεβαίωσης και είσπραξης τυχόν δημοσίων εσόδων που προκύπτουν από τις επιδόσεις διοικητικών πράξεων.

Επιπλέον, αναβαθμίζεται η ασφάλεια των επιδόσεων, λόγω «της αποφυγής περιπτώσεων πλημμελών επιδόσεων με μη ηλεκτρονικό τρόπο», ενώ περιορίζεται και το κόστος για το Δημόσιο «από την πραγματοποίηση επιδόσεων με μη ηλεκτρονικό τρόπο».

Αλλωστε, όλες οι προωθούμενες ηλεκτρονικές κοινοποιήσεις και επιδόσεις θα διαθέτουν πλέον τις απαιτούμενες δικλίδες ασφαλείας, καθώς θα βρίσκεται σε ισχύ μηχανισμός για την εξακρίβωση του ακριβούς χρόνου κατά τον οποίο έλαβαν χώρα η αποστολή, παραλαβή και πρόσβαση του πολίτη στο περιεχόμενο των εγγράφων. Ετσι, με ασφάλεια, από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά, «θα εκκινούν οι έννομες συνέπειες για τον πολίτη που δεν θα ανταποκρίνεται» π.χ. στην πληρωμή των προστίμων από τροχαίες παραβάσεις.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: GOV.GR
Previous Post

ΠΑΝΣΕΚΤΕ: Παγίδα για τον επιχειρηματία της Εστίασης το φιλοδώρημα.

Next Post

Αλλαγή ώρας – Πότε θα γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών

Next Post
Αλλαγή ώρας

Αλλαγή ώρας – Πότε θα γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μουντιάλ 2026: Ισπανία – Αργεντινή 1-0
  • “Λαμπάδιασε” αυτοκίνητο στο δρόμο Βέροιας-Κοζάνης, πριν την Παναγία Σουμελά-Σπίθες και φωτιά και στα δέντρα – Βίντεο και φωτογραφίες
  • ΙΧ συγκρούστηκε με όχημα της Πυροσβεστικής – Tραυματίστηκε 20χρονος
  • Πώς έγινε το τροχαίο με το ασθενοφόρο: Διασώστης έδινε μάχη για τη ζωή του 53χρονου
  • Ηλεκτρικά πατίνια: Απαγόρευση κάτω των 17 ετών, πρόστιμα έως 1.000 ευρώ και υποχρεωτική ασφάλιση

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr