• Latest
πανεπιστημιο απθ

Τα Δημόσια ΙΕΚ εξακολουθούν να παρέχουν υψηλής ποιότητας κατάρτιση

1 Ιουλίου 2019
ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Σιάτιστα λόγω βλάβης

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Γαλατινή τη Δευτέρα

14 Σεπτεμβρίου 2025
Κατάμεστο το Θέατρο στην ολοκλήρωση του Φεστιβάλ Σερβίων

Κατάμεστο το Θέατρο στην ολοκλήρωση του Φεστιβάλ Σερβίων

14 Σεπτεμβρίου 2025
Διεθνής διάκριση για το Δημοτικό σχολείο Τσοτυλίου

Διεθνής διάκριση για το Δημοτικό σχολείο Τσοτυλίου

14 Σεπτεμβρίου 2025
βοτανα, μπαχαρικα

Αυτά τα βότανα ηρεμούν το έντερο και ανακουφίζουν το πεπτικό

14 Σεπτεμβρίου 2025
Καύσιμα: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης- Πόσο θα κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Τι θα ισχύσει για τους δικαιούχους και τα ποσά

14 Σεπτεμβρίου 2025
Κέρδισε το λόττο τέσσερις φορές – Σκίζουν τα… διπλώματα οι μαθηματικοί

Αλλάζουν τα ευρώ – Οι δύο θεματικές για τα νέα χαρτονομίσματα, το χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία τους και η Μαρία Κάλλας

14 Σεπτεμβρίου 2025
Εξοικονομώ

Νέο «Εξοικονομώ»: Ποια προγράμματα θα τεθούν σε ισχύ το 2026 – Όλες οι νέες πληροφορίες

14 Σεπτεμβρίου 2025
Ένας κρυμμένος θησαυρός ανακαλύφθηκε στη μέση του πουθενά – Η συλλογή νομισμάτων 2.300 ετών που συνδέεται με τον Μέγα Αλέξανδρο

Ένας κρυμμένος θησαυρός ανακαλύφθηκε στη μέση του πουθενά – Η συλλογή νομισμάτων 2.300 ετών που συνδέεται με τον Μέγα Αλέξανδρο

14 Σεπτεμβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Άγνωστοι άρπαξαν τάματα μεγάλης αξίας από ιερή εικόνα – Αναζητούνται από τις αρχές

14 Σεπτεμβρίου 2025
ΖΕΥΓΑΡΙ, ΦΙΛΙ,

Ανήλικη εκδιδόταν μέσω εφαρμογής του ίντερνετ – Σύλληψη ενός 30χρονου

14 Σεπτεμβρίου 2025
Το νέο φωτοβολταϊκό έργο της Principia στην Κοζάνη δίνει νέα ώθηση στην ενεργειακή μετάβαση

Γαλατινή: Εντός διετίας έτοιμα προς λειτουργία τα 500 MW της ΔΕΠΑ Εμπορίας. Αντισταθμιστικά μέτρα για τους κατοίκους σύμφωνα με υο ρεπορτάζ!

13 Σεπτεμβρίου 2025
απατη

Καστοριά: Οι απατεώνες άρπαξαν 14.700 ευρώ. Πέντε άτομα στο κόλπο

13 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα Δημόσια ΙΕΚ εξακολουθούν να παρέχουν υψηλής ποιότητας κατάρτιση

sierafm by sierafm
1 Ιουλίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
πανεπιστημιο απθ
5
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με την λήξη του εκπαιδευτικού έτους κατάρτισης 2018-2019 η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΠΑΝ.Ε.Δ.Δ.Ι.Ε.Κ.), επιθυμεί να απευθύνει σε όλους τους αποφοίτους των ΔΙΕΚ ένα μεγάλο μπράβο και ευχές για μια πετυχημένη σταδιοδρομία και ευτυχία στη ζωή τους.

Επίσης ένα μεγάλο μπράβο αξίζει σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, στους εκπαιδευτές από την αγορά εργασίας για τη συνεισφορά τους στην κατάρτιση και εν γένει πρόοδό τους, στις διευθύνσεις και στα στελέχη των ΔΙΕΚ και το διοικητικό προσωπικό, για τη συνεχή υποστήριξη που προσφέρουν στους καταρτιζόμενους μας. Σήμερα επιβραβεύονται οι κόποι και οι προσπάθειες των σπουδαστών μας μετά από δυο χρόνια φοίτησής τους στα ΙΕΚ και μετά από το εξάμηνο της πρακτικής άσκησης ή μαθητείας.

Και τους αξίζουν πολλά μπράβο αφού οι σπουδαστές στα Δημόσια ΙΕΚ (50.000 περίπου) είναι άνθρωποι από 18 μέχρι 58 χρονών των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών τάξεων, οι περισσότεροι των οποίων είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν προκειμένου να μπορέσουν να σπουδάσουν. Πολλοί είναι από επαρχία, από νησιά που πληρώνουν νοίκι στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ ένα ποσοστό, έως 20%, έχει περάσει από ΑΕΙ/ΤΕΙ. Κι αυτό διότι το ΙΕΚ παρέχει μεν αρχική επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση σε απόφοιτους β/βάθμιας εκπαίδευσης, αλλά έχει επίσης σημαντικό ρόλο και στη Συνεχιζόμενη και Δια Βίου Επαγγελματική Κατάρτιση αφού συμπληρώνει, εκσυγχρονίζει ή/ και αναβαθμίζει προϋπάρχουσες γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες, με στόχο την ένταξη ή επανένταξη (πολύ περισσότερο) στην αγορά εργασίας, τη διασφάλιση της εργασίας και την επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

Με αφορμή τις δηλώσεις του κυρίου Κοτσιφάκη ότι «το καλό χαρτί της κυβέρνησης ήταν οι παρεμβάσεις στην Παιδεία» και πολύ περισσότερο του κυρίου Γαβρόγλου που είναι επιπλέον «περήφανος για τις μεταρρυθμίσεις του στην εκπαίδευση» (!!!), η ΠΑΝ.Ε.Δ.Δ.Ι.Ε.Κ. αισθάνεται την ανάγκη και την υποχρέωση απέναντι στους χιλιάδες σπουδαστές μας, να απαντήσει σχετικά με το (μη) έργο του κυρίου Γαβρόγλου και της απερχόμενης Κυβέρνησης στον τομέα που θα έπρεπε, κατά την γνώμη μας, να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα (εσκεμμένος ο πλεονασμός) για το υπουργείο, και μιλάμε για την Επαγγελματική Κατάρτιση. Για το άλλο εκπαιδευτικό έργο του κυρίου Γαβρόγλου και γενικότερα την ποιότητα της τυπικής εκπαίδευσης, θα αφήσουμε τους συναδέλφους και όλες τις άλλες συνιστώσες της εκπαιδευτικής κοινότητας να κρίνουν.

Επί τέσσερα έτη, λοιπόν κυρίες και κύριοι, τα 125 Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης σε όλη την Ελλάδα, εξακολουθούν να παραμένουν όρθια και να παρέχουν άριστη κατάρτιση παρά την υποχρηματοδότησή τους από τον αρμόδιο φορέα το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, που εποπτεύεται από τον Υπουργό Παιδείας. Όλες οι ενέργειες της ΠΑΝ.Ε.Δ.Δ.Ι.Ε.Κ. σχετικώς με την απαραίτητη για την λειτουργία τους χρηματοδότηση εκ μέρους της Πολιτείας, αλλά και για άλλα υπηρεσιακά και θεσμικά αιτήματα, απέβησαν άκαρπες, αφού ο υπουργός Παιδείας κύριος Γαβρόγλου δεν «καταδέχθηκε» ποτέ να μας συναντήσει ούτε να απαντήσει σε σχετικά έγγραφά μας.

Δεν τους ευαισθητοποίησε ούτε το γεγονός, ότι παντού και πάντα τα στελέχη των ΔΙΕΚ έστερξαν και στήριξαν την Γενική Γραμματεία και το έργο του υπουργείου γενικότερα, σε μια σειρά θεμάτων από την εκπόνηση μελετών και προγραμμάτων με τους Φινλανδούς εταίρους μας (ΟΜΝΙΑ) και τα Προγράμματα Μαθητείας, την δημιουργία των Οδηγών Σπουδών των Ειδικοτήτων ΙΕΚ, τις Τράπεζες Θεμάτων για τις εξετάσεις πιστοποίησης κ.ά. πολλά θέματα. Δεν αξιολόγησαν ούτε τα δεκάδες ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus που εκπονήθηκαν από τις διοικήσεις των Δ.ΙΕΚ και πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία σε μια σειρά χώρες της Ευρώπης, αποκομίζοντας τεράστια οφέλη για τους συμμετέχοντες σπουδαστές και εκπαιδευτές, για τις εκπαιδευτικές μονάδες και για την Χώρα.

Για να είμαστε όμως πιο συγκεκριμένοι: Ευρισκόμενοι στο τέλος της φετινής χρονιάς κατάρτισης υπάρχουν ΔΙΕΚ που περιμένουν ακόμα προσωπικό να στελεχωθούν! Έτοιμες αποφάσεις για τοποθετήσεις στελεχών από την ΓΓΔΒΜ περιμένουν στοιβαγμένες στο γραφείο του κυρίου υπουργού από το Νοέμβριο προκειμένου να υπογραφούν! Αιτήματα για κονδύλια που αφορούν γραφική ύλη – τόνερ, υλικά καθαρισμού, συντήρησης και αναβάθμισης πληροφοριακών συστημάτων έχουν υποβληθεί δυο και τρεις φορές στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ ματαίως. Για υλικά εκπαίδευσης ας μη συζητάμε. Απλά ευτυχώς που υπάρχουν και οι υποστηριχτές (για να μη πούμε χορηγοί). Ακόμα και οι λιγοστοί προμηθευτές που είχαν απομείνει και μας υποστήριζαν χρόνια έχουν απελπιστεί και σταμάτησαν να μας διευκολύνουν για άμεσες λειτουργικές ανάγκες, αφού οι άνθρωποι έχουν χάσει τον λογαριασμό των χρημάτων που τους χρωστάει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Σε πολλές περιπτώσεις αναγκάστηκαν οι ίδιοι οι σπουδαστές μας να βάλουν από τη τσέπη τους για υλικά κατάρτισης, ενώ υπήρξαν Δ.ΙΕΚ που στις τελευταίες εξεταστικές περιόδους, επέστρεψαν 40 χρόνια πίσω, υπαγορεύοντας τα θέματα των εξετάσεων, διότι δεν είχαν φωτοτυπικό χαρτί, εξέλιπαν δε και τα μελάνια των εκτυπωτών!!!

Να πούμε για τις Σχολικές Επιτροπές που δεν έχουν εξοφληθεί για το ποσοστό που αναλογεί στα Δ.ΙΕΚ, για τις αμοιβές που αφορούν καθαριότητα των ΙΕΚ. Ευτυχώς που μια βδομάδα πριν τις ευρωεκλογές πληρώθηκαν οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές (και όχι όλοι) για το προηγούμενο εξάμηνο, αλλά μόνο αυτοί. Περιμένουν να πληρωθούν οι μη πιστοποιημένοι εκπαιδευτές καθώς και όλοι οι εκπαιδευτές που έχουν αναλάβει την μαθητεία των ΙΕΚ. Και φυσικά δεν θα πρέπει να είναι καθόλου υπερήφανο το υπουργείο αφού άφησε για πρώτη φορά στα χρονικά τους σπουδαστές των Δ.ΙΕΚ χωρίς ΠΑΣΟ (δελτίο μειωμένου εισιτηρίου). Ακόμα και τα χρόνια του μνημονίου οι καταρτιζόμενοι είχαν ΠΑΣΟ! «Αιδώς Αργείοι»!

Τέλος παρακαλούμε να μας δοθεί μια απάντηση, σχετικά με τα κονδύλια για την επαγγελματική κατάρτιση από τα προγράμματα ΕΣΠΑ: Απορροφώνται ή όχι; Και εάν απορροφήθηκαν που δόθηκαν; Στα ΙΕΚ πάντως δεν δόθηκαν… Όταν άλλοι φορείς χρηματοδοτούνται αφειδώς από τον κρατικό κορβανά, για τα Δ.ΙΕΚ δεν διατίθενται ούτε τα στοιχειώδη! Πρώτη φορά από το 1992 έτος ιδρύσεώς τους, έχοντας αποφοιτήσει εκατοντάδες χιλιάδες παιδιών, προσφέροντας θέσεις εργασίας σε εκατοντάδες πτυχιούχους και εμπειροτέχνες εκπαιδευτές, έχουν υποστεί τέτοιο οικονομικό πόλεμο από την κυβέρνηση με σκοπό την απαξίωσή τους!!!

Τα Δημόσια ΙΕΚ άντεξαν, εξακολουθούν να παρέχουν υψηλής ποιότητας κατάρτιση και είναι μια από τις ελάχιστες διεξόδους στην νεανική ανεργία όπως αποδεικνύεται από την μεγάλη απορρόφησή τους από την αγορά εργασίας.

Αυτά τα ΙΕΚ τα στήριξαν οι Διοικήσεις τους με τεράστια δουλειά, με αγάπη, με μεράκι, με έμπνευση, με εφαρμογή καινοτομιών και τέλος με επιβράβευση του διδακτικού προσωπικού ώστε να δώσει τον καλύτερο του εαυτό του. Τα στήριξαν οι Εκπαιδευτές και οι Σπουδαστές μας σε πείσμα των σχεδίων των υφιστάμενων αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων!
Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι σε όλους και καλή σταδιοδρομία στους αποφοίτους μας.

Tags: ΔΙΕΚ
Previous Post

Το ΚΕΚ ΟΡΑΜΑ ανακοινώνει ότι έχουν προκηρυχθεί δύο νέα προγράμματα για ανέργους ηλικίας 25-49 ετών και 30-45

Next Post

Στα γραφεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν.Κοζάνης και στη Μητρόπολη η Ευλαμπία Πρώϊου

Next Post

Στα γραφεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν.Κοζάνης και στη Μητρόπολη η Ευλαμπία Πρώϊου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Γαλατινή τη Δευτέρα
  • Κατάμεστο το Θέατρο στην ολοκλήρωση του Φεστιβάλ Σερβίων
  • Διεθνής διάκριση για το Δημοτικό σχολείο Τσοτυλίου
  • Αυτά τα βότανα ηρεμούν το έντερο και ανακουφίζουν το πεπτικό
  • Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Τι θα ισχύσει για τους δικαιούχους και τα ποσά

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr