• Latest
βια, κακοποιηση

Τα δραματικά τελευταία λεπτά της μητέρας έξι παιδιών πριν τη δολοφονία της – Περιπλανώμενος την ξυλοκόπησε άγρια

11 Ιουλίου 2025
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Έναρξη των Θερινών Εκπτώσεων 2026 – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές

12 Ιουλίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Πέντε συλλήψεις σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας για ναρκωτικά

12 Ιουλίου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο  Γ. Ζιμπιλίδης

Τσοτύλι: Στο Ιατρείο Υπερήχων Γ. Ζιμπιλίδη ο ειδικός Γαστρεντερολόγος Νίκος Ελευθεριάδης την Παρασκευή 31/7/26

12 Ιουλίου 2026
Όλγα Μαρκογιαννάκη: «Η Δυτική Μακεδονία αξίζει μια μετάβαση με ρεαλισμό, ανάπτυξη και προοπτική για τους πολίτες, όχι κενές εξαγγελίες»

Όλγα Μαρκογιαννάκη: «Η Δυτική Μακεδονία αξίζει μια μετάβαση με ρεαλισμό, ανάπτυξη και προοπτική για τους πολίτες, όχι κενές εξαγγελίες»

12 Ιουλίου 2026
Το Ιατρείο Υπερήχων Γ. Ζιμπιλίδη επισκέφτηκε η Ιατρός Κουκουριτάκη- Μηλιώτη Ζαμπία

Το Ιατρείο Υπερήχων Γ. Ζιμπιλίδη επισκέφτηκε η Ιατρός Κουκουριτάκη- Μηλιώτη Ζαμπία

12 Ιουλίου 2026
Οχιά φιδι

Σιάτιστα: Κατέληξε στο νοσοκομείο από τσίμπημα φιδιού

12 Ιουλίου 2026
Ο Ηλίας Λίτσιος στον Μακεδονικό Σιάτιστας

Ο Ηλίας Λίτσιος στον Μακεδονικό Σιάτιστας

12 Ιουλίου 2026
Παγκόσμια μέρα αλόγου: Στα μονοπάτια του Βοΐου. Βίντεο

Παγκόσμια μέρα αλόγου: Στα μονοπάτια του Βοΐου. Βίντεο

12 Ιουλίου 2026
Δικαστήριο δικη

Εφτά χρόνια κάθειρξη σε χειρουργό για τον θάνατο 14χρονης από γαστρικό δακτύλιο

12 Ιουλίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Πέθανε ο 20χρονος που πυροβολήθηκε από αστυνομικούς μετά από καταδίωξη

12 Ιουλίου 2026
ΦΑΓΗΤΟ

Η καλύτερη τροφή για τη μείωση της χοληστερόλης, σύμφωνα με καρδιολόγους και διατροφολόγους

12 Ιουλίου 2026
τζετ σκι, jet ski

Νεκρός 36χρονος σε βόλτα με jet ski

12 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τα δραματικά τελευταία λεπτά της μητέρας έξι παιδιών πριν τη δολοφονία της – Περιπλανώμενος την ξυλοκόπησε άγρια

sierafm by sierafm
11 Ιουλίου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
βια, κακοποιηση
0
SHARES
91
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ανατριχιαστικό βίντεο κατέγραψε τη στιγμή που η 57χρονη Ανίτα Ρόουζ, μητέρα έξι παιδιών, έκανε αμέριμνα βόλτα τον σκύλο της σε επαρχιακό δρόμο του Μπράνθαμ στο Σάφολκ, την ώρα που ο μετέπειτα δολοφόνος της, Ρόι Μπάρκλεϊ, την ακολουθούσε.

Ο 56χρονος περιπλανώμενος, με γνωστή εμμονή στον αποκρυφισμό και ιστορικό βίας, επιτέθηκε τυχαία και βάναυσα στην άτυχη γυναίκα, ξυλοκοπώντας την άγρια. Η Ρόουζ εντοπίστηκε σοβαρά τραυματισμένη κοντά σε εγκαταστάσεις λυμάτων και πέθανε τέσσερις ημέρες αργότερα.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Ίπσουιτς τον έκρινε ένοχο για φόνο μέσα σε μόλις δυόμισι ώρες. Ο Μπάρκλεϊ είχε αποφυλακιστεί το 2020 αλλά δεν διέμενε σε μόνιμη κατοικία, παραβίασε τους όρους της επιτήρησής του και ήταν καταζητούμενος για δύο χρόνια.

Ο εισαγγελέας Κρίστοφερ Πάξτον KC τόνισε ότι ο κατηγορούμενος είχε κρατήσει προσωπικά αντικείμενα της Ρόουζ – ανάμεσά τους, το μπουφάν και το κινητό της – ενώ τα ορειβατικά του μποτάκια θεωρήθηκαν «το φονικό όπλο». Ο ίδιος είχε επιχειρήσει να παραπλανήσει τις αρχές αφήνοντας το τηλέφωνο του θύματος σε δημόσιο χώρο για να «παραπλανήσει τις αρχέ

Η κόρη του θύματος, Τζες, δήλωσε μετά την απόφαση: «Θα στραφούμε τώρα προς τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην υπηρεσία επιτήρησης και στο δικαστικό σύστημα», προσθέτοντας: «Δεν γίνεται οι εγκληματίες να παραμένουν ελεύθεροι. Το διακύβευμα είναι μεγάλο και οι κοινότητές μας χρειάζονται προστασία».

 

Η σύλληψη του Μπάρκλεϊ έγινε στις 21 Οκτωβρίου μέσα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Ίπσουιτς. Η ποινή του αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Ήταν ακόλουθος του εκλιπόντος Ντέιβιντ Φάραντ

Η Daily Mail είχε αποκαλύψει νωρίτερα ότι ο Μπάρκλεϊ ήταν ακόλουθος του εκλιπόντος Ντέιβιντ Φάραντ, προέδρου της Βρετανικής Εταιρείας Αποκρυφισμού και Ψυχικών Φαινομένων (British Occult and Psychic Society).

Ο Φάραντ ήταν περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του στον πανικό της δεκαετίας του 1970 σχετικά με φερόμενες εμφανίσεις βαμπίρ στο κοιμητήριο Χάιγκεϊτ του βόρειου Λονδίνου. Ο Μπάρκλεϊ ήταν παθιασμένος ερασιτέχνης καλλιτέχνης και σχεδίαζε σκίτσα που σατίριζαν τη διαμάχη ανάμεσα στον Ντέιβιντ Φάραντ και τον αυτοαποκαλούμενο εξορκιστή Σον Μάντσεστερ — μια διαμάχη που είχε τραβήξει το ενδιαφέρον των tabloids.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι είχε αποκοπεί από τον κύκλο υποστηρικτών του Φάραντ εδώ και τουλάχιστον είκοσι χρόνια, γεγονός που οδήγησε σε φήμες πως είχε «εξαφανιστεί κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες», σύμφωνα με όσα έγραψε ένας μπλόγκερ. Στην πραγματικότητα, είχε καταλήξει να ζει ως άστεγος περιπλανώμενος, με επιδεινούμενη ψυχική υγεία, διαμένοντας σε πρόχειρα καταλύματα και προσωρινά ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιβιώνοντας κυρίως από φαγητό που έβρισκε σε κάδους απορριμμάτων.

Ο Μπάρκλεϊ ζούσε εκτός δικτύου όταν επιτέθηκε με αγριότητα στον Λέσλι Γκάνφιλντ, τότε 82 ετών, ο οποίος τον είχε απειλήσει ότι θα ενημερώσει την ασφάλεια επειδή τον είδε να ψαχουλεύει σκουπίδια πίσω από σούπερ μάρκετ Co-op στο Γουόλτον-ον-δε-Νέιζ του Έσσεξ. Ο κ. Γκάνφιλντ πήγαινε να αγοράσει εφημερίδα λίγο πριν τις 7 το πρωί, στις 22 Φεβρουαρίου 2015, όταν είδε τον Μπάρκλεϊ να κρατά αγκαλιά μια στοίβα πίτσες και του έκανε ένα «αθώο» σχόλιο: «Καλή ψαριά έκανες απόψε».

Η απάντηση του Μπάρκλεϊ ήταν να τον γρονθοκοπήσει επανειλημμένα στο πρόσωπο και το κεφάλι, μακριά από τα σημεία που κάλυπταν οι κάμερες ασφαλείας, προκαλώντας του πολλαπλά κατάγματα στη μύτη, στα ζυγωματικά και στις κόγχες των ματιών, ενώ του αποκολλήθηκε η κάτω γνάθος. Ο ηλικιωμένος άνδρας παραλίγο να χάσει τη ζωή του από την επίθεση, αλλά επέζησε ύστερα από χειρουργεία στο νοσοκομείο Addenbrooke’s στο Κέιμπριτζ, κατά τα οποία του τοποθετήθηκαν δέκα τιτάνιες πλάκες στο κρανίο.

Ο Μπάρκλεϊ, γνωστός για την αγάπη του προς τα σκυλιά, άφησε — σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή — ένα χαρακτηριστικό «σημάδι», δένοντας το λουρί του τεριέ του Γκάνφιλντ γύρω από το πόδι του θύματος, ώστε το κατοικίδιο να μην φύγει. Αρνήθηκε την κατηγορία της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης με πρόθεση στον κ. Γκάνφιλντ, αλλά άλλαξε την ομολογία του σε ένοχος την ημέρα που επρόκειτο να ξεκινήσει η δίκη του και καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκισης από το Ποινικό Δικαστήριο του Τσέλμσφορντ τον Αύγουστο του 2015.

Η αποφυλάκισή του στις 24 Φεβρουαρίου 2020 συνοδευόταν από τον όρο να παραμένει σε επαφή με την υπηρεσία αποκατάστασης (probation service), αλλά στην πράξη εξαφανίστηκε το 2022, αποφεύγοντας κάθε επαφή με την αστυνομία ή τις αρχές. Η παραβίαση των όρων της άδειάς του είχε ως αποτέλεσμα να θεωρείται καταζητούμενος και να εκκρεμεί εντολή επιστροφής του στη φυλακή επί δύο χρόνια.

Ο Μπάρκλεϊ κατάφερε να αποφύγει τη σύλληψη ζώντας «εκτός δικτύου» σε διάφορους καταυλισμούς, ανάμεσα στους οποίους και ένας καλά κρυμμένος μέσα σε πυκνή βλάστηση, κοντά σε ένα φυσικό τοπίο με την ονομασία Decoy Pond στο Μπράνθαμ του Σάφολκ, καθώς και σε μια συστάδα δέντρων κάτω από τη γέφυρα Όργουελ στην κοντινή περιοχή του Γουέρστεντ.

 

ΠΗΓΗ

Tags: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ
Previous Post

Συνελήφθη 74χρονος για πλαστογραφία – Έλαβε 18 εικονικά τιμολόγια παροχής υπηρεσιών αξίας άνω των 3.000.000 εκ. ευρώ

Next Post

Φρικτός θάνατος για 17χρονο – Θάφτηκε στην άμμο και πέθανε από ασφυξία

Next Post
Φρικτός θάνατος για 17χρονο – Θάφτηκε στην άμμο και πέθανε από ασφυξία

Φρικτός θάνατος για 17χρονο – Θάφτηκε στην άμμο και πέθανε από ασφυξία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Έναρξη των Θερινών Εκπτώσεων 2026 – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές
  • Πέντε συλλήψεις σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας για ναρκωτικά
  • Τσοτύλι: Στο Ιατρείο Υπερήχων Γ. Ζιμπιλίδη ο ειδικός Γαστρεντερολόγος Νίκος Ελευθεριάδης την Παρασκευή 31/7/26
  • Όλγα Μαρκογιαννάκη: «Η Δυτική Μακεδονία αξίζει μια μετάβαση με ρεαλισμό, ανάπτυξη και προοπτική για τους πολίτες, όχι κενές εξαγγελίες»
  • Το Ιατρείο Υπερήχων Γ. Ζιμπιλίδη επισκέφτηκε η Ιατρός Κουκουριτάκη- Μηλιώτη Ζαμπία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr