• Latest
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για τον Ιανουάριο

3 Ιανουαρίου 2021
Πολυτίμη Φαρμάκη

4η συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας  Δυτικής  Μακεδονίας το 2026

19 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Συνεδριάσεις Λογοδοσίας και Απολογισμού

19 Ιουνίου 2026
καθαριστριες, σχολειο

Δήμος Κοζάνης: Προσλήψεις Διμήνων στην Καθαριότητα

19 Ιουνίου 2026
FORESTIVAL: Η μεγάλη γιορτή του Δάσους στη Δυτική Μακεδονία  27 και 28 Ιουνίου 2026 | Fiesta Voio Μικρόκαστρο Κοζάνης

FORESTIVAL: Η μεγάλη γιορτή του Δάσους στη Δυτική Μακεδονία 27 και 28 Ιουνίου 2026 | Fiesta Voio Μικρόκαστρο Κοζάνης

19 Ιουνίου 2026
Σύλληψη δυο ατόμων στη λίμνη Βεγορίτιδα για παράνομη αλιεία

Έγκριση διοργάνωσης διασυλλογικού αγώνα αθλητικής αλιείας με φελλό, στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου, με την επωνυμία 1st Polyfytos Pairs Cup, στις 27 και 28 Ιουνίου 2026

19 Ιουνίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Κουκουλόπουλος σε Τσάφο: Γιατί περιφρονείτε έτσι τον κόσμο της Δυτ. Μακεδονίας; Σεβαστείτε τουλάχιστον τους ανθρώπους και την ιστορία του τόπου

19 Ιουνίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: «Έγκλημα κατά της δημόσιας περιουσίας και της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας» – Δήλωση για την καταστροφή των εκσκαφέων στο Ορυχείο Μαυροπηγής

19 Ιουνίου 2026
Καστοριά: Συνελήφθη και 40χρονος διακινητής ναρκωτικών

Καστοριά: Συνελήφθη και 40χρονος διακινητής ναρκωτικών

19 Ιουνίου 2026
Λαϊκή Συσπείρωση

Στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στην απεργία των εργαζομένων στις Περιφέρειες

19 Ιουνίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026

19 Ιουνίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις πυροπροστασίας στην Τοπική Κοινότητα Μικρόβαλτου του Δήμου Σερβίων

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις πυροπροστασίας στην Τοπική Κοινότητα Μικρόβαλτου του Δήμου Σερβίων

19 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Το Καλοκαίρι της Βιβλιοθήκης 2026

Δήμος Κοζάνης: Το Καλοκαίρι της Βιβλιοθήκης 2026

19 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για τον Ιανουάριο

sierafm by sierafm
3 Ιανουαρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Φθηνή κρατική ρευστότητα, «δώρο» το ενοίκιο για επιχειρήσεις, αλλά και άλλα μέτρα κρατικών ενισχύσεων προβλέπονται για τον Ιανουάριο. Τα μέτρα στήριξης που ισχύουν.

Συγκεκριμένα:

1. Επιστρεπτέα προκαταβολή. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει ο πέμπτος κύκλος με προϋπολογισμό 1,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων και πάλι το 50% θα είναι μη επιστρεπτέο. Θα μετρά ο τζίρος της περιόδου Σεπτεμβρίου -Δεκεμβρίου, θα προβλέπεται και πάλι ελάχιστη ενίσχυση 1.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες αλλά σε αντιδιαστολή με τον τέταρτο κύκλο πρώτα θα υποβληθούν οι αιτήσεις και σε δεύτερο χρόνο θα γίνουν οι πληρωμές έως το τέλος Ιανουαρίου.

2. «Δώρο» το ενοίκιο. Για το λιανεμπόριο, την εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα γυμναστήρια, τον τουρισμό, τις μεταφορές, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα βιβλιοπωλεία και τις επιχειρήσεις που κατά την ερχόμενη εβδομάδα παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, αναστέλλεται πλήρως η καταβολή του ενοικίου για τον μήνα Ιανουάριο.

Το 80% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος, και όχι επί της απώλειας, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, έτσι ώστε να μην έχουν περαιτέρω απώλειες από αυτές που έχουν σήμερα. Με αυτό τον τρόπο, επιμερίζεται το κόστος του ενοικίου κατά 80% στο κράτος και κατά 20% στον εκμισθωτή. Συνεπώς, η επιχείρηση που αξιοποιεί το ακίνητο δεν θα πληρώσει ενοίκιο τον Ιανουάριο.

Επιπλέον, για τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες το 60% του μηνιαίου μισθώματος για τον μήνα Ιανουάριο.

Το μέτρο αφορά όλες τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή μέχρι τις 11 Ιανουαρίου. Συμπεριλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον, οι επιχειρήσεις της εστίασης, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή/και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, οι επιχειρήσεις των κλάδων πολιτισμού και αθλητισμού, τα γυμναστήρια και άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή. Επιπλέον, εντάσσονται οι επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία, και οι υπηρεσίες μεταφορών, καθώς πλήττονται ιδιαίτερα από την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

3. Επιδότηση αγοράς θερμαντικών σωμάτων. Από τις 4 Ιανουαρίου ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ( https://heating-devices.mindev.gov.gr) για την επιχορήγηση επιχειρήσεων εστίασης προκειμένου να προμηθευτούν θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου. Το μέγιστο ποσό επιχορήγησης, ανά χώρο εστίασης, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ. Καλύπτονται αναδρομικά, αγορές από 1η Φεβρουαρίου 2020, με την υποβολή των απαιτούμενων παραστατικών.

4. Επιδοτήσεις για e-shop. Το πρόγραμμα, το οποίο έχει εξαγγείλει η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης αναμένεται να «τρέξει» εντός του Ιανουαρίου. Θα χρηματοδοτεί σε ποσοστό 100% τη δαπάνη για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) και θα αφορά αποκλειστικά στο λιανεμπόριο.

5. Αναστολή εργασίας. Για το διάστημα κατά το οποίο οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται σε αναστολή εργασίας τον Ιανουάριο, θα αποζημιωθούν με το επίδομα των 534 ευρώ (μηνιαίο). Η τηλεργασία έχει ήδη παραταθεί έως τις 31 Ιανουαρίου.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Previous Post

Ανοίγει η πλατφόρμα για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Next Post

Τριχόπτωση: Αυτή η βιταμίνη δυναμώνει τα μαλλιά -Ποιες τροφές την περιέχουν

Next Post
μαλλια

Τριχόπτωση: Αυτή η βιταμίνη δυναμώνει τα μαλλιά -Ποιες τροφές την περιέχουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • 4η συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας  Δυτικής  Μακεδονίας το 2026
  • Δήμος Κοζάνης: Συνεδριάσεις Λογοδοσίας και Απολογισμού
  • Δήμος Κοζάνης: Προσλήψεις Διμήνων στην Καθαριότητα
  • FORESTIVAL: Η μεγάλη γιορτή του Δάσους στη Δυτική Μακεδονία 27 και 28 Ιουνίου 2026 | Fiesta Voio Μικρόκαστρο Κοζάνης
  • Έγκριση διοργάνωσης διασυλλογικού αγώνα αθλητικής αλιείας με φελλό, στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου, με την επωνυμία 1st Polyfytos Pairs Cup, στις 27 και 28 Ιουνίου 2026

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr