• Latest
ΔΕΗ

Τα νέα τιμολόγια ρεύματος από 1η Οκτωβρίου, οι αλλαγές στους λογαριασμούς και η ρήτρα αναπροσαρμογής

13 Ιουνίου 2023
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τόμου «ΤΑΞΙΔΙ: Συλλογικό οδοιπορικό λέξεων & εικόνων» στην Κοζάνη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τόμου «ΤΑΞΙΔΙ: Συλλογικό οδοιπορικό λέξεων & εικόνων» στην Κοζάνη

27 Ιουνίου 2025
Σταθερά υψηλές επιδόσεις του Κολλεγίου Ανατόλια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025

Σταθερά υψηλές επιδόσεις του Κολλεγίου Ανατόλια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025

27 Ιουνίου 2025
Πρόγραμμα Επισκέψεως Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου στην Ι.Μ. Αγίου Αθανασίου Εράτυρας

Πρόγραμμα Επισκέψεως Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου στην Ι.Μ. Αγίου Αθανασίου Εράτυρας

27 Ιουνίου 2025
Νεκρή αρκούδα εντοπίστηκε στους Αμπελόκηπους Καστοριάς

Νεκρή αρκούδα εντοπίστηκε στους Αμπελόκηπους Καστοριάς

27 Ιουνίου 2025
Υπογραφή Σύμβασης του έργου: «ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΟΦΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ WC ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ»

Υπογραφή Σύμβασης του έργου: «ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΟΦΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ WC ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ»

27 Ιουνίου 2025
Ο Δήμος Γρεβενών στο πλευρό της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ Κ16 – Υψηλού επιπέδου φιλοξενία και συνεργασία με μέλλον.

Ο Δήμος Γρεβενών στο πλευρό της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ Κ16 – Υψηλού επιπέδου φιλοξενία και συνεργασία με μέλλον.

27 Ιουνίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Απαγόρευση κυκλοφορίας το Σάββατο 28 Ιουνίου 2025 και ώρες 10:00 έως 22:00 στο Άλσος Κουρί λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς  καθώς και σε άλλα δασικά οικοσυστήματα

Δήμος Κοζάνης: Απαγόρευση κυκλοφορίας το Σάββατο 28 Ιουνίου 2025 και ώρες 10:00 έως 22:00 στο Άλσος Κουρί λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς καθώς και σε άλλα δασικά οικοσυστήματα

27 Ιουνίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης την Τετάρτη 2-7-2025 για τον ισολογισμό

27 Ιουνίου 2025
ΣΥΡΙΖΑ

Τα εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη, χωρίς εκλογικό το Βόιο

27 Ιουνίου 2025
πυροσβεστικη, φωτια, πυρκαγια

Κοζάνη και Φλώρινα σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς. Που απαγορεύεται η κυκλοφορία

27 Ιουνίου 2025
Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το  Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με κεντρικό μήνυμα  «Κόκκινη Κάρτα στα Ναρκωτικά …. Σκοράρω στη Ζωή»

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη Κάρτα στα Ναρκωτικά …. Σκοράρω στη Ζωή»

27 Ιουνίου 2025
αστυνομια, συλληψη

4 συλλήψεις στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

27 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τα νέα τιμολόγια ρεύματος από 1η Οκτωβρίου, οι αλλαγές στους λογαριασμούς και η ρήτρα αναπροσαρμογής

sierafm by sierafm
13 Ιουνίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΕΗ
0
SHARES
77
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Αλλαγές θα υπάρξουν από την 1η Οκτωβρίου στα τιμολόγια ρεύματος – Τι θα γίνει με τις χρεώσεις και τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) έχει κάνει προτάσεις για τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος μετά το τέλος των επιδοτήσεων. Πρόκειται για τέσσερις κατηγορίες τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος που προτείνει η ΡΑΕ να ισχύσουν από την 1η Οκτωβρίου 2023, αφού τότε λήγουν οι έκτακτες ρυθμίσεις που είχαν ληφθεί λόγω της ενεργειακής κρίσης. Η ΡΑΕ θέτει σε fast track δημόσια διαβούλευση τις προτάσεις της, ενώ ταυτόχρονα αποσαφηνίζει το πότε και σε ποιες περιπτώσεις οι πάροχοι θα πρέπει να ενημερώσουν τους πελάτες τους για ενδεχόμενες αλλαγές στους όρους των συμβάσεων. Η πρόταση της ΡΑΑΕΥ τέθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση, που θα διαρκέσει ως τις 19 Ιουνίου.

Ουσιαστικά, από 1η Οκτωβρίου οι καταναλωτές θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερις τρόπους τιμολόγησης: το σταθερό τιμολόγιο, το παλιό κυμαινόμενο τιμολόγιο με ρήτρα αναπροσαρμογής, το νέο κυμαινόμενο τιμολόγιο η τιμή του οποίου θα γνωστοποιείται την 1η κάθε μήνα και τη δυναμική τιμολόγηση που αφορά τους λίγους καταναλωτές που διαθέτουν ψηφιακούς μετρητές.

Επίσης, η επιστροφή στην… κανονικότητα προοιωνίζει – εκτός τους τέσσερις τύπους τιμολογίων ρεύματος- και την επαναφορά της ρήτρας αναπροσαρμογής όπως και την ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών από πάροχο σε πάροχο. Η ΡΑΕ ξεκαθαρίζει ότι «οι καταναλωτές έχουν δικαίωμα ελεύθερης επιλογής προμηθευτή» και η διαδικασία αλλαγής παρόχου δεν επιφέρει οικονομική επιβάρυνση για τους οικιακούς πελάτες και τις μικρές επιχειρήσεις. Σημειώνει ακόμη ότι η έκδοση των λογαριασμών κατανάλωσης εκ μέρους των προμηθευτών γίνεται δωρεάν και οι όποιες χρεώσεις για αποστολή έγχαρτων λογαριασμών είναι «απολύτως παράνομες». Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε καταναλωτής θα πρέπει να κάνει την δική του…ανάλυση και να επιλέξει τιμολόγιο ρεύματος, ανάλογα με το τι πιστεύει για την πορεία των τιμών.

Σε ό,τι αφορά την υποχρέωση ενημέρωσης των καταναλωτών η Ρυθμιστική Αρχή αναφέρει τα εξής:

1. Στην περίπτωση, κατά την οποία με τη λήξη των έκτακτων μέτρων αναβιώσουν οι όροι των συμβάσεων προμήθειας ηλεκτρικής που ανεστάλησαν και δεν έχει επέλθει καμία τροποποίηση τότε οι πάροχοι δεν οφείλουν να κάνουν καμία ενημέρωση. Και αυτό επειδή οι πελάτες τους θα τιμολογούνται με τον ίδιο τρόπο που τιμολογούνταν και πριν τη θέσπιση των έκτακτων μέτρων.

2. Αν σε πελάτες μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων προμηθεύονται ρεύμα βάσει προγράμματος που φέρει την ίδια ονομασία με εκείνη μέχρι την 1η Αυγούστου 2022 αλλά έχουν αλλάξει οι όροι τιμολόγησης και της σύμβασης προμήθειας τότε οι πάροχοι θα πρέπει να ενημερώσουν με ατομική επιστολή το αργότερο μέχρι την 31η Ιουλίου 2023. βάσει του οποίου προμηθευόταν ηλεκτρική ενέργειας μέχρι την 1η Αυγούστου 2022.

Οι τέσσερις κατηγορίες τιμολογίων έχουν ως εξής:

Α) Προϊόντα Ορισμένου Χρόνου και Σταθερής Τιμολόγησης: Πρόκειται για Προϊόντα τα οποία προσφέρουν μία σταθερή τιμή προμήθειας (€/KWh) για όλη την περίοδο ισχύος της Σύμβασης Προμήθειας.

Β) Προϊόντα Κυμαινόμενης Τιμολόγησης με Ανακοίνωση Τιμής την 1η κάθε μήνα: Πρόκειται για Προϊόντα τα οποία παρέχονται με κυμαινόμενη τιμή προμήθειας (€/KWh) για όλη την περίοδο ισχύος της Σύμβασης Προμήθειας. Η τιμή ανακοινώνεται πριν την έναρξη του μήνα στον οποίο αφορά.

Γ) Προϊόντα Κυμαινόμενης Τιμολόγησης με Ανακοίνωση Τιμής μετά τον μήνα εφαρμογής.

Πρόκειται για Προϊόντα με κυμαινόμενη τιμή προμήθειας (€/KWh) για όλη την περίοδο ισχύος της Σύμβασης Προμήθειας. Η τιμή δημοσιοποιείται μετά την έναρξη του μήνα στον οποίο αφορά.

Δ) Προϊόντα Δυναμικής Τιμολόγησης

Πρόκειται για Προϊόντα τα οποία προσφέρουν κυμαινόμενη τιμή προμήθειας και προσφέρονται σε καταναλωτές που έχουν εγκατεστημένο έξυπνο μετρητή.

Η Αρχή επισημαίνει ότι τα κυμαινόμενα τιμολόγια δεν επιτρέπεται να περιλαμβάνουν κανέναν επιπρόσθετο μηχανισμό αναπροσαρμογής.

Η πρόταση της Αρχής προβλέπει ακόμη:

-Διατήρηση του δικαιώματος ελεύθερης επιλογής Προμηθευτή, χωρίς οικονομικό πέναλτι για τον καταναλωτή.

-Δωρεάν έκδοση των λογαριασμών κατανάλωσης, συμπεριλαμβανομένης και της χρέωσης αποστολής έγχαρτων λογαριασμών.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: τιμολόγια ρεύματος
Previous Post

Στο νοσοκομείο με συμπτώματα στρεπτόκοκκου και το ξαδελφάκι του 8χρονου που πέθανε

Next Post

Βάσεις 2023: Πού ανεβαίνουν, πού πέφτουν – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Next Post
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Βάσεις 2023: Πού ανεβαίνουν, πού πέφτουν - Οι πρώτες εκτιμήσεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τόμου «ΤΑΞΙΔΙ: Συλλογικό οδοιπορικό λέξεων & εικόνων» στην Κοζάνη
  • Σταθερά υψηλές επιδόσεις του Κολλεγίου Ανατόλια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025
  • Πρόγραμμα Επισκέψεως Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου στην Ι.Μ. Αγίου Αθανασίου Εράτυρας
  • Νεκρή αρκούδα εντοπίστηκε στους Αμπελόκηπους Καστοριάς
  • Υπογραφή Σύμβασης του έργου: «ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΟΦΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ WC ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr