• Latest
κορονοιος εμβολιο

Τα προνόμια που συζητούνται για τους εμβολιασμένους -Ψάχνουν κίνητρα για τους διστακτικούς

7 Ιουνίου 2021
ΑΡΚΟΥΔΑ

Άρδασσα: Μεγαλόσωμη αρκούδα εμφανίστηκε σε πλατεία. Βίντεο

7 Ιουνίου 2026
Αστυνομικοί ντύθηκαν εργάτες και «έκοψαν» 967 κλήσεις σε οδηγούς!

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Θ. Λιμπανίας

7 Ιουνίου 2026

Σιάτιστα: Ιερά Αγρυπνία στη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Κριμαίας

7 Ιουνίου 2026
Εκδήλωση πρώτων βοηθειών στο Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Τσοτυλίου διοργάνωσε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων

Εκδήλωση πρώτων βοηθειών στο Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Τσοτυλίου διοργάνωσε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων

7 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων «ΠΕΛΕΚΟΝ 2026» στη Σιάτιστα – Τιμήθηκε ο Παύλος Γερουλάνος ως απόγονος της οικογένειας Μανούση

Η ιστορία του Αρχοντικού Μανούση ως εργαλείο ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σιάτιστας. Βίντεο ( του Λαζάρου Κώτσικα)

7 Ιουνίου 2026
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 17ος Ποδηλατικός Γύρος Λίμνης Πολυφύτου «Γεώργιος Πράσσος»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 17ος Ποδηλατικός Γύρος Λίμνης Πολυφύτου «Γεώργιος Πράσσος»

7 Ιουνίου 2026
Ο Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων  της Ελληνικής Αστυνομίας». Φωτογραφίες

Ο Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων  της Ελληνικής Αστυνομίας». Φωτογραφίες

7 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: Έναρξη εργασιών επέκτασης δικτύου φυσικού αερίου στη Γαλατινή

Πώς θα εξελιχθεί η διανομή φυσικού αερίου σε Βόιο, Σέρβια, Βελβεντό και Δεσκάτη

7 Ιουνίου 2026
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση Marc: Σταθερά πρώτη η ΝΔ, δεύτερη η ΕΛΑΣ του Τσίπρα – Στην 4η θέση το ΠΑΣΟΚ

7 Ιουνίου 2026
Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Οσφυαλγία – Πότε χρειάζεται ο νευροχειρουργός;”

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Οσφυαλγία – Πότε χρειάζεται ο νευροχειρουργός;”

7 Ιουνίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διαφθοράς σε πολεοδομικές υπηρεσίες – Έξι συλλήψεις

7 Ιουνίου 2026
Δημόσιο: Παρουσιάστηκε το politis.gov.gr για την πορεία αιτήσεων -Πώς λειτουργεί

Δημόσιο: Παρουσιάστηκε το politis.gov.gr για την πορεία αιτήσεων -Πώς λειτουργεί

7 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 8 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τα προνόμια που συζητούνται για τους εμβολιασμένους -Ψάχνουν κίνητρα για τους διστακτικούς

sierafm by sierafm
7 Ιουνίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κορονοιος εμβολιο
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το θέμα του φρεναρίσματος των εμβολιασμών, λόγω επιφυλακτικότητας απέναντι στα εμβόλια απασχολεί κυβέρνηση και ειδικούς.Αν ένα σημαντικό κομμάτι πολιτών, ειδικά μεγαλύτερων ηλικιών, συνεχίσει να είναι επιφυλακτικό μπορεί να καθυστερήσει το χτίσιμο του τείχους ανοσίας.

Κάτι τέτοιο, όπως αναγνωρίζουν οι επιστήμονες μπορεί να επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις μετά το τέλος του φθινοπώρου και αναζητούνται τρόποι να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι για την αναγκαιότητα του εμβολιαστικού προγράμματος. Μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και κυβερνητικά στελέχη αρχίζουν να θέτουν δημόσια την ανάγκη για την παροχή κινήτρων σε όσους εμβολιάστηκαν, ώστε να αποφευχθεί με κάθε τρόπο ένα νέο πάγωμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και να παραμείνουν όλες οι δραστηριότητες ανοιχτές, ειδικά μετά το φθινόπωρο, οπότε και πολλές θα μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αρχίσει να γίνονται οι ανάλογες κουβέντες, παρότι προς το παρόν η επίσημη τοποθέτηση είναι «πως δεν είναι ώρα για κάτι τέτοιο». Ορόσημο αποτελεί το άνοιγμα της πλατφόρμας για όλες τις ηλικιακές ομάδες με τη δυνατότητα επιλογής και των τεσσάρων διαθέσιμων εμβολίων. Αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αρχής γενομένης ίσως και σήμερα για την ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών και να ακολουθήσει στη συνέχεια και η τελευταία, αυτή των 18 έως 24 ετών.

Υπέρ της ύπαρξης προνομίων τάχθηκε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος σημείωσε ότι «χρειάζονται προνόμια σε όσους εμβολιάζονται προκειμένου να είναι ένας σαφές κίνητρο και να καμφθούν οι αντιστάσεις σε όσους έχουν δεύτερες σκέψεις ή έλκονται από θεωρίες συνωμοσίας». Μάλιστα, προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα οριοθετώντας τις σχετικές αποφάσεις στα μέσα Ιουνίου.

Αυτό που ζυγίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου είναι τα όποια προνόμια να μην οδηγούν σε διαχωρισμό των πολιτών σε δύο κατηγορίες και μελετούν τρόπους οι «αυξημένες δυνατότητες» των εμβολιασμένων να λειτουργούν περισσότερο ως κίνητρο για όσους δεν προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα. Στα όσα συζητούνται περιλαμβάνεται η δυνατότητα όσοι έχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού να κινούνται με μεγαλύτερη άνεση εντός της επικράτειας, η πρόσβαση σε μπαρ, καφέ και εστιατόρια που λειτουργούν σε εσωτερικούς χώρους, ειδικά το χειμώνα και η συμμετοχή σε συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλα πολιτιστικά γεγονότα.

Υπέρ της παροχής κινήτρων τάσσονται και οι επιστήμονες που δίνουν καθημερινά την μάχη με την πανδημία. «Είναι καλό να υπάρχουν κίνητρα για τους εμβολιασμένους και στο τέλος μπορούμε να συζητήσουμε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Είναι ανοιχτό το θέμα. Θα μπει στην συζήτηση γιατί είναι πολύ σημαντικό. Αλλά πρέπει να δούμε όλες τις όψεις και απόψεις του», δήλωσε ο καθηγητής παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος (ΣΚΑΪ).

Σε δεύτερο στάδιο αναμένεται και η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε ειδικές επαγγελματικές ομάδες. Ήδη ο πρωθυπουργός έχει προαναγγείλει τη σχετική συζήτηση για τους υγειονομικούς, προσδιορίζοντας την για το φθινόπωρο. Δεν αποκλείεται όταν ανοίξει να ακουστούν φωνές και για άλλες επαγγελματικές ομάδες όπως οι εκπαιδευτικοί και τα σώματα ασφαλείας. Άλλωστε, είναι πρόσφατη η απόφαση του διοικητή της Πυροσβεστικής για υποχρεωτικό εμβολιασμό των ανδρών της ΕΜΑΚ.

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

Χωρίς δικηγόρο ο 45χρονος που εισήλθε στη ΔΟΥ Κοζάνης – Αναβλήθηκε η δίκη του

Next Post

Κατακραυγή στα δικαστήρια για τον δολοφόνο με το τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης – Βίντεο

Next Post
ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΙ

Κατακραυγή στα δικαστήρια για τον δολοφόνο με το τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης – Βίντεο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Άρδασσα: Μεγαλόσωμη αρκούδα εμφανίστηκε σε πλατεία. Βίντεο
  • Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Θ. Λιμπανίας
  • Σιάτιστα: Ιερά Αγρυπνία στη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Κριμαίας
  • Εκδήλωση πρώτων βοηθειών στο Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Τσοτυλίου διοργάνωσε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων
  • Η ιστορία του Αρχοντικού Μανούση ως εργαλείο ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σιάτιστας. Βίντεο ( του Λαζάρου Κώτσικα)

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr