• Latest
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Τα «όχι» και τα «ναι» του Μητσοτάκη: Οι μειώσεις φόρων και εισφορών και η «έξοδος» στη Θεσσαλονίκη

26 Μαΐου 2020
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Να αποκατασταθεί η ακώλυτη και ασφαλής διέλευση των οχημάτων του Ε.Κ.Α.Β. και όλων των οχημάτων στην Εγνατία Οδό»

12 Φεβρουαρίου 2026
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 17/02/2026

12 Φεβρουαρίου 2026
Σχολή Γονέων με θέμα: “Αποτελεσματικός γονέας στη μάθηση του παιδιού”

Σχολή Γονέων με θέμα: “Αποτελεσματικός γονέας στη μάθηση του παιδιού”

12 Φεβρουαρίου 2026
Ενημερωτική Διάλεξη Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Φλώρινας

Ενημερωτική Διάλεξη Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Φλώρινας

12 Φεβρουαρίου 2026
Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

ΕΕΕΔΕΕ: Επικαιροποιημένα συγκεντρωτικά στοιχεία για την πορεία της ευλογιάς στη χώρα (12/02/2026)

12 Φεβρουαρίου 2026
φορολογια

ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις σχετικά  με τις πληρωμές των κτηνοτρόφων

12 Φεβρουαρίου 2026
Eurovision

Eurovision 2026: Τα 7 τραγούδια του Α’ Ημιτελικού που πέρασαν στον Τελικό – Μέσα Akylas, Evangelia

12 Φεβρουαρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή παιδικής χαράς στην Κοινότητα Τετραλόφου

Δήμος Κοζάνης: Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή παιδικής χαράς στην Κοινότητα Τετραλόφου

12 Φεβρουαρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Ο Δήμος Κοζάνης εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ενδυνάμωσης Ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία

12 Φεβρουαρίου 2026
αστυνομια, συλληψη

Συνελήφθη στην Φλώρινα 40χρονος, ο οποίος μετέφερε παράνομα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μία γυναίκα αλλοδαπή

12 Φεβρουαρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Ευχαριστήριο της Υπηρεσίας Καθαριότητας στον Γιώργο Χατζημανώλη

12 Φεβρουαρίου 2026
Δασμός 3 ευρώ για κάθε δέμα από τρίτη χώρα

Δασμός 3 ευρώ για κάθε δέμα από τρίτη χώρα

12 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τα «όχι» και τα «ναι» του Μητσοτάκη: Οι μειώσεις φόρων και εισφορών και η «έξοδος» στη Θεσσαλονίκη

sierafm by sierafm
26 Μαΐου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
4
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τα μηνύματα που πέρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star ήταν καθαρά και απ’ όλους κατανοητά: όχι εκλογές, όχι ανασχηματισμός, όχι αλλαγή πολιτικής. Αυτό, όμως, που είχε ιδιαίτερη σημασία για τον πρωθυπουργό ήταν πως για πρώτη φορά μίλησε ανοιχτά για τις δύσκολες αποφάσεις που οδήγησαν στην επιτυχή αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Αποφάσεις που ελήφθησαν σε αχαρτογράφητα νερά, στηρίχτηκαν στις εισηγήσεις ειδικών και εν τέλει αποδείχθηκαν σωστές, παρά το ρίσκο που ενείχαν, δικαιολογώντας εν τέλει αυτό που ο κ. Μητσοτάκης είπε στο τέλος της συνέντευξής του, εξηγώντας για ποιο λόγο λέει «όχι» στις πρόωρες κάλπες: την αυξημένη εμπιστοσύνη των πολιτών και τη μεγέθυνση του πολιτικού κεφαλαίου της κυβέρνησής του, το οποίο θέλει να επενδύσει, όπως είπε, και όχι να το σπαταλήσει.

Ξεχωριστή σημασία και ιδιαίτερους συμβολισμούς είχε η αναφορά του κ. Μητσοτάκη στον Σωτήρη Τσιόδρα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν τον γνώριζε πριν από την πανδημία, αλλά τώρα θα συνεχίσει ν’ αποτελεί σύμβουλό του. Ο συμβολισμός εδράζεται στην απόφαση του πρωθυπουργού να εμπιστευτεί έναν τεχνοκράτη και να συνεχίσει να τον ακούει και να τον εμπιστεύεται πριν πάρει τις δικές του κρίσιμες αποφάσεις. Προφανώς αυτό σημαίνει πως το «μοντέλο Τσιόδρα» θα επεκταθεί και σ’ άλλους τομείς, π.χ. στην οικονομία. Άλλωστε, μπορεί ο ανασχηματισμός να μην είναι άμεση προτεραιότητα του πρωθυπουργού, αλλά, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, «πάντα, κάποια στιγμή, θα γίνει κάποιος ανασχηματισμός».

Κατά τα λοιπά, ο κ. Μητσοτάκης, καίτοι απέφυγε για μία ακόμη φορά τις προβλέψεις για την ύφεση το 2020, περιοριζόμενος στη γενική παραδοχή πως θα κινηθεί μεταξύ 5% και 10%, δήλωσε αισιόδοξος και για τον τουρισμό και για την οικονομία στο σύνολό της. Το πλέον σημαντικό, όμως, είναι πως ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θ’ αλλάξει πολιτική και θα επιμείνει στις μειώσεις φόρων, για τις οποίες είπε πως θα έρχονται όλο και πιο κοντά όσο επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Επίσης, προανήγγειλε μείωση του κόστους εργασίας μέσα από τη μείωση των ασφαλιστικών-εργοδοτικών εισφορών και μάλιστα πριν από αυτή των φόρων.

Μετακίνηση… εκτός νομού για Μητσοτάκη

Προχωρώντας σε μία ακόμη συμβολική κίνηση, ο πρωθυπουργός σήμερα θα πραγματοποιήσει το πρώτο ταξίδι του μετά το lockdown και την άρση του. Προορισμός του η Θεσσαλονίκη, καθώς, όπως ήδη έχει γράψει το newsit.gr, πρόθεση του κ. Μητσοτάκη είναι το επόμενο διάστημα να μην παραμείνει κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους του Μαξίμου, αλλά να συνομιλήσει με πολίτες και να αφουγκραστεί τον παλμό της κοινωνίας ιδιαίτερα μετά την πανδημία. Το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη είναι ούτως ή άλλως βαρύ, καθώς περιλαμβάνει συναντήσεις με φορείς της πόλης, τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, επίσκεψη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μαζί με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια κτλ.

Όσον αφορά το σχόλιο της κυβέρνησης για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε στο Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας, η απάντηση ήρθε από την πλευρά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα (σ.σ.: η τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού είχε μαγνητοσκοπηθεί νωρίτερα). «Δεν τα πάει καλά με τους λογαριασμούς. Πότε έρχεται δεύτερος, πότε αντιγράφει ανορθόγραφα, πότε πλειοδοτεί ανεύθυνα και πότε αποδεικνύει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου», σχολίασε χαρακτηριστικά, για να καταλήξει: «Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, πότε με το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, πότε με το Παράλληλο Πρόγραμμα και πότε με το Μένουμε Όρθιοι Ι και ΙΙ, δεν καταφέρνει τίποτε άλλο από το να μένει ίδιος. Και αγκαλιά με το λεφτόδεντρο, τελικά παραμένει ανεύθυνος».

Πηγή:Newsit.gr

Tags: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Previous Post

«Μπλόκο» στα παλιά αυτοκίνητα: Περιβαλλοντικό τέλος έως 4.000 ευρώ

Next Post

Πάσχα: Πώς θα εορταστεί σήμερα η Ανάσταση στις Εκκλησίες της χώρας

Next Post
εκκλησια

Πάσχα: Πώς θα εορταστεί σήμερα η Ανάσταση στις Εκκλησίες της χώρας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Καλλιόπη Βέττα: «Να αποκατασταθεί η ακώλυτη και ασφαλής διέλευση των οχημάτων του Ε.Κ.Α.Β. και όλων των οχημάτων στην Εγνατία Οδό»
  • Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 17/02/2026
  • Σχολή Γονέων με θέμα: “Αποτελεσματικός γονέας στη μάθηση του παιδιού”
  • Ενημερωτική Διάλεξη Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Φλώρινας
  • ΕΕΕΔΕΕ: Επικαιροποιημένα συγκεντρωτικά στοιχεία για την πορεία της ευλογιάς στη χώρα (12/02/2026)

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr