• Latest
ΠΟΝΟΣ ΚΑΡΔΙΑ

Τα ύποπτα σημάδια που μαρτυρούν καρδιολογικό πρόβλημα

30 Ιουνίου 2023
Τελετή Βράβευσης Διακριθέντων Αθλητών/Αθλητριών/Συλλόγων και Προπονητών από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Τελετή Βράβευσης Διακριθέντων Αθλητών/Αθλητριών/Συλλόγων και Προπονητών από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

3 Σεπτεμβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Πτολεμαΐδα: Δύο συλλήψεις για ηρωίνη, κοκαΐνη και χάπια

3 Σεπτεμβρίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για τις συναντήσεις στην Αθήνα

3 Σεπτεμβρίου 2025
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης : Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024 «Στην καρδιά της πόλης» – Δεύτερο μέρος

Φιλοπρόοδος: Αναβολή εκδήλωσης

3 Σεπτεμβρίου 2025
ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: Παροχή δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών στα μέλη του

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Παρατηρήσεις – προτάσεις επί της ΣΜΠΕ για τη δημιουργία δικτύου μονάδων ενεργειακής αξιοποίησης ΑΕΠΥ από ΑΣΑ

3 Σεπτεμβρίου 2025
Αποδυνάμωση του Δημοσίου και  εκχώρησης αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες και ανώνυμες εταιρείες στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας

ΕΜΔΥΔΑΣ: Λέμε ΟΧΙ στην καύση απορριμμάτων

3 Σεπτεμβρίου 2025
Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Γαλατινή: Μεγάλο το ενδιαφέρον για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

3 Σεπτεμβρίου 2025
Σκωτία – Ελλάδα 0-3: Τα «μωρά» του Γιοβάνοβιτς συγκλόνισαν την Ευρώπη

Ελλάδα ποδόσφαιρο:Διπλασιάζει η απόδοση για πρόκριση

3 Σεπτεμβρίου 2025
ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αλλαγή ημερομηνίας για την Ανοιχτή εκδήλωση δημιουργίας Ενεργειακής Κοινότητας πολιτών και επιχειρήσεων στα Γρεβενά

3 Σεπτεμβρίου 2025
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: «Φέρνουμε τους κάτω – πάνω, με δύναμη στους αδύναμους και σαρωτική ανατροπή βολεμένων συμφερόντων

3 Σεπτεμβρίου 2025
ΖΕΥΓΑΡΙ

3 ενδείξεις ότι ο σύντροφός σας έχει εγκαταλείψει τη σχέση, παρόλο που είναι ακόμη εκεί

3 Σεπτεμβρίου 2025
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΕΓΚΥΟΣ

Η χρήση παρακεταμόλης στην εγκυμοσύνη μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο αυτισμού και ΔΕΠΥ στα παιδιά – Έρευνα του Χάρβαρντ

3 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα ύποπτα σημάδια που μαρτυρούν καρδιολογικό πρόβλημα

sierafm by sierafm
30 Ιουνίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΠΟΝΟΣ ΚΑΡΔΙΑ
0
SHARES
62
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Η λίστα με τα συμπτώματα που συχνά οι άνθρωποι τα υποεκτιμούν ή τα… διαβάζουν λάθος – Το μήνυμα κινδύνου δεν εκπέμπεται μόνο από την περιοχή της καρδιάς, αλλά συμμετέχει όλο το σώμα

To σφίξιμο, το αίσθημα πίεσης ή ο πόνος στο στήθος αποτελούν κλασικά σημάδια που μαρτυρούν πιθανό καρδιολογικό πρόβλημα, σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι τα μοναδικά. Μάλιστα, και σύμφωνα με τους ειδικούς, στη λίστα συμπεριλαμβάνονται ακόμα περισσότερα ύποπτα συμπτώματα, τα οποία όμως συχνά οι άνθρωποι τα υποεκτιμούν ή τα… διαβάζουν λάθος, με αποτέλεσμα να μη λαμβάνουν τη βοήθεια που χρειάζονται σε περίπτωση μιας επείγουσας ιατρικής κατάστασης όπως είναι η καρδιακή προσβολή και το εγκεφαλικό ή να καθυστερούν η διάγνωση και η θεραπεία τους σύμφωνα με τα ΝΕΑ.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν το σώμα τους καλύτερα από τον καθένα, συμπεριλαμβανομένου του γιατρού τους. Γενικά, εάν αισθάνεστε συνεχώς ότι κάτι δεν είναι «σωστό» ή βιώνετε κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο, απαιτείται να υποβληθείτε σε ιατρική εξέταση» σημειώνει ο Parag Joshi, M.D., καρδιολόγος του Κέντρου «Ciccarone» για την Πρόληψη της Καρδιακής Νόσου του Johns Hopkins.

Και προσθέτει με νόημα πως το μήνυμα κινδύνου δεν εκπέμπεται μόνο από την περιοχή της καρδιάς, αντιθέτως μπορεί να συμμετέχει όλο το σώμα.

Τα… κρυφά μηνύματα

Πολλά σωματικά συμπτώματα που σχετίζονται με την καρδιά συνδέονται στενά με την ανεπαρκή ροή αίματος μέσω των αρτηριών προς την καρδιά, εξηγεί ο ειδικός. Υπάρχουν όμως και ενοχλήσεις που σπάνια κάποιος θα συσχέτιζε με νόσημα του καρδιαγγειακού συστήματος, με αποτέλεσμα η κλινική εικόνα του ασθενή να… θολώνει.

Ποια είναι αυτά; Ο Dr. Joshi αναφέρει τα εξής:

Πόνος στο σαγόνι και στον αυχένα: Ο πόνος στο στήθος δεν επικεντρώνεται πάντα στην περιοχή της καρδιάς. Μπορεί να αντανακλάται στην περιοχή του σαγονιού ή του αυχένα, προκαλώντας σύγχυση, καθώς τα συμπτώματα μπερδεύουν.

Ναυτία και φούσκωμα: Ειδικά οι γυναίκες συχνά περιγράφουν αυτού του είδους την ενόχληση. Σε κάποιες περιπτώσεις ο έμετος μπορεί να προηγηθεί του πόνου στο στήθος.

Συνολική κόπωση: Οταν η καρδιά σας δυσκολεύεται να αντλήσει αποτελεσματικά αίμα, ο πνεύμονας και οι μύες τροφοδοτούνται με μικρότερες ποσότητες. Η δύσπνοια και η κούραση κατά τις καθημερινές δραστηριότητες, όπως το ανέβασμα σκαλοπατιών ή το περπάτημα μικρής έντασης, θα πρέπει να λειτουργήσουν όπως η… κόκκινη σημαία.

Τα… άσχετα συμπτώματα

Ορισμένα προβλήματα υγείας μπορεί να έχουν ή να μην έχουν σαφή συσχέτιση με καρδιακές παθήσεις. Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με τον Dr. Joshi είναι σημαντικό να γίνει ένας έλεγχος καρδιάς, ιδίως σε εκείνους που έχουν παράγοντες κινδύνου για καρδιακή νόσο.

Υπνική άπνοια: Πρόκειται για μία πολύ συχνή διαταραχή και περιγράφει τη διακοπή της αναπνοής για μερικά δευτερόλεπτα έως και λίγα λεπτά κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η πάθηση αυτή έχει συνδεθεί με υψηλή αρτηριακή πίεση και αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Πιο συγκεκριμένα, οι ασθενείς με υπνική άπνοια νιώθουν πιο κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς διαταράσσεται ο ύπνος τους, και έχει συσχετιστεί με καρδιακά προβλήματα, διαβήτη, παχυσαρκία και ατυχήματα που σχετίζονται με την οδήγηση ή την εργασία.

Δυσκολία επίτευξης ή διατήρησης της στύσης: Αν και οι άνδρες συχνά δεν συνδέουν τα προβλήματα της… κρεβατοκάμαρας με την καρδιά, η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να είναι ένα πολύ πρώιμο σημάδι της αρτηριακής βλάβης. «Ενα πρόβλημα των αιμοφόρων αγγείων σε μια περιοχή του σώματος είναι πιθανόν να σχετίζεται με αντίστοιχα προβλήματα σε μια άλλη περιοχή» διευκρινίζει ο ειδικός.

Κράμπες, πόνος ή μούδιασμα στις γάμπες κατά το περπάτημα: Ο πόνος στα πόδια, ο οποίος εκδηλώνεται κατά την κίνηση ή την άσκηση και υποχωρεί όταν σταματά η φυσική δραστηριότητα, μπορεί να είναι σημάδι περιφερικής αγγειακής νόσου, μιας διαταραχής του κυκλοφορικού. Τα άτομα με τη συγκεκριμένη νόσο συχνά έχουν αθηροσκλήρωση – δηλαδή συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες.

Σημειώνεται πως στη χώρα μας και σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα (ΕΛΣΤΑΤ με δεδομένα του 2019) η κύρια αιτία θανάτου είναι τα νοσήματα του κυκλοφορικού (35,4%). Αντίστοιχα, στην Ευρώπη καταγράφονται ετησίως πάνω από 4 εκατομμύρια θάνατοι από καρδιαγγειακά νοσήματα, χιλιάδες από τους οποίους οφείλονται στην έλλειψη ελέγχου της χοληστερόλης, έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΚΑΡΔΙΑσυμπτωματα
Previous Post

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα από ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ

Next Post

Κιβωτός του Κόσμου: Ενώπιον του ανακριτή ο πατέρας Αντώνιος

Next Post
Κιβωτός του Κόσμου

Κιβωτός του Κόσμου: Ενώπιον του ανακριτή ο πατέρας Αντώνιος

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τελετή Βράβευσης Διακριθέντων Αθλητών/Αθλητριών/Συλλόγων και Προπονητών από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
  • Πτολεμαΐδα: Δύο συλλήψεις για ηρωίνη, κοκαΐνη και χάπια
  • Η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για τις συναντήσεις στην Αθήνα
  • Φιλοπρόοδος: Αναβολή εκδήλωσης
  • ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Παρατηρήσεις – προτάσεις επί της ΣΜΠΕ για τη δημιουργία δικτύου μονάδων ενεργειακής αξιοποίησης ΑΕΠΥ από ΑΣΑ

Πρόσφατα σχόλια

  1. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  2. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. R-G στο Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr