• Latest
ΠΟΝΟΣ ΚΑΡΔΙΑ

Τα ύποπτα σημάδια που μαρτυρούν καρδιολογικό πρόβλημα

30 Ιουνίου 2023
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Παππάς στην Κοζάνη

3 Οκτωβρίου 2026
Φλώρινα: Συνελήφθη 55χρονος για  πώληση ελαιόλαδου αμφιβόλου ποιότητας

Φλώρινα: Συνελήφθη 55χρονος για  πώληση ελαιόλαδου αμφιβόλου ποιότητας

3 Οκτωβρίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: «Άλμα πληθωρισμού στο 5,1% – Υψηλότερος κατά 34% από την ευρωζώνη»

3 Οκτωβρίου 2026
Καστοριά: Συνελήφθη 48χρονος αλλοδαπός που μετέφερε παράνομα προς το εσωτερικό της χώρας, έναν αλλοδαπό

Καστοριά: Συνελήφθη 48χρονος αλλοδαπός που μετέφερε παράνομα προς το εσωτερικό της χώρας, έναν αλλοδαπό

3 Οκτωβρίου 2026
Ψηφιακό δίδυμο «καρφώνει» στις αρχές πότε ήπιαμε και πόσο

Δυο θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στη Δυτική Μακεδονία το Σεπτέμβριο

3 Οκτωβρίου 2026
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

Σοβαρή υπόθεση καταγγελίας βιασμού 17χρονης από 40χρονο στο Βελβεντό

3 Οκτωβρίου 2026
Νιουκαστλ – Μπαρτσελόνα: «Καυτός» ο Λαμίν Γιαμάλ

Ισπανία – Τσεχία: Ο Γιαμάλ έχει πάρει… φωτιά

3 Οκτωβρίου 2026
κρυπτονομίσματα

Δύο στρατιωτικοί οι «εγκέφαλοι» σε απάτη 8 εκατ. ευρώ με crypto και 10.000 θύματα

3 Οκτωβρίου 2026
«Τσίμπησαν» σπείρα που εξαπατούσε με… δορυφορική εφορία!

Της τηλεφώνησαν από τον «επίσημο αριθμό της τράπεζας» – Έχασε 9.800 δολάρια

3 Οκτωβρίου 2026
Έναρξη προετοιμασίας για την ομάδα της ΚΟΖΑΝΗΣ και Αγιασμός την Πέμπτη 8 Αυγούστου

ΦΣ Κοζάνη:”Η ομάδα μας χρειάζεται τον κόσμο της στην έναρξη του πρωταθλήματος”

2 Οκτωβρίου 2026
κυνηγι καραμπινα

Πυροβόλησε στο πρόσωπο συγγενή του με καραμπίνα για κτηματικές διαφορές

2 Οκτωβρίου 2026
καταιγιδα κεραυνος ΚΑΙΡΟΣ

Νεκρή 58χρονη από κεραυνό

2 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα ύποπτα σημάδια που μαρτυρούν καρδιολογικό πρόβλημα

sierafm by sierafm
30 Ιουνίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΠΟΝΟΣ ΚΑΡΔΙΑ
0
SHARES
71
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Η λίστα με τα συμπτώματα που συχνά οι άνθρωποι τα υποεκτιμούν ή τα… διαβάζουν λάθος – Το μήνυμα κινδύνου δεν εκπέμπεται μόνο από την περιοχή της καρδιάς, αλλά συμμετέχει όλο το σώμα

To σφίξιμο, το αίσθημα πίεσης ή ο πόνος στο στήθος αποτελούν κλασικά σημάδια που μαρτυρούν πιθανό καρδιολογικό πρόβλημα, σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι τα μοναδικά. Μάλιστα, και σύμφωνα με τους ειδικούς, στη λίστα συμπεριλαμβάνονται ακόμα περισσότερα ύποπτα συμπτώματα, τα οποία όμως συχνά οι άνθρωποι τα υποεκτιμούν ή τα… διαβάζουν λάθος, με αποτέλεσμα να μη λαμβάνουν τη βοήθεια που χρειάζονται σε περίπτωση μιας επείγουσας ιατρικής κατάστασης όπως είναι η καρδιακή προσβολή και το εγκεφαλικό ή να καθυστερούν η διάγνωση και η θεραπεία τους σύμφωνα με τα ΝΕΑ.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν το σώμα τους καλύτερα από τον καθένα, συμπεριλαμβανομένου του γιατρού τους. Γενικά, εάν αισθάνεστε συνεχώς ότι κάτι δεν είναι «σωστό» ή βιώνετε κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο, απαιτείται να υποβληθείτε σε ιατρική εξέταση» σημειώνει ο Parag Joshi, M.D., καρδιολόγος του Κέντρου «Ciccarone» για την Πρόληψη της Καρδιακής Νόσου του Johns Hopkins.

Και προσθέτει με νόημα πως το μήνυμα κινδύνου δεν εκπέμπεται μόνο από την περιοχή της καρδιάς, αντιθέτως μπορεί να συμμετέχει όλο το σώμα.

Τα… κρυφά μηνύματα

Πολλά σωματικά συμπτώματα που σχετίζονται με την καρδιά συνδέονται στενά με την ανεπαρκή ροή αίματος μέσω των αρτηριών προς την καρδιά, εξηγεί ο ειδικός. Υπάρχουν όμως και ενοχλήσεις που σπάνια κάποιος θα συσχέτιζε με νόσημα του καρδιαγγειακού συστήματος, με αποτέλεσμα η κλινική εικόνα του ασθενή να… θολώνει.

Ποια είναι αυτά; Ο Dr. Joshi αναφέρει τα εξής:

Πόνος στο σαγόνι και στον αυχένα: Ο πόνος στο στήθος δεν επικεντρώνεται πάντα στην περιοχή της καρδιάς. Μπορεί να αντανακλάται στην περιοχή του σαγονιού ή του αυχένα, προκαλώντας σύγχυση, καθώς τα συμπτώματα μπερδεύουν.

Ναυτία και φούσκωμα: Ειδικά οι γυναίκες συχνά περιγράφουν αυτού του είδους την ενόχληση. Σε κάποιες περιπτώσεις ο έμετος μπορεί να προηγηθεί του πόνου στο στήθος.

Συνολική κόπωση: Οταν η καρδιά σας δυσκολεύεται να αντλήσει αποτελεσματικά αίμα, ο πνεύμονας και οι μύες τροφοδοτούνται με μικρότερες ποσότητες. Η δύσπνοια και η κούραση κατά τις καθημερινές δραστηριότητες, όπως το ανέβασμα σκαλοπατιών ή το περπάτημα μικρής έντασης, θα πρέπει να λειτουργήσουν όπως η… κόκκινη σημαία.

Τα… άσχετα συμπτώματα

Ορισμένα προβλήματα υγείας μπορεί να έχουν ή να μην έχουν σαφή συσχέτιση με καρδιακές παθήσεις. Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με τον Dr. Joshi είναι σημαντικό να γίνει ένας έλεγχος καρδιάς, ιδίως σε εκείνους που έχουν παράγοντες κινδύνου για καρδιακή νόσο.

Υπνική άπνοια: Πρόκειται για μία πολύ συχνή διαταραχή και περιγράφει τη διακοπή της αναπνοής για μερικά δευτερόλεπτα έως και λίγα λεπτά κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η πάθηση αυτή έχει συνδεθεί με υψηλή αρτηριακή πίεση και αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Πιο συγκεκριμένα, οι ασθενείς με υπνική άπνοια νιώθουν πιο κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς διαταράσσεται ο ύπνος τους, και έχει συσχετιστεί με καρδιακά προβλήματα, διαβήτη, παχυσαρκία και ατυχήματα που σχετίζονται με την οδήγηση ή την εργασία.

Δυσκολία επίτευξης ή διατήρησης της στύσης: Αν και οι άνδρες συχνά δεν συνδέουν τα προβλήματα της… κρεβατοκάμαρας με την καρδιά, η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να είναι ένα πολύ πρώιμο σημάδι της αρτηριακής βλάβης. «Ενα πρόβλημα των αιμοφόρων αγγείων σε μια περιοχή του σώματος είναι πιθανόν να σχετίζεται με αντίστοιχα προβλήματα σε μια άλλη περιοχή» διευκρινίζει ο ειδικός.

Κράμπες, πόνος ή μούδιασμα στις γάμπες κατά το περπάτημα: Ο πόνος στα πόδια, ο οποίος εκδηλώνεται κατά την κίνηση ή την άσκηση και υποχωρεί όταν σταματά η φυσική δραστηριότητα, μπορεί να είναι σημάδι περιφερικής αγγειακής νόσου, μιας διαταραχής του κυκλοφορικού. Τα άτομα με τη συγκεκριμένη νόσο συχνά έχουν αθηροσκλήρωση – δηλαδή συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες.

Σημειώνεται πως στη χώρα μας και σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα (ΕΛΣΤΑΤ με δεδομένα του 2019) η κύρια αιτία θανάτου είναι τα νοσήματα του κυκλοφορικού (35,4%). Αντίστοιχα, στην Ευρώπη καταγράφονται ετησίως πάνω από 4 εκατομμύρια θάνατοι από καρδιαγγειακά νοσήματα, χιλιάδες από τους οποίους οφείλονται στην έλλειψη ελέγχου της χοληστερόλης, έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΚΑΡΔΙΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Previous Post

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα από ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ

Next Post

Κιβωτός του Κόσμου: Ενώπιον του ανακριτή ο πατέρας Αντώνιος

Next Post
Κιβωτός του Κόσμου

Κιβωτός του Κόσμου: Ενώπιον του ανακριτή ο πατέρας Αντώνιος

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Παππάς στην Κοζάνη
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 55χρονος για  πώληση ελαιόλαδου αμφιβόλου ποιότητας
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Άλμα πληθωρισμού στο 5,1% – Υψηλότερος κατά 34% από την ευρωζώνη»
  • Καστοριά: Συνελήφθη 48χρονος αλλοδαπός που μετέφερε παράνομα προς το εσωτερικό της χώρας, έναν αλλοδαπό
  • Δυο θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στη Δυτική Μακεδονία το Σεπτέμβριο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  2. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  3. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  4. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  5. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr