• Latest

Τη βασιλόπιτά της για το 2020 έκοψε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου

22 Ιανουαρίου 2020
Το Κ.Φ.Α.Α Πενταλόφου στο Kozani Youth Fest 2025

Το Κ.Φ.Α.Α Πενταλόφου στο Kozani Youth Fest 2025

10 Μαΐου 2025
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Σχολής Γονέων στη Σιάτιστα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Σχολής Γονέων στη Σιάτιστα

10 Μαΐου 2025
Ταξική ενότητα

Η Ταξική Ενότητα για την εκλογοαπολογιστικη συνέλευση του εκτάκτου 38ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης

10 Μαΐου 2025
Πραγματοποιήθηκε η Εαρινή Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας. Φωτογραφίες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εαρινή Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας. Βίντεο

10 Μαΐου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Κοζάνη: Σύλληψη 2 ατόμων. Έκλεψαν μηχανάκια!!

10 Μαΐου 2025
ποδοσφαιρο

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Διεκδικούν ό,τι απέμεινε

10 Μαΐου 2025
Σιάτιστα: Δωρητές μυελού των οστών έγιναν μαθητές των Λυκείων

Σιάτιστα: Δωρητές μυελού των οστών έγιναν μαθητές των Λυκείων

10 Μαΐου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Η Δυτική Μακεδονία, μοναδική Περιφέρεια σε όλη την Ελλάδα χωρίς Ιατροδικαστική Υπηρεσία»

10 Μαΐου 2025
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Εγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κοζάνης σχολικού έτους (2025-26) από 12/05/2025 έως και 20/06/2025

9 Μαΐου 2025
Δεντροφύτευση στο Δημοτικό Σχολείο Καλονερίου – Μικροκάστρου. Φωτογραφίες

Δεντροφύτευση στο Δημοτικό Σχολείο Καλονερίου – Μικροκάστρου. Φωτογραφίες

9 Μαΐου 2025
Προβολές ταινιών και θεατρικά έργα από το καλλιτεχνικό σχολείο την Πέμπτη 15 Μαΐου 7:30 μ.μ στο ΔΗΠΕΘΕ

Προβολές ταινιών και θεατρικά έργα από το καλλιτεχνικό σχολείο την Πέμπτη 15 Μαΐου 7:30 μ.μ στο ΔΗΠΕΘΕ

9 Μαΐου 2025
Σιάτιστα: Κλαδεύτηκε ο πλάτανος στην Πλατεία χώρας. Φωτογραφίες

Σιάτιστα: Κλαδεύτηκε ο πλάτανος στην Πλατεία χώρας. Φωτογραφίες

9 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τη βασιλόπιτά της για το 2020 έκοψε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου

sierafm by sierafm
22 Ιανουαρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τη βασιλόπιτά της για το 2020 έκοψε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, στο Αρχοντικό Γρηγορίου Βούρκα στην Κοζάνη, με το εργαζόμενο ή μη, την περίοδο αυτή, μόνιμο και έκτακτο προσωπικό.

Ο σύντομος απολογισμός 2019 – προγραμματισμός 2020, που έκανε η Προϊσταμένη της Εφορείας, περιελάμβανε τα παρακάτω:

«…Η νέα χρονιά, αρχίζει με νέα δεδομένα για την Εφορεία.

Καταρχάς, η κοπή της βασιλόπιτας στο Αρχοντικό Γρ. Βούρκα σηματοδοτεί ένα σχεδόν ιστορικό γεγονός, αφού συνδέεται με την μεταφορά και οργάνωση της Εφορείας Γρεβενών στα Γρεβενά, όπου ήταν και η έδρα της για 16 χρόνια, από το 2004, από τότε δηλαδή που η πόλη αποτέλεσε έδρα Εφορείας. Το Αρχοντικό παραμένει πλέον στη χρήση μόνον της ΕΦΑ Κοζάνης, η οποία και θα δρομολογήσει τη νέα οργάνωση και λειτουργία του.

Ένα δεύτερο σημαντικό γεγονός, αποτελεί η πρόσφατη ένταξη στο ΕΣΠΑ δύο μεγάλων έργων της Εφορείας μας, η μερική αποκατάσταση της πόλης της αρχαίας Αιανής, και η στερέωση και αποκατάσταση του Δυτικού Πύργου Σερβίων. Είναι δύο έργα για τα οποία δουλέψαμε πολύ και αρκετά χρόνια, ώστε να καταστούν ώριμα προς ένταξη. Ως εκ τούτου, αυτό αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία που μας κάνει υπερήφανους, προσθέτοντάς μας συγχρόνως και μια μεγάλη ευθύνη για την ορθή και εντός των προκαθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησή τους.

Ένα ακόμα γεγονός που μας χαροποιεί, γιατί κι’ αυτό είχε πολλή δουλειά και πήρε πολύ χρόνο, είναι η ολοκλήρωση των Πρακτικών της Ημερίδας που έδινε τον Απρίλιο του 2018 για το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, του οποίου τυπώσαμε και σας παρουσιάζουμε σήμερα ένα αντίτυπο. Θα αναρτηθεί στο site του Μουσείου το Φεβρουάριο.

Περνώντας σε ένα σύντομο απολογισμό, θα λέγαμε πως το 2019 σε γενικές γραμμές υπήρξε μια πολύ δημιουργική χρονιά για την Εφορεία μας, καθώς διεκπεραιώθηκε ένα μεγάλο και πολύπλευρο αρχαιολογικό έργο. Επιγραμματικά, περιελάμβανε τα παρακάτω:

  • Μεγάλες σωστικές ανασκαφές στα ορυχεία της ΔΕΗ, στο ορυχείο της ΜΕΤΕ, και στο Αιολικό πάρκο Ασκίου, στις οποίες απασχολήθηκαν συνολικά εκατοντάδες εργαζόμενοι. Οι ανασκαφές αυτές έφεραν στο φως σημαντικά ευρήματα, απασχολώντας σε κάποιες περιπτώσεις και τα πανελλαδικά και διεθνή ΜΜΕ, προβάλλοντας τον πολιτισμό της περιοχής μας, όπως και το έργο της Εφορείας.
  • Συντηρήθηκαν, καταγράφηκαν, σχεδιάστηκαν και φωτογραφήθηκαν εκατοντάδες αρχαία αντικείμενα, παλιών και νέων ανασκαφών.
  • Πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες αυτοψίες και επιβλέψεις έργων στις οποίες ελέγχθηκαν με επιφανειακή έρευνα περισσότερα από 100.000 στρέμματα γης σε όλο το νομό. Τα περισσότερα συνδέονται με αιτήματα διάφορων εταιριών και ιδιωτών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων.
  • Εκπονήθηκαν μελέτες και τεχνικές εκθέσεις, και υλοποιήθηκε μια σειρά άμεσων σωστικών εργασιών σε βυζαντινά μνημεία. Παράλληλα, συνεργαστήκαμε με διάφορους εμπλεκόμενους φορείς και άτομα, με υποδείξεις και συμβουλευτικές παρεμβάσεις μας, σε θέματα προστασίας και ανάδειξης μνημείων.
  • Πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, την Αρχαιολογική Συλλογή της Κοζάνης, το Αρχοντικό Γρ. Βούρκα και το Αρχοντικό Πούλκως στη Σιάτιστα, σε περισσότερους από 3.000 μαθητές.
  • Διοργανώθηκαν σημαντικές και επιτυχημένες εκδηλώσεις, με αποδέκτες ποικίλες κατηγορίες κοινού, σε πολλούς από τους χώρους της Εφορείας, με τη συνδιοργάνωση ή μη άλλων φορέων.
  • Έγιναν ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια, καθώς και συγγραφή άρθρων προς δημοσίευση σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Το ανασκαφικό έργο του 2018-2019 θα παρουσιαστεί επίσης στο φετινό ΑΕΜΘ, στις αρχές Μαρτίου, ενώ το αρχαιολογικό έργο της δεκαετίας 2011-2020 στα δημόσια μουσεία, στα τέλη του ίδιου μήνα στην Αθήνα.
  • Με όλα αυτά, όπως και με την προβολή του έργου της Εφορείας μέσω των ΜΜΕ και της ιστοσελίδας μας στο FB, και παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, παρατηρήθηκε αύξηση της επισκεψιμότητας στους χώρους της Εφορείας, με υπερδιπλασιασμό των επισκεπτών συγκριτικά με το 2018, με τα πρωτεία να κατέχει και πάλι το Αρχοντικό της Πούλκως στη Σιάτιστα.
  • Ένα ιδιαίτερα μεγάλο και πολύπλευρο έργο διεκπεραιώθηκε επίσης και από το Λογιστήριο, με 5.667 πρωτοκολλημένα έγγραφα. Εξυπηρετήθηκαν εκατοντάδες πολίτες, με διεκπεραίωση υποθέσεών τους, έκδοση καρτών ελευθέρας εισόδου σε μουσεία, βεβαιώσεις προϋπηρεσίας και πολλά άλλα.
  • Υψηλά στις προτεραιότητες της Εφορείας μας είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας επίλυσης θεμάτων που αφορούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, όπως και σε Προγραμματικές Συμβάσεις για αποκατάσταση βυζαντινών / μεταβυζαντινών μνημείων του νομού.
  • Ιδιαίτερη επίσης βαρύτητα δόθηκε τη χρονιά που έφυγε και σε θέματα ασφάλειας μουσείων – μνημείων – χώρων, αλλά και εργαζομένων.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μέρος μόνο ενός πολύ σημαντικού έργου, που επιτεύχθηκε με τη συνεργασία όλων, μονίμων και εκτάκτων υπαλλήλων της Εφορείας. Θερμές ευχαριστίες προς όλους.

Παρόμοια δημιουργικό ευχόμαστε να είναι και το 2020, με υγεία, καθώς και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία για όλους.»

Την χορηγία της βασιλόπιτας έκανε φέτος το διαφημιστικό γραφείο Skepsis Adv., του Ελευθέριου (Τέλη) Βωβού.

Το δώρο αποτελεί ένα τριήμερο ταξίδι για δύο άτομα, όπου και όποτε επιθυμεί ο τυχερός, προσφορά του Γραφείου Ταξιδίων Ερμής Tours, Κωνσταντίνος Φωτόπουλος. Το φλουρί έτυχε σπουδάστρια του Δημόσιου ΙΕΚ Κοζάνης, που κάνει την πρακτική της ως φύλακας στην Εφορεία. Της ευχόμαστε υγεία και τύχη σε όλη της ζωή.

Ευχαριστούμε θερμά και τους δύο χορηγούς και τους ευχόμαστε καλή χρονιά.

Θερμές ευχαριστίες επίσης και καλή χρονιά στην Εταιρία Συστημάτων Πληροφορικής Κυβρακίδης Γ. και Υιός Ο.Ε., για τη χορηγία του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Αρχαιολογικής Συλλογής Κοζάνης.

Previous Post

Χάλασε ο γάμος επειδή «κλέφτηκαν» οι συμπέθεροι

Next Post

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Next Post

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Το Κ.Φ.Α.Α Πενταλόφου στο Kozani Youth Fest 2025
  • Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Σχολής Γονέων στη Σιάτιστα
  • Η Ταξική Ενότητα για την εκλογοαπολογιστικη συνέλευση του εκτάκτου 38ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης
  • Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εαρινή Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας. Βίντεο
  • Κοζάνη: Σύλληψη 2 ατόμων. Έκλεψαν μηχανάκια!!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  2. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  3. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  4. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr