• Latest
kardia, καρδια, εμφραγμα

Τις επόμενες εβδομάδες ξεκινά ο προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος

14 Νοεμβρίου 2024
«Η πόλη που θέλουμε να ζούμε!» Τα παιδιά σχεδιάζουν την πόλη του αύριο στα Γρεβενά.

«Η πόλη που θέλουμε να ζούμε!» Τα παιδιά σχεδιάζουν την πόλη του αύριο στα Γρεβενά.

22 Σεπτεμβρίου 2026
παιδι

Πάνω από 50% η μείωση των γεννήσεων στους νομούς Κοζάνης, Γρεβενών και Φλώρινας – Τα ποσοστά στους υπόλοιπους νομούς

22 Σεπτεμβρίου 2026
ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Τέλος η αναμονή για νέο αυτοκίνητο -Ξεκίνησε η αποστολή πινακίδων κυκλοφορίας σε όλη την Ελλάδα

22 Σεπτεμβρίου 2026
gov.gr, υπολογιστης

Αναβαθμίστηκε το OpenGov.gr με νέα εργαλεία συμμετοχής και αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης

22 Σεπτεμβρίου 2026
ΚΑΙΡΟΣ ΒΡΟΧΗ

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Βροχές και καταιγίδες – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

22 Σεπτεμβρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Νεκρός μέσα στο ξενοδοχείο του εντοπίστηκε 54χρονος

22 Σεπτεμβρίου 2026
ζεστη καφες ομορφια

Αυτό το ρόφημα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του λίπους και την αύξηση της μυϊκής μάζας

22 Σεπτεμβρίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στην Εράτυρα

22 Σεπτεμβρίου 2026
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

Το νέο πλαίσιο διακανονισμού των οφειλών προς τη Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης

22 Σεπτεμβρίου 2026
κυνηγι καραμπινα

Την σκότωσε κυνηγός που την πέρασε για ελάφι!

22 Σεπτεμβρίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Νέα Επίκαιρη Ερώτηση Π. Κουκουλόπουλου για το Data Center: «Η Κοζάνη ζητά επίσημη ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης»

22 Σεπτεμβρίου 2026
Ήρθαν για να μείνουν οι ρυθμίσεις στην Εγνατία- Μετά τις αυτοψίες το χρονοδιάγραμμα

Τον επόμενο μήνα αρχίζουν τα έργα στις σήραγγες της Εγνατίας οδού

22 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τις επόμενες εβδομάδες ξεκινά ο προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος

sierafm by sierafm
14 Νοεμβρίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
kardia, καρδια, εμφραγμα
0
SHARES
69
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τις επόμενες εβδομάδες ξεκινάει το πρόγραμμα για τα καρδιαγγειακά, είπε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ η Ειρήνη Αγαπηδακη ξεκίνησε λέγοντας πως «Ψηφίστηκε δωρεάν προσωπικός γιατρός για όλους και για πρώτη φορά δωρεάν προσωπικός παιδίατρος για πάνω από μισό εκατομμύριο παιδιά και εκτός από αυτά πανεπιστημιακά κέντρα Υγείας, τηλεϊατρική και για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας. 40.000 ευρώ εφάπαξ σε όσους νέους γιατρούς επιλέξουν να κάνουν την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής και της Παθολογίας.

«[…] Ερχόμαστε λοιπόν τώρα να ανοίξουμε επιπλέον θέσεις. Τα περισσότερα κενά τα έχουμε Αττική και Κεντρική Μακεδονία.

Εκεί λοιπόν θα ανοίξουμε τις περισσότερες θέσεις και με βάση το χθεσινό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πλέον και αποτελεί νόμο θέλουμε ο πολίτης να γράφεται σε γιατρό του Δήμου που κατοικεί ή όμορων δήμων. Θέλουμε να είναι ο προσωπικός γιατρός κοντά στον τόπο κατοικίας των ανθρώπων» επεσήμανε η κ. Αγαπηδάκη σχετικά με τον προσωπικό γιατρό.

Σχετικά με την κριτική της αντιπολίτευσης για τους ειδικευόμενους γιατρούς η υφυπουργός ανέφερε ότι «[…] και εγώ θα ήθελα να είχαμε εκατοντάδες παθολόγους γενικούς γιατρούς και να μπορούσαν να μπουν. Κάτι το οποίο δεν γνωρίζει πολύς κόσμος και γι’ αυτό είναι ανεδαφική η κριτική της αντιπολίτευσης είναι ότι στη χώρα μας το σύνολο των ιατρών – αν πάρουμε όλους τους γιατρούς που έχουμε στη χώρα- ξέρετε τι ποσοστό είναι γενικοί ιατροί και παθολόγοι; 6% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ξέρετε ποιος είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος; 20%. Τι θέλω να πω; Γι’ αυτό δίνουμε το κίνητρο των 40.000 ευρώ για να έχουμε σε μερικά χρόνια και εμείς περισσότερους γενικούς γιατρούς και παθολόγους. Τι να κάνουμε μέχρι τότε;

Να αφήσουμε τον κόσμο χωρίς προσωπικό γιατρό; Δεν γίνεται. Πάμε λοιπόν να βάλουμε μέσα τους ανθρώπους που ειδικεύονται στη γενική ιατρική και στην παθολογία και είναι στο τελευταίο έτος. Δηλαδή η κριτική της αντιπολίτευσης ποια είναι; και δεν ψηφίσανε τον προσωπικό γιατρό κ. Παπαχλιμίντζο, ότι ο άνθρωπος που είναι ένα βήμα πριν πάρει ειδικότητα δεν μπορεί να ασκήσει αυτά τα καθήκοντα; […]

«Ο προσωπικός γιατρός δεν αντικαθιστά τον παθολόγο μας»

»Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι οι επαγγελματικές ενώσεις και οι επιστημονικές ενώσεις των γενικών ιατρών και των παθολόγων ζήτησαν από μόνοι τους να εκπαιδευτούν όλοι οι ειδικευμένοι παθολόγοι και μη, στο θεσμό του προσωπικού γιατρού, γιατί αυτός ο θεσμός, αυτός ο ρόλος έχει συγκεκριμένα καθήκοντα. Δεν είναι εδώ για να αντικαταστήσει τον παθολόγο μας. Σε αυτά λοιπόν τα συγκεκριμένα καθήκοντα όλες οι κατηγορίες των ιατρών που βάζουμε μπορούν να ανταποκριθούν. Και δεν μπορώ να δεχτώ γιατί είναι υποτιμητικό ότι ένας άνθρωπος που σήμερα βγάζει εφημερία στα επείγοντα και καλείται να διαχειριστεί ατυχήματα, εμφράγματα, δεν μπορεί να συμβουλεύσει έναν πολίτη για τις προληπτικές εξετάσεις και να ενημερώσει τον ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας».

Σε άλλο σημείο τόνισε «όποιος έχει επιχειρήσει μεταρρύθμιση ξέρει ότι αυτά δεν γίνονται μαγικά μια και έξω δεν πατάς ένα κουμπί και γίνονται όλα τέλεια. Είναι κάτι πάνω στο οποίο εργάζεσαι χρόνια για να πετύχει. Αυτό ήταν άλλωστε και το ίδιο το ΕΣΥ. Ήταν μια μεταρρύθμιση που διαδοχικές κυβερνήσεις εργάστηκαν χρόνια για να πετύχει. Άρα δεν μπορώ να σκεφτώ τρόπο που θα μπορούσε κάποιος μαγικά να φτιάξει το θεσμό του προσωπικού γιατρού. Από την άλλη, γιατί καταψήφισαν τα κόμματα; Εγώ θα σας πω ένα στοιχείο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας και εσείς και οι πολίτες που μας ακούνε και μας βλέπουν. Είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ να ψηφίζει κατά στον προσωπικό γιατρό, κατά στις κατηγορίες αυτές που βάζουμε, αλλά ναι στις αμοιβές τους; Δηλαδή μας λένε μη βάλετε τους επιπλέον προσωπικού γιατρούς, πληρώστε τους όμως[…]».

«Τα προληπτικά προγράμματα ήρθαν για να μείνουν»

Για το τι θα γίνει αν τελειώσουν τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης η κ. Αγαπηδάκη ανέφερε ότι «οι προληπτικές εξετάσεις, το νέο σύστημα πρόληψης έχει θεσμοθετηθεί από την κυβέρνηση το 2020 με το νόμο 4675. Τι σημαίνει αυτό;
Ότι ήρθε για να μείνει. Μετά το Ταμείο Ανάκαμψης θα έχουμε άλλο χρηματοδοτικό πόρο. Σε κάθε περίπτωση, θέλω να ξέρουν οι πολίτες ότι αυτό το σύστημα ήρθε για να μείνει. Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τα κυριότερα χρόνια νοσήματα, καρκίνο του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου, καρδιαγγειακά θα συνεχίσουν να υπάρχουν […] Και πρέπει να σας πω ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί τα πρώτα χειρουργεία με ανθρώπους οι οποίοι έκαναν την κολονοσκόπηση, το self test, τη βιοψία. Βρέθηκαν με καρκίνο του παχέος εντέρου και γίνονται οι χειρουργικές πράξεις. Και ξεκινάνε σε λίγες εβδομάδες και τα καρδιαγγειακά που αφορούν 5,5 εκατομμύρια πολίτες ηλικίας 30 – 70 ετών».

Αναφορικά με τα απογευματινά χειρουργεία είπε ότι «[…] Αφορούν 37.000 ανθρώπους. Μιλάμε για χειρουργεία που δεν αφορούν επείγουσες καταστάσεις. Δεν είναι δηλαδή κάποιος διαγνωσμένος με καρκίνο και πρέπει να περιμένει να χειρουργηθεί από αυτό[…] Μιλάμε για τα λεγόμενα ψυχρά χειρουργεία, δηλαδή τα πιο πολλά αφορούν επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για καταρράκτη, αρθροπλαστική ισχίου, γόνατος, επεμβάσεις δηλαδή οι οποίες έχουν αναμονή ούτως ή άλλως διαχρονικά. Σε αυτούς λοιπόν τους πολίτες πάμε να δώσουμε τη δυνατότητα να χειρουργηθούν δωρεάν στα απογευματινά χειρουργεία[…]»

Υπογράμμισε ότι «κανένας δικαιούχος των προγραμμάτων πρόληψης που γίνονται με το Ταμείο Ανάκαμψης τώρα, σε όλα αυτά τα προγράμματα που έχουμε στην ομπρέλα του προλαμβάνω, είτε είναι ασφαλισμένος είτε ανασφάλιστος, δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ[…]» και τόνισε ότι αν έχουν ζητηθεί χρήματα για αυτού του είδους τις εξετάσεις οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν καταγγελία επώνυμα ή ανώνυμα στο υπουργείο Υγείας.

«Τις επόμενες εβδομάδες ξεκινάει το πρόγραμμα για τα καρδιαγγειακά»

Τέλος η Ειρήνη Αγαπηδάκη έκανε γνωστό ότι «τις επόμενες εβδομάδες μέσα στον μήνα, ξεκινάει το πρόγραμμα για τα καρδιαγγειακά και εκεί έχουμε κάτι καινούργιο σε σχέση με τα υπόλοιπα προγράμματα. Εκτός από τους ελέγχους, τους αιματολογικoύς και την εξέταση από τον γιατρό, εφόσον ο πολίτης βρεθεί να έχει κάποιο πρόβλημα, για παράδειγμα αυξημένο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο, θα έχουμε δέκα κέντρα αναφοράς, πανεπιστημιακές καρδιολογικής κλινικές σε όλη τη χώρα, που αν ένας πολίτης για παράδειγμα, κινδυνεύει με έμφραγμα ή βρεθεί να έχει απόφραξη στις αρτηρίες ή χρειάζεται αγγειοπλαστική ή οτιδήποτε θα προωθούνται αμέσως οι άνθρωποι και θα βρίσκουν τη λύση και την υγειά τους all the way μέχρι το τέλος».

eleftherostypos.gr
Tags: ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ
Previous Post

Black Friday: Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την ημέρα των μεγάλων προσφορών -Τα SOS για τους καταναλωτές

Next Post

Σε καταστήματα της Νεάπολης ο Γιάννης Μητλιάγκας

Next Post
Σε καταστήματα της Νεάπολης ο Γιάννης Μητλιάγκας

Σε καταστήματα της Νεάπολης ο Γιάννης Μητλιάγκας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • «Η πόλη που θέλουμε να ζούμε!» Τα παιδιά σχεδιάζουν την πόλη του αύριο στα Γρεβενά.
  • Πάνω από 50% η μείωση των γεννήσεων στους νομούς Κοζάνης, Γρεβενών και Φλώρινας – Τα ποσοστά στους υπόλοιπους νομούς
  • Τέλος η αναμονή για νέο αυτοκίνητο -Ξεκίνησε η αποστολή πινακίδων κυκλοφορίας σε όλη την Ελλάδα
  • Αναβαθμίστηκε το OpenGov.gr με νέα εργαλεία συμμετοχής και αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Βροχές και καταιγίδες – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  2. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  3. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  4. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  5. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr