• Latest
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ

Τι αλλάζει στις πωλήσεις αυτοκινήτων από το 2022 – Τι καθίσταται υποχρεωτικό

27 Αυγούστου 2020
Νέο τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία στα διόδια Πολυμύλου – Ουρές οχημάτων στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη

Νέο τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία στα διόδια Πολυμύλου – Ουρές οχημάτων στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη

6 Οκτωβρίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επετειακή Εκδήλωση:  «1995 – 2025: 30 χρόνια μετά τον σεισμό -Μνήμη, Αποκατάσταση, Θωράκιση»

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επετειακή Εκδήλωση:  «1995 – 2025: 30 χρόνια μετά τον σεισμό -Μνήμη, Αποκατάσταση, Θωράκιση»

6 Οκτωβρίου 2025
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή

Γρεβενά: Εξιχνίαση απάτης με λεία 38.000 ευρώ

6 Οκτωβρίου 2025
ΔΙΑΔΥΜΑ: Εκδήλωση στο Δρέπανο για την Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην πράξη

ΔΙΑΔΥΜΑ: Εκδήλωση στο Δρέπανο για την Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην πράξη

6 Οκτωβρίου 2025
Μαλούτας: Ανησυχούμε για το μέλλον της Τηλεθέρμανσης, δεν επιχαίρουμε που δικαιωθήκαμε στην κριτική μας

Άρχισε η προθέρμανση του δικτύου τηλεθέρμανσης Κοζάνης

6 Οκτωβρίου 2025
Επιτυχής ολοκλήρωση της δράσης «Δάσος για Όλους: Εκδρομή Ευαισθητοποίησης, Ενημέρωσης και Δασοθεραπείας» στο Σκεπασμένο Βελβεντού

Επιτυχής ολοκλήρωση της δράσης «Δάσος για Όλους: Εκδρομή Ευαισθητοποίησης, Ενημέρωσης και Δασοθεραπείας» στο Σκεπασμένο Βελβεντού

6 Οκτωβρίου 2025
​Εθελοντική Αιμοδοσία στη Γαλατινή

​Εθελοντική Αιμοδοσία στη Γαλατινή

6 Οκτωβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Γρεβενά: 67χρονος αλλοδαπός έκλεψε αυτοκίνητο

6 Οκτωβρίου 2025
ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δήμος Γρεβενών: Εργασίες κλάδευσης στην πλατεία Αιμιλιανού την Τρίτη7/10

6 Οκτωβρίου 2025
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

345 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

6 Οκτωβρίου 2025
ΑΜΕΑ ΕΟΡΔΑΙΑ

Χαιρετισμός της Προέδρου και των Μελών του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας

6 Οκτωβρίου 2025
Πρόσκληση Συμμετοχής στον 2ο Διαγωνισμό EcoCarnival Business Challenge

Πρόσκληση Συμμετοχής στον 2ο Διαγωνισμό EcoCarnival Business Challenge

6 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 7 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τι αλλάζει στις πωλήσεις αυτοκινήτων από το 2022 – Τι καθίσταται υποχρεωτικό

sierafm by sierafm
27 Αυγούστου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Είναι πλέον δεδομένο ότι οι ευρωπαϊκοί δρόμοι είναι οι ασφαλέστεροι στον κόσμο με 49 θανάτους κατά μέσο όρο ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Τις δύο τελευταίες δεκαετίες οι θάνατοι που έχουν ως βασική αιτία τα τροχαία έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ, όμως η προσπάθεια που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς θα πρέπει να συνεχιστεί για να μειωθούν ακόμη περισσότερο το ποσοστό θνησιμότητας.

Αυτός είναι ο λόγος που η ΕΕ έχει θέσει νέους κανόνες που θα καθιστούν υποχρεωτικό προηγμένο εξοπλισμό ασφαλείας σε όλα τα νέα οχήματα που πωλούνται στην Ευρώπη. Θα ισχύσουν πιθανόν από τον Μάιο του 2022 για όλα τα μοντέλα που θα κατασκευάζονται και από τον Μάιο του 2024 θα είναι απαραίτητα για τα νέα μοντέλα που ήδη κυκλοφορούν.

Παράλληλα, θα υπάρξει προσαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα ώστε να ληφθούν υπόψη οι τεχνολογικές εξελίξεις και οι κοινωνικές τάσεις, όπως η γήρανση του πληθυσμού ή η αύξηση των χρηστών ποδηλατών.

Τα υποχρεωτικά χαρακτηριστικά ασφαλείας που θα εφαρμοστούν στα νέα αυτοκίνητα τα επόμενα χρόνια θα μπορούσαν να μειώσουν δραστικά τον αριθμό των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, δεδομένου ότι το ανθρώπινο λάθος εμπλέκεται, σύμφωνα με έρευνες, σε περίπου 95% όλων των τροχαίων ατυχημάτων.

Τα σημαντικότερα συστήματα και χαρακτηριστικά που θα είναι απαραίτητα στα αυτοκίνητα και θα τα κάνουν περισσότερη ασφαλή είναι η ευφυής βοήθεια ταχύτητας, που είναι ένα σύστημα προειδοποίησης του οδηγού που θα τον ενημερώσει όταν υπερβαίνει το όριο ταχύτητας του συγκεκριμένου δρόμου.

Προειδοποίηση υπνηλίας και προσοχής οδηγού: Είναι ένα σύστημα που συμβουλεύει μέσω ενός μηνύματος στο καντράν του αυτοκινήτου τον οδηγό να κάνει μία στάση για έναν καφέ ή να σταματήσει σε κάποιο πάρκινγκ για να ξεκουραστεί.

Προηγμένη προειδοποίηση απόσπασης της προσοχής του οδηγού για να διατηρείται η προσοχή στην οδήγηση: Αυτό έχει να κάνει με την διατήρηση της λωρίδας οδήγησης, όπως η απόσπαση της προσοχής του οδηγού όταν μιλάει στο κινητό τηλέφωνο.

Σήμα στάσης έκτακτης ανάγκης σε μια επικίνδυνη κατάσταση, όπως να αναβοσβήνουν τα φλας όταν ο οδηγός φρενάρει ξαφνικά, προειδοποιώντας τον επόμενο ότι πρέπει και αυτός να ακινητοποιήσει ή να μειώσει άμεσα την ταχύτητά του.

Σύστημα ανίχνευσης αναστροφής για την αποφυγή συγκρούσεων με άτομα και αντικείμενα πίσω από το όχημα, με τη βοήθεια κάμερας ή οθόνης.

Σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών που προειδοποιεί τον οδηγό όταν υπάρξει απώλεια πίεσης. Φυσικά για να εφαρμοστεί αυτό στα παλιότερα οχήματα θα πρέπει να υπάρχει η υποδομή των ανιχνευτών πίεσης που διαθέτει ειδικούς μετρητές. Το ίδιο σύστημα χρειάζεται όταν χρησιμοποιούνται ελαστικά run flat που έχουν την δυνατότητα ακόμη και αν υπάρξει ένα πρόβλημα σε κάποιο ελαστικό να μην χάσει αμέσως τον αέρα δημιουργώντας επικίνδυνη κατάσταση, παρά να δώσει τον απαραίτητο χρόνο και τα χιλιόμετρα στον οδηγό να πάει σε ένα συνεργείο.

Καταγραφή δεδομένων συμβάντων για την καταχώριση σχετικών δεδομένων λίγο πριν, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά από τροχαίο ατύχημα. Σε αυτό θα συμβάλλει η αλληλοεπίδραση και η επικοινωνία των αυτοκινήτων μεταξύ τους που θα στέλνουν ανά πάσα στιγμή πληροφορίες για κάθε οδηγική κατάσταση του δρόμου. Σήμερα η επικοινωνία των αυτοκινήτων βρίσκεται περίπου στα 800 μέτρα, απόσταση αρκετή για να είναι ο οδηγός προετοιμασμένος για οποιαδήποτε κατάσταση.

Για επιβατικά αυτοκίνητα και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, θα είναι επίσης υποχρεωτικό να υπάρχει σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης (αυτό είναι ήδη υποχρεωτικό για φορτηγά και λεωφορεία) καθώς και ένα σύστημα διατήρησης λωρίδων κινδύνου.

Τέλος, τα φορτηγά και τα λεωφορεία θα πρέπει να περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά άμεσης όρασης, επιτρέποντας στον οδηγό να βλέπει ευάλωτους χρήστες του δρόμου και συστήματα συναγερμού που εντοπίζουν την παρουσία ποδηλατών και πεζών στην άμεση γειτνίαση του οχήματος.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Tags: ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Previous Post

Μέλι: Έξι άγνωστες χρήσεις και ιδιότητές του

Next Post

Πώς και κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τις υφασμάτινες μάσκες

Next Post
μασκα, κορονοιος

Πώς και κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τις υφασμάτινες μάσκες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νέο τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία στα διόδια Πολυμύλου – Ουρές οχημάτων στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επετειακή Εκδήλωση:  «1995 – 2025: 30 χρόνια μετά τον σεισμό -Μνήμη, Αποκατάσταση, Θωράκιση»
  • Γρεβενά: Εξιχνίαση απάτης με λεία 38.000 ευρώ
  • ΔΙΑΔΥΜΑ: Εκδήλωση στο Δρέπανο για την Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην πράξη
  • Άρχισε η προθέρμανση του δικτύου τηλεθέρμανσης Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr