• Latest
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ

Τι αλλάζει στις πωλήσεις αυτοκινήτων από το 2022 – Τι καθίσταται υποχρεωτικό

27 Αυγούστου 2020
Δήμος Βοΐου: 4o Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ – 1 έως 5 Ιουλίου

Ξεκινάει το 4ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Βοΐου

30 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: BookStories στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης την Κυριακή 5 Ιουλίου 2026 από τις 11:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ στο πλαίσιο των 44ων Λασσανείων

Δήμος Κοζάνης: BookStories στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης την Κυριακή 5 Ιουλίου 2026 από τις 11:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ στο πλαίσιο των 44ων Λασσανείων

30 Ιουνίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη 02-07-2026

30 Ιουνίου 2026
Η Περιφέρεια Δυτικής μέλος της Ενεργειακής Κοινότητας «Υψηλάντη-Ελλησπόντου «Proud Farm». Βίντεο

Τακτική Γενική Συνέλευση Μελών της Ενεργειακής Κοινότητας Υψηλάντη – Ελλησπόντου – PROUD FARM

30 Ιουνίου 2026
Στο Δήμο Βοΐου δωρεάν για 20 χρόνια τμήμα του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου

Οι Ιατροί Ειδικότητας στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου τον Ιούλιο

30 Ιουνίου 2026
Νέο βήμα στη συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το China Three Gorges University

Νέο βήμα στη συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το China Three Gorges University

30 Ιουνίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: Οι μάσκες έπεσαν για μια ακόμη φορά: Η Υ.Α. του Υ.Π.ΕΝ. για την κατανομή των εσόδων από CO2 για το 2026, προβλέπει δραστική μείωση των πόρων για τα έργα υποδομής στην Δυτική Μακεδονία

30 Ιουνίου 2026
Ο Αλέξης Γούδας μαζί με τους Θάνο Σταυρίδη και Χάρη Ευάγγελου στο «Φεστιβάλ Αυλής 2026»

Ο Αλέξης Γούδας μαζί με τους Θάνο Σταυρίδη και Χάρη Ευάγγελου στο «Φεστιβάλ Αυλής 2026»

30 Ιουνίου 2026
Ηχηρό «όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών στην κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών στον Βενέτικο ποταμό

Ηχηρό «όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών στην κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών στον Βενέτικο ποταμό

30 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για Φυσικό Αέριο και Ενεργειακές Κοινότητες – Χρήστος Ζευκλής: Μειώνουμε το ενεργειακό κόστος για τους Δημότες

Συγχαρητήριο μήνυμα του δημάρχου Βοΐου για τη διεξαγωγή της συναυλίας του Σωκράτη Μάλαμα και της Ιουλίας Καραπατάκη

30 Ιουνίου 2026
Επιστολή

Για όσους δεν κατάλαβαν.. – Η απάντηση μας στην υβριστική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης προς την Εφ. ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ 

30 Ιουνίου 2026
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Δυτική Μακεδονία: 2 εκ. για 876 παιδιά σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ, με απόφαση Αμανατίδη

30 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 30 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τι αλλάζει στις πωλήσεις αυτοκινήτων από το 2022 – Τι καθίσταται υποχρεωτικό

sierafm by sierafm
27 Αυγούστου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ
0
SHARES
9
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Είναι πλέον δεδομένο ότι οι ευρωπαϊκοί δρόμοι είναι οι ασφαλέστεροι στον κόσμο με 49 θανάτους κατά μέσο όρο ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Τις δύο τελευταίες δεκαετίες οι θάνατοι που έχουν ως βασική αιτία τα τροχαία έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ, όμως η προσπάθεια που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς θα πρέπει να συνεχιστεί για να μειωθούν ακόμη περισσότερο το ποσοστό θνησιμότητας.

Αυτός είναι ο λόγος που η ΕΕ έχει θέσει νέους κανόνες που θα καθιστούν υποχρεωτικό προηγμένο εξοπλισμό ασφαλείας σε όλα τα νέα οχήματα που πωλούνται στην Ευρώπη. Θα ισχύσουν πιθανόν από τον Μάιο του 2022 για όλα τα μοντέλα που θα κατασκευάζονται και από τον Μάιο του 2024 θα είναι απαραίτητα για τα νέα μοντέλα που ήδη κυκλοφορούν.

Παράλληλα, θα υπάρξει προσαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα ώστε να ληφθούν υπόψη οι τεχνολογικές εξελίξεις και οι κοινωνικές τάσεις, όπως η γήρανση του πληθυσμού ή η αύξηση των χρηστών ποδηλατών.

Τα υποχρεωτικά χαρακτηριστικά ασφαλείας που θα εφαρμοστούν στα νέα αυτοκίνητα τα επόμενα χρόνια θα μπορούσαν να μειώσουν δραστικά τον αριθμό των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, δεδομένου ότι το ανθρώπινο λάθος εμπλέκεται, σύμφωνα με έρευνες, σε περίπου 95% όλων των τροχαίων ατυχημάτων.

Τα σημαντικότερα συστήματα και χαρακτηριστικά που θα είναι απαραίτητα στα αυτοκίνητα και θα τα κάνουν περισσότερη ασφαλή είναι η ευφυής βοήθεια ταχύτητας, που είναι ένα σύστημα προειδοποίησης του οδηγού που θα τον ενημερώσει όταν υπερβαίνει το όριο ταχύτητας του συγκεκριμένου δρόμου.

Προειδοποίηση υπνηλίας και προσοχής οδηγού: Είναι ένα σύστημα που συμβουλεύει μέσω ενός μηνύματος στο καντράν του αυτοκινήτου τον οδηγό να κάνει μία στάση για έναν καφέ ή να σταματήσει σε κάποιο πάρκινγκ για να ξεκουραστεί.

Προηγμένη προειδοποίηση απόσπασης της προσοχής του οδηγού για να διατηρείται η προσοχή στην οδήγηση: Αυτό έχει να κάνει με την διατήρηση της λωρίδας οδήγησης, όπως η απόσπαση της προσοχής του οδηγού όταν μιλάει στο κινητό τηλέφωνο.

Σήμα στάσης έκτακτης ανάγκης σε μια επικίνδυνη κατάσταση, όπως να αναβοσβήνουν τα φλας όταν ο οδηγός φρενάρει ξαφνικά, προειδοποιώντας τον επόμενο ότι πρέπει και αυτός να ακινητοποιήσει ή να μειώσει άμεσα την ταχύτητά του.

Σύστημα ανίχνευσης αναστροφής για την αποφυγή συγκρούσεων με άτομα και αντικείμενα πίσω από το όχημα, με τη βοήθεια κάμερας ή οθόνης.

Σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών που προειδοποιεί τον οδηγό όταν υπάρξει απώλεια πίεσης. Φυσικά για να εφαρμοστεί αυτό στα παλιότερα οχήματα θα πρέπει να υπάρχει η υποδομή των ανιχνευτών πίεσης που διαθέτει ειδικούς μετρητές. Το ίδιο σύστημα χρειάζεται όταν χρησιμοποιούνται ελαστικά run flat που έχουν την δυνατότητα ακόμη και αν υπάρξει ένα πρόβλημα σε κάποιο ελαστικό να μην χάσει αμέσως τον αέρα δημιουργώντας επικίνδυνη κατάσταση, παρά να δώσει τον απαραίτητο χρόνο και τα χιλιόμετρα στον οδηγό να πάει σε ένα συνεργείο.

Καταγραφή δεδομένων συμβάντων για την καταχώριση σχετικών δεδομένων λίγο πριν, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά από τροχαίο ατύχημα. Σε αυτό θα συμβάλλει η αλληλοεπίδραση και η επικοινωνία των αυτοκινήτων μεταξύ τους που θα στέλνουν ανά πάσα στιγμή πληροφορίες για κάθε οδηγική κατάσταση του δρόμου. Σήμερα η επικοινωνία των αυτοκινήτων βρίσκεται περίπου στα 800 μέτρα, απόσταση αρκετή για να είναι ο οδηγός προετοιμασμένος για οποιαδήποτε κατάσταση.

Για επιβατικά αυτοκίνητα και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, θα είναι επίσης υποχρεωτικό να υπάρχει σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης (αυτό είναι ήδη υποχρεωτικό για φορτηγά και λεωφορεία) καθώς και ένα σύστημα διατήρησης λωρίδων κινδύνου.

Τέλος, τα φορτηγά και τα λεωφορεία θα πρέπει να περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά άμεσης όρασης, επιτρέποντας στον οδηγό να βλέπει ευάλωτους χρήστες του δρόμου και συστήματα συναγερμού που εντοπίζουν την παρουσία ποδηλατών και πεζών στην άμεση γειτνίαση του οχήματος.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Tags: ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Previous Post

Μέλι: Έξι άγνωστες χρήσεις και ιδιότητές του

Next Post

Πώς και κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τις υφασμάτινες μάσκες

Next Post
μασκα, κορονοιος

Πώς και κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τις υφασμάτινες μάσκες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ξεκινάει το 4ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Βοΐου
  • Δήμος Κοζάνης: BookStories στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης την Κυριακή 5 Ιουλίου 2026 από τις 11:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ στο πλαίσιο των 44ων Λασσανείων
  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη 02-07-2026
  • Τακτική Γενική Συνέλευση Μελών της Ενεργειακής Κοινότητας Υψηλάντη – Ελλησπόντου – PROUD FARM
  • Οι Ιατροί Ειδικότητας στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου τον Ιούλιο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr