• Latest
εξετασεις, σχολειο

Τι δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις ανά πεδίο -Πότε τα αποτελέσματα

22 Ιουνίου 2020
Βόιο: Ροντέο έγινε η συνεδρίαση.  Διακοπή και αποχώρηση της αντιπολίτευσης.  Βίντεο

Δήλωση Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

4 Ιουλίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Κουκουλόπουλος σε Παπαθανάση: Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, εσείς ξεμείνατε στα χρόνια της κασέτας

4 Ιουλίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε Σέρβια και Βελβεντό

4 Ιουλίου 2026
Παραγουάη – Γαλλία: Με το πνεύμα του… Ρόκι

Παραγουάη – Γαλλία: Με το πνεύμα του… Ρόκι

4 Ιουλίου 2026
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Κοζάνη: Νέο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς αιγοπροβάτων στον Βαθύλακκο του Δήμου Σερβίων

4 Ιουλίου 2026
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Εγκεφαλικά νεκρός ο 17χρονος που έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου

4 Ιουλίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Χωρίς τις αισθήσεις του άνδρας στο κέντρο της Αθήνας – Φέρεται να έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου

4 Ιουλίου 2026
γιατρος

Τέλος ο δωρεάν Προσωπικός Γιατρός για όλους – Πότε θα πληρώνουν οι πολίτες με βάση νέα υπουργική απόφαση

4 Ιουλίου 2026
ΑΙΜΟΔΟΣΊΑ

Αδεια αιμοδοσίας: Τι ισχύει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

4 Ιουλίου 2026
Ανήλικος «χτυπήθηκε» από ρεύμα – Προσπάθησε να κλέψει μετασχηματιστή

e-ΕΦΚΑ: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιοι δικαιούνται τη ρύθμιση από 30 ευρώ το μήνα

4 Ιουλίου 2026
απατη

Απάτη-μαμούθ σε βάρος εφοπλίστριας: Της άρπαξαν κοσμήματα εκατομμυρίων και μετάλλια από τον βασιλιά Κάρολο

4 Ιουλίου 2026
βια Βιασμός παιδι

Πήγε να χτυπήσει την 9χρονη ανιψιά του με λουρί σκύλου σε πάρκο!

4 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τι δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις ανά πεδίο -Πότε τα αποτελέσματα

sierafm by sierafm
22 Ιουνίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
εξετασεις, σχολειο
3
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η πρώτη γεύση που άφησε η περασμένη εβδομάδα είναι ότι τα θέματα που «έπεσαν» ήταν λογικά και προσεκτικά επιλεγμένα, χωρίς εκπλήξεις και αμφίσημα ερωτήματα. Ωστόσο, οι μαθητές φαίνεται ότι δυσκολεύτηκαν με τη νέα μορφή των εξετάσεων, ειδικά στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Και σε αυτό το μάθημα έχουμε άλλη μια πρωτιά, καθώς η Νεοελληνική Γλώσσα εξετάστηκε μαζί με τη Λογοτεχνία, ενώ απαιτητικό ήταν το θέμα της έκθεσης.

Ένα απρόοπτο υπήρξε στο μάθημα της Βιολογίας για τους υποψηφίους των Εσπερινών Λυκείων, όπου ακυρώθηκαν δύο υποερωτήματα και η βαθμολογία τους θα κατανεμηθεί στα υπόλοιπα.

Πάντως, ήδη, οι εκπαιδευτικοί έχουν εξάγει κάποια συμπεράσματα και εκτιμήσεις για την πορεία των φετινών βάσεων, ενώ την ίδια ώρα απομένει ακόμα μια εβδομάδα εξετάσεων και με σημαντικά μαθήματα για την κατεύθυνση των Θετικών Επιστημών.

Διπλή τάση στις βάσεις

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι βάσεις αναμένεται να ακολουθήσουν διπλή διαδρομή: οι βάσεις για τις σχολές υψηλής ζήτησης αναμένεται να κινηθούν ανοδικά, ενώ οι μεσαίες και οι χαμηλόβαθμες σχολές θα έχουν καθοδική τάση.

Αυτό θα συμβεί, γιατί μέχρι στιγμής τα θέματα κρίνονται ότι δεν ωθούν τους υποψήφιους σε επιδόσεις κάτω από τη βάση, ενώ παράλληλα βοηθούν τους καλούς μαθητές να ξεχωρίσουν.

Γενικότερα, πάντως, αναμένεται μια ελαφρώς ανοδική τάση, λόγω της κατάργησης των συντελεστών βαρύτητας.  Τα μαθήματα αυτά συνήθως ήταν δυσκολότερα και οδηγούσαν σε πτωτική πορεία των βάσεων γιατί οι επιδόσεις των περισσότερων υποψηφίων σε αυτά ήταν χαμηλές.

Τα μαθήματα αυτά ήταν τα Αρχαία Ελληνικά και η Ιστορία για το 1ο Πεδίο, τα Μαθηματικά και η Φυσική για το 2ο, η Βιολογία και η Χημεία για το 3ο και τα Μαθηματικά και η Οικονομία για το 4ο. Φέτος, όμως, τα 4 εξεταζόμενα μαθήματα έχουν δηλαδή τη ίδια βαρύτητα στη διαμόρφωση της συνολικής βαθμολογίας.

Όσον αφορά στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, που είναι κοινό σε όλες τις κατευθύνσεις, όπως εξηγεί στο «Βήμα» ο εκπαιδευτικός Γ. Χατζητέγας, «η νέα δομή της διαδικασίας δυσκόλεψε τους υποψηφίους και οι πρώτες πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα δείχνουν ότι εφέτος θα έχουμε χαμηλότερες επιδόσεις σε σχέση με πέρυσι στο συγκεκριμένο μάθημα».

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα τέσσερα επιστημονικά πεδία

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ίσως να έχουμε μια μικρή τάση υποχώρησης των βάσεων, αλλά για να γίνει συνολική εκτίμηση απαιτούνται και τα μαθήματα αυτής της εβδομάδας.

Στα Αρχαία Ελληνικά τα θέματα δυσκόλεψαν τους υποψήφιους. Καλή εικόνα αναμένεται να έχουν τα γραπτά της Κοινωνιολογίας, τα οποία όμως κρίνονται απαιτητικά. Για το συγκεκριμένο μάθημα, δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση με άλλη χρονιά, καθώς εξετάζεται για πρώτη φορά – και τελευταία, όπως φαίνεται, καθώς το μάθημα θα αντικατασταθεί από τα Λατινικά για την επόμενη σχολική χρονιά.

Τα Μαθηματικά του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου δεν δυσκόλεψαν καθόλου τους μαθητές και έτσι αναμένονται υψηλές βαθμολογίες. Ειδικά, για το 2ο πεδίο, αυτό των Πολυτεχνικών και Θετικών Σχολών, πολλά θα κριθούν και από την εξέταση των μαθημάτων της Φυσικής και της Χημείας την εβδομάδα που έρχεται.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο, βατά ήταν τα θέματα στη Βιολογία. Εκκρεμεί βέβαια η εξέταση των προαναφερθέντων μαθημάτων και φυσικά η ζήτηση για τις Ιατρικές Σχολές είναι παραδοσιακά υψηλή.

Τέλος, για το 4ο πεδίο των Οικονομικών Σχολών θα υπάρχει καλύτερη εικόνα την ερχόμενη εβδομάδα. Πάντως, αναμένεται να παρατηρηθούν αυξομειώσεις μεταξύ των τμημάτων.

Βαθμολογίες και μηχανογραφικά

Τα πρώτα αποτελέσματα των Πανελλαδικών θα πρέπει να αναμένονται γύρω στις 10 Ιουλίου (μέχρι 22-23 του μήνα για τα ειδικά μαθήματα).

Η διαδικασία της κατάθεσης των μηχανογραφικών αναμένεται να «τραβήξει».

Σύμφωνα με τα στοιχεία Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα εισαχθούν 77.970 υποψήφιοι (από σύνολο περίπου 100.000), όσοι δηλαδή και πέρυσι, ώστε να μην επηρεαστούν περαιτέρω οι υποψήφιοι εν μέσω υγειονομικής κρίσης.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Tags: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Previous Post

Αυτές είναι οι αυξήσεις στις κύριες συντάξεις -Ποσά & πίνακες

Next Post

Πότε η πληρωμή των έως 534 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, οι αιτήσεις στο myBusinessSupport

Next Post
καφε, καφετερια

Πότε η πληρωμή των έως 534 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, οι αιτήσεις στο myBusinessSupport

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήλωση Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου
  • Κουκουλόπουλος σε Παπαθανάση: Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, εσείς ξεμείνατε στα χρόνια της κασέτας
  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε Σέρβια και Βελβεντό
  • Παραγουάη – Γαλλία: Με το πνεύμα του… Ρόκι
  • Κοζάνη: Νέο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς αιγοπροβάτων στον Βαθύλακκο του Δήμου Σερβίων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr