• Latest
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τι είναι το γαλλικό μοντέλο που θα εφαρμοστεί στην ελληνική αστυνομία

29 Αυγούστου 2024
ΑΡΚΟΥΔΑ

Νυχτερινή «επίσκεψη» αρκούδας στην Ολυμπιάδα Κοζάνης – Προειδοποίηση προς τους κατοίκους

10 Ιουνίου 2026
Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

Κοζάνη: Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα ευλογιάς αιγοπροβάτων – Αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων

10 Ιουνίου 2026
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026»: Μια βραδιά γεμάτη μουσική, ταλέντο και συγκίνηση από το Δημοτικό Ωδείο Γρεβενών

«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026»: Μια βραδιά γεμάτη μουσική, ταλέντο και συγκίνηση από το Δημοτικό Ωδείο Γρεβενών

10 Ιουνίου 2026
Εορτή Αγίων Αναργύρων Κοζάνης

Εορτή Αγίου Λουκά ιατρού στον Ι.Ναό Αγίων Αναργύρων Κοζάνης

10 Ιουνίου 2026
ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Επίδομα έως 150 ευρώ – Ποιοι κάνουν τώρα αίτηση

10 Ιουνίου 2026
Οριστικά αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού 2025: Πού τα βλέπετε

ΔΥΠΑ-Κοινωνικός Τουρισμός: Οριστικά αποτελέσματα για συνταξιούχους & ελ. επαγγελματίες

10 Ιουνίου 2026
γιατρος

Καταδίκη χειρουργού για προληπτική μαστεκτομή σε ασθενή χωρίς επιβεβαιωμένο γονιδιακό έλεγχο

10 Ιουνίου 2026
επιδομα παιδιου χρημα

Επίδομα Παιδιού Α21: Ποιοι κινδυνεύουν να επιστρέψουν χρήματα – Οι εκκαθαρίσεις, οι διασταυρώσεις φοίτησης και η επόμενη πληρωμή

10 Ιουνίου 2026
Στη φυλακή 82χρονος που κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συζύγου του

Κύκλωμα στις Πολεοδομίες: Στη φυλακή και οι έξι κατηγορούμενοι – Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους

10 Ιουνίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  Υπογραφή Σύμβασης για τη Μελέτη Επισκευής και Ενίσχυσης της Γέφυρας στον Οικισμό του Περδίκκα Π.Ε. Κοζάνης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης για τη Μελέτη Επισκευής και Ενίσχυσης της Γέφυρας στον Οικισμό του Περδίκκα Π.Ε. Κοζάνης

9 Ιουνίου 2026
Ο Λάζαρος Γκερεχτές στο εργοτάξιο του νέου Κέντρου Υγείας Σιάτιστας – Στόχος η ολοκλήρωση έως το τέλος του 2027

Ο Λάζαρος Γκερεχτές στο εργοτάξιο του νέου Κέντρου Υγείας Σιάτιστας – Στόχος η ολοκλήρωση έως το τέλος του 2027

9 Ιουνίου 2026
Η Διετία των Έργων (2024–2025)- Απολογισμός Δημοτικής Αρχής Καστοριάς:  53 έργα | 68,9 εκατ. ευρώ

Η Διετία των Έργων (2024–2025)- Απολογισμός Δημοτικής Αρχής Καστοριάς:  53 έργα | 68,9 εκατ. ευρώ

9 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 10 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τι είναι το γαλλικό μοντέλο που θα εφαρμοστεί στην ελληνική αστυνομία

sierafm by sierafm
29 Αυγούστου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
0
SHARES
59
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Γαλλικό μοντέλο οργάνωσης και λήψης αποφάσεων. Αστυνομική Ακαδημία με νέες δομές, ειδικά σχολεία και εξειδικευμένη εκπαίδευση.

Αναδιοργάνωση επιτελικών υπηρεσιών με νέες Διευθύνσεις και ενοποίηση νευραλγικών υπηρεσιών. Διεθνής συνεργασία με πρότυπα EUROPOL. Τεχνολογική ενίσχυση. Νέες διαδικασίες λογοδοσίας, αξιολόγησης και αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού. Πρόκειται για το μίγμα των μεταρρυθμίσεων στην ΕΛ.ΑΣ., που θα δρομολογήσουν την… Αστυνομία του 21ου αιώνα. Αυτές είναι οι τομές και οι αλλαγές που περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο παρουσιάστηκε από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Υπουργικό Συμβούλιο. Στόχος η δημιουργία μιας αποτελεσματικής Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία θα προβλέπει και θα διαχειρίζεται περιστατικά και κρίσεις με επιτυχία.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η «Αστυνομία του 21ου αιώνα» θα είναι ψηφιακή, εξωστρεφής, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, αποτελεσματική, του ανθρώπινου δυναμικού, προσβάσιμη σε όλους, επιτελική και ευέλικτη, «πράσινη» και «έξυπνη».

Με το νέο νομοσχέδιο, έμφαση θα δοθεί στη συνολική αντιμετώπιση και πρόληψη των μορφών βίας με έντονη κοινωνική διάσταση (ενδοοικογενειακή, έμφυλη, ρατσιστική, βία ανηλίκων κ.λπ.), στην αλλαγή της επικοινωνιακής πολιτικής της ΕΛ.ΑΣ., στη ριζική αναδιάρθρωση της Αστυνομικής Ακαδημίας, αλλά και σε μια προσπάθεια πολιτικά ορθής, αποτελεσματικής και δίκαιης διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, που θα έρθει με νέο σχεδιασμό.

Ακολουθώντας το γαλλικό μοντέλο οργάνωσης, οι κλάδοι του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. μετεξελίσσονται σε Γενικές Διευθύνσεις, ενισχύοντας την ορθολογική διαχείριση και τη στρατηγική λήψης αποφάσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, η Αστυνομία αποκτά δύο υπαρχηγούς, έναν με επιχειρησιακό ρόλο και έναν με επιτελικό, ενώ παράλληλα δημιουργείται νέα Γενική Διεύθυνση με αρμοδιότητα σε θέματα οργάνωσης, επικοινωνίας, εξωστρέφειας, διεθνούς συνεργασίας και αστυνομικής διπλωματίας.

Η αναδιοργάνωση των επιτελικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αστυνόμευσης, μιας νέας υπηρεσίας που στοχεύει στην ενιαία αντιμετώπιση ζητημάτων διαπροσωπικής βίας με έντονη κοινωνική διάσταση και προστασία των ευάλωτων και των θυμάτων. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο των αλλαγών, ιδρύεται το Τμήμα Ανάλυσης Στατιστικών Δεδομένων, το οποίο θα επιτρέπει τον προγραμματισμό σχεδίων και επιχειρήσεων με βάση την αξιοποίηση δεδομένων.

Ανάμεσα στις νέες υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο είναι και η Διεύθυνση Επιτελικού Συντονισμού, που θα διαμορφώνει τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και μεθοδολογίες, ενώ με στόχο τον ενιαίο συντονισμό συγχωνεύονται οι κλάδοι Ασφάλειας και Τάξης σε μία Γενική Διεύθυνση.

Σε μια προσπάθεια αναβάθμισης της Αστυνομικής Ακαδημίας και της συνολικής εκπαιδευτικής πολιτικής, με το νέο νομοσχέδιο εισάγεται ο θεσμός της διά βίου μάθησης, με έμφαση στη διαρκή εκπαίδευση και μετεκπαίδευση. Παράλληλα αναβαθμίζεται το πρόγραμμα σπουδών με εξειδίκευση και κατευθύνσεις, καθιερώνονται νέα όργανα διοίκησης με παρουσία επιστημονικού συμβουλίου, ενώ ιδρύονται νέα Ειδικά Σχολεία για ειδικούς φρουρούς και συνοροφύλακες, αλλά και για το προσωπικό φύλαξης επισήμων και ευπαθών στόχων.

Η Αστυνομία του 21ου αιώνα στοχεύει στην ενισχυμένη αξιοποίηση ψηφιακών δυνατοτήτων, με χρήση νέων τεχνολογιών και καινοτόμων συστημάτων. Ιδρύονται η Διεύθυνση Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η νέα Διεύθυνση Επικοινωνιών και Δικτύων, που θα αναλάβουν το βάρος της βελτίωσης της επικοινωνίας και της διαχείρισης των δικτύων, ενώ παράλληλα άμεσα δρομολογείται ο εξοπλισμός της ΕΛ.ΑΣ. με προηγμένα τεχνολογικά μέσα για την ανάλυση δεδομένων και τη βελτίωση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας.

Στο ίδιο πλαίσιο, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προγραμματίζοντας την… «ψηφιακή» ΕΛ.ΑΣ., θα προχωρήσει στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών στους πολίτες, περιορίζοντας γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Σημαντικές τομές που προβλέπονται με το νέο νομοσχέδιο θα αφορούν και τις διαδικασίες λογοδοσίας, αξιολόγησης και αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς προβλέπονται νέες πολιτικές και μεθοδολογίες, οι οποίες θα βασίζονται στην απόδοση των αστυνομικών και σε πιο αξιοκρατικά κριτήρια.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

«Γιατί αλλάζουμε;»

«Το αίτημα ασφάλειας των πολιτών διευρύνθηκε… Οι κρίσεις και οι νέες απειλές απαιτούν την επιμόρφωση του προσωπικού και την ενίσχυση των διεθνών συνεργασιών… Η τεχνολογία αλλάζει ραγδαία…», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απαριθμώντας τους λόγους που οδηγούν στην αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Απαντώντας στο ερώτημα «Γιατί αλλάζουμε;», ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι η δομή και η λειτουργία της Αστυνομίας βασίζεται σε ένα κατακερματισμένο και αναχρονιστικό νομοθετικό πλαίσιο, δεν αντιπροσωπεύει τις σύγχρονες ανάγκες, ενώ υπάρχουν αλληλοεπικαλύψεις και αστοχίες στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, διοίκησης και συντονισμού επιχειρήσεων.

Πηγή eleftherostypos.gr

Tags: ΑΛΛΑΓΕΣΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Previous Post

Πήγε να δώσει σήματα οδήγησης… καλωδιωμένος

Next Post

Χαλκιδική: Τι είδε ο πραγματογνώμονας στο μοιραίο λούνα παρκ -«Νόμιμος σε όλα» δηλώνει ο ιδιοκτήτης

Next Post
λουνα παρκ

Χαλκιδική: Τι είδε ο πραγματογνώμονας στο μοιραίο λούνα παρκ -«Νόμιμος σε όλα» δηλώνει ο ιδιοκτήτης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νυχτερινή «επίσκεψη» αρκούδας στην Ολυμπιάδα Κοζάνης – Προειδοποίηση προς τους κατοίκους
  • Κοζάνη: Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα ευλογιάς αιγοπροβάτων – Αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων
  • «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026»: Μια βραδιά γεμάτη μουσική, ταλέντο και συγκίνηση από το Δημοτικό Ωδείο Γρεβενών
  • Εορτή Αγίου Λουκά ιατρού στον Ι.Ναό Αγίων Αναργύρων Κοζάνης
  • ΕΟΠΥΥ: Επίδομα έως 150 ευρώ – Ποιοι κάνουν τώρα αίτηση

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr