• Latest
ΕΜΒΟΛΙΟ

Τι θα γίνει με τους αρνητές εμβολιασμού και τους διστακτικούς -Τι λένε οι ειδικοί

2 Ιουνίου 2021
Διασώστες του ΕΚΑΒ ξεγέννησαν γυναίκα στο σπίτι της

Διασώστες του ΕΚΑΒ επανέφεραν στη ζωή 12χρονη

16 Μαΐου 2026
ΚΑΡΔΙΑ, ΚΑΡΠΑ

Πώς να σώσετε μια ζωή με ΚΑΡΠΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)

16 Μαΐου 2026
βια Βιασμός παιδι

Νέα υπόθεση με παιδιά που ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες – Συνελήφθησαν οι γονείς

16 Μαΐου 2026
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Κινητό χωρίς τέλη: Ποιοι το δικαιούνται & πώς θα το αιτηθούν

16 Μαΐου 2026
Τρία ανήλικα αγόρια αγόραζαν προϊόντα με πλαστά 200ευρα

Τρία ανήλικα αγόρια αγόραζαν προϊόντα με πλαστά 200ευρα

16 Μαΐου 2026
Συνελήφθη διακινητής αναβολικών σε αθλητές: Χρυσές μπίζνες με παράνομα σκευάσματα

Εγκληματική οργάνωση πωλούσε «μαϊμού» φάρμακα και συμπληρώματα σε ασθενείς στην Ευρώπη – 240 εκατ. ευρώ τζίρος

16 Μαΐου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπές ρεύματος για μια εβδομάδα για διάνοιξη αντιπυρικής ζώνης

16 Μαΐου 2026
Γυμνάσιο Εράτυρας: Διδακτική ενημέρωση των μαθητών μας στο δάσος “Κουρί”

Γυμνάσιο Εράτυρας: Διδακτική ενημέρωση των μαθητών μας στο δάσος “Κουρί”

16 Μαΐου 2026
Eurovision

Eurovision 2026: Τι ώρα απόψε ο μεγάλος τελικός – Πότε θα εμφανιστεί η Ελλάδα με τον Ακύλα

16 Μαΐου 2026
Οριστικά αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού 2025: Πού τα βλέπετε

ΔΥΠΑ: Έρχονται τα τελικά αποτέλσματα κοινωνικού τουρισμού 2026

16 Μαΐου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Η ομιλία του βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη στο ΝΣ του Υπ. Υγείας για το Ταμείο Καινοτομίας και την τροπολογία για τη διευθέτηση ζητημάτων επί αγροτεμαχίων με ενεργή αγροτική δραστηριότητα. (βίντεο)

16 Μαΐου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

13χρονοι έκαναν χρήση κοκαΐνης μπροστά σε μητέρες και παιδιά

15 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 16 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τι θα γίνει με τους αρνητές εμβολιασμού και τους διστακτικούς -Τι λένε οι ειδικοί

sierafm by sierafm
2 Ιουνίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΜΒΟΛΙΟ
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για την πορεία της επιχείρησης «Ελευθερία» και τα εμβόλια μίλησε σήμερα Νίκος Τζανάκης Καθ. Πνευμονολογίας, αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρεία.

Σε πρόσφατη έρευνα της διαΝΕΟσις διαπιστώθηκε ότι οι Έλληνες πολίτες εμπιστεύονται σε μεγάλο βαθμό τα εμβόλια, χωρίς να φαίνεται ότι υπάρχει υπολογίσιμη μερίδα αρνητών. Οι προβληματισμοί που εκφράζουν έχουν να κάνουν με το εμβόλιο της AstraZeneca, και τις παρενέργειες που μπορεί να προκληθούν. Υπάρχει βέβαια μερίδα ανθρώπων που συνεχίζουν να υφαίνουν θεωρίες συνωμοσίας συνδέοντας το εμβόλιο με κάθε λογής παρενέργειες. Ο κ. Τζανάκης σχολιάζοντας σχετικά στο Mega μίλησε για την ανάγκη να βρεθεί μια «λογική διασύνδεσης, ιατρικά αποδεκτή λογική» και φάνηκε ανήσυχος με το ποσοστό όσων αρνούνται ή διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο.

Αναφορικά με την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα, ανέφερε ότι έχοντας φτάσει κοντά στο 50% του πληθυσμού αρχίζει να υπάρχει μεγαλύτερος προβληματισμός. Συγκεκριμένα τόνισε ότι: «Υπάρχει ένα πισωγύρισμα σε όλα τα εμβόλια. Μετά το 50% θέλω να πω την προθυμία να εμβολιαστούμε, άρχισε να πέφτει το ποσοστό. Έχουν εμβολιαστεί οι πρόθυμοι, κι έρχεται η σειρά αυτών που το σκέφτονται. Σε λίγο θα πιάσουμε αυτούς που δεν θέλουν. Η εικόνα που παρατηρούμε είναι ότι στο AstraZeneca έχουμε καθυστερήσεις. Όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση και δεν είχαν παρενέργειες δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα με τη δεύτερη».
Τα στοιχεία της διαΝΕΟσις για τα εμβόλια και τους αρνητές

Η αποδοχή των εμβολίων, δε, σε όλες τις ηλικίες, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, σε όλες τις εισοδηματικές κατηγορίες, σε όλα τα επαγγέλματα και σε όλες τις περιοχές της χώρας εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά. Το 14,3% των Ελλήνων που τον Δεκέμβριο του 2020 απαντούσαν στο αν θα εμβολιαστούν με “σίγουρα όχι” πλέον έχει συρρικνωθεί στο 6,2%. Το 13,1% που έλεγαν “μάλλον όχι” είναι πλέον 4,8%. Αυτοί που πλέον απαντούν “σίγουρα ναι” και “μάλλον ναι”, μαζί με αυτούς που έχουν εμβολιαστεί ήδη, φτάνουν το 87% του δείγματος. Έχει ενδιαφέρον το ότι στις ηλικίες 65+, για τις οποίες η πρόσβαση σε ραντεβού έχει ανοίξει εδώ και πολλές εβδομάδες, και στις οποίες το ποσοστό των ανεμβολίαστων παραμένει γύρω στο 30%, η μεγάλη πλειοψηφία των ανεμβολίαστων (το 66% αυτών) δηλώνουν ότι “σίγουρα ναι”, θα εμβολιαστούν.

Γενικά πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική εικόνα από τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν μόνο το 49,5% των Ελλήνων δήλωναν ότι σκοπεύουν να εμβολιαστούν κατά του νέου κορωνοϊού, όταν γίνουν διαθέσιμα τα εμβόλια. Τα θεαματικά αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, καθώς και η έως τώρα πορεία των εμβολιασμών (την περίοδο που έγινε η έρευνα πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως είχαν εμβολιαστεί) έχουν αλλάξει εντελώς τη στάση των Ελλήνων απέναντι στη διαδικασία.
https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-06/embolia-dianeosis-a.jpg.webp?itok=T-tpaKf5

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-06/embolia-dianeosis-d.jpg.webp?itok=ESxk-YgI

 

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-06/embolia-dianeosis-e.jpg.webp?itok=rqBswC_l

Τζανάκης: Οσοι δεν είχαν παρενέργειες στην πρώτη δόση, δεν θα έχουν πρόβλημα με τη δεύτερη

«Ο οργανισμός αυτός έχει κάποια ιδιαιτερότητα που δεν γνωρίζουμε. Υπάρχει κάποια ευαισθησία γενετικά καθορισμένη», είπε, μιλώντας για τις παρενέργειες που προκαλούν τα εμβόλια. «Η Εθνική Επιτροπή εμβολιασμού να αναπτύξει κάποιες πρακτικές για να ανατρέψουν το κλίμα. Να μπούμε στα παπούτσια όσων σκέφτονται να εμβολιαστούν. Δεν μπορούμε να μιλάμε με ξύλινη γλώσσα του επιστημονικού λόγου. Η διαδικασία έχει αποκτήσει μια επικοινωνιακή συνιστώσα που πρέπει να ληφθεί υπόψιν», πρόσθεσε.

Για τα περιστατικά έρπητα ζωστήρα που εμφανίστηκαν μετά από εμβόλιο ανέφερε: «Ο έρπης ζωστήρας σε απίθανους αριθμούς περίπου έξι στο εκατομμύριο μπορεί να προκληθεί ή να αναζωπυρωθεί από οποιοδήποτε εμβόλιο. Ο οργανισμός αναστατώνεται. Πάνω από τα 50, όλοι πρέπει να έχουμε κάνει εμβόλιο για έρπητα ζωστήρα».

Ερωτηθείς για την πιθανότητα να προκληθεί κάποιο αυτοάνοσο νόσημα μετά τον εμβολιασμό, τόνισε: «Για κάθε ίωση και λοίμωξη υπάρχουν θεωρίες για αυτοάνοσους μηχανισμούς στον άνθρωπο που κάποια στιγμή ίσως συνδέονται με νόσηση. Δεν έχει παρατηρηθεί κάτι τέτοιο, δεν είναι αποδεδειγμένο».

Για την πιθανότητα τρίτης δόσης, ανέφερε: «Γίνονται μελέτες στους ανθρώπους που συμμετείχαν στις κλινικές δοκιμές. Συζητάται να συγκεντρωθούν όλοι και να παρατηρηθεί τι κάνουν από πλευράς ανοσίας αυτή τη στιγμή. Να παρατηρήσουμε πώς αρρωσταίνουν.

Είναι τελείως διαφορετικές ιώσεις. Φέτος δεν εμφανίστηκε το στέλεχος της γρίπης λόγω των μέτρων. Δεν είναι καθόλου κακό, αν τυχόν ο κορωνοϊός καταστεί ενδημικός, κάποιες ομάδες να εμβολιάζονται, όπως και με τη γρίπη. Αυτό είναι ένα σενάριο πολύ πιθανό».

«Έρχονται άνθρωποι που έχουν νοσήσει το έχουν περάσει εύκολα και εμφανίζουν παθολογία στον πνεύμονα. Δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να περάσουμε ακόμα και ασυμπτωματικά τη νόσο αυτή», πρόσθεσε.

«Ο οργανισμός αυτός έχει κάποια ιδιαιτερότητα που δεν γνωρίζουμε. Υπάρχει κάποια ευαισθησία γενετικά καθορισμένη. Η Εθνική Επιτροπή εμβολιασμού να αναπτύξει κάποιες πρακτικές για να ανατρέψουν το κλίμα. Δεν μπορούμε να μιλάμε με ξύλινη γλώσσα του επιστημονικού λόγου. Η διαδικασία έχει αποκτήσει μια επικοινωνιακή συνιστώσα που πρέπει να ληφθεί υπόψιν».

Πηγή: iefimerida.gr

 

Tags: ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

Ποτέ ξανά κάτι που ονομάτισαν «ΔΙΚΑΙΟ» δεν ήταν τόσο ΑΔΙΚΟ. Η Κυβέρνηση έβαλε….. το λύκο να φυλάει τα πρόβατα

Next Post

Στάθης Κωνσταντινίδης Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης «Άμεση ανταπόκριση του ΥΠΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ για τους αιγοπροβατοτρόφους μας»

Next Post
ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΊΔΗΣ

Στάθης Κωνσταντινίδης Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης «Άμεση ανταπόκριση του ΥΠΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ για τους αιγοπροβατοτρόφους μας»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Διασώστες του ΕΚΑΒ επανέφεραν στη ζωή 12χρονη
  • Πώς να σώσετε μια ζωή με ΚΑΡΠΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)
  • Νέα υπόθεση με παιδιά που ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες – Συνελήφθησαν οι γονείς
  • Κινητό χωρίς τέλη: Ποιοι το δικαιούνται & πώς θα το αιτηθούν
  • Τρία ανήλικα αγόρια αγόραζαν προϊόντα με πλαστά 200ευρα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  2. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  3. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  4. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  5. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr