• Latest
τιμολογιο

Τι ισχύει τελικά με το πράσινο τιμολόγιο, τι αλλάζει στους λογαριασμούς ρεύματος

12 Οκτωβρίου 2024
Έπεσαν τα πρώτα χιόνια σε Καστοριά και Γρεβενά (Εικόνες και Βίντεο)

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια σε Καστοριά και Γρεβενά (Εικόνες και Βίντεο)

16 Οκτωβρίου 2026
Δρόμος φώτα

Δήμος Κοζάνης: Πράσινο φως” από τη Δημοτική Επιτροπή για την αναβάθμιση του φωτισμού πάρκων

16 Οκτωβρίου 2026
Νεάπολη: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της Κεντρικής πλατείας συντριβανίου

Νεάπολη: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της Κεντρικής πλατείας συντριβανίου

16 Οκτωβρίου 2026
Από την έρευνα στην κλινική πράξη: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Μαμάτσειο Νοσοκομείο σε κοινή ημερίδα για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Καρδιολογία

Από την έρευνα στην κλινική πράξη: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Μαμάτσειο Νοσοκομείο σε κοινή ημερίδα για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Καρδιολογία

16 Οκτωβρίου 2026
Φίλοι της Παράδοσης: Ευχαριστήρια επιστολή

Ευχαριστήριο από την Ηλιαχτίδα

16 Οκτωβρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επανεκλογή Νίκου Σαμαρά  στην Προεδρία του Περιφερειακού Συμβουλίου  και ανάδειξη νέου Προεδρείου και Περιφερειακής Επιτροπής

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας ο Σχεδιασμός της Πολιτικής Συνοχής στο Εθνικό και Περιφερειακό Εταιρικό Σχέδιο

16 Οκτωβρίου 2026
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

Έως 5.000 ευρώ σε 20 νέα ζευγάρια από τον Δήμο Σερβίων

16 Οκτωβρίου 2026
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Συλλυπητήριο Μήνυμα για τον Γιάννη Τσοκτουρίδη

16 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Πρόσκληση τοπικών φορέων για συμμετοχή στη διαβούλευση του νέου Σχεδίου Δράσης για την ένταξη της Ισότητας των Φύλων

16 Οκτωβρίου 2026
Υπογραφή Σύμβασης του έργου: «Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Κοζάνης – Αιανής»

4η Συνεδρίαση της Επιτροπής Ένταξης και Απένταξης Έργων ΕΑΠ Δυτικής Μακεδονίας

16 Οκτωβρίου 2026
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

61η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

16 Οκτωβρίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2026

16 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τι ισχύει τελικά με το πράσινο τιμολόγιο, τι αλλάζει στους λογαριασμούς ρεύματος

sierafm by sierafm
12 Οκτωβρίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
τιμολογιο
0
SHARES
23
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Διευκρινίσεις έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης. Τι ισχύει για τους καταναλωτές που είναι ήδη στο πράσινο τιμολόγιο.

Αναστάτωση επικράτησε τις τελευταίες ώρες σχετικά με το αν καταργείται ή όχι το πράσινο τιμολόγιο στους λογαριασμούς ρεύματος.

«Το πράσινο τιμολόγιο δεν καταργείται. Θα συνεχίσει να προσφέρεται σε όλους όσοι το έχουν επιλέξει», υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Όπως πρόσθεσε «αυτό που καταργείται, είναι η υποχρεωτικότητα να το προσφέρουν οι πάροχοι, από την 1η Ιανουαρίου του 2025 σε νέους πελάτες».

Ο υπουργός σημείωσε πως οι πάροχοι δεν θα είναι νομικά υποχρεωμένοι να προσφέρουν το πράσινο τιμολόγιο από τις αρχές του νέου έτους, διότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν επιτρέπει, εις το διηνεκές, υποχρεωτικότητες στην τιμολόγηση. Παρόλα αυτά, εκτίμησε πως οι περισσότεροι θα το διατηρήσουν και για νέους καταναλωτές, αφού είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές προϊόν. «Από την αρχή που νομοθετήθηκε αυτή η υποχρωτικότητα ήταν για έναν χρόνο. Ήταν μεταβατικός ο νόμος» είπε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε πως οι καταναλωτές που είναι, ήδη, στο πράσινο τιμολόγιο παραμένουν σε αυτό, μέχρι να αποφασίσουν οι ίδιοι, για οποιοδήποτε λόγο να αλλάξουν είτε τύπο είτε πάροχο τιμολογίου.

Τι αλλάζει στους λογαριασμούς ρεύματος

Μιλώντας για τον μακροπρόσθεσμο σχεδιασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε σχέση με τα τιμολόγια, επισήμανε: «Στο μάκρος του χρόνου θα έχουμε δύο κυρίως τρόπους τιμολόγησης. Το δυναμικό (πορτοκαλί) τιμολόγιο, το οποίο θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για τις επιχειρήσεις κυρίως, διότι αυτές έχουν -κατά βάση- έξυπνους μετρητές. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι θα μπορούν να κατεβάσουν το κόστος του ηλεκτρισμού. Επιπλέον, θα ενθαρρύνουμε -στο μάκρος του χρόνου- και τα σταθερά τιμολόγια, όπως γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη, για να μην είναι υποχρεωμένος κάποιος που έχει μικρή κατανάλωση και δεν έχει το χρόνο, να παρακολουθεί τα “σκαμπανεβάσματα” της αγοράς».

Για την ανάγκη που οδήγησε στη θεσμοθέτηση του πράσινου τιμολογίου δήλωσε: «Το πράσινο τιμολόγιο θεσμοθετήθηκε για να μπορούμε να ξέρουμε τις τιμές. Να έχουμε ένα τιμολόγιο με βάση το οποίο θα μπορούμε να συγκρίνουμε τις τιμές. Αυτό πέτυχε! Ξέρουμε τις τιμές. Αυτή η γνώση των τιμών είναι το κέρδος μας. Έστω και ένας καταναλωτής να μείνει στο πράσινο τιμολόγιο, θα είναι υποχρεωμένοι οι πάροχοι να ανακοινώνουν τις τιμές και να μπορεί να κάνει σύγκριση ο καταναλωτής. Το θέμα της διαφάνειας των τιμών είναι κέρδος. Θα συνεχίσει. Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, να έχουμε -όπως τα μάθαμε- αυτά τα τέσσερα, υπάρχοντα είδη τιμολογίων (πράσινο, μπλε, κίτρινο και πορτοκαλί). Θα αλλάζει, σταδιακά, όμως ο αριθμός των καταναλωτών που χρησιμοποιεί το καθένα, καθώς θα προχωράει η ενεργειακή μετάβαση».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε πως: «Το πολύ ενδιαφέρον που θα συμβεί για τους οικιακούς καταναλωτές είναι ότι θα δημιουργηθούν δύο ζώνες κατανάλωσης… Γενικά οι φθηνές τιμές είναι από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, αναλόγως της εποχής και πάρα πολλές ώρες το Σαββατοκύριακο, το οποίο είναι γενικά φθηνότερο. Θα κάνουμε, λοιπόν, αυτή την αλλαγή (από το νυχτερινό σε δύο νέες ζώνες) και θα υπάρχει και εποχικότητα στην αλλαγή. Το ακριβές χρονικό διάστημα των ζωνών θα προσδιοριστεί σε δύο εβδομάδες περίπου. Στην παρούσα φάση στο Υπουργείο “τρέχουμε” μία αξιολόγηση των δεδομένων για την κατανάλωση που γίνεται ανά ώρα και ανά συσκευή, για να μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα σε σχέση με το πώς πρέπει να γίνει η παρέμβαση».

Τι να κάνουν οι καταναλωτές που έχουν, ήδη, νυχτερινό τιμολόγιο

Αναφορικά με το τί πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές που έχουν, ήδη, νυχτερινό τιμολόγιο απάντησε: «Δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Θα περάσουν, αυτομάτως, στο διζωνικό τιμολόγιο, αλλά αν επιθυμούν να έχουν μία ενιαία τιμή μπορούν να αλλάξουν».

Πρόσθεσε πως «έχουμε στη χώρα ένα μεγάλο αριθμό πληθυσμού που είναι στο σπίτι. Είναι συνταξιούχοι, είναι Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, είναι τα ζευγάρια, όπου ένας από τους δύο δεν δουλεύει, είναι όσοι κάνουν τηλεργασία, είναι πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες, είναι αγρότες των οποίων η απασχόληση είναι εποχική, 150.000 νοικοκυριά που έχουν μωρό στο σπίτι μέχρι να γίνει 2 ετών να πάει παιδικό σταθμό. Όλοι αυτοί -ως τώρα- τις φθηνές τιμές του μεσημεριού δεν μπορούσαν να τις αξιοποιήσουν, και χρειάζονται ενέργεια, για να μαγειρέψουν, να ζεσταθούν όσοι θερμαίνονται με ηλεκτρικό».

Τέλος, σε ερώτηση αν μπορεί η Ελλάδα να φύγει από το Χρηματιστήριο Ενέργειας για να έχει σταθερή τιμή ρεύματος, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε: «Όχι, δεν μπορεί να φύγει, βάσει των ευρωπαϊκών οδηγιών. Είμαστε κράτος-μέλος της ΕΕ, όπου και προβλέπονται συγκεκριμένες οδηγίες».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΑΛΛΑΓΕΣ
Previous Post

ΕΦΚΑ: Ζητά πίσω 21.000 ευρώ για επίδομα που έδωσε σε αποθανούσα ανάπηρη

Next Post

Χειροπέδες σε 15χρονο εγγονό γνωστού πρώην υπουργού για ληστεία

Next Post
αστυνομια, συλληψη

Χειροπέδες σε 15χρονο εγγονό γνωστού πρώην υπουργού για ληστεία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Έπεσαν τα πρώτα χιόνια σε Καστοριά και Γρεβενά (Εικόνες και Βίντεο)
  • Δήμος Κοζάνης: Πράσινο φως” από τη Δημοτική Επιτροπή για την αναβάθμιση του φωτισμού πάρκων
  • Νεάπολη: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της Κεντρικής πλατείας συντριβανίου
  • Από την έρευνα στην κλινική πράξη: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Μαμάτσειο Νοσοκομείο σε κοινή ημερίδα για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Καρδιολογία
  • Ευχαριστήριο από την Ηλιαχτίδα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  2. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  3. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  4. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  5. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr