• Latest
ΕΜΒΟΛΙΟ

Τι λένε οι ειδικοί για όσους έκαναν το εμβόλιο της AstraΖeneca που αποσύρεται

9 Μαΐου 2024
Tρομερή επίθεση αρκούδας σε κτηνοτροφική μονάδα στο Λιβαδερό Σερβίων-Νεκρά 15 πρόβατα-Διέλυσε σχεδόν το μαντρί- Φωτογραφίες

Tρομερή επίθεση αρκούδας σε κτηνοτροφική μονάδα στο Λιβαδερό Σερβίων-Νεκρά 15 πρόβατα-Διέλυσε σχεδόν το μαντρί- Φωτογραφίες

2 Ιουνίου 2026
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Columbia University ενώνουν δυνάμεις για την ενέργεια, το κλίμα και τη δίκαιη μετάβαση

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Columbia University ενώνουν δυνάμεις για την ενέργεια, το κλίμα και τη δίκαιη μετάβαση

2 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Προσωρινά χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ οι Διευθύνσεις Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Εφαρμογών και Υπηρεσίας Δόμησης και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

Δήμος Κοζάνης: Αποκαταστάθηκαν οι επικοινωνίες στις Διευθύνσεις Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Εφαρμογών και Υπηρεσίας Δόμησης και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

2 Ιουνίου 2026
Η Καστοριά υποδέχεται το πιο δροσερό και ανεβαστικό τριήμερο του καλοκαιριού, το «Beer Festival Kastoria 2026»!

Η Καστοριά υποδέχεται το πιο δροσερό και ανεβαστικό τριήμερο του καλοκαιριού, το «Beer Festival Kastoria 2026»!

2 Ιουνίου 2026
Συνεχίζεται η διανομή αθλητικού εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες της Π.Ε. Κοζάνης

Συνεχίζεται η διανομή αθλητικού εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες της Π.Ε. Κοζάνης

2 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς και δεσποζόμενων ζώων ευπαθών κοινωνικών ομάδων στις 26, 27 και 28 Αυγούστου 2024

Δήμος Κοζάνης: Εξαήμερο ΔΩΡΕΑΝ στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, δεσποζόμενων ζώων ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ποιμενικών σκύλων από 10 έως 15 Ιουνίου 2026

2 Ιουνίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης για την κατασκευή περίφραξης στο δρόμο Κοζάνης – Πτολεμαΐδας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης για την κατασκευή περίφραξης στο δρόμο Κοζάνης – Πτολεμαΐδας

2 Ιουνίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου σήμερα Τρίτη δια περιφοράς

2 Ιουνίου 2026
Ο Δήμος Γρεβενών συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2026 και στηρίζει το ψηφιακό παιχνίδι «Ποδηλατούπολη – Ποδηλατώ με ασφάλεια στη γειτονιά μου».

Ο Δήμος Γρεβενών συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2026 και στηρίζει το ψηφιακό παιχνίδι «Ποδηλατούπολη – Ποδηλατώ με ασφάλεια στη γειτονιά μου».

2 Ιουνίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα : «Κυβερνητικό φιάσκο στα χερσαία σύνορα με το νέο σύστημα Εισόδου – Εξόδου (Entry/Exit System – EES)

2 Ιουνίου 2026
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Αναβάλλεται η εκδήλωση με θέμα: «Οι εξελίξεις στην Ενέργεια στο φόντο του Ιμπεριαλιστικού Πολέμου»

2 Ιουνίου 2026
πιεση

Γιατί το καλοκαίρι δεν πέφτει σε όλους το ίδιο η αρτηριακή πίεση – 6 χρήσιμες συμβουλές

2 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τι λένε οι ειδικοί για όσους έκαναν το εμβόλιο της AstraΖeneca που αποσύρεται

sierafm by sierafm
9 Μαΐου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΜΒΟΛΙΟ
0
SHARES
67
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

H AstraZeneca είχε παραδεχτεί ότι το εμβόλιό της «μπορεί, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, να προκαλέσει θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοκυτταροπενίας (TTS)».

Καθησυχαστικoί εμφανίζονται οι ειδικοί μετά την απόσυρση των εμβολίων για την Covid-19 από την AstraZeneca, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για όσους εμβολιάστηκαν με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Υπενθυμίζεται ότι την απόσυρση του εμβολίου της για την COVID-19 ξεκίνησε η AstraZeneca, λόγω «πλεονάσματος διαθέσιμων επικαιροποιημένων εμβολίων» μετά την πανδημία. Η ανακοίνωση ωστόσο ήρθε στον απόηχο της παραδοχής του φαρμακευτικού κολοσσού ότι το εμβόλιό της «μπορεί, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, να προκαλέσει θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοκυτταροπενίας (TTS)».

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι πράγματι πρόκειται για μία παρενέργεια για την οποία το υπουργείο Υγείας ήταν ενήμερο περισσότερο από δύο χρόνια, και ότι στην Ελλάδα είχαν σημειωθεί κάποια περιστατικά θρομβώσεων με θρομβοπενία μέσα στις πρώτες 30 μέρες χορήγησης του εμβολίου, τα οποία ωστόσο – όπως είπε – δεν ξεπέρασαν τα 10.

Ο αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας έστειλε το μήνυμα ότι δεν διατρέχουν κανέναν απολύτως κίνδυνο υγείας σχετιζόμενο με το συγκεκριμένο εμβόλιο προς όσους εμβολιάστηκαν με το συγκεκριμένο σκεύασμα και δεν παρουσίασαν καμία παρενέργεια μέσα στις πρώτες 30 ημέρες.

«Πρόκειται για το εμβόλιο που είχε παρασκευάσει η Οξφόρδη αν θυμάστε, και η εταιρία εκείνη ανέλαβε απλώς τη διακίνησή του σε τιμή κόστους, χωρίς δηλαδή κέρδος. Είχε προτιμηθεί διότι δεν χρειαζόταν κατάψυξη στους -80ο C ¨όπως τα m-RNA εμβόλια, και άρα μπορούσε να διανεμηθεί ευκολότερα και φθηνότερα. Ακριβώς επειδή αποτέλεσε προϊόν έρευνας πανεπιστημιακού εργαστηρίου και όχι εμπορικό προϊόν, δεν προγραμματίστηκε ποτέ η επικαιροποίησή του για τα επόμενα στελέχη του ιού και έτσι πλέον δεν είναι αποτελεσματικό», επισήμανε και προσέθεσε:

«Λέω υπεύθυνα ότι όσοι δεν εκδήλωσαν την παρενέργεια μέσα στις πρώτες 30 ημέρες δεν έχουν να φοβούνται απολύτως τίποτα. Είναι 10 φορές πιο πιθανό να πεθάνουμε σε ατύχημα πηγαίνοντας στη δουλειά μας παρά από παρενέργειες του συγκεκριμένου σκευάσματος. Εξάλλου όλα τα εμβόλια έχουν ένα κίνδυνο για σοβαρή παρενέργεια, έναν κίνδυνο όμως πολύ μικρής στατιστικής τάξης, συγκεκριμένα τάξης 1 προς 100.000. Τα φάρμακα που παίρνουμε καθημερινά για την αντιμετώπιση ενός απλού πονοκεφάλου, έχουν πολύ υψηλότερο στατιστικό κίνδυνο εκδήλωσης σοβαρής παρενέργειας».

Δείτε το σχετικό video

Βασιλακόπουλος: «Ο κίνδυνος ήταν τις πρώτες ημέρες μετά τον εμβολιασμό»

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος τόνισε μιλώντας στο Mega, πως όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca δεν διατρέχουν τον παραμικρό κίνδυνο. «Όταν το εμβόλιο πρωτοφτιάχτηκε και έγιναν οι κλινικές μελέτες που πήραν την έγκριση, η εξαιρετική επιπλοκή των θρομβώσεων δεν είχε εμφανιστεί στις μελέτες. Όταν εφαρμόστηκε σε εκατομμύρια ανθρώπους, φάνηκε. Αυτό συμβαίνει με πολλά φάρμακα και εμβόλια» είπε ακόμα και πρόσθεσε ότι:

«Όταν ήμασταν στο πικ της πανδημίας, ακόμα και με αυτήν τη σπάνια επιπλοκή, αυτός ο κίνδυνος ήταν πολύ μικρός σε σχέση με τον κίνδυνο αν κόλλαγες κορωνοϊό και ήσουν ανεμβολίαστος. Τότε να σας θυμίσω δεν υπήρχε και διαθεσιμότητα εμβολίων. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πλέον παράγουμε όσα εμβόλια mRna θέλουμε. Εκείνη την περίοδο (σ.σ. της πανδημίας) η σχέση κόστους-οφέλους ήταν ξεκάθαρη».

«Ο κίνδυνος ήταν τις πρώτες ημέρες μετά τον εμβολιασμό» ανέφερε αναφορικά με τον αν υπάρχει κίνδυνος για τον κόσμο, με τον ίδιο να λέει ακόμα απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ότι «σε οποιαδήποτε θεραπεία δώσουμε, πάντα υπάρχει κίνδυνος. Δεν υπάρχει φάρμακο που δεν έχει επιπλοκή. Αν πάρετε το φύλλο του depon, θα διαβάσετε τι παρενέργειες μπορεί να προκαλέσει. Σε όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια, μετά την έγκρισή τους υπάρχει επιτήρηση των σπάνιων παρενεργειών».

Δείτε το σχετικό video

Μανωλόπουλος (ΕΟΦ): Η Ελλάδα είχε πάψει να χρησιμοποιεί το εμβόλιο της ΑstraZeneca

«Για τη χώρα μας η απόσυρση του εμβολίου δε σημαίνει απολύτως τίποτε, διότι το εμβόλιο χρησιμοποιήθηκε για λίγο καιρό και ειδικά τον πρώτο διάστημα της πανδημίας. Στην Ελλάδα έχει πάψει να χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια και ουσιαστικά ξεπεράστηκε λόγω των νέων εμβολίων του κορωνοϊού», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Όσον αφορά για τις παρενέργειες που έχουν ειπωθεί ό,τι προκαλεί ο πρόεδρος του ΕΟΦ επισήμανε: «Είναι πολύ σπάνιο να προκαλέσει θρομβώσεις σε άτομα με θρομβοπενία, δηλαδή με πολύ μειωμένα λευκοκύτταρα και αιμοπετάλια» και πρόσθεσε «Οποιοσδήποτε κίνδυνος υπήρχε για παρενέργειες αφορούσε τις πρώτες δύο με τρείς εβδομάδες, από εκεί και πέρα δεν υπάρχει καμία παρενέργεια».

Δείτε το σχετικό video

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

Οινόη Κοζάνης: Ελληνικοί μολοσσοί, η αλωπεκίς και ο γρύφος- Σπάνιες αρχαίες ελληνικές φυλές σκύλων

Next Post

Έρχονται οι ανατροπές για ανασφάλιστα αυτοκίνητα, τέλη κυκλοφορίας και ΚΤΕΟ

Next Post
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ

Έρχονται οι ανατροπές για ανασφάλιστα αυτοκίνητα, τέλη κυκλοφορίας και ΚΤΕΟ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Tρομερή επίθεση αρκούδας σε κτηνοτροφική μονάδα στο Λιβαδερό Σερβίων-Νεκρά 15 πρόβατα-Διέλυσε σχεδόν το μαντρί- Φωτογραφίες
  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Columbia University ενώνουν δυνάμεις για την ενέργεια, το κλίμα και τη δίκαιη μετάβαση
  • Δήμος Κοζάνης: Αποκαταστάθηκαν οι επικοινωνίες στις Διευθύνσεις Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Εφαρμογών και Υπηρεσίας Δόμησης και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
  • Η Καστοριά υποδέχεται το πιο δροσερό και ανεβαστικό τριήμερο του καλοκαιριού, το «Beer Festival Kastoria 2026»!
  • Συνεχίζεται η διανομή αθλητικού εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες της Π.Ε. Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr