• Latest
Λαϊκή Συσπείρωση

Τοποθέτηση Λαϊκής Συσπείρωσης στα θέματα της 3ης συνεδρίασης 2021 του Δ.Σ. της σχολικής επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σης, μέσω περιφοράς

15 Μαΐου 2021
Σπάρτακος- Αίμα: Το δώρο της ζωής. Αιμοδοσία

Σπάρτακος: Εθελοντές Αιμοδότες, οι Αιμοδότες της Ζωής

14 Ιουνίου 2026
Τροχαίο ατύχημα στη Εγνατία Οδό, εντός τούνελ, στο ύψος των Γρεβενών

Εγνατία: Φορτηγό τυλίχθηκε στις φλόγες – Κλειστό το ρεύμα προς Ιωάννινα

14 Ιουνίου 2026
Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Γεμάτη κόσμο η πλατεία στη Μουσική Βραδιά με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Γεμάτη κόσμο η πλατεία στη Μουσική Βραδιά με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

14 Ιουνίου 2026
Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σιάτιστας: Με μεγάλη επιτυχία το Τουρνουά

Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σιάτιστας: Με μεγάλη επιτυχία το Τουρνουά

14 Ιουνίου 2026
 «Το Δάσος μας μιλά».. Από το ΚΕΠΕΑ Σιάτιστας και το 3ο Νηπιαγωγείο

 «Το Δάσος μας μιλά».. Από το ΚΕΠΕΑ Σιάτιστας και το 3ο Νηπιαγωγείο

14 Ιουνίου 2026
πιεση

Υπέρταση: Οι τροφές που μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης

14 Ιουνίου 2026
ΚΑΥΣΙΜΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Απέλυσαν εργαζόμενο και αυτός χρέωσε την εταιρική κάρτα καυσίμων με πάνω από 32.000 ευρώ

14 Ιουνίου 2026
Ήρθαν για να μείνουν οι ρυθμίσεις στην Εγνατία- Μετά τις αυτοψίες το χρονοδιάγραμμα

Εγνατία Οδός: «Μυστική» σύσκεψη στα Γιάννενα – Έργα από το 2027 και νυχτερινά κομβόι για τα βυτιοφόρα

14 Ιουνίου 2026
ηλικια, ομορφια

11 σημάδια που προειδοποιούν ότι έρχεται η εμμηνόπαυση

14 Ιουνίου 2026
Έρχονται νέα μέτρα για τα ηλεκτρικά πατίνια – Υποχρεωτική ασφάλιση και πλήρης απαγόρευση σε ανηλίκους

Τέλος τα ηλεκτρικά πατίνια και οι «γουρούνες» για όλους – Τι αλλάζει με τον νέο ΚΟΚ

14 Ιουνίου 2026
ΕΓΝΑΤΙΑ

Για ποια οχήματα αναμένεται να αυξηθεί το όριο ταχύτητας στην Εθνική Οδό;

14 Ιουνίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Νεκρός 31χρονος τουρίστας από πτώση σε αρχαιολογικό χώρο

14 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 14 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τοποθέτηση Λαϊκής Συσπείρωσης στα θέματα της 3ης συνεδρίασης 2021 του Δ.Σ. της σχολικής επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σης, μέσω περιφοράς

sierafm by sierafm
15 Μαΐου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Λαϊκή Συσπείρωση
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Προς: Πρόεδρο του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής

Β/θμιας εκπαίδευσης:

κ. Ευκολίδη Γεώργιο

Κοιν: Μέλη ΔΣ της Σχολικής Επιτροπής

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ 3ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ  2021  ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ, ΜΕΣΩ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

1ο  Θέμα: Έγκριση  οικονομικού  απολογισμού  2020 

Ο  οικονομικός απολογισμός της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης είναι στο πλαίσιο  του αντεργατικού – αντιλαϊκού προϋπολογισμού του Δήμου που και αυτός είναι μέρος του κρατικού προϋπολογισμού που πετσοκόβει κονδύλια  από τις εργατικές -λαϊκές ανάγκες.    Είναι προσαρμοσμένος στις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων και στόχο έχει να απαλλάξει το κράτος από την χρηματοδότηση υπηρεσιών που αφορούν  τις λαϊκές ανάγκες ώστε να περισσέψουν για τους δανειστές και την χρηματοδότηση των μονοπωλιακών ομίλων.  Οι  χρηματοδότησεις  των σχολικών επιτροπών  έχουν μειωθεί  την τελευταία  δεκαετία  κατά 70 %.  Βρισκόμαστε  στο τρίτο  κύμα  πανδημίας και δεν έχει παρθεί ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο  για την υγιεινή  και την ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών.   Οι καθαρίστριες  είναι στη  συντριπτική πλειοψηφία με ελαστικές σχέσεις εργασίες και  μειωμένου   ωραρίου,  με αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζονται  η απαιτούμενη  καθαριότητα   σε κανονικές συνθήκες, πόσο μάλλον τώρα  που είναι ιδιαίτερα  αυξημένες ανάγκες υγιεινής,  μέσα στην πανδημία. Εδώ και τώρα  να  μετατραπούν σε εργασιακές σχέσεις πλήρους απασχόλησης  και να μονιμοποιηθούν!

Σε αυτό το πλαίσιο τοποθετούμαστε με λευκό επειδή αντιτασσόμαστε στο σύνολο της πολιτικής που εφαρμόζεται.  Διεκδικούμε γενναία χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών,  από τον κρατικό  προϋπολογισμό, στο ύψος των πραγματικών αναγκών και δεν μπαίνουμε στη λογική της διαχείρισης.   

2ο  θέμα  Αποδοχή χρημάτων της Α΄ κατανομής 2021

Συμφωνούμε με την αποδοχή χρημάτων της Α΄ κατανομής 2021, όμως είναι μακρυά από  τις ανάγκες των σχολείων, ιδιαίτερα  στις συνθήκες πανδημίας που υπάρχει εδώ κι ένα χρόνο  και τα κονδύλια παραμένουν στα  ίδια επίπεδα, ενώ  θα έπρεπε   να υπάρχουν έκτακτα  κρατικά κονδύλια  για  τη  διασφάλιση  της υγιεινής και προστασίας των  σχολείων.

3ο  θέμα: Ορισμός εκπροσώπου  στα σχολικά  Συμβούλια.

Η  θέση  μας ως  Λαϊκή  Συσπείρωση είναι ότι ο εσωτερικός  κανονισμός   δηλαδή  το σύνολο  των κανόνων   ορθής λειτουργίας των σχολείων   θα πρέπει  να παραμείνει  ζήτημα του συλλόγου διδασκόντων.    Η συμμετοχή   του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου, του εκπροσώπου του οικείου Δήμου και στη συνέχεια η  έγκριση   του εσωτερικού κανονισμού από το διευθυντή Εκπαίδευσης,  σύμφωνα  με την Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 491-9/1/2021)   υποβαθμίζει το    ρόλο του Συλλόγου διδασκόντων.

Οι εκπαιδευτικοί  δεν είναι ενάντια  στη θέσπιση κανόνων ορθής λειτουργίας της σχολικής μονάδας,  Είναι αυτοί  που κρατάνε όρθιο το σχολείο. Μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες επιδιώκουν τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης, αλληλεγγύης και σεβασμού ανάμεσα στα μέλη της σχολικής κοινότητας και  με συναίσθηση του παιδαγωγικού ρόλου,  χωρίς τυμπανοκρουσίες, αντιμετωπίζουν καθημερινά απλά ή συνθετότερα προβλήματα.

Η στόχευση  του  Υπουργείου δεν είναι η επίλυση προβλημάτων  αλλά   η δημιουργία  ενός  σχολείου που χωρίς καμία στήριξη, χωρίς χρηματοδότηση, υποδομές και μόνιμο προσωπικό  να λύνει ως «αυτόνομη» οικονομική – εκπαιδευτική μονάδα το σύνολο των προβλημάτων. Αν δεν τα καταφέρνει θα φταίει το ίδιο, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές, καθώς και  οι  Δήμοι  στους οποίους σκοπεύει  να μεταθέσει την ευθύνη  συνολικά στους Δήμους, την ώρα  που η κρατική  χρηματοδότηση προς τους Δήμους για τα σχολεία, μειώνεται  συνεχώς.

Ο   ρόλος του  Δήμου  και της  σχολικής επιτροπής  είναι η συντήρηση και κάλυψη των  λειτουργικών αναγκών των  σχολικών κτιρίων, η ουσιαστική εφαρμογή  δίχρονης προσχολικής αγωγής με σύγχρονους όρους καθώς και η διεκδίκηση γενναίας κρατικής χρηματοδότησης για την κατασκευή νέων, σύγχρονων σχολικών μονάδων    κι  όχι η παρέμβασή τους στην   εσωτερική λειτουργία  των   σχολείων.

Για όλους τους προαναφερόμενους   ψηφίζουμε  αρνητικά   στη συμμετοχή μας   σε  Σχολικά    Συμβούλια,  όπως  αναφέρετε  στην πρόταση  του προέδρου  της σχολικής επιτροπής  Β/ θμιας  Εκπσης.

Ως Λαϊκή  Συσπείρωση  αρνούμαστε  να συμμετέχουμε  σε τέτοιου  είδους  Σχολικά Συμβούλια  που  έχουν αντιδραστικό  και αντιεκπαιδευτικό χαρακτήρα.

  • Κανείς από τη σχολική επιτροπή να μη  δεχτεί      το ρόλο  του  εκπροσώπου στα  Σχολικά  Συμβούλια.
  • Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του ΦΕΚ για τον δήθεν «εσωτερικό κανονισμό των σχολείων».

Για τα αιτήματα των θεμάτων  : 4, 5, 6, 7, 8  και  9   ψηφίζουμε θετικά. 

 

Tags: ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Previous Post

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 17-05-2021 έως 23-05-2021)

Next Post

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ο 32χρονος πιλότος περιέγραψε τον δολοφόνο της Κάρολαϊν -«Θέμα ημερών η σύλληψη των δραστών»

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ο 32χρονος πιλότος περιέγραψε τον δολοφόνο της Κάρολαϊν -«Θέμα ημερών η σύλληψη των δραστών»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σπάρτακος: Εθελοντές Αιμοδότες, οι Αιμοδότες της Ζωής
  • Εγνατία: Φορτηγό τυλίχθηκε στις φλόγες – Κλειστό το ρεύμα προς Ιωάννινα
  • Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Γεμάτη κόσμο η πλατεία στη Μουσική Βραδιά με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
  • Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σιάτιστας: Με μεγάλη επιτυχία το Τουρνουά
  •  «Το Δάσος μας μιλά».. Από το ΚΕΠΕΑ Σιάτιστας και το 3ο Νηπιαγωγείο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr